Akai MPK Mini Mk2 در برابر Arturia MiniLab MkII: کدام یک از این میدی کنترلرهای ارزان قیمت بهتر است؟

آیا به دنبال یک میدی کنترلر ارزان قیمت هستید؟ در این مطلب به بررسی دو مورد از پرفروش ترین میدی کنترلرها می پردازیم.

اگر جزو افرادی هستید که دور از استودیو به آهنگسازی می پردازند، قطعا یک میدی کنترلر سبک و کوچک که بتوانید هر جایی آن را همراه خود داشته باشید برایتان مفید خواهد بود، اما در عین حال باید میدی کنترلری را انتخاب کنید که ویژگی ها و قابلیت های کافی برای انجام کارهای مد نظرتان را داشته باشد.

در بالای لیست پرفروش ترین محصولات این دسته، دو مدل کوچک اما قدرتمند قرار دارند – یکی Akai MPK Mini Mk2 و دیگری Arturia MiniLab MkII، که در حال حاضر دومین نسل آن ها روانه ی بازار شده است. اما کدام یک از آن ها بهتر است؟ پاسخ به این سوال تا حد زیادی بستگی به نیازهای شما دارد. در ادامه ی مطلب به مقایسه ی این دو محصول خواهیم پرداخت.

مشخصات در یک نگاه

ARTURIA MINILAB MKII

  • قیمت: 109 دلار
  • تعداد کلاویه: 25 کلاویه ی مینی Synth-Action، حساس به Velocity
  • کنترل ها: 16 انکودر که می توان آن ها را به پارامترهای مختلف اختصاص داد (دوتا از انکودرها حالت فشاری هم دارند)
  • پدها: هشت پد حساس به فشار و Velocity با نورپردازی RGB
  • کنترل اکسپرشن: نوارهای لمسی برای pitch/modulation
  • اتصالات: USB برای دیتا و تامین برق، سوکت جک 6.3 میلیمتری برای ورودی پدال ساستین
  • ابعاد: (طول، عمق، ارتفاع): 355 در 220 در 50 میلیمتر
  • وزن: 1.5 کیلوگرم
  • نرم افزارهای همراه: Analog Lab Lite با پانصد صدا از V-Collection، نرم افزار Ableton Live Lite، UVI Grand Piano

AKAI MPK MINI MK2

  • قیمت: 119 دلار
  • تعداد کلاویه: 25 کلاویه ی مینی Synth-Action، حساس به Velocity
  • کنترل ها: هشت کنترل پات قابل اختصاص به پارامترهای مختلف
  • پدها: هشت پد MPC با قابلیت Note Repeat
  • کنترل اکسپرشن: جوی استیک چهار جهته برای pitch/modulation
  • اتصالات: USB برای دیتا و تامین برق، سوکت جک 6.3 میلیمتری برای ورودی پدال ساستین
  • ابعاد: (طول، عمق، ارتفاع): 317 در 181 در 44 میلیمتر
  • وزن: 748 گرم
  • نرم افزارهای همراه: Hybrid 3 از AIR Music Tech، ONiVOX Wobble، Akai Pro MPC Essentials، MPK Mini MIDI Editor

Akai MPK Mini Mk2 در برابر Arturia MiniLab MkII: ویژگی ها

به لحاظ کنترل ها، هر دو کیبورد تعداد برابری از پدهای درام را در خود جای داده اند – هشت پد – این پدها در قالب دو بانک، قابل اختصاص به پارامترهای مختلف می باشند، یعنی در کل با این پدها می توانید 16 پارامتر را کنترل کنید – البته نحوه ی چینش پدها در این دو کنترلر متفاوت است. در MiniLab تمام هشت پد در یک ردیف قرار گرفته اند، در حالی که پدها در MPK چینش چهار در دو دارند. این نوع چینش موجب شده تا پدهای روی MPK بزرگتر از MiniLab باشند، آن هم علیرغم فرم فاکتور کوچکتر MPK. پدهای روی هر دو دستگاه نور پس زمینه دارند و نسبت به فشار و velocity حساس هستند، اما Akai در بحث پدها پیشینه ای طولانی دارد و پدهای استفاده شده در این کنترلر از محصولات خانواده ی MPC برگرفته شده اند و حساسیت بهتری دارند که باعث می شود MPK در این بخش از رقیبش پیشی بگیرد.

در قسمت کنترلرهای چرخشی، MiniLab دارای شانزده کنترلر می باشد، در حالی که MPK هشت کنترلر را ارائه داده است. تفاوت اصلی در این است که کنترلرهای روی MPK دکمه های چرخشی با نقاط پایان هستند در حالی که کنترلرهای MiniLab پات های بی پایان و پیوسته می باشند. استفاده از دکمه های چرخشی روی MPK کمی سخت است چرا که این کنترلرها ارتفاع کافی ندارند، اما ارتفاع این دکمه ها در MiniLab بیشتر است و راحت تر می توان از آن ها استفاده کرد. بد نیست به این نکته هم اشاره کنیم که دکمه های چرخشی 1 و 9 روی MiniLab حالت فشاری هم دارند، پس از آن ها می توان برای ناوبری نرم افزار Analog Lab Lite که در پکیج محصول قرار گرفته نیز استفاده کرد.

کانکشن USB روی هر دو مدل به شکل پورت استاندارد USB type B-style که این کانکشن روی پنل پشت MiniLab و پنل سمت راست MPK قرار گرفته است. همچنین یک کانکتور جک 6.3 میلیمتری برای پدال ساستین در پشت هر کدام از این دو کیبورد قرار گرفته است.

در قسمت های دیگر، MPK دارای یک آرپژیاتور داخلی با امکان تنظیم رزولوشن، range و مُدها و همچنین ویژگی MPC-style Note Repeat برای hi-hat ها یا فیل ها و یک دکمه ی Full Level است که با غیرفعال کردن حساسیت velocity، عملکرد پدها را شبیه به پدهای درام ماشین های MPC می سازد؛ ویژگی جالبی که بیت سازهای کهنه کار از آن استقبال خواهند کرد.

علاوه بر این موارد، دکمه هایی اختصاصی برای سوییچ کردن بین بانک های A و B در درام پدها وجود دارد؛ استفاده ی دیگر این دکمه ها برای انتخاب این است که پدها علاوه بر کارایی عادی شان (به عنوان پدهای درام) آیا پیام های تغییر برنامه را ارسال کنند یا پیام های MIDI cc. در طرف دیگر، MiniLab دکمه ی مشابهی برای تغییر بانک پدها دارد و هر دو کیبورد هم از دکمه های اختصاصی تغییر اکتاو بهره می برند.

Akai MPK Mini Mk2 در برابر Arturia MiniLab MkII: کارایی

علیرغم اختلاف قیمت، هر دو کیبورد با کلاویه های سبک synth action به خوبی قابل اجرا هستند. اگرچه کلاویه های MPK که کمی کوچکتر هستند هیچ مشکلی برای کاربر ایجاد نخواهند کرد و حتی شاید در اجرای نت های سریع و آرپژیوها سایز کوچک آن ها ویژگی مثبتی تلقی شود، اما کلاویه های بزرگتر MiniLab بیشتر مناسب سایز دست های ماست و حس کیفیت بالاتری را القا می کنند.

کنترل اکسپرشن اجرا در کیبورد Arturia به وسیله ی یک جفت نوار لمسی برای pitch bend و modulation انجام می شود که جایگزین ویل های فیزیکی pitch و mod که در سینتی سایزرهای عادی وجود دارند شده است. بنظر حس این نوارهای لمسی به خوبی ویل های فیزیکی نیست، البته یکی از مزیت های نوارهای لمسی این است که شما می توانید انگشتتان را روی هرجایی از نوار قرار دهید تا همان مقدارِ پارامتری فورا اعمال شود؛ این ویژگی در برخی شرایط برای اعمال ماژولیشن های لحظه ای مفید است.

در طرف دیگر Akai راه متفاوتی را در پیش گرفته و از یک مینی جوی استیک چهار جهته برای pitch و modulation استفاده کرده است. با حرکت جوی استیک در محور افقی می تواند pitch bend انجام دهید و با حرکات عمودی جوی استیک modulation اعمال خواهد شد. این چیزیست که باید به مرور به آن عادت کنید و البته بسیار خوب هم جواب می دهد. خودِ جوی استیک، شکننده بنظر می رسد و اگر قرار باشد مدام کیبورد را در کوله تان بیندازید و آن را با خود جابجا کنید احتمال آسیب دیدن آن می رود.

Akai MPK Mini Mk2 در برابر Arturia MiniLab MkII: جمع بندی

هر دوی این کنترلرها گزینه های فوق العاده ای هستند و ما هر دوی آن ها را پیشنهاد می کنیم؛ اما این که کدام یک بهتر از دیگری است کاملا به چیزی که شما از یک میدی کنترلر انتظار دارید بستگی خواهد داشت. دلیل اصلی محبوبیت طولانی مدت Akai MPK Mini این است که این محصول کنترل بسیار زیادی را در قالب یک فرم فاکتور کوچک و پرتابل به کاربر ارائه می دهد.

برای افرادی که مدام در حال جابجایی هستند و به دور از استودیو آهنگسازی می کنند، بدون شک MPK گزینه ی فوق العاده ای خواهد بود. با این حال اگر پرتابل بودن محصول اولویت شما نیست، Arturia MiniLab MkII کیفیت ساخت بهتری دارد و در بخش طراحی ظاهری، کارایی، ویژگی ها و ارزش خرید نسبت به MPK Mini از ارزش بیشتری برخوردار است. اگر سایز بزرگتر و وزن بیشتر این مدل برایتان اهمیت ندارد و به دنبال کنترلری هستید که ویژگی های زیادی داشته باشد و فضای کمی را در استودیوی شما اشغال کند، MiniLab گزینه ی مناسبی خواهد بود.

منبع musicradar
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.