یازده روش برای راحت کردن کار مهندس مسترینگ

تمرکز مهندس میکس روی تناسب تمام المان ها و چگونگی هماهنگی بین آن ها در راستای ساخت یک قطعه ی منسجم است. در عوض، تمرکز مهندس مسترینگ روی خود قطعه ی موسیقی به صورت یک کل است.
در زمان میکس کردن ترک های مختلف یک آلبوم، مهندس میکس وظیفه ی سختی بر عهده دارد و باید در تمام ترک ها ثبات و پایداری صوتی ایجاد کند. در عوض، مهندس مسترینگ سعی در حفظ میزان انرژی و جریان صوتی در تمام ترک ها دارد و کاری می کند که آلبوم کاراکتر صوتی منسجمی داشته باشد. کسانی که در طول ساخت آهنگ ها با پروژه در ارتباط بوده اند (اعم از آهنگساز و تنظیم کننده) به لحاظ حسی به پروژه وابستگی پیدا می کنند، اما مهندس مسترینگ می تواند قضاوت بی طرفانه و درست تری روی صداها داشته باشد.
اخیرا مهندس های مسترینگ خود را گرفتار کارهای زمان بری می بینند، مثل حذف کردن کلیک هایی که در اثر ادیت های نامناسب ایجاد شده، دریافت کردن میکس های مختلفی که مشخص نیست کدام آن ها نسخه ی مورد نظر خود آرتیست است، جستجو در میان سی دی هایی که اسم ندارند و… این کارهای نامربوط باعث می شود مهندس مسترینگ نتواند روی هدف اصلی خودش که بهبود کیفیت صوتی ترک هاست تمرکز کند.
برای این که مهندس مسترینگ بتواند روی خود پروژه تمرکز داشته باشد، تنظیم کننده ها و مهندسان میکس باید نکاتی که در این مقاله بیان می شود را اجرا کنند.

۱- با نرخ ۲۴bit ضبط کنید

اگرچه کیفیت نهایی بیشتر ترک ها ۱۶bit/44.1 kHz است، اما ضبط کردن صداها با رزولوشن ۲۴bit امکان بهتری را برای تنظیم کردن صداها فراهم می کند. پس همیشه در بالاترین رزولوشنی که کارت صدایتان پشتیبانی می کند ضبط کنید.

۲- برای مهندس مسترینگ هدروم مناسب باقی بگذارید

فایل های دیجیتالی که overload شده باشند، هیچ فضایی را برای مهندس مسترینگ و بهتر کردن کیفیت صدا باقی نمی گدارند. پس حتما در میکس هایتان هدروم مناسبی باقی بگذارید.

۳- میکس های خوب بسازید

خیلی رایج شده که بعد از اتمام میکس، کار را فورا به مهندس مسترینگ تحویل می دهند. بعد از تمام شدن میکس وقت بگذارید و به نتیجه ی کارتان خوب گوش کنید و تا زمانی که میکس تان به حالت ایده آل برسد، تغییرات لازمه را اعمال کنید.

۴- میکس مورد نظرتان را انتخاب کنید

اگر قرار است ورژن های مختلفی از میکس را به مهندس مسترینگ بدهید، مشخص کنید که ورژن مورد نظر خودتان کدام است و این که چه چیزی یا چه مشکلی باعث شده ورژن های مختلف بسازید. این کار بینش بهتری به مهندس مسترینگ می دهد و او بهتر می فهمد شما چه نتیجه ای مد نظرتان است.

۵- قبل از شروع مسترینگ، با مهندس مسترینگ به کار گوش کنید

با گوش دادن به میکس ها در یک اتاق آکوستیک پیش از شروع مسترینگ، مهندس میکس یا تنظیم کننده می توانند مشکلات میکس را شناسایی کنند و قبل از شروع مسترینگ آن ها را اصلاح کنند.

مطالب مرتبط

۶- راجع به سلیقه تان صحبت کنید

این که مهندس مسترینگ بداند شما دنبال چه چیزی هستید خیلی به او کمک خواهد کرد. اگر سعی دارید صدای کارهایتان مشابه یک آلبوم مشخص باشد یا این که کارتان در ژانر خاصی قرار بگیرد، حتما در این رابطه به مهندس مسترینگ توضیح دهید.

۷- منظم باشید

تمام چیزهایی که به مهندس مسترینگ تحویل می دهید، اعم از فایل ها، دیسک ها و هارد و… باید مرتب باشند. مهندسان مسترینگ معمولا افراد منظمی هستند چون هر روزه باید با چندین و چند پروژه سر و کله بزنند و وقت این را ندارند که ببینند کدام فایل مربوط به کدام پروژه است. اگر کار را روی DVD تحویل می دهید، حتما نوع فایل و رزولوشن آن را مشخص کنید. اگر کار را روی هارد اکسترنال تحویل می دهید، تمام فایل ها را در یک فولدر قرار بدهید و نام گذاری درستی روی فولدر انجام دهید. به علاوه، اگر می خواهید فایل هایی که به مهندس مسترینگ تحویل داده اید به شما برگشت داده شوند، دقیقا به مهندس مسترینگ بگویید که چگونه و کجا آن ها را برایتان ارسال کند.

۸- مطمئن شوید که فایل هایتان هیچ مشکلی نداشته باشند

وقتی که ادیت ها را سریع انجام می دهید، صدای کلیک و دیگر صداهای اضافه در ترک باقی می مانند. اگرچه مهندسان مسترینگ می توانند این مشکلات را برطرف کنند، اما انجام این پروسه بسیار زمان بر است. توجه داشته باشید که مهندس مسترینگ نمی تواند دیستورشن دیجیتال را درست کند.

۹- صدای ناهنجار “س” را حذف کنید

بیشتر مهندسان مسترینگ در مجموعه شان یک de-esser دارند اما این de-esser بیشتر به درد مهندس میکس می خورد تا به وسیله ی آن بتواند ترک وکال را به صورت مجزا پردازش کند.

۱۰- ترتیب ترک های آلبوم را مشخص کنید

نباید از مهندس مسترینگ بخواهید که ترتیب ترک های آلبوم را خودش مشخص کند، چون او هیچ پیش زمینه ای از پروژه ی شما ندارد.

۱۱- کار نهایی را تایید کنید

کار متعلق به شماست و شما پس از انجام مسترینگ باید به آن گوش دهید و آن را تایید کنید. بازنگری یکی از بخش های رایج پروسه ی مسترینگ است، پس اگر با کار مشکل داشتید سریع آن را بیان کنید.

منبع recordingmag
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.