هشت واقعیت جالب دربارۀ موسیقی

بیشترِ مردم بخش قابل توجهی از زمان خود را صرف شنیدن آهنگ می کنند؛ هنگام پیاده روی، ورزش، مسافرت یا حتی موقعِ خرید از فروشگاه! همه از موسیقی استفاده می کنند اما کمتر کسی به این فکر کرده که واقعاً چه اسراری در پسِ موسیقی هست که تا این حد همه را شیفته و گرفتار خود کرده است.
نظر به اینکه یک آهنگ خوب می تواند بهره وری انسان را افزایش دهد یا حتی باعث خنده و اندوه ما شود پس باید علم جالبی باشد. در ادامه شما را با ۸ واقعیت جالبِ دنیای موسیقی آشنا می کنیم.

۱- موسیقی می تواند استرس را کاهش دهد

پر بیراه نیست که گفته اند: «موسیقی، حیوانات وحشی را آرام می کند.» موسیقی بخصوص آهنگ های کلاسیک با تمپو یا سرعت پخش پایین می تواند ذهن و جسم آدمی را تسکین دهد. این موضوع هم به اثبات رسیده که موسیقی می تواند ضربان قلب را کاهش دهد، فشار خون را پایین آورد و میزان ترشح هورمون استرس (کورتیزول) را تقلیل دهد.

۲- موسیقی تاثیر مثبتی روی افراد سالخورده دارد

مجلۀ Psychology Today به تازگی مقاله ای منتشر کرده که نشان می دهد افراد بالای ۶۹ سال با شنیدن موسیقی عملکرد بهتری در سرعت پردازش ذهنی، حافظۀ رویدادی و معنایی خواهند داشت. این مطالعه همچنین نشان می دهد که گوش دادن به موسیقی باعث بهبود اعتماد به نفس و کاهش استرس در افراد سالخورده می شود.

۳- موسیقیِ امبینت (Ambient) می تواند خلاقیت انسان را افزایش دهد

در سال ۲۰۱۲ مطالعه ای در مجلۀ Consumer Research نشان داد که خلاقیت فکری افراد با شنیدن آهنگهای سبکِ Ambient (که معمولاً یک نویز پس زمینه دارند) زمانی که بلندی صدا متوسط باشد افزایش می یابد و هنگامی که صدا بلند شود باعث ناراحتی آن ها می شود.

۴- کودکان می توانند موسیقی را از وقتی که داخل رحمِ مادر هستند یاد بگیرند

البته منظور ما یادگیری نواختن ساز یا خوانندگی نیست! سال ۲۰۱۳ مطالعه ای نشان داد که بچه ها نه تنها قادر به تشخیص ملودی در رحم مادر هستند بلکه حتی بعد از تولد می توانند آن ملودی را تشخیص دهند. به همین خاطر پخش آن ملودیِ خاطره انگیز بعد از تولد باعث آرام گرفتن بچه می شود.

مطالب مرتبط

۵- موسیقی مردم را دست و دلباز می کند

تحقیق جالبی در مجلۀ Frontiers In Psychology حاکی از آن بود که اگر موسیقی متناسب با حالِ شنونده ها باشد (یعنی حس خوبی به آن ها بدهد) تمایلشان به پول دادن بیشتر می شود؛ به قول ما ایرانی ها دست و دلبازتر می شود. شاید یکی از دلایلی که هنگام جمع آوری کمک های مالی، موسیقی پخش می کنند همین مسئله باشد.

۶- موسیقی می تواند عملکرد فیزیکی را بهبود بخشد

یافته های علمی جدید نشان می دهد که موسیقی می تواند به ۵ روش اصلی آمادگی جسمانی در مسابقات ورزشی را تحت تأثیر قرار دهد:
گسستگی (dissociation)؛
همزمانی (synchronization)؛
یادگیری حرکتی (motor skills)؛
غرقگی یا تَچان (Flow)؛
خودتنظیمی (arousal regulation).

پس موقعِ ورزش صدای موسیقی را زیاد کنید!

۷- موسیقی باعث تحریک احساسات می شود

طبق مطالعه ای موسیقی می تواند منجر به تغییراتی در سیستم قلبی – عروقی انسان شود. اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی تاثیرات فیزیولوژیکِ ریتم های موسیقی می تواند زمینه را برای کشف داروهای جدید برای سکته مغزی و سایر بیماری های مرتبط با قلب مهیا کند.

۸- درک موسیقی فقط مختص انسان نیست

بر اساس تحقیقی در کرۀ جنوبی گیاهان با گوش دادن به موسیقی سریع تر رشد می کنند. آن ها دریافتند که تمام گیاهان حاوی ژن هایی هستند که می توانند با کمکشان به موسیقی گوش دهند.
گسترش دامنۀ تحقیقات، حقایق جدیدی دربارۀ این علم آشکار خواهد ساخت و این موضوع اهمیت موسیقی و ضریب اثرگذاری آن را بیش از پیش به ما نشان می دهد.

منبع vibenomics
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.