شش دلیل برای کُند شدن کامپیوتر شما

برای همه ی ما این اتفاق افتاده است که کامپیوترمان شروع به کُند شدن می کند و خیلی زود کارهای ساده ای مانند اضافه کردن افکت ها به سختی انجام می شوند و لود کردن آن ها زمان زیادی می برد. پیش از آن که پیش خودتان فکر کنید “پس حالا وقت خریدن یک کامپیوتر جدید است” نگاهی به این شش دلیل برای کُند شدن کامپیوترها بیندازید و ببینید آیا با انجام این مراحل مشکل هایتان برطرف می شود یا نه.

1. فضای هارد

هارد اینترنال شما نیاز به فضای کافی برای اجرای بی نقص سیستم عامل و دیگر اپلیکیشن های ضروری دارد. قاعده ی کلی این است که شما 15% از فضای هارد را خالی باقی بگذارید، اما هر چقدر این فضای خالی کمتر باشد بهتر است.

در حین بالا آمدن سیستم اتفاق های زیادی رخ می دهد. چک کنید که چقدر فضای خالی دارید. اگر هارد شما فضای آزاد زیادی ندارد، احتمالا وقت آن است که یک هارد اکسترنال یا فضای ذخیره سازی ابری خریداری کنید و فایل های غیر ضروری خود را به آن انتقال دهید. گزینه ی دیگری که پیش روی شما وجود دارد این است که یک هارد اینترنال با فضای ذخیره سازی بیشتر خریداری کنید.

2. رم

مقدار حافظه ی رم کامپیوتر شما ارتباط مستقیمی با قدرت پردازشی کامپیوتر شما دارد. هر چه رم بیشتری داشته باشید، قدرت پردازشی بیشتری در اختیار خواهید داشت. کامپیوترهای ویندوزی و مک ها قابلیت ارتقا دادن رم را دارند. رم ها نسبتا قیمت مناسبی دارند و شما به راحتی می توانید رم کامپیوترتان را ارتقا دهید.

دیگر دستگاه های مک، مانند MacBook Pro، چنین قابلیتی ندارند. افرادی که به صورت حرفه ای کارهای مربوط به موزیک انجام می دهند حداقل به 16 گیگابایت رم نیاز خواهند داشت. ارتقا دادن رم یکی از بهترین راه ها برای بهبود عملکرد کامپیوتر شماست.

مشکل دیگر این است که برخی چیزها مانند thumbnail ها و dashboard widget مستقیما روی حافظه ی رم ذخیره می شوند. اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که چیزهای زیادی روی کامپیوترتان ذخیره می کنید، وقت آن است که دست به کار شوید و سیستم تان را خلوت کنید. مدیریت رم برای مک ها و کامپیوترهای ویندوزی متفاوت است، پس بهتر است کمی در این زمینه مطالعه کنید و ببینید برای دستگاه شما چه راهکارهایی توصیه شده است.

3. 32 بیتی و 64 بیتی

برخی برنامه ها هم در نسخه های 32 بیتی و هم در قالب نسخه های 64 بیتی وجود دارند. بیشتر پردازنده های امروزی 64 بیتی هستند، اما اگر از تفاوت میان این دو نسخه آگاه نیستید، احتمال دارد به صورت تصادفی نسخه ی 32 بیتی از سیستم عامل یا نرم افزار آهنگسازی تان را نصب کنید.

تفاوت اصلی این است که پردازنده های 32 بیتی در هر لحظه تنها به 4 گیگابایت رم دسترسی دارند؛ به عنوان مثال اگر شما از نسخه ی 32 بیتی نرم افزار Ableton Live استفاده می کنید و کامپیوتر شما 16 گیگابایت رم دارد، تنها 4 گیگابایت از فضای رم شما مورد استفاده قرار می گیرد و باقی آن بلااستفاده می ماند. بسیاری از توسعه دهندگان نرم افزارها تنها نسخه های 64 بیتی عرضه می کنند اما چنین مشکلی هنوز هم میان کاربران رایج است.

4. بد افزارها

آیا برایتان پیش آمده که یک وبسایت ناشناخته به شما توصیه کرده باشد چیزی شبیه به Flash را روی سیستم نصب کنید و آن اپلیکیشن را آپدیت کنید؟ سپس پنجره ای برای شما باز شده و شما بدون این که آن را بخوانید روی گزینه ی ‘agree’ کلیک کرده اید و ناگهان MacKeeper یا نرم افزار آنتی ویروس دیگری روی سیستم شما نصب شده است. بله، شما با این کار یک بد افزار را به سیستم خود راه داده اید.

این بد افزار می تواند کارهای زیادی انجام دهد، مانند باز کردن خودکار صفحات وب و یا فعال بودن در پس زمینه ی سیستم، بدون آن که شما متوجه شوید. یک راه حل سریع برای کاربران ویندوز و مک، دانلود و نصب Malwarebytes است که یک اپلیکیشن رایگان می باشد و به خوبی کار می کند.

5. دایرکتوری ها و تنظیمات مشکل دار

اپلیکیشن ها، شامل سیستم عامل کامپیوتر شما، دارای تنظیماتی هستند؛ مانند این که با بالا آمدن سیستم کدام برنامه ها به صورت خودکار اجرا شوند، فونت پیش فرض برنامه چه باشد و بسیاری گزینه های دیگر که شما از آن آگاه نیستید. گاهی اوقات وقتی یک برنامه کرش می کند و دچار مشکل می شود، یک صفحه ی سیاه به شما نمایش داده می شود یا هارد درایو شما دچار مشکل می شود؛ در این حالت این تنظیمات ممکن است بهم بریزد.

شما می توانید این تنظیمات را به وسیله ی مدیریت کردن فایل ها به صورت دستی و یا استفاده از اپلیکیشنی که این کار را به صورت اتوماتیک برای شما انجام دهد اصلاح کنید. گاهی وقت ها ممکن است مشکل در تنظیمات مربوط به سیستم عامل باشد و گاهی وقت ها مشکل در یکی از نرم افزارهاییست که از آن استفاده می کنید.

کار را با سیستم عامل شروع کنید و سپس به سراغ اپلیکیشن هایی بروید که مشکل ساز شده اند. می تواند نام سیستم عامل یا اپلیکیشن خود را به همراه عبارت ‘broken preferences’ در گوگل جستجو کنید و راهکارهایی را برای برطرف کردن مشکل تان پیدا کنید.

در دیگر مواقع، دایرکتوری های هارد درایو شما ممکن است دچار مشکل شده باشند که در این حالت فایل های شما خراب می شوند و دیگر قابل دسترس نیستند. در این حالت هم برطرف کردن مشکل روی ویندوز و مک متفاوت است.

6. رزولوشن نمایشگر

وقتی کامپیوتر شما کُند شده است، شاید رزولوشن نمایشگر جزو مواردی نباشد که به ذهن شما خطور کند، اما این مورد هم اهمیت دارد. یکی از نکات فوق العاده ای که نمایشگرهای با رزولوشن بالا به شما ارائه می دهند این است که تصاویر فوق العاده ای را برای شما نمایش می دهند، مخصوصا اگر در حوزه ی گیمینگ و تدوین فعالیت داشته باشید.

اما یکی از معایب استفاده از رزولوشن بالا این است که فشار زیادی روی CPU و کارت گرافیک وارد می شود. اگر از بالاترین رزولوشن ممکن استفاده می کنید، سعی کنید رزولوشن را پایین بیاورید و ببینید آیا تفاوت قابل توجهی در عملکرد سیستم ایجاد می شود یا نه.

منبع musictech
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.