12 نکته درباره ی لایو استریمینگ برای موزیسین ها – با طرفدارانتان ارتباط برقرار کنید

مواقع پیشامد بحران ها چالش برانگیز است. بحران ها زندگی عادی ما را مختل می کنند. برای موزیسین ها چنین بحران هایی منجر به کنسل شدن کنسرت ها، اجراهای زنده، جلسات استودیویی مشترک و… می شود. اما همین زمان ها می توانند دگرگونی هایی را پدید آورند و فرصت هایی را برای ما به وجود آورند که شاید قبلا حتی فکرش را هم نمی کردیم. در این مواقع باید خودمان را از نو کشف کنیم. در هفته های اخیر همه ی ما این بحران را احساس کرده ایم؛ مجبور شده ایم که به کارهایی که در گذشته انجام داده ایم فکر کنیم و مهم تر از آن، راه های جدیدی برای انجام کارها در آینده پیدا کنیم، مانند این که چطور موزیک هایمان را به دست مخاطبان برسانیم و چگونه از آن کسب درآمد کنیم.

حقیقت: موسیقی در مواقع بحرانی متوقف نمی شود و حتی نیاز به آن پررنگ تر هم می شود، هم به عنوان راهی برای فرار از فشارهای روحی و هم برای انگیزه گرفتن. تمام موزیسین ها می دانند که اگر کنسرتی در کار نباشد، ساز زدن و موسیقی آن ها متوقف نخواهد شد. ما موزیسین ها، موسیقی می سازیم چون نمی توانیم دست از این کار برداریم. همچنین نیاز داریم به این که موزیک هایمان را به اشتراک بگذاریم. قطعا راهی برای انتشار موزیک هایمان پیدا خواهیم کرد، حتی اگر در خانه قرنطینه شده باشیم.

شاید فروشگاه ها و رستوران ها تعطیل باشند، اما شنوندگان موسیقی سر جای خودشان هستند، و حوصله شان سر رفته است. آن ها هنوز هم به موسیقی نیاز دارند، شاید بیش از هر زمان دیگری. آن ها می خواهند به نوعی حس ارتباط داشتن با آرتیست های مورد علاقه شان و آرتیست های جدیدی که بتوانند تاثیر خوبی رویشان داشته باشند را پیدا کنند. ما فقط باید برای ارتباط گرفتن با مخاطبان کمی خلاقیت به خرج دهیم. لایو استریمینگ در چنین زمانی گزینه ی فوق العاده ای است. چه شما آهنگساز باشید، چه خواننده، چه نوازنده، چه یک ارکستر یا یک گروه، هنوز هم می توانید با مخاطبانتان ارتباط برقرار کنید، حتی وقتی نمی شود کنسرت های عمومی برگزار کرد. همچنین مهم است که با تمام طرفدارانتان ارتباط داشته باشید، نه فقط آن هایی که بلیت کنسرت های شما را تهیه می کنند؛ حتی افرادی که هنوز شما را نمی شناسند و ممکن است در آینده طرفدار شما شوند هم اهمیت دارند.

در ادامه چند نکته را به موزیسین ها ارائه می دهیم تا بتوانند با استفاده از لایو استریمینگ بر قرنطینه و فاصله ی اجتماعی غلبه کنند. امیدواریم این نکات به شما کمک کنند اجراهایتان را به صورت لایو استریم پخش کنید و بیشترین تاثیر ممکن را روی مخاطبانتان بگذارید.

1. یک فضای آرام انتخاب کنید

صداهای بسیاری هست که ذهن ما به آن ها توجه نمی کند، اما میکروفن تمام آن ها را دریافت می کند. نویزهای اضافه ای که حیوانات خانگی، ترافیک، بچه ها، تلفن، یخچال ها، کولرها و سیستم های تهویه و چیزهایی از این دست ایجاد می کنند می تواند برای مخاطب آزار دهنده باشد. جایی را پیدا کنید که این نویزها در حداقل ترین حالت ممکن باشند. اتاق بزرگی که ریورب زیادی دارد را انتخاب نکنید؛ شاید ظاهر این اتاق زیبا باشد، اما باعث می شود صدای وکال یا ساز شما واضح به گوش مخاطب نرسد.

2. صدای خوبی بگیرید

در اینجا نکاتی را به شما می گوییم که انجام آن ها ساده است و به شما کمک می کنند بهترین صدای ممکن را در لایو استریم داشته باشید.

  • از یک میکروفن اکسترنال استفاده کنید. بسیاری از میکروفن های USB مانند AT2020USB+،Apogee HypeMic یا AKG Lyra، مستقیما به گوشی موبایل شما متصل می شوند (با یک مبدل) پس شما می توانید تنها با استفاده از موبایل، صدایی با کیفیت استودیویی داشته باشید.
  • از یک پاپ فیلتر استفاده کنید تا پاپ ها به میکروفن وارد نشوند.
  • از هدفون استفاده کنید، مانند Sennheiser HD 280 Pros، تا بتوانید صدای میکروفن و در نتیجه صدایی که مخاطبین می شنوند را گوش دهید.
  • اگر در محیط بیرون هستید از یک صفحه ی بادگیر استفاده کنید.
  • از یک میکروفن، یک کارت صدا و یک میکسر استفاده کنید، نه تنها میکروفن گوشی. بعضی کارت های صدا قابلیت اتصال به موبایل یا تبلت را دارند و صدای مستقیمی از میکروفن وکال، کیبورد، گیتار و… در اختیار شما قرار می دهند.
  • اگر با لپ تاپ کار می کنید، از نرم افزارهای پروداکشن مانند iZotope Nectar استفاده کنید تا با اکولایزر، کامپرشن، highpass filtering و gating کیفیت صدا را تقویت کنید. شاید به یک کیفیت استودیویی نرسید، اما قطعا در میان خیل عظیم تولید کنندگان محتوا متمایز خواهید شد.

3. تصویر زیبایی ایجاد کنید

آیا تابحال ویدیویی مشاهده کرده اید که پس زمینه ی آن به حدی شلوغ و بهم ریخته باشد که موجب پرت شدن حواس شما بشود؟ به این فکر کنید که وقتی لایو استریم شما شروع می شود، مخاطب چه چیزی را خواهد دید. فضایی که دوربین تصویر آن را ثبت می کند را مرتب کنید – شاید موزیک خوبی اجرا کنید، اما قطعا هیچ کس نمی خواهد اتاق بهم ریخته ی شما را ببیند. برخی اپلیکیشن ها مانند Zoom حتی بک گراندهای مجازی را به ویدیوی شما اضافه می کنند و شما می توانید هر جایی باشید. همچنین به زاویه ی دوربین توجه کنید؛ جوری نباشد که دوربین را به جعبه ی دستمال کاغذی تکیه دهید یا آن را روی میز بگذارید تا زاویه ی زیر صورت شما را بگیرد. یک استند مناسب برای گوشی یا تبلت تان تهیه کنید – برخی از آن ها حتی به استند میکروفن متصل می شوند و انعطاف زیادی را در انتخاب زوایای مختلف به شما می دهند.

4. نورپردازی اهمیت دارد

مطمئن شوید که مردم می توانند صورت شما را ببینند – در این حالت است که با شما ارتباط برقرار می کنند. چراغ های پس زمینه را کم کنید. یک نور ملایم در روبروی تان قرار دهید و نورپردازی بالای سر و پشت سرتان را هم تنظیم کنید.

5. اتصال به اینترنت را چک کنید

اگر از اتصال با سیم به اینترنت استفاده می کنید مشکلی نخواهید داشت. اما اگر از اتصال بیسیم استفاده می کنید (Wi-Fi یا نت سیمکارت) پیش از این که استریم را آغاز کنید بهتر است سرعت اینترنت را چک کنید. جایی را پیدا کنید که پایدارترین کانکشن را داشته باشید. اگر سرعت اینترنت برای استریمینگ کافی نباشد قطعا مخاطبان شما اذیت خواهند شد.

6. یک پلتفرم استریمینگ انتخاب کنید

پلتفرم های زیادی برای لایو استریمینگ وجود دارد و هرکدام مزیت های خودشان را دارند. پیش از استفاده، درباره ی آن ها تحقیق کنید: Facebook Live، YouTube Live، Periscope، Twitch، Instagram، YouNow، IRIS، Ustream، Dacast، Livestream و Brightcove از جمله ی این پلتفرم ها هستند.

7. پیش از شروع، آن را تست کنید

پیش از این که لایو استریم را شروع کنید، برای یکی از دوستانتان یک استریم تست اجرا کنید، درست مانند تمرین قبل از اجرا. مطمئن شوید تصویر، صدا، بک گراند و حرف هایی که می خواهید بین اجراها بزنید همگی تنظیم شده باشند. تست را انجام دهید و پیش از شروع اجرای لایو اشکالات را برطرف کنید.

نوتیفیکیشن ها را خاموش کنید! اگر با گوشی موبایل استریم را انجام می دهید، نوتیفیکیشن ها را خاموش کنید. یادتان باشد ویبره ی گوشی را غیرفعال کنید یا گوشی را روی حالت Do Not Disturb قرار دهید.

8. پیش از شروع استریمینگ آن را تبلیغ کنید

بگذارید مخاطبان بدانند در چه زمانی قرار است استریم را شروع کنید. فکر کنید به این که مخاطبانتان در چه زمانی آزاد خواهند بود. آخر هفته ها معمولا افراد وقت بیشتری را صرف شبکه های اجتماعی می کنند. در طول هفته هم بیشتر افراد شبکه های اجتماعی را در زمان ناهار و بین زمان شام تا خواب چک می کنند. از قبل برنامه تان را اطلاع رسانی کنید و اجازه دهید مخاطبان برای آن برنامه ریزی کنند.

9. از مخاطبان درخواست بگیرید

با بیننده های استریم ارتباط برقرار کنید. با لایو استریم مانند یک اجرای زنده ی واقعی برخورد کنید. شما نمی توانید مخاطبان را ببینید، اما آن ها همراه شما هستند. با آن ها صحبت کنید. اگر اجرای باکیفیتی داشته باشید و ارتباط با مخاطبان را حفظ کنید می توانید آن ها را برای مدت بیشتری پای استریم نگه دارید. با Facebook Live یا اینستاگرام می توانید کامنت ها را همزمان روی صفحه مشاهده کنید، اما این کامنت ها در حین اجرا ممکن است آزار دهنده و موجب پرت شدن حواس دیگر بیننده ها شوند. شما می توانید از بیننده ها بخواهید برای کامنت گذاشتن درخواست (request) دهند.

اگر برایتان ممکن است می توانید از یک دوست کمک بگیرید تا در حین استریم، کامنت ها و درخواست ها را مدیریت کند. همچنین می توانید پیش از شروع استریم، پیش نمایشی از آن را در اختیار بیننده ها قرار دهید.

10. کسب درآمد کنید

مردم برای کنسرت رفتن پول می دهند. بیننده هایتان را به عنوان حامیان خود در نظر بگیرید. آن ها به هنر و رفاه شما اهمیت می دهند. بسیاری از افراد می خواهند در مواقع بحرانی به مردم کمک کنند، مخصوصا به هنرمندان. پلتفرم هایی مانند Venmo، Twitch، Patreon، Bandcamp و بسیاری از پلتفرم های دیگر به بینندگان این امکان را می دهند که به معیشت شما کمک کنند. به مردم یادآوری کنید از کجا می توانند موزیک هایتان را خریداری کنند. لینک های مربوطه را در حین استریم پست کنید – نوشته های گرافیکی یا تکست های اسکرول شونده به بینندگان یادآوری می کنند که به شما کمک کنند. گزینه هایی که برای کمک رسانی وجود دارد را چندین بار به بینندگان اطلاع رسانی کنید، مخصوصا اگر استریم شما طولانی است، چرا که بسیاری از بیننده ها ممکن است تمام استریم را دنبال نکنند و در زمان های مختلفی به استریم اضافه شوند.

اختیاری: پولی که دریافت می کنید را صرف خیریه نمایید. اگر به این پول نیاز ندارید، یک لینک خیریه را در استریم قرار دهید. سایت های استریمینگ مانند Facebook و YouTube امکان انجام این کار را به شما می دهند. شما حتی می توانید خودتان این پول را جمع کنید و بعدا به دست خیریه ی مدنظرتان برسانید. با این کار هم طرفدارانتان را حفظ کرده اید و هم درآمدی که بدست آورده اید را صرف یک هدف والا کرده اید.

11. مانند یک حرفه ای فکر کنید

این که دوربین را روشن کنید و شروع به استریم کنید مناسب نیست. مهندس صدا، تکنسین نورپردازی، کنترل کیفیت… همه ی این ها شما هستید. این حرفه ی شماست. آرتیست ها هر روز خودشان را از نو کشف می کنند. آرتیست هایی خواهند بود که در همین شرایط کنونی با خلاقیت و نوآوری هایشان آینده ی حرفه ای خودشان را می سازند و خود را از دیگران متمایز می کنند. شما هم می توانید یکی از این افراد باشید.

بسیاری از ما، موزیسین های حرفه ای را دیده ایم که تنها دوربین را روشن و شروع به اجرا می کنند. این افراد سلبریتی هستند و صرف نظر از کاری که ارائه می دهند قطعا بازدید قابل توجهی دریافت خواهند کرد. اما اگر شما کیفیت و استاندارد بالاتری در استریم هایتان داشته باشید از دیگران متمایز خواهید شد. برای مثال برخی اپلیکیشن های استریمینگ به شما اجازه می دهند کارهایی حرفه ای روی لایو استریم هایتان انجام دهید، مثل تقسیم کردن اسکرین، داشتن چند زاویه ی دوربین، جلوه های گرافیکی، استریم های آزمایشی که تنها خودتان می توانید آن ها را تماشا کنید و بسیاری امکانات دیگر. اگر اپلیکیشن به شما اجازه می دهد از چند دستگاه هوشمند به عنوان دوربین استفاده کنید، می توانید چند زاویه دوربین داشته باشید. مثلا می توان دو دوربین کلوزآپ با زوایای مختلف را به خواننده/کیبوردیست اختصاص داد و یک دوربین با فاصله ی بیشتر، فضای اتاق را تصویربرداری کند.

12. اهمیت کارتان را به خاطر داشته باشید

فراموش نکنید که این حرفه ی شماست، نه یک تفریح لحظه ای. با لایو استریم مانند یک کار مهم برخورد کنید، نه یک تمرین. اگر موفق شوید، افراد بسیاری برای اولین بار با هنر شما آشنا می شوند. از این فرصت استفاده کنید و خودتان را نشان دهید.

منبع sweetwater
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.