8 روش برای بهبود ستاپ مانیتورینگ در استودیوی خانگی

گرفتن نتایج خوب در تنظیم و میکس به عوامل مختلفی بستگی دارد و صدایی که ما از مانیتورهای استودیویی می شنویم هم یکی از این عوامل است. بسیاری از مشکلاتی رایجی که در حین ضبط، تنظیم یا میکس اتفاق می افتند، مانند لِول های نامناسب بیس/تربل یا استریو ایمیجینگ ضعیف، در چگونگی صدایی که از اسپیکرها می شنویم ریشه دارند.

به خاطر داشته باشید که بسیار مهم است مطمئن شوید که ستاپ مانیتورینگ تان به شکلی تنظیم شده باشد که دقیق ترین صدای ممکن را به شما ارائه دهد… داشتن مانیتورهای فوق العاده و توانایی و استعداد مناسب بدون این که بتوانید المان های میکس را به درستی بشنوید کاملا بیهوده خواهد بود.

در این مطلب هشت تکنیک امتحان شده را برای دریافت بهترین نتیجه از هر نوع سیستم مانیتورینگی را با شما در میان می گذاریم.

1. استفاده از پد مانیتور

استفاده از پدهای فومی راه آسانی برای ایزوله کردن مانیتورها از سطح زیرین آن هاست، اما برخی از این پدها می توانند شرایط را بدتر کنند، چرا که باعث می شوند مانیتورها به شکل آزادتری حرکت کنند. اگرچه این فوم ها انتقال رزونانس بیس را کاهش می دهند، اما عدم پایداری مانیتورها می تواند استریو ایمیجینگ شما را تحت تاثیر قرار دهد.

2. گوش هایتان را تازه نگه دارید

مانیتورینگ با صدای بسیار بلند قطعا در جلسات طولانی مدت گوش شما را خسته خواهد کرد – علاوه بر این مورد، فشارهای صوتی بالا درک شما از لِول های بیس و تربل را تغییر می دهد (بر اساس تئوری فلچر/مانسون) و باعث می شود این محدوده ی حیاتی را در میکس به درستی تنظیم کنید. کالیبره کردن مانیتورینگ با استفاده از Bob Katz K System به شکلی که تمام پروسه ی میکس را در فشار صوتی حدود 85dB SPL انجام دهید، هم باعث عدم خستگی گوش شما می شود و هم به شما کمک می کند نتایج پایدارتری در میکس بگیرید، آن هم بدون این که بخواهید هزینه ای را صرف خرید تجهیزات یا پلاگین های جدید کنید.

3. استفاده ی نامناسب از فوم های شانه تخم مرغی

استفاده ی بیش از اندازه از فوم های شانه تخم مرغی، بیش از آنکه بخواهد نتیجه ی مثبتی داشته باشد به کار شما آسیب خواهد زد. این فوم ها نه تنها هیچ تاثیری روی فرکانس های بیس ندارند، بلکه فرکانس های بالا را نیز تیره و کدر می کنند و شما را به سمت ساخت میکس هایی با تربل شدید می کشاند.

4. جایگاهتان را پیدا کنید

مطمئن شوید که مانیتورهایتان در قرینه ترین نقطه ی اتاقتان باشند و فاصله ی آن ها تا دیوارها تا جایی ممکن برابر باشد. این کار باعث می شود انعکاس های صدا از هر اسپیکر یکدست تر شود. اگر در یک اتاق مستطیلی شکل کار می کنید مطمئن شوید که اسپیکرهایتان به سمت بلندترین بُعد اتاق باشند تا تاثیر انعکاس های ناخواسته ی دیوارهای پشت پوزیشنی که شما در آن قرار می گیرید به حداقل برسد.

5. سنگین کردن مانیتورها

اگر مانیتورهایتان بیس زیادی تولید می کنند، روی آن ها اشیای سنگین قرار دهید. این کار باعث می شود حرکات ریز یا ارتعاش کابینت اسپیکرها که به واسطه ی فرکانس های پایین ایجاد می شود کاهش پیدا کند و در نتیجه استریو ایمیج دقیق تر و وضوح بیشتری در فرکانس های پایین به شما ارائه شود.

6. کابل ها

با توجه به سیم ها و کابل های مانیتورها می توانید صدای آن ها را بهبود دهید. استفاده از کابل های صوتی بالانس می تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند؛ در این کابل ها نه تنها سیگنالی که از کارت صدا به اسپیکرها می رسد به مقدار 3dB بلندتر می شود (به علت بهبود نسبت سیگنال به نویز)، بلکه سیستم های صوتی بالانس از phase cancellation استفاده می کنند تا نویزهای ناخواسته ای که از سیم ها یا دستگاه های الکتریکی مجاور دریافت می شود به حداقل برسد. اگر لازم است از کابل های غیر بالانس استفاده کنید، سعی کنید طول کابل ها تا جای ممکن کم باشد و از کابل های برق فاصله داشته باشند. اگر چنین چیزی ممکن نیست، دادن زاویه ی 90 درجه به آن ها می تواند تداخل را به حداقل برساند.

7. اتاقتان را بهبود دهید

اگرچه استفاده از تجهیزات آکوستیک اختصاصی مانند بیس ترک، جاذب ها و انتشار دهنده ایده آل ترین گزینه برای کنترل صدای یک فضاست، اما با استفاده از لوازم ساده ای که در خانه دارید هم می توانید بهبودهای بزرگی را در صدای اتاق ایجاد کنید. کتاب ها، DVD ها، صفحات گرامافون و CD ها وقتی به صورت رندوم پشت پوزیشن میکس شما قرار بگیرند می توانند به عنوان انتشار دهنده عمل کنند. با پوشاندن پنجره ی اتاق با پرده های ضخیم می توانید انعکاس های ناخوشایند را کاهش دهید؛ همچنین می توانید پارچه های مخملی را روی پرده هایتان بدوزید.

8. از EQ استفاده کنید

بیشتر مانیتورهای اکتیو کنترل هایی در پنل پشت شان دارند که با استفاده از آن ها می توانید صدای مانیتورها را بر حسب اتاقی که در آن ها قرار دارند تنظیم کنید. معمولا علاوه بر کنترل گِین، شما می توانید لِول های بیس و تربل را نیز تنظیم کنید. البته توصیه نمی کنیم که با این کار صدای اسپیکرهایتان را تغییر دهید، چرا که در این حالت شما یک مدار اکولایزری را در مسیر سیگنال قرار می دهید و در نتیجه کیفیت صدا را کاهش می دهید و پاسخگویی فرکانسی را تحت تاثیر قرار می دهید. با این حال اگر میکس های شما بالانس مناسبی در فرکانس های بالا و فرکانس های پایین ندارند، استفاده از این کنترل ها می تواند نتایج مطمئن تری را به شما بدهد. البته مانند هر اکولایزر دیگری، افزایش دادن بیس/تربل باعث اضافه شدن phase distortion به سیگنال می شود؛ شما با کات کردن فرکانس ها هم می توانید به نتیجه ی دلخواهتان برسید؛ در این حالت هم صدای بهتری خواهید داشت و هم خلوص سیگنال بیشتر حفظ می شود.

منبع musicradar
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.