اولین جلسه ی ضبط در استودیو: شش نکته ی مهم برای موفقیت

آماده شدن مهمترین بخش موزیسین بودن است که اغلب نادیده گرفته می شود – کافیست آمادگی لازم را داشته باشید تا همه چیز برایتان آسان تر شود. همچنین با توجه به هزینه ای که برای اجاره ی استودیو می پردازید، مهم است که بتوانید از این زمان نهایت استفاده را ببرید.

1. موزیک را به خوبی یاد بگیرید

حتما برای گوش دادن به موزیکی که قرار است ضبط کنید وقت بگذارید. روی پارت خودتان وقت بگذارید و استایل، ژانر و حس کلی قطعه ای که می خواهید ضبط کنید را بررسی نمایید.

این کار به شما کمک می کند پارتی را بسازید که برای قطعه مناسب و در خدمت آن باشد. چارت درست کنید، بخش های مختلف قطعه را بشناسید، تنظیم قطعه را بررسی کنید، اما در عین حال انعطاف هم داشته باشید! درست است که کسب آمادگی پیش از جلسه ی ضبط مهم است، اما بیش از حد نباید درگیر این کار شوید. پارت ها را تا جایی تمرین کنید که آن ها را حفظ شوید و بتوانید به خوبی اجرایشان کنید.

حال شما آمادگی لازمه را کسب می کنید، اما خیلی وقت ها اتفاق می افتد که تنظیم کننده یا آهنگساز قطعه در همان روز ضبط تنظیم، گام یا حس قطعه را تغییر می دهد. حقیقتا سخت است که بخواهید بدون صرف ساعت ها تمرین و حفظ کردن یک پارت را اجرا کنید. سعی کنید ساختار کلی قطعه را یاد بگیرید، اما آمادگی تغییر و وفق دادن آن را هم داشته باشید.

2. چیزهایی که نیاز دارید – و چیزهایی که ممکن است به آن ها نیاز پیدا کنید را همراهتان داشته باشید

مطمئن شوید که تمام وسایلتان کاملا سالم و در شرایط ایده آلی باشند. مهم نیست شما درامر باشید یا بیسیست، گیتاریست، کیبوردیست یا خواننده؛ همه چیز باید آماده باشد.

اگر خواننده هستید میکروفن های مورد نیازتان را انتخاب کنید؛ اگر درامر هستید مطمئن شوید که پوسته های درام هِد کیت تان را عوض کرده باشید و از میکروفن مناسبی استفاده کنید. این چیزها به وسیله ی عوامل استودیو باید آماده شوند، اما اگر قرار است در استودیوی خانگی ضبط کنید یا اگر می خواهید از میکروفن خاصی استفاده کنید، مطمئن شوید که از میکروفن های مناسبی استفاده کنید و در جلسه ی ضبط آن ها را به همراه داشته باشید.

گیتاریست ها و نوازندگان بیس: شما باید سیم هایتان را عوض کنید. سیم های یدکی را هم فراموش نکنید. قطعا نمی خواهید در صورت پاره شدن سیم ها تایم استودیو را صرف بیرون رفتن و خرید یک سیم جدید یا باتری و… کنید.

همچنین خوب است که همیشه آپشن های مختلفی داشته باشید. سازهای مختلف و امپ ها و افکت های مختلف هر کدام صدای متفاوتی دارند. حتی اگر تجهیزات مال خودتان نیست و لازم است آن ها را از استودیو یا یک نفر دیگر قرض بگیرید، داشتن تجهیزات اضافه در جلسه ی ضبط می تواند مفید واقع شود. تنها به چیزی که همیشه استفاده می کنید تکیه نداشته باشید، در عوض سعی کنید از تجهیزاتی استفاده کنید که در خدمت قطعه باشند.

3. ترک را آماده کنید

وقتی به یک استودیوی ضبط می رسید، بیشتر چیزها مشابه استودیوهای دیگر است و احتمالا یک صدابردار منتظر شماست.

گاهی وقت ها پرودوسر یا تنظیم کننده ی کار ممکن است آهنگساز یا صاحب اثر نیز باشد، یا این که ممکن است خودتان همه کاره ی پروژه ی خودتان باشید. در هر حالت خوب است صدابرداری داشته باشید که کارها را ضبط کند. این کار علاوه بر حفظ تمرکز شما روی اجرا، موجب می شود یک نفر دیگر را هم داشته باشید که بتواند روی نحوه ی صدادهی شما نظر بدهد.

سپس می توانید با استفاده از افکت های دیجیتال و پردازشگرها زمان زیادی را صرف ساختن صدای مدنظرتان کنید. قراردهی میکروفن، مخصوصا روی کیت های درام آکوستیک، کابینت های بیس و گیتار برای دریافت صدای صحیح ضروری است. این صدایی که از میکروفن ها می گیرید احتمالا با ورودی مستقیم (DI) امپلی فایرهایی که مستقیما به کنسول ضبط متصل شده اند میکس خواهد شد.

4. روی اجرایتان تمرکز کنید

پس از انجام مراحل آماده سازی، شما آماده ی ضبط هستید. سعی کنید به غریزه تانن اعتماد کنید و طبیعی باشید. سعی کنید از تمام تلاش هایی که تا به اینجا انجام داده اید نهایت بهره را ببرید. همچنین سعی کنید از تجربیات و تکنیک هایتان به بهترین شکل استفاده کنید تا اجرای ایده آلی داشته باشید.

یک صدابردار خوب همیشه اولین برداشت جلسه ی ضبط را نگه می دارد و حداقل بخشی از آن را استفاده می کند، چرا که اولین برداشت معمولا انرژی زیادی دارد. مهم است که شما احساس راحتی داشته باشید و اگر به استراحت نیاز داشتید با صدابردار در میان بگذارید.

گاهی وقت ها شما فرصت این را دارید که با دیگر اعضای گروه ضبط کنید. چنین شیوه ای معمولا بهترین راه برای گرفتن انرژی اجراست. اولین سازی که باید ضبط شود درامم است، چرا که فوندانسیون قطعه را شکل می دهد. سپس نوبت به بیس، گیتار، وکال ها و کیبوردها می رسد.

یکی از مزیت های ضبط قطعات با حضور همزمان دیگر موزیسین ها این است که هرکسی می تواند خلاقیت فرد دیگر را تغذیه کند و ایده ها را به شکلی تغییر دهد که برای قطعه مناسب تر شوند.

اگر از یکی از موزیسین ها اشتباهی سر زد به راحتی می توانید آن پارت را ادیت کنید و یا این که آن ساز را دوباره به صورت مجزا ضبط کنید.

5. سعی کنید در کنار یک ترک دارای وکال اجرا کنید

وقتی پارت خودتان را ضبط می کنید، داشتن یک وکال راهنما می تواند به شما کمک کند. در این حالت می توانید اجرایی داشته باشید که متناسب با فضای قطعه و متن ترانه ها باشد، نه این که همراه یک قطعه ی بی کلام اجرا داشته باشید که ممکن است حس مناسبی نداشته باشد.

سپس شاید نیاز به ضبط دوباره ی پارت وکال (double tracking) باشد. این کار می تواند عمق و هارمونیک های بیشتری را به قطعه اضافه کند. بعد از این کار و با اضافه کردن سازهای زهی، پرکاشن، سمپل ها و انجام کارهای نهایی، پارت ها و سازها با یکدیگر میکس و برای ادیت نهایی آماده می شوند.

6. لذت ببرید

در نهایت سعی کنید از این تجربه لذت ببرید. ریلکس باشید. ضبط هم مانند کارهای دیگر است و شما هرچقدر بیشتر آن را تجربه کنید در آن بهتر خواهید شد. اگر تجهیزات کافی دارید، سعی کنید به صورت آزمایشی در خانه ضبط کنید و روی چیزهای اساسی تمرین نمایید.

مهمتر از همه ی این ها اجرای درست زمان بندی نت هاست. سعی کنید با مترونوم تمرین کنید. برای ضبط هر قطعه ای ضروری است که نت ها را دقیق اجرا کنید. تمرین کردن های شما قطعا نتیجه خواهند داد.

منبع musicradar
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.