از نرم افزاری آهنگسازی مطرح Cubase گرفته تا یکپارچگی پیشرفته با سیستم های صدای زنده ی Yamaha Nuage، کمپانی Steinberg ابزاری را ارائه داده که هر آرتیست، پرودوسر خلاق و مهندس صدایی می تواند از آن ها بهره ببرد. Steinberg همان کمپانی است که نرم افزار MIDI sequencing و پروتکل VST را ابداع کرد، انقلابی در نقش تکنولوژی کامپیوتر در ساخت موسیقی ایجاد کرد و امکانات تازه ای را برای مراحل پس از ضبط بوجود آورد. چه بخواهید یک موزیک تازه بسازید و چه بخواهید موزیک های پیشین خود را بهبود دهید، محصولات Steinberg شما را راضی خواهند کرد.
کمپانی Steinberg در طول دهه های گذشته ابداعاتی را به موزیسین ها، آهنگسازها، تنظیم کننده ها و مهندسان صدا ارائه داده که تغییر قابل توجهی در زندگی آن ها ایجاد کرده است. در حقیقت اگر شما در کار ساختن موزیک هایتان از کامپیوتر استفاده می کنید، احتمالا Steinberg با ابداعاتش تاثیر زیادی روی نحوه ای که شما کار می کنید گذاشته است. این کمپانی از اواسط دهه ی 1980 در صحنه ی آهنگسازی بر پایه ی کامپوتر حضور داشته، پیش از این که کامپیوترها به یکی از تجهیزات اصلی استودیوها تبدیل شوند. این موضوع نه تنها باعث شد که Steinberg از زمان خودش جلوتر باشد، بلکه به این کمپانی اجازه داد تا در دهه های آینده هم جایگاه خودش را حفظ کند. تاریخچه ی Steinberg به سال 1983 بر می گردد، زمان کوتاهی پس از این که استاندارد MIDI در نمایشگاه زمستانه ی NAMM معرفی شد، زمانی که Manfred Rürup و Karl “Charlie” Steinberg در حال ضبط موزیک های یک بند راک آلمانی بودند. Rürup یک کیبوردیست حرفه ای بود و Steinberg یک مهندس صدا؛ پس اگرچه هر دوی آن ها از دو زاویه ی مختلف به موسیقی نگاه می کردند اما بین آن ها اشتیاق و علاقه ی مشترکی برای آینده ی کامپیوترها در موسیقی وجود داشت. در طول یک سال، این دو نفر کمپانی Steinberg GmbH را شکل دادند و اولین نرم افزار sequencer مولتی ترک MIDI را با نام Pro 16 روانه ی بازار کردند.
چیزی که به عنوان یک برنامه ی ساده ی sequencer با 16 ترک برای کامپیوتر Commodore 64 عرضه شد در نهایت به نرم افزار آهنگسازی قدرتمندی که همه ی ما آن را می شناسیم، یعنی Cubase، تکامل پیدا کرد. در طول این مسیر، کمپانی Steinberg به موفقیت های شگفت انگیز دیگری هم در تکنولوژی ساخت موزیک دست پیدا کرد. مثلا پروتکل های VST و ASIO را معرفی کرد که در حال حاضر یکی از المان های اساسی بسیاری از نرم افزارهای آهنگسازی مدرن هستند. حتی کانسپت یک نرم افزار آهنگسازی مدرن، که هم ضبط مولتی ترک و هم قابلیت sequencing را به کاربر ارائه دهد هم با Cubase شروع شد. ضبط کردن با پردازش 32bit floating-point هم با Steinberg آغاز شد. این کمپانی همچنین پردازش 64bit را هم به دنیای نرم افزارهای آهنگسازی معرفی کرد. به بیانی دیگر، خیلی از اولین ها را همین کمپانی Steinberg رقم زده است.
موفقیت Steinberg بسیار فراتر از نرم افزار Cubase، ضبط موسیقی و sequencing است. وقتی این کمپانی متوجه نیاز آهنگسازان فیلم به نرم افزار منعطفی مانند Cubase شد، نرم افزار Nuendo را طراحی کرد. Nuendo نه تنها نیازهای طراحان صدای فیلم و متخصصان ADR را برطرف کرد، بلکه قابلیت هایی که آن ها انتظارش را نداشتند هم برایشان فراهم کرد. مثلا Nuendo امکان کار کردن مستقیم در محیط game programming را به وسیله ی میان افزار Wwise محقق کرد.
در همان زمانی که Nuendo عرضه شد، محصول دیگری از این کمپانی با نام WaveLab هم خودش را به عنوان استانداردی برای پروسه ی مسترینگ مطرح کرد. این نرم افزار کامل ویرایش صدا کارش را به عنوان یک ابزار بسیار ساده شروع کرد، اما پس از این که مهندسان مسترینگ از آن استفاده کردند و فیدبک های خودشان را در اختیار Steinberg قرار دادند، WaveLab تکامل پیدا کرد و ویژگی هایی مانند ادیت بسیار دقیق، قابلیت های پیشرفته برای شکل دادن به صدا و loudness metering پیشرفته ای را به کاربران ارائه داد. اخیرا هم Steinberg پلتفرم آهنگسازی قدرتمند Dorico را معرفی کرده که به سرعت در نزد بسیاری از آهنگسازهای مطرح امروزی محبوب شده است.
در حالی که سخت افزارهای Steinberg پس از این که در سال 2005 کمپانی یاماها Steinberg را تصاحب کرد وارد فاز جدیدی شد، اما پیشینه ی این کمپانی در ساخت اینترفیس های محبوب به همان سال های اولیه ی تاسیس کمپانی باز می گردد. در حقیقت وقتی Steinberg اینترفیس های MIDI را برای سیستم های Amiga و Atari عرضه کرد، جزو معدود کمپانی هایی بود که مرزهای sequencing را کمرنگ تر می کرد، پیش از دورانی که اتصال USB معرفی شود. امروزه شراکت این کمپانی با یاماها به Steinberg اجازه داده تا یک سری کارت های صدای حرفه ای و خوش قیمت را با نام UR عرضه کند.
کارت های صدای سری UR با قیمت مناسبی که داشتند، دارای مسیرهای سیگنال و پری امپ های فوق العاده شفافی بودند که همین موضوع آن ها را به یک سخت افزار ضبط همه ی کاره ی فوق العاده تبدیل کرد. بعضی از کارت های صدای سری UR حتی دارای دی اس پی آن-بورد هستند و تمام آن ها همراه با یک مجموعه ی نرم افزاری عرضه می شوند که این مجموعه شامل Cubase AI است، یک نسخه ی ساده از نرم افزار Cubase که برای شروع به کار آهنگسازی ایده آل است. علاوه بر این، Steinberg یک کنترل سرفیس فوق العاده برای Cubase را با نام CC121 عرضه کرد. CC121 تمام کنترل های کانال، کنسول مستر و control room را در اختیار کاربران می گذارد تا هر کسی که از Cubase استفاده می کند بتواند راحت تر از همیشه از این نرم افزار بهره ببرد.
شراکت با یاماها موقعیت های زیادی را برای پیشرفت Steinberg فراهم کرد اما شاید بتوان گفت که بلند پروازانه ترین همکاری آن ها سیستم استودیویی Nuage بوده است. این پلتفرم قدرتمند از ابتدا به شکلی ساخته شد که برای مهندسان صدا و صدابرداران مجموعه ی کاملی از کنترل های سخت افزاری را فراهم کند تا این افراد راحت تر بتوانند خودشان را با دنیای پرسرعت تولید مدیای حرفه ای همراه کنند. Nuage سیستمی است که تنها در صورتی می توانست به وجود بیاید که کنترل های سخت افزاری هدفمند، کیفیت صوتی بالا و نرم افزارهای قدرتمند همگی در کنار هم کار کنند.
Nuage نشانه ای واضح از تکامل Steinberg به عنوان پایه ی موسیقی مدرن و صنعت تولید صدا است. دلیل آن هم این است که اگرچه شما می توانید هر نرم افزار آهنگسازی را با سیستم Nuage استفاده کنید و از کنترل فوق العاده ای که در اختیارتان قرار می گیرد لذت ببرید، اما این پلتفرم زمانی تمام پتانسیل هایش را نشان می دهد که شما نرم افزارهای Cubase یا Nuendo را به آن اضافه کنید. اینجاست که یک کنترل یکپارچه ی کامل به شما ارائه می شود و مرز بین نرم افزار روی صفحه ی نمایشگر با سخت افزاری که زیر انگشتانتان قرار گرفته از بین می رود.