راحت ترین روش برای ضبط گیتار بیس

در این مطلب به توضیح سه مورد از راحت ترین روش ها برای ضبط گیتار بیس در خانه خواهیم پرداخت که صدای فوق العاده ای به شما ارائه می دهند؛ شما می توانید بیس را مستقیما به کارت صدا متصل کنید، با میکروفن صدای امپلی فایر بیس را ضبط کنید و یا از یک دایرکت باکس استفاده نمایید.

متُد اول: اتصال مستقیم بیس به کارت صدا

صرف نظر از این که چه متدی را برای ضبط گیتار بیس انتخاب می کنید، کارت صدا و نرم افزار ضبط (DAW) دو وسیله ی ضروری برای ضبط گیتار بیس شما هستند. در اولین متدی که به شما توضیح خواهیم داد، این دو وسیله تنها چیزی هستند که به آن نیاز دارید.

این متد شامل وصل کردن مستقیم گیتار بیس به کارت صدا می شود که خود کارت صدا نیز به کامپیوتر متصل خواهد شد. با روشن کردن وسایل و نصب درایورهای لازمه، می توانید کارتان را شروع کنید.

یکی از مهمترین چیزهایی که برای چک کردن لِول ها پیش از شروع ضبط باید انجام دهید این است که حواستان به گِین باشد و به هیچ وجه اجازه ندهید صدا کلیپ شود و چراغ روی کارت صدا به رنگ قرمز درآید. وقتی سازی را مستقیما به کارت صدا متصل می کنید، گِین ورودی اضافه نتیجه ای مشابه امپ های تیوب اُور درایو شده نخواهد داشت و صدای خوشایندی ایجاد نخواهد کرد.

وقتی سیگنال عاری از افکت بیس شما مستقیما به کارت صدا منتقل می شود – بدون این که هیچ پدال یا افکت یا حتی امپلی فایری روی آن اثر گذاشته باشد – احتمالا تُنی که از این طریق بدست می آورید به نظرتان کم حجم باشد. یک راه عالی برای مقابله با این وضعیت و حجم دادن به صدا این است که از پلاگین ها استفاده کنید؛ پلاگین ها هم قیمت مناسب تری دارند و هم استفاده از آن ها راحت است. اگر نمی خواهید پلاگین های اضافه ای خریداری کنید، می توانید از پلاگین های سچوریشن و کامپرشن پیش فرض نرم افزار آهنگسازی تان استفاده کنید.

پلاگین هایی که بد نیست نگاهی به آن ها داشته باشید:

  • IK Multimedia Amplitube 3
  • Waves CLA Classic Compressors Collection
  • Universal Audio 1176 Classic Limiter Collection

متُد دوم: میکروفن گذاشتن جلوی امپلی فایر

اگر عاشق صدای امپلی فایرتان هستید و می خواهید از کاراکتر صوتی آن استفاده کنید، این متُد گزینه ی فوق العاد ای برای شما می باشد. در این متد علاوه بر کارت صدا، نرم افزار و گیتار بیس، به یک امپلی فایر و حداقل یک میکروفن و یک استند میکروفن نیاز خواهید داشت.

سخت بتوان چیزی بهتر از امپلی فایر Ampeg B-15 را برای ضبط بیس پیشنهاد کرد. این امپلی فایر در قطعات مطرح زیادی در تمام ژانرهای موسیقی استفاده شده است- در حقیقت این امپلی فایر در طول تاریخ بیش از هر مدل دیگری در قطعات موسیقی استفاده شده است. Ampeg B-15 به داشتن تُن گرم و پرحجم و حس وینتج معروف است. در بخش میکروفن ها هم میکروفن Shure Beta 52A انتخاب محبوبی برای بیس ها می باشد.

1968 Ampeg B–15N

برای میکروفن گذاری امپ بیس می توانید میکروفن را در مرکز امپ و با فاصله ای 12 سانتی متری قرار دهید. البته باید پوزیشن های مختلفی را امتحان کنید و ببینید در چه حالتی بهترین صدا را می گیرید. اگر میکروفن را کمی به صورت خارج از محور حرکت دهید، صدای متفاوتی خواهید گرفت – تقریبا هر جایی که میکروفن را قرار دهید، صدایی که از آن دریافت می کنید تغییر خواهد کرد.

کاری که باید از آن اجتناب کنید این است که میکروفن را کاملا در مجاورت امپ قرار دهید؛ در این حالت به دلیل پدید آمدن افکت مجاورت، فرکانس های بیس بیش از اندازه ای دریافت خواهید کرد و همچنین اثری از فرکانس های میانی یا بالا در کار نخواهد بود – پس وضوح صدا از دست خواهد رفت.

میکروفن های دیگری که برای این کار پیشنهاد می شود:

  • AKG D112 MkII
  • Electro-Voice RE20
  • Beyerdynamic M 88 TG
  • Sennheiser MD-421 II
  • Shure SM57

متُد سوم: استفاده از دایرکت باکس

این گزینه انتخاب محبوب بیسیست هاست و شامل ضبط صدای ساز با یک دایرکت باکس (دی آی) می باشد. یکی از مزیت های آشکار استفاده از دایرکت باکس این است که گزینه ی گراند لیفت را برای نوازنده مهیا می کنند، یعنی نوازنده یک پد در اختیار خواهد داشت که به او کمک می کند برخی نویزهای سیگنال را از بین ببرد؛ بعضی از دایرکت باکس ها حتی دارای لامپ هایی درن پری امپ هایشان هستند که گرما، عمیق و رنگ زیادی به تُن خواهد داد.

ضبط کردن با دی آی به چند روش قابل انجام است. اول این که می توانید گیتار بیس را مستقیما به دی آی متصل کنید، سیگنال XLR را از دی ای خارج کنید و آن را به کارت صدا انتقال دهید.

اگر سیگنال بیس شما که از دی آی خارج می شود ایده آل نبود، چند گزینه پیش روی شماست. شما می توانید برای تقویت تُن از پلاگین ها استفاده کنید، همانطور که در متُد اول توضیح داده شد، یا این که می توانید از دی آی استفاده کنید و سیگنال را تقسیم کنید تا صدای مستقیم را از دی آی و صدای میکروفن را از امپلی فایر دریافت کنید.

در این متد شما سیگنال لاین را از بیس به ورودی دی آی هدایت می کنید. سپس خروجی XLR را به اولین کانال کارت صدا متصل می کنید. در مرحله ی بعد یک کابل اینسترومنت را از ورودی thru در دی آی به امپلی فایر بیس متصل می کنید و با میکروفن صدای امپ را ضبط می کنید، پس در این حالت دو کانال کارت صدای شما صدای امپلی فایر (میکروفن) را دریافت خواهد کرد. در نرم افزار آهنگسازی (DAW)، دو ترک ایجاد کنید – یکی برای دی آی و دیگری برای میکروفن – سپپس چک کنید و مطمئن شوید که این دو سیگنال نسبت به یکدیگر in phase باشند (اگر نیاز به انجام تنظیمات بود می توانید از سوییچ phase در نرم افزار آهنگسازی تان استفاده کنید).

منبع reverb
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.