PreSonus (پریسونس) یک شرکت آمریکایی است که به صورت تخصصی در حوزۀ ساخت تجهیزات و نرم افزارهای تخصصی صدا و موسیقی فعالیت می کند. این تجهیزات با تنوع زیادی برای رفع نیاز در حوزۀ صداسازی، ضبط صدا، میکس و مسترینگ موسیقی و … عرضه می شوند. پریسونس افزون بر تجهیزات سخت افزاریِ باکیفیت به خاطر DAW مشهورش یعنی Studio One که احتمالاً اسمش را شنیده اید به شهرت بالایی دست یافته است.
این شرکت در سال 1995 در شهر باتون روژ (Baton Rouge) واقع در لوئیزیانا که یکی از ایالت های جنوبی آمریکا است تأسیس شد. موسسین شرکت آقایان جیم آدام و برایان اسمیث هستند که اولی مدرک مهندسی خود را در رشتۀ مهندسی برق از دانشگاه ایالتی لوئیزیانا کسب کرده و عضوی از باند موسیقی LeRoux است و دومی مشکلات فنی در مهندسی لوح های فشردۀ موسیقی را برطرف می کرد. محل شرکت در ابتدا در گاراژ آقای آدام قرار داشت.
جیم آدام یکی از گیک های آهنگسازی است که در دورۀ خود سر و صدای زیادی داشته است. جیم کسی است که با وجود حمایت های اندک دولت توانست دانش و توانایی خود را برای ساخت محصولاتی با بالاترین سطوح کیفی به کار بندد و نتایج کار را به سطحی از رضایت برساند که به جرأت می توان اعتبار Presonus را در گرو زحمات وی دانست. یکی دیگر از افتخارات جیم آدام حرکت دادن پریسونس از کارت های صدا و پری آمپ های ساده به میکسرهای محبوب و پیشرفتۀ StudioLive است که همانطور که از نامش پیداست هر چیزی از ضبط صدا تا شکل دهی صدا و حتی ضبط زندۀ صدا را تحت پوشش قرار می دهد.
اولین محصول پریسونس DCP-8 بود که یک پردازشگر دیجیتال چند کاناله بود و عملیات فشرده سازی، جا به جایی و اتوماسیون میکس را بر عهده داشت. نبوغ فناوری و دانش Presonus را به راحتی می توان در این محصول دید. همه چیز در بالاترین سطح کیفی و با امکاناتی فراتر از چیزی که رقبا می توانستند عرضه کنند. این دستگاه قادر بود صدای آنالوگ را با استفاده از MIDI، کنترل کند که منجر به ثبت یک پتنت در این حوزه شد. محصولات بعدی پری آمپلی فایر میکروفون DigiMax به همراه خروجی ADAT بود. بعداً ایستگاه مرکزی کنترلینگ برای مانیتورینگ عرضه شد و چندی بعد کارت صدای FireWire که شامل انواع FireStation, FirePod و FireStudio Series بود به بازار عرضه شد.
در سال 2006 شرکت KristalLabs، استارتاپی تازۀ تاسیس در هامبورگ که توسط دو توسعه دهنده به نام های Steinberg Wolfgang Kundrus و Matthias Juwan بنیان گذاری شده بود، شروع به ساخت یک DAW همه فن حریف به نام Studio One کرد. این نرم افزار قرار بود به صورت زنده از تجهیزات پریسونس عمل ضبط را انجام دهد. شرکت کریستال لب در سال 2009 خریداری شد و به بخشی اصلی از شرکت پریسونس مبدل گشت.
در سال 2008 پریسونس کارت صدای USB/MIDI به نام AudioBox را عرضه کرد و در سال 2009 همزمان با خرید شرکت کریستال لب، خط تولید جدیدش برای تولید میکسرهای دیجیتال StudioLive را به راه انداخت. این میکسر هماهنگی بسیار خوبی با استودیو وان داشت و در مدت کوتاهی توانست به فروش بالایی دست پیدا کند.
در سال 2011 پریسونس به طور مشترک روی توسعۀ پلاگین های صوتی با چند شرکت دیگر وارد همکاری شد. این کار برای افزایش سطح یکپارچگی نرم افزار استودیو وان انجام می شد و نوعی اقدام هوشمندانه و از قبل برنامه ریزی شده بود.
پریسونس در سال 2012 با خرید سرویس موسیقی Nimbit و مجددا در سال 2013 با خرید سرویس دیگر موسیقی Notion Music فعالیت خود را گسترش داد. در سال 2014 مجددا تولید کننده سخت افزارهای پخش زنده WroxAudio را خرید و محصولات این شرکت از جمله loudspeaker ها را تحت برند پری سانس به فروش رساند.
دو توسعه دهندۀ استودیو وان در سال 2014 این شرکت را ترک کردند. در نوامبر 2018 شرکت پری سانس میدی کنترلر پرتابل ATOM را عرضه کرد که حاوی 16 پد بود و به صورت کامل با نرم افزار استودیو وان سازگار است.
محصولات این شرکت از کیفیت بالایی برخوردار بوده و با همکاری تیمی از مهندسین خبرۀ صدا و موزیسین های بزرگ ساخته شده است. چیزی که به وضوح در محصولات پریسونس شاهد آن هستیم استفاده از آخرین تکنولوژی های روز صداست. مهندسان صدا در پری سانس همگی از استعداد و توان بالایی برخوردار هستند و این توانایی را برای تک تک آن ها حتی قبل از ورود به شرکت می توان دید. این موضوع باعث می شود تا وقتی یکی از محصولات پری سانس را در دست خود لمس کنید ثمرۀ تلاش این افراد را به خوبی حس نمایید. این موضوع در تمام محصولات تولید شده از رابط های صوتی پیشرفته گرفته تا میکسرهای قدرتمند، اسپیکرهای مانیتورینگ و حتی نرم افزار DAW که یک محصول نرم افزاری است قابل مشاهده است.
گفتنی است که یکی از مهم ترین و محبوب ترین محصولات شرکت پریسونس همان نرم افزار آهنگسازی مشهورش یعنی Studio One است. این برنامه در مدت زمان کوتاهی توانست با وجود رقبای بزرگ خود را در میان اهالی صدا و آهنگ جا بیندازد. این برنامه به معنای واقعی کلمه چیزی فراتر از نیاز آهنگسازهای حرفه ای در اختیارشان قرار می دهد. نکته شگفت انگیز در مورد استودیو وان سادگی آن است. حتی کاربران مبتدی و نیمه حرفه ای به راحتی با برنامه ارتباط برقرار کرده و در کمترین زمان ممکن با امکانات آن آشنا می شوند. تقریباً هر کاری را می توانید با کشیدن و رها کردن ماوس در این محیط انجام دهید. امکانات اصلی و ضروری همگی با نظم خاصی در اختیار کاربر قرار گرفته؛ طوری که به ندرت نیازمند چرخیدن بین منوها خواهید شد. همین دلایل باعث شده تا بسیاری از افراد استودیو وان را به عنوان اولین DAW به کاربران مبتدی پیشنهاد دهند.
اینکه در اتاق خوابتان می توانید از یک کارت صدای مقرون به صرفه (AudioBox) استفاده کنید و با تأخیر صفر، صدا را با کمک Quantum کنترل کنید یا موسیقی دلخواهتان را با استودیو وان بسازید نشان از اهمیتی است که پریسونس برای مشتریان خود قائل است. هیچ شکی نیست که چنین موفقیتی بدون لحاظ کردن نیاز مشتریان دست یافتنی نخواهد بود. بسیاری از افراد حرفه ای تصمیم خود را برای انتخاب پریسونس گرفته اند. شما هم دیر یا زود باید تصمیم مهم زندگی موسیقیایی خود را بگیرید.