راهنمای انتخاب پنج میکروفن اول

امروزه در بازار میکروفن های بسیار متنوعی وجود دارد. برخی میکروفن ها برای ضبط صدایی که روبروی آن ها قرار گرفته طراحی شده اند و برخی برای ضبط آمبیانس و صدای محیط.

برخی میکروفن ها دارای دیافراگم هستند و برخی دیگر از کویل های متحرک استفاده می کنند. پس خرید میکروفن را از کجا باید شروع کرد؟ هیچ میکروفنی نمی تواند یک اجرای بد را اصلاح کند، اما میکروفنی که خوب طراحی شده باشد می تواند زیبایی یک اجرای درخشان را به خوبی ضبط کند.

به عنوان یک موزیک پرودیوسر یا صدابردار، هوشمندانه است که مجموعه ی کوچکی از میکروفن ها داشته باشید که بتوانند کارهای مختلفی را انجام دهند و به شما اجازه دهند کارهای بیشتری انجام دهید.

در این مقاله توصیه هایی را برای خرید میکروفن به شما ارائه می دهیم؛ میکروفن هایی که بتوانید در تمام جلسات استودیویی استفاده کنید و بعدا هم که میکروفن های بیشتری خریداری کردید ارزش‌شان را حفظ کنند و همچنان کاربردی باشند.

میکروفن وکال چند کاربرده

تهیه‌ی یک میکروفن وکال باکیفیت به این معنا نیست که حتما باید چند هزار دلار صرف خرید یک میکروفن کاندنسر تیوب کنید که بتواند تمام جزئیات وکال را ضبط کند.

یک میکروفن وکال همه کاره می تواند برای وکال های آوازی، پادکست، وُیس اُور و برودکست مورد استفاده قرار بگیرد. در نتیجه وقتی در استودیو چنین میکروفنی داشته باشید می توانید کارهای مختلفی انجام دهید.

برای این منظور، سعی کنید یک میکروفن داینامیک باکیفیت مانند Sennheiser MD421 تهیه کنید. MD421 معمولا برای ضبط تام ها و گیتارها استفاده می شود، اما قبل ها برای ضبط وکال و برودکست کاربرد داشته است.

این میکروفن دارای یک کلید M/S (حرف M یعنی موزیک و S یعنی Speech یا سخنرانی) که وقتی آن را روی M قرار دهید خاموش می شود و زمانی که روی حالت S قرار بگیرد کمی فرکانس های بیس را حذف می کند.

میکروفن Electro-Voice RE20 در اصل برای برودکست ساخته شده است. اما حالا معمولا در استودیوهای رادیویی دیده می شود و برای پادکست های مدرن هم فوق العاده عمل می کند.

این میکروفن فول رنج برای هورن ها و سازهایی که فرکانس بیس قدرتمندی دارند، مانند فلور تام، امپ گیتار بیس یا کیک درام هم بسیار خوب عمل می کند.

Shure SM7B هم یکی از پرفروش ترین میکروفن های تمام تاریخ است و چنین چیزی بی دلیل نیست: این میکروفن برای وکال بسیار قابل اطمینان است. SM7B در هر استودیویی دیده می شود و بسیار زیاد مورد استفاده قرار می گیرد.

یک میکروفن اختصاصی برای صداهای بیس

ضروری است که یک میکروفن اختصاصی برای سازهایی داشته باشید که فرکانس های بیس غنی دارند.

بسیاری از میکروفن ها قادر به دریافت انرژی پایین تر از 60Hz هستند، اما تمام آن ها نمی توانند جزئیات و پانچی که یک میکروفن بیس اختصاصی ارائه می دهد را ضبط کنند. زمانی که صداها را میکس می کنید، تنها می توانید چیزی که ضبط شده را تقویت کنید، پس خوب است میکروفنی داشته باشید که فرکانس های پایین و پانچی را به خوبی ضبط کند.

میکروفن های Shure Beta 52 و Sennheiser e901 گزینه های بسیار خوبی هستند که دارای پاسخگویی فرکانسی دقیق و یکدستی می باشند.

یکی دیگر از گزینه ها میکروفن Audix D6 است که با کمرنگ کردن فرکانس هایی که صدا را ناواضح یا اصطلاحا muddy می کنند، صدای تصفیه شده تری را در اختیار شما قرار می دهد. میکروفن مدرن AKG D12 پاسخگویی فرکانسی یکدست و میدرنج کمی کاهش یافته ای را به شما ارائه خواهد داد – ورژن اولیه ی AKG D12 اولین میکروفن داینامیک با الگوی قطبی کاردیود بود که از سال 1953 تا به امروز چند بار تغییر کرده و به روز شده است.

هر یک از این میکروفن ها به راحتی درون پورت کیک درام قرار می گیرند، در حالی که میکروفن های Sennheiser e901 و Shure Beta 91A را می توانید درون شِل کیک درام قرار دهید تا ایزولاسیون بهتری داشته باشید.

میکروفن های مخصوص صداهای بیس که به آن ها میکروفن low-end می گویند برای ضبط وکال های بم، هورن ها، فلور تام ها و کیک درام ها ایده آل هستند.

این میکروفن ها همچنین می توانند در صورت جفت شدن با یک میکروفن داینامیک با الگوی قطبی کاردیود، به امپلی فایرهای بیس و گیتار حجم بیشتری بدهند.

میکروفن های داینامیک دستی با الگوی قطبی کاردیود

این میکروفن ها بخش عمده ای از ابزارهای صدابرداران اجراهای زنده و همچنین افرادی که در استودیوی خانگی کار می کنند راتشکیل می دهند.

الگوی قطبی کاردیود این میکروفن ها موجب دریافت سیگنالی که روبروی میکروفن قرار گرفته می شود و این میکروفن ها همچنین قادر به دریافت فشار صوتی بالا هستند و به همین دلیل برای ضبط کیت درام، امپلی فایر یا اجرای وکالی که در آن خواننده با صدای بلند آواز می خواند ایده آل هستند.

میکروفن های داینامیک در شکل ها و سایزهای مختلفی وجود دارند، اما پرکاربردترین نوع آن ها میکروفن های دستی مانند Shure SM57، SM58، sE Electronics V3 یا V7 است.

شما می توانید از این میکروفن ها برای هر منبع صدایی استفاده کنید؛ همچنین می توانید این میکروفن ها را کاملا به منبع صدا نزدیک کنید.

یک میکروفن داینامیک واقعی می توانید در طولانی مدت به شما خدمت کند. Jacob Collier که یک پرودیوسر برنده ی جایزه ی گرمی است می گوید میکروفن SM58 عضو جدانشدنی مجموعه ی میکروفن های اوست و از روز اول از این میکروفن استفاده می کرده است.

در حالی که میکروفن های داینامیک برای قرار گرفتن در نزدیک منبع صدا ایده آل هستند، با استفاده از یک جفت میکروفن کاندنسر می توانید آمبیانس و صدای اتاق را ضبط کنید.

یک جفت میکروفن کاندنسر

اگر به تکنیک های ضبط استریو فکر می کنید، یک جفت میکروفن کاندنسر برای شما ایده آل خواهد بود.

یک جفت میکروفن کاندنسر دیافراگم-کوچک که به درستی انتخاب شده باشند، قابل استفاده به عنوان میکروفن های اُور هِد درام یا میکروفن Room برای هر نوع منبع صدایی هستند.

حتی زمانی که صدای وکالیست را با میکروفنی که نزدیک دهان او قرار گرفته ضبط می کنید، می توانید با استفاده از یک جفت میکروفن کاندنسر به وکال آمبیانس بدهید.

زمانی هم که در آینده بخواهید مجموعه ی میکروفن هایتان را ارتقا دهید، این جفت میکروفن کاندنسر برای منابع صدایی که جزئیات زیادی در فرکانس های بالا دارند قابل استفاده خواهند بود، مانند سیمبال یا های-هت.

در زمینه ی میکروفن های جفت استریو انتخاب های زیادی پیش روی شما قرار دارد، اما اگر بخواهیم چند میکروفن کاندنسر دیافراگم-کوچک خوش ساخت را به شما معرفی کنیم، بر حسب بودجه تان می توانید این موارد را در نظر داشته باشید: sE Electronics sE8، Lauten Audio LA-120، AKG P170 و Neumann KM184.

یک میکروفن ریبون قابل اطمینان

میکروفن های ریبون صدای خاص و زیبایی دارند. الگوی قطبی فیگر-8 این میکروفن ها تناسب زیبایی از سیگنال مستقیم و آمبیانس اتاق را به شما ارائه می دهد و به واسطه ی میدرنج گرم و فرکانس های بالای کمرنگ، در مرحله ی میکس شما را به دردسر نمی اندازند.

میکروفن های ریبون برای دریافت امواج صوتی از یک ریبون بسیار نازک و مرتعش آلومینیومی استفاده می کنند و همین موضوع باعث آسیب پذیر بودن این میکروفن ها می شود.

ریبونی که در این میکروفن ها استفاده شده، تُن دارک و تیره تیر با اُورتُن هایی غنی را به شما می دهد. از این میکروفن ها می توانید در نزدیکی گیتار، سازهای زهی یا هورن ها استفاده کنید. میکروفن های ریبون همچنین به عنوان میکروفن آمبیانس هم قابل استفاده هستند و آمبیانس دارک تری را به شما خواهند داد.

Royer 121 یک میکروفن ریبون کلاسیک برای ضبط صدای امپلی فایر گیتار است و میکروفن های Royer 101 و sE VR1 هم با قیمت مناسب تر، عملکرد فوق العاده ای را به شما ارائه می دهند. Beyerdynamic M160 هم از این لحاظ که یک میکروفن ریبون با الگوی قطبی هایپر کاردیود است، یک میکروفن منحصر به فرد به حساب می آید و تنها صدایی که روبرویش قرار دارد را دریافت می کند.

مقاومت در برابر وسوسه

وقتی با میکروفن هایتان به خوبی آشنا شوید، شاید وسوسه شوید برای هر منبع صدایی که میکروفن جدید خریداری کنید.

اگر در کارتان به موفقیت رسیده اید و بودجه تان اجازه می دهد، این کار هیچ ایرادی ندارد، اما اجزای اصلی مجموعه ی میکروفن های شما همیشه باید تعدادی میکروفن منعطف، کاربردی و قابل اطمینان باشند که بتوانید در هر جلسه ی ضبطی از آن ها استفاده کنید. این پنج دسته میکروفنی که در این مقاله به آن ها اشاره کردیم، شما را در مسیر درستی قرار خواهند داد.

منبع musictech
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.