نقد و بررسی پنجمین نسل میکروفن RØDE NT1

نقد و بررسی پنجمین نسل میکروفن RØDE NT1

نقاط قوت:

  • عملکرد فوق العاده برای وکال
  • میدرنج گرم و گوش نواز
  • فرکانس های بالای درخشان
  • کانکشن ترکیبی XLR و USB
  • تکنولوژی DSP به همراه Aphex Aural Exciter

نقاط ضعف:

  • این میکروفن تنها دارای الگوی قطبی ثابت کاردیود می باشد
  • عدم پشتیبانی از برخی سمپل ریت ها

دور از انتظار نیست که محصولات موفقی مانند میکروفن کاندنسر RØDE NT1 هر چند سال یکبار بروزرسانی شوند. اتفاق غیر منتظره این است که یک میکروفن استودیویی محبوب با تاریخچه ای بیش از سی سال، با تکنولوژی های نوآورانه بروزرسانی شود.

NT1 نیازی به معرفی ندارد. این میکروفن پرچم دار برند RØDE به اندازه ی میکروفن های محبوب برندهای معروف آلمانی و اتریشی خواهان دارد.

با این حال برای افرادی که با تاریخچه ی این میکروفن نا آشنا هستند به صورت مختصر توضیحی را ارائه می دهیم:
کمپانی استرالیایی RØDE اولین نسل میکروفن NT1 را در سال 1992 عرضه کرد و این میکروفن هم در بازار استودیوهای حرفه ای و هم در بازار استودیوهای خانگی انقلابی را به پا کرد.

در آن زمان میکروفن های کاندنسر حرفه ای با دیافراگم بزرگ بدون استثنا بسیار گران قیمت بودند. قیمت مناسب NT1 بازی را عوض کرد و این میکروفن توانست به پرفروش ترین میکروفن کاندنسر دنیا تبدیل شود.

حالا پنجمین نسل از این میکروفن عرضه شده است. جدیدترین نسل NT1 همان پرفورمنس صوتی نسل های پیشین را دارد، با این تفاوت که حالا از تکنولوژی هوشمندی استفاده می کند که قرار است نظر ما را در مورد میکروفن های استودیویی همه کاره تغییر دهد.

اما این تکنولوژی جدید چیست؟ کمپانی RØDE در این میکروفن از خروجی منحصر به فرد Dual Connect استفاده کرده که کانکتورهای XLR و USB-C را به صورت یکجا در اختیار کاربر قرار می دهد. این یعنی شما می توانید این میکروفن را به کارت صدا، میکسر یا کامپیوتر متصل کنید.

وقتی از خروجی XLR استفاده می کنید، این میکروفن مانند نسل های قبلی NT1 عمل می کند و مسیر سیگنال آنالوگ آن کاملا از خروجی دیجیتال جدا خواهد بود.

این میکروفن همان پاسخگویی فرکانسی گسترده و تحمل فشار صوتی بالای نسل های قبلی NT1 را دارد و در عین حال RØDE ادعا می کند که نویز فلور این میکروفن را به 4dBA کاهش داده تا این میکروفن به کم نویز ترین میکروفن کاندنسر استودیویی موجود تبدیل شود.

پس اگر می خواهید میکروفن را به یک پری امپ آنالوگ وصل کنید، گین آن را بالا ببرید و سیگنال را روی tape ضبط کنید و سچوریشن کلاسیکی را از آن بگیرید، این میکروفن برای شما ایده آل خواهد بود.

اما جذابیت اصلی در بخش دیجیتال این میکروفن رخ می دهد. RØDE یک کارت صدای حرفه ای را داخل NT1 قرار داده است. این کارت صدا دارای پری امپ بسیار کم نویز Revolution، کانورتور آنالوگ به دیجیتال با رزولوشن بالا (تا 192kHz، البته فقط رزولوشن هایی از مضرب های 48kHz موجود هستند) و پردازش سیگنال حرفه ای می باشد و خروجی دیجیتال 32bit floating-point را هم به شما ارائه می دهد.

32bit floating-point فرمت ضبطی است که داینامیک رنج بسیار وسیعی را در اختیار شما قرار داده و به شما اجازه می دهد در صورت کلیپ شدن صدا یا زمانی که صدای ضبط شده زیادی آرام باشد، لِول را پس از ضبط تنظیم کنید، بدون این که اطلاعات صوتی از دست بروند یا سیگنال نویزی شود. این یعنی نیازی نیست پیش از ضبط نگران تنظیم گین باشید و ریسکی برای کلیپ شدن سیگنال وجود نخواهد داشت.

این میکروفن، اولین میکروفنی است که به خروجی 32bit float مجهز شده که یک نوآوری بزرگ در تکنولوژی میکروفن های استودیویی به شمار می آید.

شکی نیست که به زودی سایر برندها نیز مسیر RØDE را پیش می گیرند.

اما RØDE به این نوآوری اکتفا نکرده و NT1 را به دی اس پی آنبُردی مجهز کرده که پردازش صوتی پیشرفته ای را به واسطه ی Aphex فراهم می کند. پس نه تنها افکت های کلاسیک Aural Exciter و Big Bottom، بلکه یک کامپرسر، noise gate و یک فیلتر دو استیجی نیز در اختیار شما قرار می گیرد. تنها کافیست نرم افزار RØDE Connect را دانلود کنید تا به دی اس پی اینترنال میکروفن دسترسی داشته باشید.

این میکروفن به کپسول دیافراگم-بزرگ یک اینچی HP6 با روکش طلا مجهز شده که اولین بار در نسل چهارم NT1 استفاده شد. این طراحی تنها الگوی قطبی کاردیود را فراهم می کند و در عمل این این میکروفن پاسخگویی کاردیود نسبتا بسته ای دارد که به شما کمک می کند روی صدای مدنظرتان تمرکز کنید و از نشت صداهای اضافه جلوگیری نمایید.

بدنه ی آلومینیومی این میکروفن با رنگ های مشکی و نقره ای عرضه شده و مانند نسل های پیشین، بادوام و ضد خش است. علیرغم تمام تکنولوژی های دیجیتالی که داخل NT1 استفاده شده، وزن میکروفن افزایش بیش از اندازه ای پیدا نکرده و فشار زیادی به استند میکروفن شما نخواهد آورد.

در حالی که RØDE داخل پکیج این میکروفن، استند فراهم نکرده، اما یک پاپ فیلتر و یک شاک مونت باکیفیت را در کنار میکروفن قرار داده است.

وقتی نرم افزار RØDE Connect را دانلود و آن را در نرم افزار میزبان لود کنید، به فیلترهای آنبُرد، کامپرسر و پلاگین فوق العاده ی Aphex Aural Exciter دسترسی خواهید داشت. این افکت درخشندگی جذابی به وکال هایتان خواهد داد.

اگر تنها جنبه ی آنالوگ NT1 را بخواهیم بررسی کنیم، باید بگوییم که NT1 یک میکروفن استودیویی ساده اما جذاب و کامل است.

انعطاف این میکروفن خودش را در فراهم کردن تنظیمات مختلف برای کاربر نشان نمی دهد، چرا که NT1 میکروفنی است که تنها الگوی قطبی کاردیود دارد و فاقد پد کاهش فشار صوتی یا امکان فعال کردن فیلتر High Pass می باشد؛ برای فعال کردن این قابلیت ها باید از فیلترهای روی پری امپ خودتان استفاده کنید.

جایی که انعطاف NT1 نمایان می شود، قابلیت این میکروفن در ضبط انواع اینسترومنت ها و پرفورمنس خارق العاده ی آن در ضبط وکال است. گرمای صدایی که در بخش پایین فرکانس های میدرنج این میکروفن وجود دارد در کنار پاسخگویی کمی تقویت شده ی فرکانس های تربل، کاراکتر جذابی به وکال ها می دهد؛ این نوع پاسخگویی، غنای هارمونیکی و درخشندگی گوش نوازی را به وکال می دهد که میکروفن های کاندنسری که پاسخگویی فرکانسی یکدستی دارند قادر به ارائه ی آن نمی باشند.

در حالی که این میکروفن میدرنج پر از جزئیاتی دارد، اما نمی توان گفت NT1 بهترین عملکرد را در ارائه ی شفافیت در فرکانس های میدرنج دارد. ما نمی گوییم این میکروفن پاسخگویی میدرنج کاهش یافته ای نسبت به فرکانس های بیس و تربل دارد، اما برخی کاربران برای ضبط وکال های پاپ با استفاده از اکولایزر کمی فرکانس های میدرنج را افزایش می دهند.

علاوه بر وکال، NT1 روی گیتار آکوستیک و پیانو هم فوق العاده صدا می دهد. همچنین بالانس تُنال و قابلیت میکروفن در تحمل فشار صوتی بالا هم باعث شده تا از ضبط درامز با این میکروفن هم نتایج فوق العاده ای حاصل شود.

با قرار دادن یک جفت میکروفن NT1 در پوزیشین مناسب در بالای یک کیت درام خوش صدا می توانید صدای درام استریوی طبیعی داشته باشید؛ عملکرد این میکروفن هنگام قرارگیری در مجاورت فلور تام نیز ما را شگفت زده کرد.

برای ضبط سازهای بادی برنجی هم قطعا می توانید روی این میکروفن حساب کنید.

پاسخگویی جذاب بخش بالای فرکانس های بیس، برجستگی ملایم فرکانس های تربل و کاراکتر ملایم این میکروفن، مکمل فوق العاده ای برای صدای ترومپت ها و ترومبون ها خواهد بود.

پنجمین نسل RØDE NT1 یک محصول خارق العاده و قابل توجه است: همان میکروفن کاندنسر دیافراگم-بزرگ خوش قیمت و بسیار باکیفیت چهار دهه ی گذشته همراه با کانکشن USB و پردازش DSP که ضبط مستقیم صدا روی نرم افزار را برای شما آسان می سازد.

ویژگی های کلیدی

  • کپسول کاردیود ثابت HP6
  • همراه با پاپ شیلد و شاک مونت
  • خروجی XLR/USB-C
  • خروجی دیجیتال 32bit floating-point
  • دی اس پی اینترنال همراه با فیلتر و کامپرسر
  • همراه با Aphex Aural Exciter و Big Bottom DSP
  • قیمت: 259 دلار
منبع musictech.com
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.