پنج راهکار برای بالا بردن سرعت عمل در آهنگسازی

چه شما یک آهنگساز حرفه ای باشید و چه آهنگسازی برای شما یک نوع سرگرمی باشد، مزیت هایی برای داشتن سرعت عمل بالا وجود دارد.
برای یک آهنگساز حرفه ای، سرعت عمل بالا یعنی شما می توانید در زمان کمتری کار بیشتری را انجام دهید و در نتیجه پول بیشتری به دست بیاورید. اگر در وقت آزادتان و برای سرگرمی آهنگسازی می کنید، سرعت عمل بالا به شما اجازه می دهد بهره ی بیشتری از زمان محدودی که دارید ببرید.
ساختن موزیک های بیشتر در زمان کمتر به این معنی نیست که کیفیت کارتان پایین بیاید. در حقیقت سرعت عمل بالا گاهی حتی می تواند به نفع شما باشد و به شما کمک می کند به غریزه تان اعتماد کنید و استعداد تصمیم گیری خلاقانه را در خودتان پرورش دهید. در ادامه چند راهکار برای سرعت بخشیدن به جلسات آهنگسازی شما ارائه می شود، از راه اندازی تجهیزات گرفته تا میکس نهایی.

۱- منظم باشید

می گویند بی نظم بودن نشانه ی یک ذهن خلاق است، اما با این وجود شما باز هم باید توانایی به سرانجام رساندن کارها را داشته باشید. وقتی کسی به استودیوی شما می آید و از شما تیونر گیتارتان را می خواهد و یا از شما می خواهد کیبورد را به افکت دیلی متصل کنید، قطعا شما نباید در شرایطی قرار بگیرید که بخواهید به دنبال لوازم و قطعات بگردید و یا تازه بخواهید تجهیزات تان را آماده ی به کار کنید.
همین مسئله در مورد کامپیوتر شما هم صدق می کند. یک سیستم فایل بندی شده ی مناسب برای هر استودیویی الزامی است. در نرم افزار آهنگسازی هم کارهایی مانند رنگ بندی ترک ها و نام گذاری آن ها، اگرچه ممکن است زمان بر باشد اما در نهایت شما عملکرد سریع تری را در پروژه ای که ساماندهی شده باشد خواهید داشت تا این که بخواهید هربار که به دنبال صدایی می گردید زمان زیادی را صرف پیدا کردن ترک مربوطه کنید.

۲- نرم افزار آهنگسازی تان را خوب بشناسید

آگاه بودن از شورتکات های نرم افزار آهنگسازی توانایی بسیار با ارزشی ست که عملکرد شما را سریع تر می کند (همچنین باعث می شود وقتی مشتری در استودیو باشد شما وجهه ی بهتری پیدا کنید و کار بلدتر به نظر برسید). با فشار دادن چند دکمه روی کیبورد شما می توانید برداشت ها را ادیت کنید تا بعد از ضبط نیازی به انجام این کارها نداشته باشید.
این کار نه تنها باعث می شود ترک های شما از همان زمان ضبط خوب صدا بدهند (که با این کار می توانید مشتری را تحت تاثیر قرار دهید) بلکه باعث کاهش حجم کاری شما در پروسه ی ادیت پروژه نیز می شود.

۳- افکت ها را در حین ضبط استفاده کنید

کار کردن با افکت ها بسیار جذاب است و همین مسئله ممکن است شما را غرق در کار با افکت ها کند. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که یک پلاگین را باز کرده اید تا یک صدای ریورب ایجاد کنید، اما همین پلاگین ساعت ها وقت شما را گرفته و شما می بینید در تمام روز فقط توانسته اید روی صدای گیتار کار کنید. به جای صرف زمان زیاد در مرحله ی میکس و امتحان کردن افکت های مختلف سعی کنید در حین ضبط صدای دلخواهتان را پیدا کنید و تا انتها با همان پیش بروید یا این که حداقل از سیگنال تان یک نسخه ی خشک و یک نسخه ی افکت دار داشته باشید.

مطالب مرتبط

۴- از انتها به ابتدا فکر کنید

بیشتر افراد وقتی میکس کردن را یاد می گیرند، پروژه ی میکس شان را با یک ترک (مثل kick drum) شروع می کنند و بقیه ی صداها را بر همان اساس تنظیم می کنند. اما شما می توانید دقیقا برعکس این کار را انجام دهید. بجای انجام تنظیمات EQ و کمپرسور روی kick drum و سپس تنظیم صدای snare ،toms و دیگر بخش های درامز، راه سریع تر و مناسب تر این است که کارتان را با باس درامز شروع کنید (یعنی همزمان روی مجموعه ی صداهای درامز کار کنید) و بعد از آن سراغ تک به تک صداها بروید.
همین تکنیک در رابطه با میکس قطعه به صورت کلی هم قابل استفاده است؛ یعنی شما به جای تنظیم کردن اکولایزر یک ساز، کارتان را با تنظیم اکولایزر باس استریوی اصلی میکس شروع کنید و همین مسیر معکوس را طی کنید، یعنی بعد از باس اصلی به سراغ باس های فرعی و سپس به سراغ تنظیم صدای یک به یک سازها بروید. با انجام این روش مثلا وقتی به تنظیم صدای kick drum می رسید، خواهید دید که خیلی نیاز به تنظیم صدای آن ندارید. این تکنیک دقیقا برعکس حالتیست که شما زمان زیادی را صرف ایده آل کردن صدای kick می کنید و بعدا با تنظیم دیگر صداهای درامز می بینید تنظیمی که برای kick انجام داده اید مناسب نبوده است.

۵- روی چیزی که مهم است تمرکز کنید (و از بقیه چشم پوشی کنید)

ترفند میکس کردن از انتها به ابتدا به شما کمک می کند تا روی چیزهایی که مهم است تمرکز کنید و چیزهایی که مهم نیستند را نادیده بگیرید. البته توجه داشته باشید که جزئیات بسیار مهم هستند و همین جزئیات تفاوت بین یک قطعه ی خوب و بد و یا تفاوت بین یک قطعه ی خوب و یک قطعه ی عالی را رقم می زنند، اما سعی کنید بدانید کدام یک از جزئیات مهم هستند و کدام جزئیات اهمیتی ندارند.
برای مثال شما شاید تلاش زیادی برای حذف نویز امپلی فایر از یکی از ترک های گیتار کنید و بعدا که صدای گیتار را در کنار دیگر سازها گوش می کنید می بینید که نویزی که آن همه برای حذف کردنش تلاش کردید اصلا در میکس قابل شنیدن نبوده است. به همین خاطر است که پیشنهاد می شود از میکس کردن صداها به صورت سولو تا جایی که ممکن است بپرهیزید.
راه دیگر برای تمرین دادن گوش هایتان برای این که بتوانید به بخش های مهم گوش دهید این است که در حین میکس حتما به طور منظم به خودتان استراحت دهید. این کار به شما کمک می کند روی چیزهایی که مهم نیستند بیش از حد تمرکز نکنید؛ همچنین شما هر وقت که پس از استراحت به سراغ میکس می روید، قطعه را به صورت یک کل خواهید شنید.

نتیجه گیری

قانون پارکینسون می گوید “هر کاری به اندازه ی زمانی که برای آن اختصاص داده شده است طول می کشد” و این دقیقا همان چیزی ست که در پروسه ی ساخت موزیک اتفاق می افتد، اگر حواستان را جمع نکنید. نکته اینجاست که ما معمولا از جلسات ضبطی که تنها چند ساعت طول می کشند همان نتیجه ی جلسات چند روزه را می گیریم.
قطعا سریع تر انجام دادن به معنای بهتر انجام دادن نیست اما اگر شما بتوانید کار بیشتری را در زمان کمتری انجام دهید، به شکلی که همان نتیجه یا نتیجه ی بهتری را بگیرید، در این حالت وقتتان را ذخیره کرده اید؛ شما باید راهی را انتخاب کنید که سریع تر به نتیجه می رسد.

منبع theproaudiofiles
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.