10 ترفند ساده برای طراحی صدا

در این مطلب چند ترفند سریع و هوشمندانه را به شما معرفی خواهیم کرد تا بتوانید صداهای خودتان را بسازید.

1. کرانچ

افکت های bitcrusher که سمپل ریت و bit depth را کاهش می دهند تنها برای دستیابی به صداهای lo-fi کاربرد ندارند. افکت aliasing که به واسطه ی کاهش سمپل ریت اتفاق می افتد اثرات مصنوعی با pitch های بالا را به سیگنال اضافه می کند و این می تواند برای دادن کرانچ بیشتر به صداهای بم (مثل بیس لاین) مفید واقع شود.

کاهش bit depth همچنین می تواند کاراکتر پرخاشگرانه تری به صداهای بیس بدهد و در صورت قرار گرفتن روی تنظیمات حداکثری، داینامیک رنج را به شدت کاهش دهد.

2. استفاده از pitchshifter

اگر صدای مدنظرتان آنقدری که می خواهید طیف فرکانسی را پُر نمی کند، می تواند ترک را دوبل کنید و صدا را به اندازه ی یک اکتاو pitchshift کنید. این کار مخصوصا برای ساخت افکت های وکال اتمسفریک یا حجم دادن به صداهای بیس آکوستیکی که نت های بالاتر را اجرا می کنند می تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

3. استفاده از نویز

اگر با صدایی سر و کار دارید که نمی تواند تمام طول طیف فرکانسی را، آن طور که می خواهید، پُر کند، می توانید به ابتدای آن نویز اضافه کنید. این نویز می تواند به سرعت کاهش ولوم پیدا کند یا این که با یک envelope در طول زمان فیلتر شود.

این تکنیک برای اسنیرهایی که قدرت مناسبی دارند اما فرکانس های بالای آن ها کمرنگ است بسیار مناسب می باشد. حواستان باشد که در سیگنال نویز، فرکانس های پایینی که با صدای اصلی اسنیر تداخلی می کنند را با اکولایزر حذف کنید.

4. استفاده از Gate

افکت های gate اگرچه به عنوان وسیله ای برای میکس طراحی شده اند، اما می توانند برای طراحی صدا نیز کاربرد داشته باشند.

برای مثال اگر یک صدا دنباله ی ریورب اضافی دارد، شما می توانید با استفاده از یک پلاگین gate این دنباله را حذف کنید. پارامتر Threshold در پلاگین gate را تا جایی بالا بگیرید که تنها سیگنال wet از آن عبور کند، سپس ریورب خودتان را پس از gate قرار دهید تا به این ترتیب بتوانید ریوربی که خودتان طراحی کرده اید را جایگزین ریورب ضبط شده کنید.

5. استفاده از ماژولیشن

استفاده از ریورب ها و دیلی ها روی کانال های send کاربرد معمول خودشان را دارند، اما شما می توانید از آن ها برای اهداف طراحی صدا نیز استفاده کنید.

شما می توانید از EQ پس از پلاگین ریورب یا دیلی استفاده کنید تا فرکانس های بالا و پایین اضافه را فیلتر کنید، سپس با اضافه کردن افکت های ماژولیشن مانند chorus، phaser یا flanger می توانید عرض، تحرک و کاراکتر بیشتری به ریورب بدهید و آن را به چیزی کاملا جدید تبدیل کنید.

6. استفاده از صداهای طبیعی

یک راه موثر برای تبدیل یک صدای مصنوعی به چیزی طبیعی تر و ارگانیک تر این است که صدای سینتی سایز شده ی مصنوعی را با صدای طبیعی مشابه با آن ترکیب کنید و آن ها را روی هم بیندازید – برای مثال سعی کنید صدای یک ساز زهی کش دار را روی یک پد synth strings که بر پایه ی موج sawtooth ساخته شده است بیندازید.

در این حالت بهترین اثر هر دو صدا را دریافت خواهید کرد: بادی پر حجم صدای سینتی سایز شده در کنار کاراکتر طبیعی و منحصر به فرد صدای طبیعی.

7. استفاده از فیلتر band-stop

یک راه بسیار سریع و ساده برای تحرک دادن به صدا این است که یک فیلتر band-stop روی آن قرار داده و فیلتر را حرکت دهید.

برای مثال Philta CM را روی مُد Notch قرار دهید و پارامتر Cutoff مربوط به Highpass filter را دقیقا بالای فیلتر Lowpass قرار دهید. سپس حالت Link را فعال کنید و با استفاده از دکمه ی چرخشی Cutoff فیلترها را در طول زمان به سمت بالا یا پایین حرکت دهید.

8. حجم دادن به صداها

اگر با صدایی روبرو هستید که کاراکتر درستی دارد اما فاقد حجم کافیست، از قابلیت های audio-to-MIDI در نرم افزار آهنگسازی یا یک پلاگین آنالیزر طیف مانند Spiral CM استفاده کنید تا بتوانید نت تونیک صدا را تشخیص دهید. سپس از یک صدای ساب یا دیگر صداهای بیس سینتی سایزری استفاده کنید و آن نُت تونیک را یا در همان اکتاو یا یک اکتاو پایین تر اجرا کنید. شاید نیاز پیدا کنید amplitude envelope را در این سینتی سایزر کمی تنظیم کنید تا مطمئن شوید صدای بیسی که اضافه کرده اید با صدای اصلی به خوبی ترکیب شود.

9. تنوع در استفاده از وُکودر

استفاده از وکال به عنوان ورودی ماژولاتور برای وکودر افکت کلاسیک “talking synth” را به وجود می آورد، اما لوپ های ریتمیک و بیت ها هم گزینه های فوق العاده ای برای این کار هستند.

برای این که به صدای آکورد سینتی سایزری که کشش طولانی دارد حس ریتمیک بیشتری بدهید، سیگنال آن را به ورودی یک وکودر منتقل کنید، سپس ورودی ماژولاتور را با یک لوپ درام یا دیگر صداهای ریتمیک تغذیه کنید. بیشتر وکودرها نوعی کنترل release time را در اختیار شما قرار می دهند که به شما اجازه می دهد افکت های ریتمیک را منسجم تر یا شُل تر کنید.

10. سمپل ها را متناسب با پروژه تغییر دهید

ممکن است کاراکتر یک سمپل عالی باشد، اما شاید فرکانس های بالا، پایین یا ریتم آن موجب ایجاد شلوغی در پروژه ی شما شود. یم فیلتر ماژولیت شده ی band-pass می تواند به شما کمک کند که از این سمپل ها به خوبی استفاده کنید. شما می توانید این ترفند را روی تمام فایل های audio که دارای ناهنجاری های فرکانسی هستند اعمال کنید.

منبع musicradar
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.