تکنیک میکروفن گذاری Mid-Side

یک روش نسبتا کم استفاده در میکروفن گذاری، روش MS یا همان Mid-Side است. اگر این تکنیک به درستی پیاده‌سازی شود، یکی از جذاب‌ترین تکنیک‌های میکروفن گذاری است؛ چرا که به ما صدایی استریو با قابلیت تغییر Wide را می‌دهد. کنترلی که در این تکنیک روی Wide صدا داریم، بیشتر از سایر تکنیک‌هاست. با این روش، می‌توانید میزان Wide و گسترده بودن صدا را حتی بعد از اینکه ضبط شما به اتمام رسید هم تغییر دهید.

این تکنیک، روش جدیدی محسوب نمی‌شود و اولین بار در سال ۱۹۳۳ توسط Alan Blumlein مهندس EMI و پیشگام تولید صدای Surround و Stereo ابداع شد. در این روش میکروفن گذاری، از دو میکروفن با الگوهای کاردیود و 8 استفاده می‌شود. پیشنهاد ما این است که از میکروفن‌های Pair شده که قابل تنظیم روی الگوهای متفاوت را دارند، مانند AKG 414XLS یا Shure KSM44A استفاده کنید. در این روش، ترتیب قرارگیری میکروفن‌ها به این صورت است که میکروفن با الگوی کاردیود را به عنوان Mid در نظر می‌گیرم و دقیقا مقابل منبع صوت قرار می‌دهیم. کپسول میکروفن با الگوی 8 که آن را به عنوان Side در نظر می‌گیریم، باید تا حد ممکن به کپسول میکروفن با الگوی کاردیود نزدیک باشد و نسبت به منبع صوت، به سمت راست قرار گیرد.

به طور معمول، قسمت جلوی میکروفن Side به سمت راست و پشت آن به سمت چپ قرار می‌گیرد. با این نوع قرارگیری میکروفن‌ها، بعد از ضبط، در کامپیوتر می‌توانید با استفاده از اختلاف فازها، یک صدای کاملا سه بعدی و استریو خلق کنید. روش کار به این صورت است که در ورکستیشن، دو لاین از دو میکروفن خواهید داشت اما برای استفاده از اختلاف فاز جهت ایجاد حالت استریو، می‌بایست لاین میکروفن با الگوی 8 را Duplicate کنید و یکی را به سمت راست و دیگری را به سمت چپ Pan کنید. توجه داشته باشید که میکروفن Mid باید به سمت وسط Pan باشد. سپس قطب(فاز) یکی از لاین‌ها را معکوس کنید. حال، وقتی سه لاین را هم‌زمان پخش می‌کنید، شاهد یک صدای سه بعدی و استریو شفاف و با کیفیت خواهید بود.

بسته به نوع سیستمی که در اختیار دارید، معکوس کردن فاز متفاوت خواهد بود. اگر از کنسول خوب و کاملی استفاده می‌کنید، می‌توانید به سادگی از دکمه Phase در Channel Strip بهره ببرید. اگر از ورکستیشن استفاده می‌کنید، می‌توانید این کار را با پلاگین‌ها انجام دهید. به عنوان مثال، می‌توانید از Preset پلاگین Waves به نام MS Decoder بهره ببرید. اما اگر از تجهیزات ابتدایی استفاده می‌کنید، ممکن است نیاز باشد که خودتان کابلی را بسازید که قابلیت معکوس کردن قطب(فاز) را داشته باشد.

حال که با تکنیک میکروفن گذاری Mid-Side آشنا شدید، خوب است این را هم بدانید که با استفاده از این تکنیک، شما می‌توانید از صدای ضبط شده، به صورت مونو هم استفاده کنید که در این صورت، استریو بودن صدا از بین می‌رود و صدا به شکل معمولی و ساده پخش خواهد شد. به همین دلیل، از این تکنیک، بیشتر برای ضبط‌های زنده یا تولید پادکست استفاده می‌شود.

پیشنهاد می‌کنیم اگر وقت تمرین و آزمایش را دارید، حتما این تکنیک میکروفن گذاری را امتحان کنید. تجربه‌ی آن در ضبط‌ها و میکس‌های بعدی‌تان حتما کارآمد خواهد بود.

منبع sweetwater
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.