10 روش خلاقانه برای کار با سمپل ها

1. آغاز (و پایان) جدید

تغییر نقاط آغاز و پایان سمپل های درام راهی سریع و زیبا برای تغییر صدا دهی آن هاست.

معمولا ترنزینت (نقطه ی شروع صدای درام) جاییست که بیشتر اطلاعات مربوط به فرکانس های بالا در آن وجود دارد؛ شما می توانید کاری کنید که نقطه ی شروع سمپل کمی به عقب تر برود و به این ترتیب می توانید کاراکتر اتک صدای آن را تغییر دهید. با افزایش مقدار پارامترهای اتک و ریلیز می توانید پاپ ها و کلیک ها را کاهش دهید.

2. کراس فید

اگر می خواهید سمپل های لید، پدها یا آکوردها را لوپ کنید اما نقطه ی پایان یک لوپ با نقطه ی شروع لوپ به شکل روان و مناسبی با هم تلاقی پیدا نمی کنند، می توانید از پارامتر کراس فیدر در سمپلرها استفاده کنید (اگر سمپلر شما چنین پارامتری دارد) تا به این ترتیب نقطه ی اتصال لوپ ها را نامحسوس تر کنید.

ممکن است سمپلر شما حالت لوپینگ جلو به عقب (یا اصطلاحا حالت پینگ پنگ) نیز داشته باشد که در این حالت ممکن است صدای طبیعی تر و جذاب تری از آن دریافت کنید، مخصوصا وقتی آن را با کراس فید همراه کنید.

3. Resample

تکنیک Resampling عبارت است از ضبط کردن یک صدا در نرم افزار آهنگسازی و لود کردن آن روی یک سمپلر برای پلی بک کردن. این تکنیک می توانید راه قدرتمندی برای تغییر انواع صداها باشد.

سعی کنید وقت بگذارید و سرعت عمل تان را در انجام این تکنیک بالا ببرید و به عنوان مثال نرم افزار Ableton Live به شما اجازه می دهد ترک های audio را به سرعت Freeze و Flat کنید و سپس کلیپی که حاصل می شود را روی یک سمپلر لود کنید.

4. Repitch

اگر در نرم افزار آهنگسازی تان از قابلیت timestretch استفاده می کنید تا لوپ های درام را با تمپوی پروژه هماهنگ کنید، شاید متوجه شوید که این پردازش تاثیر نامطلوبی روی ترنزینت ها و فرکانس های بم لوپ شما خواهد گذاشت.

شاید متوجه شوید که استفاده از سمپلر در حالت استاندارد ‘repitch’ برای اجرای پلی بک کردن آرام تر یا سریع تر بیت درام می تواند نتیجه ی بهتری به شما بهد، البته این کار علاوه بر pitch تمپوی لوپ شما را نیز تغییر خواهد داد.

5. خودتان timestretch کنید

سمپلرهایی که می توانند timestretching را به صورت real-time انجام دهند، قادر هستند لوپ های دارای pitch را روی نت های مختلف پلی بک کنند – چنین قابلیتی برای ساختن ریف های جدید ایده آل است. اگر سمپلر شما چنین قابلیتی ندارد، می توانید از نرم افزار رایگان ROMpler UVI Workstation استفاده کنید که روی انواع سیستم عامل ها قابل استفاده می باشد. این اینسترومنت می تواند علاوه بر پچ های انحصاری خودش، فایل های audio را نیز لود کند و آن ها را به صورت اتوماتیک timestretch نماید تا تمام نت ها تمپوی مشابهی داشته باشند.

6. کنترل کیفیت

برخی از سمپلرهای نرم افزاری مُدهای مختلفی را به شما ارائه می دهند که مربوط به کیفیت صدا می شود. تنظیماتی که مربوط به فرکانس های بالاست، وضوح صدا را در نت های بالاتر کیبورد حفظ می کند، در حالی که تنظیمات مربوط به فرکانس های بم می توانند طنینی شبیه به سمپلرهای سخت افزاری قدیمی را برای شما فراهم کنند.

اگر به دنبال چنین صدایی هستید، مُدهای MPC60 و SP-1200 را در نرم افزار Kontakt امتحان کنید.

7. دیستورت کردن صدا

وقتی از دیستورشن روی یک سمپل پلی فونیک استفاده می کنید، اگر بجای اضافه کردن دیستورشن روی تمام کانال، دیستورشن را درون خود سمپلر روی تک تک وُیس ها اضافه کنید، نتیجه ی متفاوتی خواهید گرفت. از آنجایی که هر وُیس سمپلر به صورت مجزا دیستورت می شود، صدایی کلین تر از آن چه که استفاده از دیستورشن روی تمام کانال ایجاد می کند خواهید داشت؛ چرا که در صورت استفاده از دیستورشن روی کانال، مجموع سیگنال آن دیستورت خواهد شد.

8. هارمونی ایده آل

اگر سمپلر شما می تواند به صورت اتوماتیک سمپل ها را timestretch کند تا صرف نظر از این که چه نتی را پلی می کنید، تمپو ثابت بماند، می توانید با استفاده از این قابلیت به سرعت هارمونی های مصنوعی برای وکال بسازید.

بخشی از وکال را که می خواهید از آن هارمونی بسازید را درون سمپلر لود کنید، حالت timestretching را در سمپلر فعال کنید و سپس روی میدی ترک سمپلر، هارمونی هایی را که می خواهید اضافه کنید.

9. ماژولیت کردن نقطه ی شروع سمپل

برخی از سمپلرها (مانند NN-XT در نرم افزار Reason) پوزیشن شروع سمپل را به عنوان یک سورس ماژولیشن در اختیار شما قرار می دهند. این ویژگی، ابزار فوق العاده برای انجام کارهای خلاقانه در سمپلینگ است و مخصوصا برای استفاده با سمپل هایی که دارای تحرک زیادی هستند، مانند وکال ها یا فیلتر سویپ ها ایده آل هستند.

10. ماژولیت کردن افکت ها

برخی سمپلرها دارای افکت های داخلی هستند که امکان ماژولیت کردن آن ها نیز وجود دارد. این ها ابزار فوق العاده ای برای دستیابی به صداهای پیچیده و پر تحرک هستند که در سبک هایی مانندdubstep و DnB دیده می شود؛ البته چنین افکتی می تواند به هر نوع صدایی جذابیت بدهد.

منبع musicradar
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.