ده روش برای بهبود ستاپ مانیتورینگ در استودیوی خانگی

وقتی می خواهید از مانیتورهای استودیویی استفاده کنید، بجز خود اسپیکرها و تعیین پوزیشن آن ها، موارد دیگری هم هست که باید به آن ها توجه داشته باشید.

در این مقاله ی مفصل 11 نکته و ترفند ثابت شده را با شما درمیان می گذاریم تا بتوانید دقت چیزی که در پروسه ی میکس و مسترینگ می شنوید را بهبود دهید.

1. از مانیتورهای ثانویه استفاده کنید

استفاده از مانیتورهای مختلف هم می تواند نکاتی را برای شما آشکار کند و هم می تواند شما را سردرگم کند و ما قطعا شما را تشویق نمی کنیم به این که تمام روز را بین مقایسه ی میکس در مانیتورهای مختلف بگذرانید. اما داشتن مانیتورهای ثانویه می تواند ابعاد دیگری را به شما نشان بدهد و گاه به گاه توجه شما را به بخش هایی دیگر از میکس جلب کند.

2. لِول های مانیتورینگ

وقتی کارهایمان کیفیت لازم را ندارند، راحت می شود تقصیر را به گردن تجهیزات یا آکوستیک اتاق انداخت، اما خیلی وقت ها رفتار خودمان را باید سرزنش کنیم. در بیشتر طول جلسه ی میکس یا مسترینگ، لِول مانیتورینگ را روی حد معقول و پایداری قرار دهید، اما فراموش نکنید که میکس را باید در ولوم های پایین – مخصوصا برای تنظیم بالانس بین سازهای لید و وکال ها = و ولوم های بالا هم چک کرد تا ببینید میکس شما در هر شرایطی چطور صدا خواهد داد.

همچنین برای درک این که میکس شما در سالن ها چطور صدا می دهد، ولوم را تا جای ممکن بالا ببرید و از یک اتاق دیگر در خانه تان به آن گوش کنید.

3. محاسبه ی مُد اتاق

از یک نرم افزار محاسبه گر مُد اتاق استفاده کنید تا فرکانس های مشکل آفرین در فضای شما مشخص شوند. ابعاد اتاق را وارد نر افزار کنید تا محاسبه گر آن فرکانس های مشکل آفرین و شدت آن ها را برای شما لیست کند. حتی اگر نتوانید این مشکلات را کاملا برطرف کنید، حداقل خواهید دانست که حواستان باید به کدام فرکانس ها باشد.

4. میکس را با اسپیکرهای کوچک تست کنید

مهندسان میکس حرفه ای میکس هایشان را با مانیتورهای کوچک و رادیو مانند مثل Auratone چک می کنند تا مطمئن شوند میکس هایشان در اسپیکرهای کوچکتر هم به خوبی شنیده خواهند شد. از آنجایی که امروزه موبایل ها و تبلت ها وسیله هایی هستند که بیشتر مردم با آن ها به موزیک گوش می دهند، مطمئن شوید که میکس هایتان علاوه بر مانیتورها، روی اسپیکرهای کوچک هم خوب صدا بدهند.

5. از یک پلاگین اصلاح آکوستیک اتاق استفاده کنید

اگر در محیط چالش برانگیزی کار می کنید، مانند اتاق های کوچک مربعی شکل یا اتاق هایی که شکل L دارند، خوب است روی خرید یک پلاگین اصلاح آکوستیک هزینه کنید. گزینه هایی مانند IK Multimedia ARC 3 و Sonarworks Reference Speaker به صورت کیت های کامل به فروش می رسند که شامل میکروفن کالیبراسیون هم می باشند.

6. ایجاد شدن comb filtering روی سطح میز

بیشتر ما جلوی مانیتورهایمان فضای باز زیادی نداریم و در بهترین حالت یک میز خلوت بهترین چیزیست که می توانیم داشته باشیم. در چنین حالتی انعکاس های اضافه ای ایجاد می شود و باعث می شود فرکانس ها به شکل یکدست به گوش شما نرسند. یکی از راه حل های این مشکل بالا بردن مانیتورهاست – حتی 10 سانتی متر هم می تواند موثر باشد.

7. استفاده از مبلمان به عنوان تجهیزات آکوستیک

اگر اتاقتان را کاملا اسباب و اثاثیه خالی کنید و بخواهید از ابتدا با پنل های آکوستیک و بیس ترپ ها آن را آکوستیک کنید، با اتاقی مواجه خواهید بود که ریورب بسیار زیادی دارد. مبلمان، فرش ها و پرده می توانند صدا را جذب کنند و شلف ها صدا را انتشار خواهند داد. معمولا بهتر است این لوازم را در اتاق قرار دهید و سپس برای تنظیم دقیق تر پاسخگویی اتاق از پنل های آکوستیک استفاده کنید.

8. پنل های خودتان را بسازید

اگر وقت کافی دارید، ساخت پنل های ساده و پهن و بیس ترپ ها بسیار ساده است و برای ساخت آن ها می توانید از متریال های ساختمانی استفاده کنید. استفاده از پشم سنگ داخل یک قاب ساده و پوشاندن آن با پارچه ای که صدا را عبور می دهد متُد مناسبی است. از پشم سنگی که تراکم بیشتری دارد (هشتاد یا صد کیلوگرم بر متر مکعب) استفاده کنید، چرا که سنگین تر است و در این صورت می توانید از قاب سبک تری استفاده کنید.

9. اتاقتان را تست کنید

اگرچه ابعاد اتاق می توانند مُدها را روی کاغذ مشخص کنند، اما تست کردن فضا رفتار واقعی آن را به شما نشان می دهد. Room EQ Wizard یک نرم افزار رایگا برای Mac و PC است و تنها چیزی که باید به آن اضافه کنید یک میکروفن چند جهته است. سپس با استفاده از مشخصه هایی که این نرم افزار به شما ارائه می دهد می توانید مشکلات را پیدا کنید.

10. از یک متر SPL استفاده کنید

مانیتور کردن صدا با ولوم زیاد برای مدت طولانی برای میکس کردن و تصمیم گیری در مورد بالانس صداها به هیچ وجه مناسب نیست و به شنوایی شما هم آسیب می رساند. در حال حاضر اپلیکیشن های زیادی وجود دارند که به خوبی قادر به اندازه گیری شدت صدا (SPL) هستند. معمولا دولت ها برای محیط های کاری شدت 85dB SPL یا کمتر را توصیه می کنند، اگرچه اگر برای طولانی مدت در عرض چنین صدایی قرار داشته باشید گوش هایتان خسته خواهند شد.

منبع musicradar
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.