پیدایش نویمان (Neumann)

جورج نویمان (George Neumann) شخصیتی پیشگام در صنعت ابتدایی میکروفن بود. نویمان در شهر شورین در آلمان به دنیا آمد و آموزش حرفه‌ای را در “Mix & Genest” برلین پشت سر گذاشت. هنگامی که در بخش تحقیقاتی “AEG” مشغول بود با یوجین رایس، بر روی طراحی میکروفن همکاری کرد. نویمان در نهایت به کمپانی تازه تاسیس رایس (Reisz) پیوست و با همکاری این کمپانی، دو مدل میکروفن کربنی (carbon-button) را ساخت که در ایستگاه‌های رادیویی آلمان بسیار محبوبیت یافت.

 

Georg Neumann (left) in the laboratory with Erich Kühnast

تولد اولین کاندنسر

در سال 1928 نویمان شرکت خود را تاسیس و مدل CMV-3 ، اولین میکروفن کاندنسر تولید انبوه را معرفی کرد. میکروفن CMV-3 به استانداردی برای استودیو و پخش رادیویی در آلمان و دیگر کشورهای اروپایی تبدیل شد.

نویمان معتقد بود که آینده فناوری میکروفن، در توسعه اصول الکترواستاتیک نهفته است. رایس به هیچ عنوان علاقه‌مندی‌های نویمان در مورد سایر تجهیزات مرتبط و غیرمرتبط با ضبط صدا را نپذیرفت. برای رفع این مشکل، در 1928 نویمان شرکت خود را برای توسعه تولید میکروفن‌های کاندنسر تأسیس کرد. این فعالیت‌ها منجر به توسعه CMV-3 شد که بعدها با نام نویمن باتل (Neumann Bottle) شناخته شد.

میکروفن CMV-3 ، در مقایسه با سایر دستگاه‌ها، عملکرد بسیار بهتری داشت. بازاریابی برای میکروفن نویمان در آن زمان به شرکت تلفونکِن (Telefunken) سپرده شد.

 

Neumann Bottle

رژیم نازی و تخریب کارخانه نویمان

از 1928 تا بعد از جنگ جهانی دوم، این میکروفن تقریبا بدون تغییر باقی ماند و به استانداردی برای استودیو و مراکز پخش رادیویی در سرتاسر آلمان و بسیاری از کشورهای اروپایی تبدیل شد.

خانواده نویمان از سال 1934 به این دلیل که همسر جورج نویمان یهودی بود، بسیار تحت فشار نازی‌ها قرار گرفت. خوشبختانه جورج نویمان در حفاظت از خانواده و کارکنان خود در مقابل احکام مرگبار رژیم نازی موفق بود. در سال 1943 کارخانه نویمان در برلین، زیر بمباران ارتش متفقین به طور کامل ویران شد.

 

Neumann x Telefunken

دوران گفل و پدیداری U-47

نویمان با چند تن از پرسنل فنی و کلیدی خود و کارکنان بخش تولید به گفل (Gefell) ، شهر کوچکی که بعد از جنگ جهانی در آلمان شرقی واقع شد، نقل مکان کرد. نویمان در دوران گفل کپسول M-7 را ساخت که کمی بعد، به موتوری برای میکروفن محبوب U-47 تبدیل شد.

میکروفن U-47 که در سال 1947 معرفی شد، احتمالا بزرگترین تاثیر را بر توسعه میکروفن‌های استودیویی داشته است. کپسول‌ با دیافراگم دوگانه U-47 این امکان را به میکروفن می‌دهد که بتواند از الگوی کاردیوید (cardioid) به الگوی اُمنی (omni) تغییر کند. میکروفن U-48 به هنگام معرفی و رونمایی، یک ویژگی دیگر هم داشت. U-48 می‌توانست هردو الگوی کادیوید و الگوی فیگر-اِیت (figure-eight) را ساپورت کند.

جورج نویمان به همه‌ی ما اجازه داد که موسیقی را با بهترین کیفیت ضبط و تولید کنیم. جالب این که بزرگترین تاثیر او بر فناوری که مربوط به دنیای باتری‌هاست، کمتر شناخته شده است.

عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.