چگونه در نرم افزار Logic Pro یک بیس لاین ساده بسازیم

بسیاری از افراد وقتی شروع به ساخت موسیقی الکترونیک می کنند، بیس را به عنوان وسیله ای برای رسیدن به هدف، و نه به عنوان یک نیروی خلاقانه می بینند.

هرکسی در شیوه ای که برای آهنگسازی و تنظیم استفاده می کند متفاوت است – شاید شما ابتدا کارتان را با یک ملودی یا تعداد آکورد شروع کنید، یا شاید یک لوپ درام را به عنوان مبنای کارتان قرار دهید.

برای بسیاری از افراد، راحت است که از بیس به عنوان المان همراهی کننده ی ملودی استفاده کنند. اما با داشتن بیس لاین و صدای بیس مناسب در یک ترک الکترونیک، می توانید موزیک تان را به سطح بالاتری برسانید.
اولین وظیفه ی بیس این است که به موزیک شما عمق بدهد.

در طول طیف فرکانسی، بیس به همراه کیک درام قسمت پایین طیف را شکل می دهد. اگر از یک موزیک الکترونیک، بیس را حذف کنید خواهید دید که دیگر موزیک شما حس درستی ایجاد نمی کند.

موزیک سبک drum & bass بدون بیس چگونه خواهد بود؟ موزیک های مدرن هیپ هاپ و ترپ بدون کیک های 808 چونه صدا خواهند داد؟ موزیک دنس چگونه می تواند بدون یک بیس لاین پر انرژی شما را به حرکت درآورد؟

در این مقاله تکنیک هایی را با شما در میان می گذاریم که به شما کمک می کنند از بیس بیشترین بهره را بگیرید. شاید شما برای ضبط بیس لاین از یک میدی کیبورد یا سینتی سایزر استفاده می کنید، اما این آزادی را دارید که هر صدای بیسی که می خواهید را انتخاب کنید – شامل بیس های الکترونیک و بیس های آکوستیک.

مرحله ی اول: فرض می کنیم که می خواهید کار را با یک ملودی یا سمپل شروع کنید. اولین قدم این است که گام قطعه را پیدا کنید تا بتوانید بیس لاینی بسازید که متناسب با قطعه باشد. اگر دانش تئوری کافی ندارید، بسیاری از نرم افزارهای آهنگسازی ابزاری برای شناسایی گام دارند.

مرحله ی دوم: اگر از کاربران مک هستید، می توانید پلاگین رایگان Key Finder 2 را برای شناسایی گام انتخاب کنید. در نرم افزار Logic Pro هم می توانید ابزار Pitch Correction را روی سمپل ها لود کنید تا گام آن ها را بفهمید.

مرحله ی سوم: شاید بخواهید کار را با ساخت آکوردهایی که ملودی را همراهی می کنند شروع کنید. این آکوردها را با کیبورد ضبط کرده و سپس آن ها را کوانتایز کنید تا مطمئن شوید نُت ها در جای درستی قرار می گیرند.

مرحله ی چهارم: حالا که نُـت های پایه را داریم، می توانیم به این فکر کنیم که چه صدای بیسی مناسب این نُـت هاست. روی نرم افزار آهنگسازی تان تعداد صدای بیس و بیس سینتی سایزری دارید، پس آن ها را امتحان کنید. به ژانر موزیک یا حال و هوای آن فکر کنید و ببینید چه صدای برای آن مناسب است.

مرحله ی پنجم: وقتی صدای دلخواهتان را پیدا کردید، می توانید شروع به نُـت های بیس را جذاب تر کنید. هرچه محدوده ی نُـت های شما گسترده تر باشد، بیس لاین جذاب تری خواهید داشت. شاید بد نباشد از یک اکتاو کامل استفاده کنید.

مرحله ی ششم: نُت های مکمل را در گام مورد نظرتان پیدا کنید و آن ها را به بیس لاین اضافه کنید تا پارت جذاب تری داشته باشید. ایده این است که با استفاده از بیس لاین، سمپل لید یا ملودی اصلی را کامل کنید و عمق بیشتر به بخش low-end بدهید.

مرحله ی هفتم: شما می توانید بیس ها را لایه بندی کنید. بسته به ژانر موزیک، شاید ایده ی خوبی باشد که بیس را به یک ساب (فرکانس های حدود 40Hz تا 60Hz) و فرکانس های بالاتر تقسیم کنید. لایه ی ساب، بادی ترک را مهیا می کند و لایه ی حاوی فرکانس های بالاتر محدوده ی تُنال بالاتر و المان ریتمیکی را ایجاد می کند که مکمل ملودی اصلی خواهد بود.

مرحله ی هشتم: مهم است به خاطر داشته باشید که تمام دیوایس های صوتی برای پخش بیس مناسب نیستند. شاید بسیاری از شنوندگان شما با اسپیکر لپ تاپ یا موبایل موزیک های شما را گوش کنند. به همین دلیل توصیه می شود که بیس لاین محدوده های فرکانسی بالاتر از ساب بیس را هم پوشش دهد.

مرحله ی نهم: چندین راه برای استفاده از ساب ها وجود دارد. نرم افزار آهنگسازی شما شاید در برخی از سینتی سایزرهایش دارای ساب های از پیش ساخته ای باشد. اما متُدی که ما ترجیح می دهیم، استفاده از فیلترهای اکولایزر است.

یک کپی از ترک بیس ایجاد کنید و یک فیلتر low-pass در حدود فرکانس 60Hz به آن اضافه کنید.همیشه به گوش هایتان اطمینان کنید تا متوجه شوید چه چیزی صدادهی بهتری برای ترک شما دارد.

مرحله ی دهم: ما همچنین روی ترک بیسی که حاوی فرکانس های بالاتر است از EQ برای کات کردن فرکانس های پایین تر استفاده می کنیم.

شما باید فرکانسی را پیدا کنید که در آن بیس شما بهترین صدادهی را دارد و سپس فرکانس هایی که موجب کم حجم صدا دادن بیس می شوند را حذف کنید. و البته که این لایه ی بیس باید ساب بیس را به خوبی کامل کند.

مرحله ی یازدهم: حالا دو ترک بیس را با هم ترکیب و لِول آن ها را تنظیم می کنیم.

برای این کار باید از مانیتورهایی استفاده کنید که به خوبی قادر به پخش فرکانس های بیس ترک شما باشند. این دو ترک بیس نباید با هم تداخل داشته باشند. اگر متجه تداخل فرکانسی بین این دو ترک شدید، با استفاده از اکولایزر مشکل را برطرف کنید.

در حالت ایده آل، مانیتورهای شما باید صدای یکدستی داشته باشند. مطمئن شوید که لِول بیس مناسبی داشته باشید تا آسیبی به تجهیزات تان وارد نشود.

منبع musicradar
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.