چگونه از تولید پادکست کسب درآمد کنیم؟

شروع به ساخت پادکست، هیچوقت آسان تر از حالا نبوده است. روز به زور به تعداد افرادی که به دنیای پادکست ها وارد می شوند افزوده می شود، مخاطب آن بسیار در حال رشد است و برای ورود به دنیای ساخت پادکست، محدودیت زیادی وجود ندارد. اما اگر بخواهید از این راه کسب درآمد کنید چطور؟ شاید چند وقتی است پادکست می سازید و حالا قصد دارید این سرگرمی را به حرفه ی خود تبدیل کنید. چه کار باید انجام دهید؟

در این مقاله ما هشت ترفند را در رابطه با چگونگی کسب درآمد از ساخت پادکست با شما در میان خواهیم گذاشت. از ترفندهای ابتدایی مانند توجه به کیفیت صدا گرفته تا پلتفرم هایی که امکان کسب درآمد را فرهم می کنند با شما صحبت خواهیم کرد.

باید بدانید که جذب مخاطب و سپس کسب درآمد، پروسه ی آسان و سریعی نیست. اگر ایده ی تازه ای دارید و می خواهید روی آن وقت بگذارید، قطعا موفق به انجام این کار خواهید شد.

1. تجهیزاتی که موجب می شوند صدای فوق العاده ای داشته باشید

برخلاف دنیای موسیقی، برای پادکست نیاز به تجهیزات چندانی ندارید و کاملا ممکن است که تنها با استفاده از یک لپ تاپ و میکروفن به تولید پادکست بپردازید. میکروفن های مدرن USB مانند Shure MV7 نتایج فوق العاده ای را به شما ارائه می دهند و بخش تکنیکال را تا جایی به صورت اتوماتیک انجام می دهند که اصلا لازم نیست شما کاری در آن بخش انجام دهید. با ترکیب چنین میکروفنی با یک هدفون استودیویی مانند Sennheiser HD 25 و شاید یک میکسر پادکست، به راحتی می توانید کارتان را شروع کنید.

برای منتشر کردن پادکست، پلتفرم های زیادی هستند که به شما اجازه می دهند پادکست هایتان را آپلود کنید و آن ها را به گوش دنیا برسانید. کاربران از پلتفرم Cleanfeed نتایج فوق العاده ای گرفته اند؛ در این پلتفرم تمام کارها در یک محیط ساده انجام می شود و کیفیت صدا فوق العاده است. همچنین نسخه ی رایگانی از این پلتفرم برای افرادی که تازه شروع به کار کرده اند وجود دارد.

2. در کارتان پیشرفت کنید

همانطور که موزیسین ها برای یادگیری سازهایشان یا پیشرفت توانایی هایشان در میکس و تنظیم موسیقی وقت می گذارند، شما هم باید برای کارتان وقت بگذارید و در آن بهتر شوید. همیشه تکنیک هایی وجود دارد که باید در آن ها بهتر شوید؛ از ضبط صدا از چند سورس مختلف گرفته تا ادیت کردن ضبط ها و ساختن و اضافه کردن صداهای اکسترنال مانند پس زمینه های موسیقایی به پادکست. هرچه این کارها را بیشتر انجام دهید توانایی های شما بیشتر خواهد شد. مخاطبان تشخیص می دهند کدام میزبان ها توانایی این کار را دارند و همین پادکست ها هستند که در طولانی مدت عملکرد بهتری پیدا می کنند.

3. جذب مخاطب

این مورد را به عنوان یک ترفند آورده ایم، در حالی که هیچ قانون و راه حل سریعی که به شما بگوید دقیقا این کار را باید چگونه انجام دهید وجود ندارد. برای بیشتر افراد، وقت گذاشتن و ثبات می تواند مهمترین المان در رشد مخاطبانشان باشد. منتشر کردن اپیزودهای پادکست به صورت مرتب و اطمینان حاصل کردن از این که محتوا نیازهای مخاطب را پوشش می دهد، دلیلی می شود برای این که مخاطب گوش دادن به پادکست شما را ادامه دهد و به این صورت مخاطبان شما افزایش پیدا می کنند. تمام ما آرزو می کنیم که ای کاش راه حل علمی تری برای افزایش مخاطبان وجود داشت، اما هیچ چیزی نمی تواند جایگزین کیفیت، ثبات و ایده های فوق العاده شود. اگر این المان ها را به خوبی رعایت کنید، بهترین شانس را برای افزایش دادن مخاطبان تان خواهید داشت.

4. استفاده از اسپانسر

فرض کنید پادکست شما به خوبی و به صورت منظم پخش می شود و حتی مخاطبان شما در حال افزایش هستند. سوالی که پیش می آید این است که چطور می توانید شروع به کسب درآمد کنید؟ اسپانسر گرفتن، یکی از رایج ترین راه ها برای کسب درآمد از پادکست است. راه های زیادی وجود دارد که شما با یک تبلیغ دهنده به صورت خلاقانه همکاری و از این راه کسب درآمد کنید؛ از نام بردن از محصولات و سرویس ها گرفته تا تبلیغات کاملی که ابتدا یا انتهای پادکست پخش می شوند. نکته ای که باید دقت کنید این است که به دنبال تبلیغ دهندگانی باشید که با تم پادکست شما همخوانی داشته باشند و برای مخاطبانتان جذاب باشند.

اگر واقع بینانه نگاه کنیم، شما باید تعداد مخاطب قابل قبولی داشته باشید تا یک اسپانسر به شما پیشنهاد همکاری دهد؛ البته گاهی وقت ها پادکست های تخصصی با برخی برندهای تخصصی همکاری می کنند و راهی را پیدا می کنند که برای دو طرف جواب می دهد.

5. بازاریابی پورسانتی

امروزه در دنیای آنلاین، افیلیت مارکتینگ یا بازاریابی پورسانتی روش مرسومی برای کسب درآمد از تبلیغ کردن کالاهای یک تبلیغ دهنده است. به زبان ساده، بازاریابی پورسانتی به این معناست که شما به عنوان منتشر کننده، شنونده هایتان را به جایی هدایت می کنید که می توانند یک محصول یا سرویس را خریداری کنند. اگر این مخاطب خرید را انجام داد، پادکستری که شما باشید درصد کوچکی از هزینه ای که آن کاربر صرف خرید محصول کرده است را دریافت می کند.

6. فروش مِرچ یا کالاهای مختص خودتان

فروش Merch یا Merchandise یکی از روش های قدیمی برای کسب درآمد است که برای انجام آن باید تعداد مخاطب قابل قبولی داشته باشید. این مسیر بارها جوابش را پس داده است و می تواند در هزینه هایتان صرفه جویی کند و جای زیادی برای خلاقیت دارد. معمولا merch هایی که به فروش می روند چیزهایی مانند تیشرت، استیکر، ماگ و…. هستند؛ موزیسین ها هم چیزهایی مانند پیک گیتار، درام استیک و هر چیز دیگری که بتوان روی آن لوگو درج کرد را به عنوان merch به فروش می رسانند. زیبایی مرچ در این است که به شما کمک می کند برند منحصر به فرد خودتان را قوی تر کنید. همچنین با این روش، افرادی که مرچ های شما را استفاده می کنند به نوعی سفیران غیررسمی برند شما می شوند و به شناخته شدن بیشتر شما کمک می کنند.

7. متنوع سازی منابع کسب درآمد

این که تنها به یک منبع درآمد زایی تکیه کنید خطرناک است؛ تنها کافیست به هر دلیلی مشکلی بین شما و اسپانسر به وجود بیاید تا منبع اصلی درآمدهای شما از بین برود. برای جلوگیری از چنین شرایطی، باید به دنبال راه هایی باشید که بتوانید از منابع مختلف کسب درآمد کنید. یک روش بسیار محبوب این است که شما دانش و تخصصی که دارید را به صورت آموزش آنلاین به دیگران ارائه دهید. بسیاری از یوتیوبرهای حوزه ی موسیقی مانند Andrew Huang و Rachel K Collier، کلاس های آنلاینی را برای کمک به افراد برای بهتر شدن در تنظیم موسیقی برگزار می کنند و این پروسه تفاوت آنچنانی با ساخت یک ولاگ یا پادکست ندارد. پادکست را به عنوان تکیه گاه اصلی تان در نظر بگیرید، اما همیشه به دنبال راه هایی باشید که مکملی برای کسب درآمد شما باشند و در عین حال شما را از هدف اصلی تان دور نکنند.

8. کسب درآمد مستقیم از مخاطبان

آخرین ترفندی که برای کسب درآمد از پادکست به شما معرفی می کنیم، استفاده از پلتفرم هایی است که به مخاطبان شما اجازه می دهند مستقیما شما را حمایت مالی کنند. این روزها کسی سی دی و نسخه های سخت افزاری تهیه نمی کند و از طرفی پولی که سرویس های استریمینگ به تولید کنندگان محتوا می دهند ناچیز است، به همین جهت بسیاری از تولیدکنندگان محتوا با استفاده از سایت هایی مانند Patreon ارتباط مستقیمی بین خودشان و حمایت کنندگانشان برقرار می کنند. در این مدل کسب درآمد، مخاطبان در ازای پرداخت یک مبلغ ماهانه ی کم، به عنوان “عضو” ثبت نام می شوند و در عضو دسترسی ویژه ای به برخی از محتواهایی که شما تولید می کنید خواهند داشت.

جمع بندی

اگر قرار باشد تنها یک چیز از این مقاله یاد بگیرید، این است که راه های بسیار زیادی برای کسب درآمد از پادکست وجود دارد. اگر در ابتدای راه هستید، ابتدا به این فکر کنید که باید چه کارهایی انجام دهید تا مخاطبتان افزایش پیدا کند، چون بدون داشتن مخاطب، شانس شما برای کسب درآمد از پادکست بسیار پایین خواهد بود. اگر هم جزو پادکسترهایی هستید که جای پایتان محکم شده است، به یاد داشته باشید که خود پادکست تنها یک بخش از برند شماست و بهتر است به دنبال راه هایی باشید که آن را گسترش دهید.

منبع musicradar
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.