۱۵ کاری که باید برای موفقیت در صنعت موسیقی انجام دهید

صنعت موسیقی هم مانند هر صنعت هنری دیگری، قوانین نانوشته خاص خودش را دارد. پرواضح است با بی‌توجهی نسبت به این قوانین، شانس چندان زیادی برای موفقیت در این صنعت نخواهید داشت. شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که برای موفقیت در این صنعت بزرگ و هیجان‌انگیز، چه کارهایی باید انجام دهید و از انجام چه کارهایی باید پرهیز کنید.

Nick Gunn به عنوان یکی از موفق‌ترین موزیسین‌های ایالات متحده، در مقاله‌ای که در سال ۲۰۱۵ در وب‌سایت TakeLessons منتشر شد، نوشته بود:

“از نظر عموم مردم، من فرد مشهوری نیستم و مطمئنا از نگاه تجار، فرد ثروت‌مندی هم نیستم. من فقط سال‌های متمادی در صنعت بزرگ موسیقی کار کردم و تجارب ارزش‌مندی به دست آوردم. این تجارب ارزش‌مند، با آزمون و خطا به دست آمده‌اند و من در تمام این سال‌ها، موفقیت‌ها و [البته] شکست‌های اساسی را تجربه کرده‌ام 🙂

همه ما موزیسین‌ها در یک شرایط یکسان قرار داریم. بنابراین من هم مانند سایر هم‌کارانم، یک‌شبه به این جایگاه و موفقیت نرسیده‌ام. فی‌الواقع من و سایر موزیسین‌هایی که برای موفقیت‌مان زحمت کشیده‌ایم، اکثریت را تشکیل می‌دهیم و امروزه تعداد کسانی که با پول یا روش‌های دیگر وارد این حرفه می‌شوند، بسیار اندک‌اند. با توجه به این موضوع، طبیعتا وقتی می‌بینیم موسیقی‌مان شنیده می‌شود و مردم آن را دوست دارند، به خودمان می‌بالیم.

وقتی آهنگ‌مان به عنوان برترین آهنگ هفته، ماه یا سال برگزیده می‌شود، به خودمان افتخار می‌کنیم و در نهایت وقتی کنسرت‌مان مملو از جمعیت می‌شود و تمام بلیت‌ها در زمان کوتاهی به فروش می‌رسند، از ته دل خوش‌حال می‌شویم. دلیل همه این احساسات خوب، تنها یک چیز است؛ آن هم این‌که ما برای رسیدن به هدف و جایگاه فعلی‌مان، سخت تلاش کرده‌ایم و حالا هم نتیجه زحمات‌مان را برداشت می‌کنیم.

من تا کنون نزدیک به ۲ میلیون آهنگ فروخته‌ام اما هیچ‌کس مرا نمی‌شناسد! دلیلش هم آن است که در حال حاضر، حق امتیاز بسیاری از آن قطعات را از دست داده‌ام. من حتی در سال ۲۰۰۵ یک لیبل منحصر به فرد شامل ۷۵ موزیسین حرفه‌ای تشکیل دادم و آن را مدت کوتاهی اداره کردم اما متأسفانه با بسته شدن شرکت ضبط، این لیبل هم از بین رفت.”

حتما تا الان متوجه موضوع مقاله‌مان شده‌اید. بله، در این مقاله قصد داریم در مورد ۱۵ کار ضروری که باید برای موفقیت در صنعت بزرگ موسیقی انجام دهید، صحبت کنیم. با توجه به سخنان Nick Gunn و البته تجربه غنی وی در صنعت موسیقی، او یکی از بهترین اشخاص برای ارائه توصیه‌های مفید و کاربردی در این زمینه است. ما هم برای نگارش این مطلب، از نقطه نظرات Nick Gunn بهره برده‌ایم. همراه ما باشید…

اولین قدم، تمرکز و آماده‌سازی ذهن است…

از آن‌جا که تمرکز و تفکر روی کاری که انجام می‌دهیم از اهمیت بالایی برخوردارند، بنابراین یک سوم مقاله را به این بخش اختصاص داده‌ایم و در این قسمت، ۵ نکته برای افزایش بهره‌وری و اداره امور را با شما در میان می‌گذاریم.

در هر حالت و شرایطی مثبت فکر کنید.

دید مثبت و خوش‌بینی نسبت به وقایع پیرامون اصلی‌ترین المان برای مواجه شدن با سختی‌ها و اتفاقات منفی‌ست. در واقع می‌توان گفت نگاه مثبت به پیرامون راز بقای ما انسان‌ها در شرایط دشواری‌ست.

بگذارید این را همین اول به شما بگوئیم. ورود به صنعت موسیقی مانند هر صنعت دیگری، آسان نیست و موانع زیادی در این راه پرپیچ‌وخم وجود دارند. به ما اعتماد کنید. لازم نیست هر حرفی را به خودتان بگیرید و هر اتفاق بدی که می‌افتد خودتان را مقصر بدانید.

بد نیست بدانید هر سال به طور میانگین ۸۰.۰۰۰ آلبوم موسیقی در جهان منتشر می‌شود و از این تعداد، تنها ۲۰۰ آلبوم در چارت‌ها و بیلبوردها به عنوان آلبوم‌های موفق معرفی و شناخته می‌شوند. به بیان دیگر، تنها ۰.۲۵ درصد کل آلبوم‌های منتشر شده هر سال شانس و پتانسیل تبدیل شدن به یک آلبوم منحصر به فرد و موفق را دارند. این یعنی چیزی کمتر از ۱ درصد…

دیدید؟ می‌توانیم به این موضوع از دید مثبت یا منفی نگاه کنیم. انتخاب با خودمان است. شاید آلبوم ما در بین این ۲۰۰ آلبوم باشد… به اتفاقاتِ خوب فکر کنید.

هنرمندان حرفه‌ای و مجرب را در فیلد کاری خودتان بشناسید و سعی کنید شما هم در مهارتی که دارید، حرفه‌ای و مجرب شوید.

این اصل باید سرلوحه زندگی شخصی و حرفه‌ای تمام انسان‌ها باشد. باید سعی کنید «هر کاری» را به بهترین شکل ممکن انجام دهید.

در دنیای موسیقی، برای تولید یک اثر حرفه‌ای، اصیل و غنی، اول از همه باید موسیقیِ خوب گوش کنید. بعضی اوقات جامعه به ناکجاآباد می‌رود و سلیقه موسیقایی‌اش تغییر می‌کند.

چنین جامعه‌ای واقعا خطرناک است و این پتانسیل را دارد که سلیقه شما را هم عوض کند و آثار بی‌کیفیت و بی‌محتوا را در نزد شما، آثاری غنی و پرمحتوا جلوه دهد! چنین جامعه‌ای سطح انتظارات مردم را کاهش می‌دهد. شما هم جزو همین مردم هستید و این برای شما، سَم است. میل به پیشرفت و تعالی، یک امر ذاتی‌ست و در همه انسان‌ها نهادینه شده. کافی‌ست تعالی را خوب درک کرده و برای رسیدن به آن، سخت تلاش کنیم.

برای دستیابی به تعالی و تولید یک موسیقی خوب، از تجربه و دانش اساتید مجرب بهره‌مند شوید. سعی کنید اساتیدی را برگزینید که در کارشان تبحر دارند و در دنیای موسیقی، خوش‌نام و زبان‌زد هستند. سعی کنید افراد موفق در صنعت موسیقی را پیدا کنید و از آن‌ها بیاموزید.

فارغ از سبک موسیقی خودتان، با گوش کردن به موسیقی‌های ژانرهای مختلف، زیبایی را در آن‌ها ببینید و درک کنید.

این را فراموش نکنید که چیزی که شما را در حرفه موسیقی‌تان شاخص می‌کند، درک، پذیرش و رعایت همین ملزومات اساسی است.

فرد مناسبی را برای مشورت انتخاب کنید.

اغلب آدم‌ها معمولا از کسانی که به طور غیرمعمول به یک موفقیت بزرگ دست یافته‌اند مشورت می‌گیرند. این اخلاق و رفتار به شکل طبیعی در اکثر انسان‌ها وجود دارد!

اما این را به یاد داشته باشید که همیشه بهترین توصیه‌ها از جانب افرادی که در کارشان شکست خورده‌اند و از اشتباهات‌شان درس گرفته‌اند ارائه می‌شود.

هم‌کاران‌تان را از بین موزیسین‌های حرفه‌ای برگزینید.

افراد خانواده یا دوستان نزدیک، ارزش زیادی دارند اما وقتی پای موسیقی به میان می‌آید، شاید آن‌ها آن‌طور که باید و شاید، نتوانند توصیه‌های خوب و کاربردی را به شما ارائه دهند.

موزیسین‌های حرفه‌ای عموما توصیه‌های سودمند و سازنده‌ای را با شما در میان می‌گذارند و با دید خوبی که نسبت به این صنعت دارند، همواره اهداف و انتظارات واقع‌بینانه‌تری را پیش روی شما قرار می‌دهند.

یک نکته کوچک را همیشه به خاطر داشته باشید؛ مادربزرگ‌ها عاشق شما و کارهایی که انجام می‌دهید هستند. مهم نیست چه کاری انجام می‌دهید؛ چرا که آن‌ها به هر حال شما را تشویق می‌کنند. این رفتار آن‌ها قابل احترام است اما توصیه‌های آن‌ها را خیلی جدی نگیرید 🙂

این را بدانید که هیچ‌کس یک‌شبه به موفقیت‌های بزرگ نرسیده.

راه رسیدن به موفقیت در دنیای موسیقی هرگز هموار و مستقیم نیست! این مسیر برای هر هنرمند، منحصر به فرد و متفاوت است و در هر زمان، هر هنرمند با ورود به دنیای جذاب موسیقی، با چالش‌های جدی روبه‌رو می‌شود و داستان خودش را از این تجربه هیجان‌انگیز روایت می‌کند.

متأسفانه در این بین، عمده طرفداران شما اصلا این جنبه ماجرا را نمی‌بینند. آن‌ها فقط موفقیت و زیبایی‌های موسیقی را مد نظر قرار می‌دهند. مردم جامعه فکر می‌کنند شما یک روز از خواب بیدار شده‌اید و با نوشتن یک آهنگ و انتشار آن، راه صد ساله را یک‌شبه طی کرده‌اید و به موفقیت‌های بزرگ رسیده‌اید. این تفکر، توهمی بیش نیست 🙂

خستگی و اضطراب در این راه طولانی و پرپیچ‌وخم کاملا طبیعی‌ست. با این وجود هرگز اجازه ندهید ناامیدی جای امیدواری را بگیرد و انگیزه شما برای رسیدن به تعالی و پیشرفت را ویران کند.

کسب و کار موسیقی‌تان را به درستی راه‌اندازی کنید.

راه‌اندازی و اداره اصولی بیزینس موسیقی واقعا موضوع مهمی‌ست. به همین دلیل، در این بخش ۸ راه‌کار اساسی را با شما در میان می‌گذاریم تا با رعایت آن‌ها بتوانید از موسیقی‌تان درآمد کسب کنید.

بهترین پلتفرم استریم موسیقی از نظر درآمدزایی و میزان مخاطبین را بشناسید.

برگزاری تور. انتشار قطعات و آلبوم‌ها. برندینگ.

در دنیای موسیقی، همه چیز حول همین ۳ محور اصلی می‌گذرد و معیار انتخاب برترین سرویس‌های استریم موسیقی، دقیقا همین ۳ فاکتور مهم هستند. به بیان دیگر، این ۳ موضوع کلی، به زیرمجموعه‌های کوچک‌تری تقسیم می‌شوند و نکات ریز و حائز اهمیتی را در خود جای داده‌اند. به هر حال مهم‌ترین چیز آن است که بدانید چگونه باید با رعایت و توجه به این موضوعات، از موسیقی‌تان درآمد کسب کنید.

۱. برگزاری تور: برگزاری تور و اجراهای زنده همه چیز را در مورد شما نشان می‌دهد. در حال حاضر، فستیوال‌های موسیقی یکی از پرطرفدارترین فستیوال‌های سالانه هر کشور به شمار می‌آیند و افراد زیادی در این فستیوال‌ها شرکت می‌کنند. اصلی‌ترین هدف در برگزاری تور و اجراهای زنده، جذب طرفداران جدید و نشان دادن هنر و مهارت‌تان به فعالان صنعت موسیقی است. بنابراین برای دستیابی به این هدف، باید بسیار اهتمام ورزید.

۲. انتشار قطعات و آلبوم‌ها: ترانه‌سرایی و ضبط قطعات صوتی، علاوه بر کپی‌رایت، حقوق قانونی شما برای اجراهای زنده و همچنین کنترل روند انتشار قطعات را تضمین می‌کند و همین امر موجب می‌شود بهتر بتوانید کسب‌وکارتان را مدیریت نمائید.

۳. برندینگ: اصطلاح برندینگ یا همان برندسازی مستلزم آن است که لوگو، شخصیت و تصویری که از خودتان در ذهن مخاطب شکل داده‌اید، با آثاری که خلق و منتشر می‌کنید هماهنگی داشته باشند. در حقیقت با استفاده از برندینگ می‌توانید رسالتی که موسیقی‌تان دارد را به بهترین شکل ادا کنید.

برای درک بهتر مفاهیمی که در این قسمت به آن‌ها اشاره کردیم، به شدت توصیه می‌کنیم کتاب سودمند The Business Of Music را مطالعه نمائید. این کتاب در حال حاضر در نوبت چاپ دهم است و خواندن آن می‌تواند به شما در راه‌اندازی کسب و کار موسیقی‌تان کمک شایانی کند.

برندتان را ثبت کنید.

در ابتدای راه‌اندازی گروه، برگزاری تور و کسب درآمد از راه موسیقی، حتما بسیار هیجان‌زده هستید و دوست دارید بیشتر پول به دست آورید و متعاقبا بیشتر هم پول خرج کنید. پیشنهاد ما این است که سعی کنید در هزینه‌هایتان محتاط باشید.

یکی از راه‌های ساده و آسان برای مدیریت پول، ثبت برند تجاری‌تان است. با این کار، علاوه بر بهره‌مندی از معافیت‌های مالیاتی، بهتر می‌توانید درآمد و هزینه‌هایتان را مدیریت کنید.

مدیریت هر چیزی می‌تواند بهره‌وری آن را افزایش دهد. مثلا مدیریت وقت یا پول یا هر چیز دیگری. یکی از مزیت‌های جذاب مدیریت امور مالی، امکان انجام کارهایی برای رشد و افزایش درآمد است 🙂

با صحبت در مورد ثبت قانونی برند شاید تصور کنید این کار پیچیده و سخت است اما واقعا این‌طور نیست. برای ثبت قانونی برند کافی‌ست با مراجعه به وب‌سایت LegalZoom.Com و پرداخت ۵۰۰ دلار، برندتان را در قالب یک کمپانی LLC یا قالب دل‌خواه‌تان ثبت نمائید.

یاد بگیرید خودتان موسیقی‌تان را تولید کنید.

بیائید روراست باشیم… روزهایی که برای ضبط یک آهنگ به استودیوهای بزرگ و پیشرفته نیاز داشتید، تمام شده‌اند. امروزه کسانی که یاد گرفته‌اند موسیقی‌شان را خودشان تولید کنند، شانس بیشتری برای دستیابی به موفقیت و تعالی دارند.

این کار نه تنها مهارت و تبحر شما در حرفه‌تان را افزایش می‌دهد، بلکه باعث می‌شود صدایی که شما خلق می‌کنید، شخصیت و رنگ منحصر به فرد خودش را داشته باشد.

همه ما نیک می‌دانیم که فراگیری دانش و مهارت، نیازمند سرمایه‌گذاری زمانی و مالی است اما اگر در موسیقی‌تان جدی هستید و به آن ایمان دارید، این سرمایه‌گذاری ارزشش را دارد و تجارب جذاب و سودمندی را به شما منتقل خواهد کرد.

این را همیشه به خاطر داشته باشید که موسیقی شما، امضای شماست. طرفداران و افراد جامعه، شما را با موسیقی‌تان می‌شناسند. به بیان بهتر، موسیقی شما بهترین راه برای نمایش هنر، مهارت و نبوغ‌تان در تولید موسیقی به حساب می‌آید.

آثارتان را ثبت کنید.

اگر کارهایی مانند ترانه‌سرایی، آهنگ‌سازی و… موسیقی‌تان را خودتان انجام می‌دهید، پس باید شناخت و درک خوبی نسبت به قوانین کپی‌رایت و انجمن‌های کپی‌رایتینگ داشته باشید و بدانید که این انجمن‌ها چگونه می‌توانند برای شما درآمدزایی کنند.

در ایالات متحده، انجمن‌های کپی‌رایتینگ زیادی فعالیت می‌کنند که برای نمونه می‌توان به ASCAP ، BMI و همچنین SoundExchange اشاره نمود. البته نحوه کار ASCAP و BMI دقیقا شبیه هم است و آن‌ها به روش‌های یکسانی درآمد کسب می‌کنند. بنابراین ثبت‌نام در یکی از این دو انجمن، کافی خواهد بود.

این انجمن‌ها اجرای موسیقی شما را در پلتفرم‌های گوناگون مانند رادیو، تلویزیون، فیلم و… تحت نظر دارند و به ازای هر اجرا، پولی را به شما پرداخت می‌کنند. ناگفته نماند که میزان و نحوه پرداخت پول کاملا به نوع ثبت آثار شما در این انجمن‌ها بستگی دارد.

بگذارید کمی بیشتر در مورد این انجمن‌ها توضیح دهیم. فرض کنید آهنگی را تولید و منتشر کرده‌اید. اگر این قطعه را ثبت کرده باشید، زین‌پس با هر بار اجرای این قطعه، انجمنی که موسیقی‌تان را در آن ثبت کرده‌اید، بسته به این‌که شما ترانه‌سرا قطعه باشید یا تهیه‌کننده آن، درصدی را به شما پرداخت می‌کنند.

به بیان دیگر، اگر صرفا ترانه‌سرا آن قطعه باشید، فقط پول مربوط به ترانه‌سرایی را دریافت می‌کنید و اگر تهیه‌کننده و ناشر آن قطعه باشید، پول مربوط به تهیه‌کنندگی و انتشار آن را دریافت خواهید کرد. پرواضح است که برای دریافت پول بیشتر، بهتر است نام خودتان را هم به عنوان تهیه‌کننده و هم به عنوان ترانه‌سرا قطعه ثبت نمائید 🙂

ثبت موسیقی در این انجمن‌ها رایگان نیست و باید برای آن پولی را پرداخت کنید. پس شاید بتوان آن را نوعی سرمایه‌گذاری در نظر گرفت. سرمایه‌گذاری که واقعا ارزشش را دارد. خوش‌بختانه ثبت موسیقی در این انجمن‌ها واقعا ساده است و شما می‌توانید در کمتر از ۱۰ دقیقه، موسیقی‌تان را در انجمن مورد نظرتان ثبت کنید.

در مورد کپی‌رایت، اطلاعات بیشتری کسب کنید.

قوانین مربوط به کپی‌رایت از آثار شما در مقابل سرقت ادبی، محافظت می‌کند. اداره کپی‌رایت ایالات متحده از روش‌های تأیید شده جهانی برای محافظت از آثار ثبت شده استفاده می‌کند.

البته در عصر حاضر، کامپیوترها با ثبت زمان و تاریخچه ایجاد فایل‌ها و آثار هنری یا استفاده از نام، آدرس و تلفن ناشر قطعات، نقش اساسی در محافظت از آن‌ها در مقابل مالکیت و سرقت ادبی ایفا می‌کنند.

برخلاف تصور عموم مردم، نقض عمد قانون کپی‌رایت بسیار به ندرت رخ می‌دهد و اغلب آن‌ها به شکل تصادفی اتفاق می‌افتند. ما در طول زندگی‌مان صدها و بلکه هزاران قطعه صوتی شنیده‌ایم و هنگام تولید موسیقی، همین امر می‌تواند موجب تقلید ناخواسته ما از قطعاتی که قبلا شنیده‌ایم شود.

سرقت ادبی عامدانه، هزینه‌های زیادی را بر دوش شما خواهد گذاشت و از آن گذشته، این کار اصلا به نفع شما و زندگی حرفه‌ای‌تان نیست.

موسیقی‌تان را به بهترین شکل ممکن پخش کنید.

در گذشته وقتی در مورد توزیع موسیقی صحبت می‌کردیم، همه می‌دانستند که با یک لیبل و شرکت ضبط بزرگ روبه‌رو هستیم اما امروز دیگر مثل آن روزها نیست. در واقع امروزه ما با پخش‌کننده‌های بزرگ و کوچک سروکار داریم که هر یک به نوبه خود سهمی از مارکت بزرگ موسیقی و رسانه را در اختیار دارند.

البته ارتباط برقرار کردن با شرکت‌های توزیع محصولات فرهنگی و رسانه‌ای به هیچ عنوان راحت نیست ولی با این وجود، هنوز هم موزیسین‌های نوظهور شانس زیادی برای انتشار و توزیع موسیقی‌شان در این مارکت بزرگ دارند.

همان‌طور که اشاره شد، امروزه شرکت‌های پخش کوچک و بزرگی وجود دارند که موزیسین‌های تازه‌وارد و کم‌تجربه می‌توانند از آن‌ها برای توزیع موسیقی‌شان استفاده کنند. این شرکت‌ها معمولا موسیقی را در سرویس‌هایی نظیر آیتونز، اسپاتیفای، بیت‌پورت و… منتشر می‌کنند.

در سال‌های اخیر، سرویس‌های استریم موسیقی نقش پررنگ و غیرقابل‌انکاری در مارکت موسیقی جهان ایفا می‌کنند. این پلتفرم‌ها منفعتی دوسویه دارند.

به بیان دیگر، هم خودشان به واسطه افزایش مخاطبان سود می‌برند و کمپانی را ارزش‌مندتر می‌کنند و هم موزیسین‌ها از تعداد بسیار زیاد مخاطبان این سرویس‌ها جهت افزایش طرفداران خودشان بهره می‌برند و به ازای افزایش طرفداران و شنوندگان‌شان، از این غول‌های استریم موسیقی، درصد مشخص و معینی را دریافت می‌نمایند.

بنابراین استفاده از ظرفیت سرویس‌های استریم موسیقی، وب‌سایت‌ها و رسانه‌های جمعی مانند فیس‌بوک، اینستاگرام، تلگرام و… می‌تواند مخاطبان و طرفداران شما را به شکل تصاعدی افزایش دهد. این فوق‌العاده‌ست.

علاوه بر تمام این‌ها، باید کاری کنید که نام شما، گروه یا موسیقی‌تان در نرم‌افزارهای مرتبط با موسیقی مانند Shazam ، Musixmatch و… قابل جستجو و در دسترس باشد. اگر این امر محقق شود، مردم سراسر جهان بدون آن‌که شما را دیده باشند یا حتی با موسیقی‌تان آشنایی داشته باشند، موسیقی شما را می‌شنوند و با گروه یا موسیقی شما آشنا می‌شوند. در واقع با کمی تلاش می‌توانید مخاطبان جدیدی در سراسر جهان پیدا کنید.

قدرت رسانه‌های اجتماعی را دست‌کم نگیرید.

این موضوعی‌ست که خیلی نیازی به بحث کارشناسی و دقیق ندارد؛ چراکه امروزه اغلب کاربران دیجیتال، در استفاده از این ابزارها حرفه‌ای شده‌اند. البته در این بین، پرداختن به جزئیات از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به عنوان مثال، بعضی هنرمندان و افراد حرفه‌ای صفحات شخصی را از صفحات کاری جدا می‌کنند. حال آن‌که گروهی دیگر، تنها یک صفحه دارند و با این صفحه هم امور شخصی‌شان را انجام می‌دهند و هم امور حرفه‌ای‌شان.

اطمینان حاصل کنید که صفحاتی که در این پلتفرم‌ها ایجاد کرده‌اید، پتانسیل و ظرفیت مناسب برای جذب حداکثری مخاطبان و طرفداران جدید را داشته باشد. محتوایی که در صفحه‌تان منتشر می‌کنید باید بتواند شما و موسیقی‌تان را در کوتاه‌ترین زمان ممکن، به مخاطب معرفی کند.

لازم نیست همیشه و در همه حال در مورد موسیقی‌تان مطالبی را منتشر کنید. سعی کنید در مورد موضوعات مرتبط با صنعت صوت، هنرمندان مورد علاقه‌تان و… صحبت کنید. این موضوعات همیشه برای مخاطبان جذاب هستند.

رسانه‌های اجتماعی به واسطه ماهیتی که دارند، امکانات زیادی را در اختیار شما قرار می‌دهند و به تبع آن، وقت زیادی هم از شما می‌گیرند. برای جلوگیری از اتلاف وقت در این پلتفرم‌ها می‌توانید از ابزارهای به‌خصوصی که برای این کار طراحی شده‌اند استفاده کنید.

با استفاده از این ابزارها می‌توانید تمام اکانت‌هایتان را به صورت یک‌جا مدیریت کرده یا مثلا پست به‌خصوصی را در ساعات مشخصی از روز در تمام صفحات اجتماعی‌تان منتشر نمائید.

به مرور زمان و با افزایش تعداد طرفداران متوجه می‌شوید که برای مدیریت صفحات اجتماعی، به یک تیم قوی، مجرب و حرفه‌ای نیاز دارید. بنابراین به زودی رسیدگی به این صفحات، به اولین اولویت شما تبدیل خواهد شد.

یک تیم حرفه‌ای تشکیل دهید.

این امر به زمان نیاز دارد و تنها با گذشت زمان می‌توانید به آن دست یابید. البته انجام آن خیلی هم ساده نیست و شاید نتوانید به تنهایی از پس آن برآئید.

اگر به موزیسین‌ها و گروه‌های موسیقی حرفه‌ای دقت کنید، در می‌یابید که موفقیت آن‌ها حاصل تلاش یک تیم بزرگ است و نه یک شخص یا گروه به تنهایی. برای موفقیت یک موزیسین یا گروه موسیقی، صاحبان استودیوها، شرکت‌های ضبط، مدیران گروه، آژانس‌های مسافرتی و رزرواسیون‌ها، نشریات و متخصصین رسانه‌های جمعی باید دست به دست هم دهند و با تعامل و همکاری با یک‌دیگر، موزیسین یا گروه موسیقی را به اهدافش نزدیک‌تر کنند. این را به خاطر داشته باشید که پشت هر هنرمند موفقی، یک تیم حرفه‌ای و کاربلد قرار دارد.

سعی کنید همواره به دنبال استعدادهای نهفته در اطرافیان‌تان باشید و به محض آن‌که فرد مستعد و توانایی را پیدا کردید، سریعا وی را به تیم خود دعوت کنید و از توانایی‌ها و استعدادهایش در مسیر درست، استفاده کنید.

حتی فکر کردن به این موضوع هم زیباست. تصور کنید در بین افرادی قرار دارید که واقعا مستعد و توان‌مند هستند و انگیزه و انرژی زیادی برای پیشرفت و تعالی دارند و در عین حال، امیدشان به شماست و شما می‌توانید از استعداد، انگیزه و توانایی‌های آن‌ها در یک مسیر درست استفاده کنید. این بی‌نظیر است.

هرچند اعتماد به افراد در این زمانه کار چندان راحتی نیست اما این را به یاد داشته باشید که رم، یک‌روزه ساخته نشد… ریسک‌پذیری، اعتماد به افراد و سپردن زمام امور در دست‌شان شما را به یک فرد تأثیرگذار تبدیل خواهد کرد.

نگه‌داری و مراقبت از حرفه، موفقیت‌ها و دستاوردها

حال که کسب‌وکار خودتان را در صنعت موسیقی به دست آورده‌اید و به یک موفقیت و جایگاه خوب رسیدید، سعی کنید این دستاورد بزرگ را حفظ کنید. در این بخش، ۲ نکته کلیدی برای حفظ و توسعه کسب‌وکارهای موسیقی-محور بیان کرده‌ایم.

هرگز از مسیرتان منحرف نشوید و اهداف‌تان را فراموش نکنید.

چه قبل از موفقیت و چه پس از رسیدن به آن، هرگز اهداف‌تان را فراموش نکنید و همواره روی آن‌ها متمرکز باشید. Stay The Course یک اصطلاح جنگی است. معنای این فرمان آن است که تحت هر شرایطی باید روی هدف متمرکز باشید و هرگز آن را گم نکنید. شما هم در دنیای موسیقی باید چنین عمل کنید.

این را بدانید که حتما نتیجه سال‌ها تلاش و سخت‌کوشی‌تان را خواهید دید. این جمله برای همگان صدق می‌کند. چه آن‌هایی که به اهداف‌شان رسیدند و چه آن‌هایی که در مسیر رسیدن به اهداف‌شان هستند.

دیر یا زود، هر هنرمند بالاخره یک‌روز باید به مسیرش نگاهی بی‌اندازد و در آن تجدیدنظر کند. در اغلب بیزینس‌ها همین‌طور است. یعنی صاحبان کسب‌وکار پس از ۵ سال، به جایگاه فعلی‌شان نگاهی می‌اندازند و در صورت نیاز، با مشورت تیم‌شان مسیر ۵ سال آینده را برنامه‌ریزی می‌کنند.

لطف، مهربانی و کمک افراد را هرگز فراموش نکنید.

موزیسین‌ها و مخصوصا موزیسین‌های کم‌تجربه و جوان وقتی در ابتدای فعالیت‌شان به موفقیت کوچکی می‌رسند، رفتار و منش‌شان ۱۸۰ درجه تغییر می‌کند و متأسفانه نگاه و تفکر احمقانه‌ای در ذهن آن‌ها شکل می‌گیرد.

بدبختانه یکی از عادات زشت ما انسان‌ها این است که وقتی به موفقیتی می‌رسیم، آن را حاصل «زحمات خودمان» ، «موسیقیِ خوب‌مان» ، «استعدادمان» و… می‌دانیم و این تفکر باعث می‌شود انتظارات غیرمعمول و عجیب و غریبی از تیم، شرکت‌های ضبط و تهیه‌کننده‌مان داشته باشیم. قسمت بدتر ماجرا این است که هنگام موفقیت، فقط خودمان را می‌بینیم و هنگام شکست، تنها دیگران را مقصر می‌دانیم!

این اخلاق و منش اصلا خوب نیست و هیچ جنبه مثبتی ندارد. دیوصفت بودن هرگز در درازمدت باعث موفقیت و تعالی ما نخواهد شد. این رفتار زشت، جز بدنامی، چیز دیگری برای ما به همراه نخواهد داشت.

سخنی با اساتید…

نسل بعد از شما به تجربیات، دانش و توصیه‌های خردمندانه شما احتیاج دارد. هر طور که می‌توانید از آن‌ها حمایت کنید. چه این حمایت، مالی باشد و چه معنوی. باور کنید هیچ چیزی زیباتر از این نیست که ببینید یک هنرمند جوان و مستعد، با راهنمایی‌ها و بهره‌مندی از تجربیات غنی‌تان، روز به روز رشد کند و به تعالی و موفقیت‌های بزرگ برسد.

اگر به موفقیت رسیده‌اید، اکنون سعی کنید اهداف‌تان را به گونه‌ای انتخاب نمائید که به واسطه آن‌ها، فرصت‌های مغتنمی برای جوانان مستعد و با انگیزه‌ای که در روستاها و مناطق محروم زندگی می‌کنند، پدید آید تا آن‌ها هم بتوانند هنرشان را به دیگران نشان دهند و حس زیبایی که شما هنگام رسیدن به موفقیت تجربه کرده‌اید را تجربه کنند. در واقع هدیه‌ای که موسیقی به شما داده را با آن‌ها به اشتراک بگذارید و این حس خوب را به آن‌ها هم هدیه دهید.

منبع diymusician.cdbaby
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 نظر
  1. ali می گوید

    ممنون از مطالب مفیدتون…عالی بود.