5 ترفند برای باس مستر که به شما کمک می کند از همان ابتدای آهنگسازی کار را به صورت میکس شده بشنوید

این روزها بسیاری از افراد پروسه ی میکس را نه یک پروسه ی مجزا، بلکه بخشی از پروسه ی تنظیم قطعه می دانند، چرا که اگر از همان ابتدا صداها را به صورت پولیش شده بشنویم، کار برایمان جذاب تر خواهد بود.

یکی از المان های کلیدی در این کار، باس مستر است: کافیست چند افکت مناسب روی آن قرار دهید تا صدای تنظیمی که انجام می دهید بسیار جذاب تر شود. در ادامه ی این مطلب به توضیح چند تکنیک برای پردازش باس مستر می پردازیم که می توانید از آن ها در طول پروسه ی تنظیم قطعه استفاده کنید.

برای شفاف سازی موضوع باید بگوییم ما به هیچ وجه ادعا نمی کنیم که مواردی که اشاره خواهیم کرد تکنیک های حرفه ای مسترینگ هستند – در عوض این ترفندها به شکلی طراحی شده اند که با استفاده از آن ها بتوانید از همان ابتدای پروسه ی آهنگسازی صدایی حرفه ای تر داشته باشید. وقتی کار به مرحله ی مسترینگ رسید، قطعا باید افکت ها را از باس مستر حذف کنید و پروسه ی مسترینگ را از ابتدا شروع نمایید.

1. Bright (روشن) کردن صداها

اگر می بینید صداهایی که در تنظیم شما وجود دارند کدر و حوصله سربر هستند، لود کردن یک اکولایزر باکیفیت روی باس مستر را امتحان کنید. کمی boost کردن بخش تربل و بخش بالای میدرنج می تواند فرکانس های بالای میکس را به شکل موزیکال و گوش نوازی ارتقا دهد و شما را از تلاش برای bright کردن تک به تک صداها نجات دهد.

2. انسجام بخشیدن صداها

تکنیک منسجم کردن صداها با استفاده از کامپرشن یکی از آن تکنیک هاییست که زیاد راجع به آن صحبت می شود و مخصوصا اگر آن را از ابتدای میکس روی باس مستر قرار دهید، به خوبی متوجه تاثیر آن خواهید شد. یک کامپرسر با استایل SSL را با اتک آهسته، نسبت (RATIO) ملایم را روی باس مستر قرار دهید، به شکلی که کاهش گِین کامپرسر حدود یک تا دو دسی بل باشد.

3. کامپرشن موازی

ایجاد کمی کامپرشن موازی (parallel compression) روی باس مستر، سیگنال هایی که لِول کمی دارند را بالا می آورد و لِول های RMS را افزایش می دهد؛ به این ترتیب می توانید بدون از بین بردن جزئیات ترنزینت ها، بلندی صدای (loudness) حرفه ای داشته باشید. تایم های اتک و ریلیز سریع انتخاب کنید، سپس سیگنال فوق العاده کامپرس شده را به شکل ملایمی با سیگنال خام ترکیب کنید.

4. استفاده از سچوریشن

این تکنیک کمی ریسک دارد: سعی کنید روی باس مستر از سچوریشن استفاده کنید! این تکنیک تنها زمانی جواب می دهد که شما به دنبال میکس گرم و پرخاشگرانه ای باشید. برای این کار مالتی بند سچوریشن بهتر جواب می دهد، چرا که با استفاده از آن می توانید تنها بخش های فرکانسی مورد نظرتان را درایو کنید و از اُور لود شدن دیستورشن به وسیله ی بیس جلوگیری نمایید. این تکنیک را همیشه به صورت موازی (parallel) انجام دهید – برای شروع از نسبتی بین 2 تا 5 درصد استفاده کنید.

5. استفاده از لیمیتر

در آخر، حدود 2 تا 5 دسی بل لیمیت کردن میکس باعث می شود شدت بلندی صدای میکس به استانداردهای حرفه ای نزدیک تر شود. این پروسه را همیشه به صورت ملایم انجام دهید، و در حین تنظیم کردن پارامترهای لیمیتر، آن را مدام فعال و غیر فعال کنید تا ارزیابی صحیح تری از نحوه ی تاثیرگذاری آن پیدا کنید.

به یاد داشته باشید که تمام تکنیک های توضیح داده شده در این مطلب برای جذاب تر شدن و قدرتمندتر شدن کار در طول پروسه ی آهنگسازی و تنظیم هستند – وقتی می خواهید کار را به مهندس مسترینگ تحویل دهید، تمام پلاگین ها را حذف کنید.

عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.