مهندسین صدا برای شنیدن دقیق جزئیات در میکس قطعات به ابزار قابل اعتمادی احتیاج داشتند تا به وسیله آن بتوانند کلیدی ترین تصمیمات را بگیرند. از زمان عرضه Duplex 604 در سال ۱۹۴۴، اسپیکر مانیتورینگ تبدیل به این ابزار و عضو جدا نشدنی استودیوهای ساخت موسیقی شد.
قیمت اسپیکر مانیتورینگ بسیار متنوع است و این وسیله در انواع مختلف با ویژگی های متنوعی تولید می شود. از اسپیکرهای مانیتورینگ اکتیو با آمپلی فایر داخلی گرفته تا مدل های پسیو که نیاز به آمپلی فایر مجزا دارند و معمولا رایج نیستند، اسپیکر های مانیتورینگ nearfield با درایورهای فرکانس های پایین کوچک و اسپیکرهای بزرگ تر با تعداد بیشتری از درایورها برای تولید بیس و میدرنج و مدل هایی که دارای پردازنده داخلی برای مدیریت فضای آکوستیکی اتاق هستند. این ها بخشی از انواع و ویژگی های اسپیکرهای مانیتورینگ هستند که هر کدام مزایای مخصوص به خودشان را دارند.
یکی از نکاتی که در خرید اسپیکر مانیتورینگ باید مورد توجه قرار دهید این است که این وسیله در ابعاد مختلف مانند مدل های nearfield کوچک که با عرضه اسپیکر مانیتورینگ یاماها Yamaha NS-10 در دهه ۷۰ میلادی بسیار محبوب شدند تا مدل های بسیار بزرگ تر تولید می شوند. مانیتورهای کوچک بیشتر برای شنیدن آن چه که شنونده نهایی کار می شنود مناسب هستند و مانیتورهای حرفه ای و بزرگ تر برای شنیدن صدایی فلت، رنگ نشده و قابل اطمینان کاربرد دارند که ساختار آن ها تشکیل شده از یک ووفر برای فرکانس های پایین و یک توییتر برای فرکانس های بالا است. اندازه ووفر، حجم، دقت و وضوح فرکانس های پایین و میدرنج را مشخص می کند که معمولا اسپیکرهای مانیتورینگی که در بازار وجود دارند در هر سری از محصولات دارای اندازه های متنوع و قابل انتخابی از سایز ووفر هستند که کاربران متناسب با نیاز و فضای استودیوی حرفه ای و یا خانگی، مدل مد نظر خود را انتخاب می کنند.
اسپیکرهایی که دارای درایور میدرنج هستند، بسیار کارآمد بوده و توانایی تولید بازه فرکانسی کامل تری را دارند، اما قیمت بالا و ابعاد بسیار بزرگ تر، آن ها را با استودیوهای خانگی کوچک ناسازگار می کند.
در تقسیم بندی کلی می توان اسپیکرهای مانیتورینگ را در دو نوع اکتیو و پسیو دسته بندی کرد. اما بدون تردید متداول و پرکاربردترین نوع آن ها از سال ۲۰۰۰ تاکنون، مانیتورهای اکتیو هستند که در ساختار آن ها، کراس اورهای اکتیو و آمپلی فایر داخلی قرار دارد تا انرژی مورد نیاز هریک از اسپیکرها را تامین کند.
در پنل پشتی اسپیکرهای مانیتورینگ عمدتا دکمه های تنظیمات کالیبراسیون اتاق به چشم می خورد که معمولا اصلاح فرکانس های بیس، تریبل و میدرنج را امکان پذیر می کنند و در مدل های رده بالاتر، یک پردازشگر داخلی DSP، عهده دار انجام این وظایف می شود.
امروزه اسپیکرهای مانیتورینگ پسیو بسیار نادر هستند و در تجهیزات تعداد کمتری از مهندسین صدا به چشم می خورند. اگرچه آن ها به آمپلی فایر مجزا احتیاج دارند، اما نداشتن مدارهای دیجیتال داخلی در ساختار آن ها باعث دستیابی به یک صدای بکر و بی نظیر در بعضی مدل ها شود.
در سال های اخیر، ساب ووفرهای مانیتورینگ چه برای تولید موسیقی استریو و چه برای سوراند، رفته رفته جای خود را در استودیوهای میکس پیدا کرده اند. اضافه کردن یک ساب ووفر مانیتورینگ در کنار یک جفت اسپیکر مانیتورینگ، اصطلاحا مانیتور کردن در حالت استریو ۲.۱ را امکان پذیر می کند. نکته بسیار مثبت و کلیدی مانیتور کردن در حالت ۲.۱، تولید فرکانس های پایین توسط ساب ووفر است، که به تولید دقیق تر سایر فرکانس ها از جمله میدرنج توسط اسپیکرها کمک می کند. به دلیل اینکه فرکانس های بیس تولید شده توسط ساب ووفر، مانند میدرنج و تریبل جهت دار نیستند، تنها یک ساب ووفر جواب گوی تمامی نیازها خواهد بود.
بسیاری از استودیوها از چندین ست اسپیکر مانیتورینگ برای کنترل میکس استفاده می کنند که خرید اسپیکر مانیتورینگ دست دوم کارکرده می تواند ایده خوبی برای افزایش تعداد اسپیکرها باشد. یکی از متداول ترین تکنیک ها، شنیدن و تعویض صداها بین اسپیکرهای مانیتورینگ مختلف و یا یک اسپیکر معمولی است که بیشتر افراد قرار است با چنین اسپیکرهایی به میکس گوش دهند. با استفاده از ابزاری به نام مانیتور کنترلر، علاوه بر تعویض صدا بین اسپیکرها، می توان کارهایی مانند قطع صدای ساب ووفر، تنظیم میزان بلندی هر یک از مانیتورها و حتی خروجی های هدفون را انجام داد.