آیا واقعاً نیازی به میدی کنترلر هست؟

کابل رابط میدی (MIDI) علی رغم قدیمی بودن، همچنان در برخی از استودیوها استفاده می شود. اگر میدی کنترلر یا کیبوردی مجهز به رابط USB دارید، دیگری نیازی به رابط یا کابل میدی نیست. بسیاری از کارت های صدا و کامپیوترهای امروزی، فاقد این پورت بوده و به جای آن از درگاه USB استفاده می کنند. در حال حاضر USB محبوبیت بیشتری دارد و استفاده از آن راحت تر است. تنها مزیت میدی این است که می توانید از تجهیزات وینتیج و قدیمی استفاده کنید؛ زیرا تجهیزات قدیمی فقط ورودی خروجی میدی دارند. برای اتصال کابل میدی به کامپیوتر معمولاً به یک تبدیل MIDI-To-USB نیاز دارید. سرعت انتقال اطلاعات در USB هزاران بار سریع تر از میدی است.

کانکتور میدی چیست؟

کابل میدی اجازه می دهد تا تجهیزات سازگار با میدی را به یکدیگر متصل کنید؛ این کار غالباً برای هماهنگی دستگاه ها، یا انتقال نت ها صورت می گیرد. بیشترین استفادۀ آن، اتصال کنترلر به DAW است. گفتنی است که میدی کنترلر، هیچ نوع صدایی به کامپیوتر منتقل نمی کند. در واقع میدی کنترلر مثل پیانو یا کیبورد، از خودش هیچ صدایی ندارد. این دستگاه فقط اطلاعات نت ها را به DAW منتقل می کند و از آنجا می توانید ساز مجازی را انتخاب و نت های دریافتی را به صورت صدا از اسپیکر یا هدفون بشنوید. به این نکته توجه داشته باشید که نام میدی کنترلر نباید این شائبه را ایجاد کند که میدی کنترلر فقط دارای پورت میدی است. منظور از میدی داده های میدی است که می تواند از طریق پورت میدی یا پورت USB به کامپیوتر منتقل شود.

برخی از کاربردهای میدی:

  • اتصال میدی کنترلر به کامپیوتر: این رایج ترین کاربرد میدی است. با اتصال میدی کنترلر به کامپیوتر و فشردن کلاویه ها، می توانید اطلاعات نت ها را به کامپیوتر منتقل کنید. این اطلاعات در داخل DAW قابل استفاده است؛ بسیاری از میدی کنترلرها از طریق پورت USB داده های میدی را منتقل می کنند. برخی از مدل ها، هر دو پورت میدی و USB را دارند؛
  • اتصال سینتی سایزرهای سازگار با میدی: در صورت داشتن یک سینتی سایزر سازگار با میدی و قابل اتصال به کامپیوتر یا سایر دستگاه های میدی، این امکان را خواهید داشت که کنترل سازهای قدیمی را از طریق کامپیوتر به دست گرفته و صدای خروجی آن ها را از طریق کابل یا میکروفون به کامپیوتر منتقل کنید؛
  • اتصال به EDM Controller: دی جی ها برای اتصال میدی کنترلر استفاده می کنند.

آیا واقعاً نیازی به کارت صدای میدی هست؟

اگر میدی کنترلر شما دارای پورت USB است نیازی به خرید کارت صدای میدی نیست. میدی یک تکنولوژی قدیمی است و در حال حاضر به اندازۀ USB کارایی ندارد. کلاک USB بسیار سریع تر از میدی است و مشکلات ناسازگاری درایور آن کمتر است. بسیاری از کاربران تمایل دارند از کانکتور USB استفاده کنند چون کامپیوتر و مک در حال حاضر فاقد پورت میدی هستند. کامپیوترهای مدرن فاقد پورت میدی هستند ولی اگر دستگاهی داشتید که نیازمند اتصال میدی بود، از طریق کارت صدای خارجی می توانید این کار را انجام دهید. بیشتر کارت های صدا در کنار پورت USB یک یا دو عدد پورت میدی هم دارند تا در موارد خاص بتوان از آن ها استفاده کرد. خرید یک کارت صدای خارجی، مزیت دیگری هم دارد و آن کاهش میزان تأخیر است. صدای کارت صدای آنبورد که روی مادربرد قرار گرفته زیاد نیست و برای تبدیل آنالوگ به دیجیتال یا بالعکس کارایی لازم را ندارد.

مطالب مرتبط

فرق بین میدی و USB چیست؟

شکل ظاهری:

بزرگترین تفاوت این دو کابل، چگونگی اتصال آن هاست. کانکتور میدی گرد و دارای 5 پین اتصال است و کانکتور USB مستطیلی شکل است.

توانایی انتقال برق:

کانکتور USB امکان انتقال برق را دارد ولی میدی خیر. دستگاه هایی که از طریق میدی به کامپیوتر متصل می شوند نیازمند منبع تغذیۀ مجزا هستند ولی اغلب دستگاه هایی که از طریق USB به کامپیوتر وصل می شوند از همان درگاه نیز برق مورد نیاز را تأمین می کنند، شبیه بسیاری از میکروفون ها و میدی کنترلرهای USB.

ظرفیت انتقال داده:

کابل میدی تنها قادر به ارسال حجم کمی از اطلاعات است، در حالی که USB می تواند حجم زیادی از داده ها را از جمله اطلاعات صوتی حجیم منتقل کند.

مزایای استفاده از میدی:

آزاد شدن USB برای مصارف دیگر:

در صورتی که کامپیوتر به اندازۀ کافی پورت USB نداشته باشد می توانید از پورت های میدی استفاده کنید.

اتصال محکم تر:

کانکتور میدی مثل USB شل نیست. سطح مقطع اتصال میدی بزرگتر است و به راحتی جدا نمی شود.

امکان اتصال به تجهیزات وینتیج و قدیمی:

بسیاری از تجهیزات قدیم فاقد پورت USB هستند و فقط از طریق پورت میدی قابل اتصال هستند.

طول بیشتر کابل:

کابل میدی برخلاف کابل USB با افزایش طول، دچار نویز نمی شود. این موضوع برای استودیوهای بزرگ که باید از فاصلۀ زیادی عمل ضبط انجام شود مهم است.

مزایای استفاده از USB

  • سریعتر از میدی است
  • در بسیاری از میدی کنترلرها و کیبورها و تجهیزات موسیقی استفاده می شود
  • با داشتن یک میدی کنترلر مجهز به USB می توان هر کاری انجام داد.

در حالت ایده آل بهتر است که هر دو پورت را با هم داشته باشید؛ یعنی اگر می خواهید یک کارت صدا بخرید، مدلی بخرید که هر دو پورت USB و میدی را داشته باشد. اگر بودجۀ زیادی ندارید و مجبور شدید بین میدی و USB یکی را انتخاب کنید قطعاً باید USB را انتخاب کنید.

حداکثر طول کابل میدی و USB چقدر است؟

معمولاً کابل میدی می تواند تا 15 متر طول داشته باشد. برای طول بیشتر حتماً باید از کابل های باکیفیت میدی استفاده کنید. اما بیشترین مقدار توصیه شده برای کابل میدی 6 متر است. کابل هرچقدر کوتاه تر باشد، کمتر دست و پا گیر می شود. بعلاوه باید از محیطی که کابل ها را در آن قرار می دهید آگاه باشید. به عنوان مثال، نباید کابل ها را نزدیک منابع نویز قرار داده یا با کابل های دیگر مخلوط کنید. این کار ممکن است نویز به وجود آورد. کابل USB برخلاف میدی با افزایش طول، مستعد ورود نویز می شود. طول این کابل نباید بیشتر از 5 متر باشد. برای افزایش این طول می توانید از USB Hub استفاده کنید که البته توصیه نمی کنیم؛ چون باعث به وجود آمدن تأخیر می شود.

چه نوع میدی کنترلری بخرم؟

کامپیوترهای امروزی فاقد پورت میدی هستند. اگرچه می توانید با تبدیل میدی به USB دستگاه های میدی را به کامپیوتر متصل کنید ولی با وجود تنوع دستگاه ها واقعاً نیازی به تبدیل هم نیست. به عنوان مثال میدی کنترلرها در سه نوع میدی، USB یا هردو، در بازار وجود دارند. اگر اسلاتی برای نصب کارت حافظه روی مادربورد ندارید خرید یک میدی کنترلر USB چارۀ کار است. نوازنده ها و افرادی که با دستگاه های میدی کار می کنند بهتر است از یک کارت صدای خارجی استفاده کنند یا اگر بودجۀ کافی ندارند از همان تبدیل میدی به USB استفاده کنند. در حالت ایده آل، میدی کنترلرهایی که دارای هر دو پورت USB و میدی هستند بهترین انتخاب است.

آیا واقعاً یک فرد مبتدی، نیازی به میدی کنترلر دارد؟

قطعاً برای کسی که می خواهد موزیک پروداکشن انجام دهد، استفاده از میدی کنترلر کارها را ساده تر می کند. چیدن نت ها و اعمال افکت هایی مثل اتومیشن به کمک کیبورد و ماوس کار خسته کننده و زمان بری است. نرم افزارهای امروزی، طوری طراحی شده اند که همۀ کارها را بتوانید با ماوس و کیبورد انجام دهید ولی برای کارهای جدی به میدی کنترلر نیاز خواهید داشت. شاید در کوتاه مدت و به عنوان یک راهکار موقت بتوان بدون میدی کنترلر کارها را انجام داد ولی قطعاً برای پیشرفت بیشتر به خرید این دستگاه نیاز پیدا می کنید. استفاده از میدی کنترلر خلاقیت شما را بیشتر می کند و به خاطر لمس فیزیکی نت ها، حس خوشایندتری خواهید داشت. به طور کلی اگر مصمم هستید که به صورت جدی وارد حوزۀ موزیک پروداکشن شوید، خرید میدی کنترلر را توصیه می کنیم.

منبع homestudioground
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.