هفت عادت بد آهنگسازها و چگونگی کنار گذاشتن آن ها

عادت های بد آهنگسازی را همه ی ما تجربه کرده ایم. این عادت ها معمولا به صورت خیلی نامحسوس شروع می شوند. شما یک کار اشتباه خیلی کوچکی را انجام می دهید، مثلا در حین تنظیم یک قطعه ولوم را کمی بالا می برید، نوشیدنی ها را با درب باز شده روی میز کارتان قرار می دهید یا ترک هایی که شروع کرده اید را هیچ گاه به سرانجام نمی رسانید.

در این مقاله به هفت مورد از بدترین عادت هایی که یک آهنگساز می تواند داشته باشد اشاره و راه حل هایی را برای مقابله با آن به شما ارائه می کنیم.

۱- حالت نادرست نشستن

با راحت ترین مورد شروع می کنیم. ساخت موزیک مدرن طلب می کند شما زمان زیادی را پشت میز کامپیوتر بنشینید. به احتمال زیاد برایتان پیش آمده که یک جلسه ی استودیویی طولانی را با حس مچاله شدن ترک کرده باشید، طوری که کمر و گردن تان درد گرفته باشد و شانه هایتان افتاده باشد. طرز غلط نشستن یک اشکال مهم است و می تواند عارضه های فیزیکی و روانی جدی برای شما به وجود بیاورد.

راه حل:

استراحت های زمان بندی شده ای را برای خودتان در نظر بگیرید و در این زمان ها حرکات کششی کار کنید. این کار به چشم ها و گوش های شما هم استراحت می دهد. مانیتور کامپیوترتان را هم ارتفاع با چشمان تان قرار دهید تا از کشش نابجای گردن و خم شدن غیر ضروری کمرتان جلوگیری کنید. اگر بودجه ی کافی دارید یک صندلی استودیویی مناسب و ارگونومیک خریداری کنید.

۲- مقایسه کردن خودتان با دیگران

قابل درک است که شما بخواهید مانند اسطوره های موسیقایی تان باشید. آن ها همیشه فوق العاده اند و از بقیه جلوتر هستند. اما وقتی شما طرفداری از اسطوره هایتان را به مقایسه می رسانید، این کار می تواند به اعتماد به نفس شما لطمه بزند. موزیسین هایی که شما خودتان را با آن ها مقایسه می کنید هم تجربه ی بیشتری دارند و هم نسبت به شما به تجهیزات بسیار گران قیمت تری دسترسی دارند. پس این که بخواهید خودتان را با کسی که چند سر و گردن بالاتر از شماست مقایسه کنید اصلا منصفانه نیست.

راه حل:

همه ی ما مزیت های خودمان را داریم. مثلا شاید شما بتوانید ریتم های پیچیده بسازید یا وقتی در ماشین هستید ملودی های فوق العاده ای خلق کنید. اگر مدام خودتان را با بقیه مقایسه کنید، هیچگاه خودتان را پیدا نخواهید کرد. بگذارید خلاقیت و غریزه تان شما را هدایت کند. به این فکر کنید که چه کاری می توانید انجام دهید که شما را از بقیه متمایز می کند؟ همان توانایی تان را پیشرفت دهید. شما باید خودتان را با پیشرفت های خودتان بسنجید.

۳- اسم گذاری نامفهوم

همه ی ما در کامپیوترمان فایل هایی با اسم های نامفهوم مثل cool_sound_9.wav وجود دارد که باعث درهم برهم شدن فایل ها می شود، اما برطرف کردن این مشکل ساده است. برای شروع می توانید سمپل های مختلف را بر اساس تمپو، جنس صدا و ساز یا یک مولفه ی منطقی دیگر دسته بندی کنید. همچنین پروژه هایتان را می توانید درون فایل هایی قرار دهید که بر اساس نام ماه های سال دسته بندی شده اند.

راه حل:

همین کار را می توانید روی کانال های صدای نرم افزار آهنگسازی هم انجام دهید. بعد از این که هیجانی که معمولا در شروع یک پروژه ی جدید ایجاد می شود در شما فروکش کرد، سازها را هم نام گذاری کنید و هم رنگ بندی، تا در مراحل تنظیم و میکس به راحتی بتوانید صداهای مورد نظرتان را پیدا کنید.

۴- جلسات استودیویی بی برنامه

اگر جلسات استودیویی شما بی برنامه باشد، هیچ کاری از پیش نخواهید برد. این که با اعضای گروه دور هم جمع شوید و ساز بزنید خوب است اما جلسات استودیویی برنامه ریزی شده برای پیشبرد کار کاملا ضروری است.

راه حل:

با اهداف هفتگی شروع کنید، مثلا تصمیم بگیرید یک قطعه را در عرض یک هفته تمام کنید. هر جلسه ی استودیویی را به یک ترک خاص اختصاص دهید که شما را به رسیدن به هدف تان نزدیک کند. برای مثال برنامه ی شما می تواند این طور باشد:

دوشنبه: بداهه نوازی و پیدا کردن صداها

چهارشنبه: تنظیم قطعه

جمعه: میکس اولیه

یکشنبه: بررسی میکس و انجام ویرایش ها

مطالب مرتبط

۵- به پایان نرساندن پروژه ها

نرم افزارهای آهنگسازی این امکان را فراهم کرده اند که هر کسی بتواند آهنگ بسازد. شما برای شروع کار آهنگسازی نیاز به بودجه ی زیاد، تجهیزات خاص یا حتی دانش تئوری موسیقی ندارید. اما مشکل مهمی که با آن مواجه می شوید به پایان رساندن ساخت موزیک است. شما تا کاری را صد در صد به پایان نرسانید، در حقیقت هیچ کار نکرده اید.

راه حل:

در طول پروسه ی ساخت موزیک شما خیلی چیزها می توانید یاد بگیرید. تمام ترک هایی که شما می سازید قرار نیست هیت شوند، اما اگر شما هر بار وقت و تلاش کافی را صرف به اتمام رساندن قطعات نکنید هیچوقت به هیچ پیشرفتی دست پیدا نمی کنید.

۶- به اشتراک نگذاشتن کارها

وقتی ساخت قطعات موسیقی را به اتمام رساندید باید آن ها را به گوش مخاطبان موسیقی برسانید. راه های زیادی برای به اشتراک گذاشتن موزیک وجود دارد و هیچ دلیل موجهی وجود ندارد که شما از آن ها صرف نظر کنید.

راه حل:

با دوستان موزیسین تان شروع کنید. آن ها می توانند فیدبک های تخصصی به شما ارائه کنند، مثلا “ولوم کیک را بیشتر کن” یا “روی گیتار بیس low pass filter بگذار”.

سپس ترک تان را به دوستانی که موزیسین نیستند بفرستید. اکثر مخاطبین شما هم جزو همین دسته از افراد خواهند بود، پس مهم است بدانید آن ها چه نظری راجع به کارتان دارند. باورتان نمی شود چه ایده های مهمی می توانید از همین کسانی که حتی معنی تمپو را هم نمی دانند به دست بیاورید.

در آخر هم حتما موزیک تان را روی تمام سرویس های استریم موسیقی پخش کنید. هرچه افراد بیشتری به کارتان گوش کنند شانس موفقیت تان بیشتر خواهد شد.

۷- ارتباط برقرار کردن با اهالی موسیقی

ارتباط برقرار کردن با کسانی که در صنعت موسیقی فعالیت دارند بهترین راه برای ساختن روابطی است که به حرفه ی موسیقی شما کمک کند.

راه حل:

به سراغ شبکه های اجتماعی تان بروید و به مردم بگویید در حال کار روی چه چیزی هستید. سعی کنید فعال باشید. به کنسرت ها و اجراهای زنده ی کوچک تر بروید، با موزیسین ها، آهنگسازها، مدیر برنامه ها و آرتیست ها آشنا شوید، کسانی که عامه ی مردم خیلی به سراغ شان نمی روند.

کسانی را پیدا کنید که بتوانند سوالات تان را پاسخ دهند و در راه رسیدن به موفقیت شما را کمک کنند. شاید شما هم بتوانید آن ها را کمک کنید. حتی اگر موفق نشدید روابط کاری درستی ایجاد کنید، حداقل شاید یک دوست موزیسین خوب نصیب تان شود و این اصلا چیز بدی نیست.

عادت های بدی که آهنگسازها دارند قابل برطرف شدن هستند، فقط باید ببینید چه چیزی مانع از رسیدن شما به موفقیت شده و رفتارهایتان را برای رسیدن به نتایجی بهتر تغییر دهید.

خودتان را در محاصره ی افرادی قرار دهید که از شما حمایت می کنند و برای رسیدن به موفقیت شما را تشویق می کنند. پیشرفت های خودتان را ببینید و از موفقیت هایی که به دست آورده اید خوشحال باشید.

منبع izotope
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.