بررسی ضرورت داشتن یک میکروفن وکال های-اند

فرض کنید ماه ها یا سال ها صرف ساخت استودیو کرده اید و مجموعه ای از میکروفن های کاربردی را در کلکسیون میکروفن هایتان جمع آوری کرده اید. در این مجموعه تعدادی میکروفن داینامیک، ریبون و یک جفت میکروفن کاندنسر دیافراگم-بزرگ وجود دارد. با توجه به چیزی که می شنوید، میکروفن های کاندنسر ارزش خرید بالایی نسبت به قیمتشان دارند. این میکروفن ها به حد کافی برای انواع سورس های صدا، از گیتار آکوستیک گرفته تا اُورهِد درام مناسب هستند. اما وقتی نوبت به ضبط لید وکال می رسد، این میکروفن ها جذابیت کافی را ایجاد نمی کنند. در این شرایط شاید به این فکر بیفتید که وقت خرید یک میکروفن وکال رده بالاست.

توجیه کردن هزینه

آیا یک میکروفن دو هزار دلاری، کیفیتی دو برابر بهتر از یک میکروفن هزار دلاری دارد؟ اگرچه نتیجه ی این محاسبه در نهایت به گوش کاربر بستگی دارد، اما ما دلایلی داریم که هر استودیویی حداقل به یک میکروفن فوق ستاره نیاز دارد. در میکس، یک میکروفن کاندنسر فوق العاده خوش صدا می تواند عیوب زیادی را بپوشاند. وقتی توجه شنونده معطوف صدای درخشان لید وکال است، می توانید از میکروفن های نسبتا ارزان قیمت تری برای درامز و گیتار استفاده کنید. این شیوه از منظر یک تناسب هزینه/فایده منطقی است و به همین خاطر است که در استودیوهای حرفه ای همین شیوه رعایت می شود. همچنین از جایی که صدابرداران در بهترین استودیوهای دنیا به میکروفن های وکال های-اند فراوانی دسترسی دارند (چون هر میکروفنی مناسب هر وکالیستی نیست)، اما این موضوع که برای سایر سازها از میکروفن های ارزان قیمت تر استفاده می شود حتی در چنین استودیوهایی مطرح است.

ضبط کردن وکال

صدای انسان چالش منحصر به فردی را برای میکروفن ها ایجاد می کند. اگرچه گوش شما ممکن است صدای ضبط شده ی مثلا ساکسیفونی که با یک میکروفن کاندنسر خوب ارزان قیمت ضبط شده را بپذیرد، اما اگر با همان میکروفن وکال ضبط کنید، گوش شما کیفیت آن را نخواهد پذیرفت. دلیل این موضوع به ماهیت صدای انسان – و نحوه ای که گوش ما آن را می شنود – مربوط است. صدای انسان، طبیعی ترین و ارگانیک ترین سازهاست؛ صدای آن با عبور از تارهای صوتی انسان و تغییر این صدا به وسیله ی عضلات صورت، زبان، دندان ها و لب خواننده تولید می شود. به واسطه ی همین ماهیت ارگانیک، هیچ دو صدایی شبیه به هم نیستند. از زمان تولد، نوزادان قادر هستند صدای مادرشان را از دیگران تشخیص دهند. به همین علت گوش انسان ذاتا وقتی پای وکال وسط باشد، بسیار حساس می شود و شنوندگان موسیقی، به صورت ناخودآگاه کیفیت صدای وکال ضبط شده را می سنجند. این یک دلیل بسیار مهم برای داشتن یک میکروفن وکال با بالاترین کیفیتی که توان پرداخت هزینه ی آن را دارید است.

مشخصات فنی همه چیز را به شما نمی گویند

شاید تصور کنید مشخصات فنی چشمگیر یک میکروفن به این معناست که شما با یک میکروفن جادویی طرف هستید؛ اما متاسفانه این موضوع لزوما صحیح نیست. برخی از بهترین میکروفن های وکال در تاریخ به لحاظ فنی دچار اشکالاتی بوده اند، به این معنا که پاسخگویی فرکانسی فلت و یکدستی نداشته اند و حقیقتا بسیاری از صدابرداران ماهر اذعان می کنند که برخی میکروفن های کلاسیک وکال به دلیل همین خصوصیات منحصر به فردشان خوب صدا می دهند. زمانی که میکروفن های تیوب دوره ی پس از جنگ جهانی دوم مانند U47 و C12 ساخته شدند، ساخت تلرانس ها مانند امروز نبود و هیچ دو میکروفنی صدای مشابه با یکدیگر نداشتند. با این حال، رسیدن به صدای میکروفن های وینتج این چنینی، هدف بسیاری از میکروفن های مدرن و های-اند است. البته در بحث مشخصات فنی میکروفن ها، یکی از مواردی که حتما باید به آن توجه کنید SPL یا همان شدت ماکسیمم فشار صوتی است؛ مخصوصا اگر در سبک هایی مانند هارد راک یا متال ضبط می کنید.

راه رسیدن به وکال های گوش نواز

حالا چطور باید یک میکروفن وکال رده بالا را برای استودیوی تان انتخاب کنید؟ ابتدا نیازها و بودجه تان را در نظر بگیرید. شاید به ویژگی هایی مانند چندین الگوی قطبی یا پدهای آنبُردی که کارایی میکروفن و ارزش خرید آن را افزایش می دهند نیاز داشته باشید. (به هر حال یک میکروفن وکال فوق العاده می تواند در استودیو مورد استفاده های گوناگون برای سازهای مختلف قرار بگیرد). سپس نوبت به تحقیق می رسد. برای شروع بهترین کار این است که ببینید حرفه ای های حوزه ی صدا از چه میکروفن هایی استفاده می کنند. پس باید به وب گردی بپردازید و منابع معتبری پیدا کنید که به شما نشان دهد در قطعات موسیقی مورد علاقه تان از چه میکروفنی برای وکالیست استفاده شده است.

منبع sweetwater
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.