یازده نکته برای داشتن جلسات ضبط وکال بهتر

جلسات ضبط وکال می توانند یکی از مشکل ترین مراحل ساخت یک قطعه ی موسیقی باشند، نه به خاطر این که کار کردن با وکالیست ها سخت است، بلکه به این علت که صدای انسان به شدت تحت تاثیر محیط قرار دارد.

در این مقاله توصیه هایی را به شما ارائه می کنیم که در بهتر شدن جلسات ضبط وکال به شما کمک خواهد کرد.

۱- کافئین

اکثر ما قهوه را به خاطر انرژی مضاعفی که برایمان فراهم می کند دوست داریم. اما چیزی که شاید متوجه آن نباشیم این است که کافئین تارهای صوتی را خشک می کند.

خشک شدن تارهای صوتی دشمن وکالیست هاست. شما باید به تمام خواننده ها توصیه کنید که میزان مصرف کافئین در حین ضبط را کم کنند. حتی نوشیدن چای هم باید کاهش یابد.

۲- الکل

الکل هم مانند کافئین تارهای صوتی را خشک می کند.

حتما از نوشیدن الکل در حین ضبط پرهیز کنید. الکل همچنین تارهای صوتی را بی حس می کند که باعث می شود اگر درحال آسیب رساندن به تارهای صوتی خود باشید، متوجه آسیب دیدن تارهای صوتی نشوید.

۳- آب

در حین ضبط کردن حتما آب بنوشید. شما با نوشیدن آب، تارهای صوتی خود را مرطوب نگه می دارید.

۴- میکس هدفون

بسیار مهم است که وکالیست در حین ضبط، صدای خودش را بشنود. همچنین بسیار مهم است که کیفیت صدا خوب باشد. این یعنی اضافه کردن ریورب و کمپرسور به صدای درحال ضبط می تواند به وکالیست کمک کند.

۵- مربی آواز

امروزه همه ی ما سعی در کنترل کردن مخارج خود داریم. اما اگر برایتان مقدور است، یک مربی آواز را با خود به استودیو ببرید. با این کار در وقتتان هم صرفه جویی خواهید کرد. وظیفه ی این مربی پیشنهاد دادن این که چه استایل آوازی بخوانید نیست، بلکه به وکالیست کمک می کند که در محدوده ی درستی آواز بخواند تا تارهای صوتی اش آسیب نبینند. با وجود یک مربی، برداشت های بهتری می گیرید و وکالیست دیرتر خسته می شود.

همچنین اگر وکالیست نمی تواند قطعه را به درستی بخواند، مربی آواز می داند چگونه به او کمک کند. اگر قرار است با یک وکالیست کم تجربه جلسه ی ضبط داشته باشید، پیشنهاد می کنیم از مربی استفاده کنید.

مطالب مرتبط

۶- مدت جلسات ضبط

برای ضبط وکال هیچ گاه استودیو را بیش از سه یا چهار ساعت اجاره نکنید. سه یا چهار ساعت آواز خواندن بسیار سخت است. البته هیچوقت و در هیچ جلسه ای خواننده تمام سه چهار ساعت را در حال آواز خواندن نیست، مگر این که نداند چطور بخواند که در این صورت پیشنهاد می کنیم نکته ی شماره ی ۵ را دوباره بخوانید.

تارهای صوتی خسته می شوند. هرچه وکالیست بیشتر خسته شود، بیشتر به وکالش فشار می آورد. این قضیه می تواند موجب آسیب رسیدن به حنجره شود. اگر قرار است برای هر بخش یک قطعه چندین برداشت ضبط کنید، بهتر است هر روز تنها یک قطعه را ضبط کنید.

۷- برداشت های اضافی

بسیاری از مواقع وکالیست ها از شما می خواهند که بعضی از برداشت ها را دوباره و دوباره ضبط کنید تا به حالت ایده آلی که می خواهند برسند. توصیه ما این است که: در ابتدا بین یک تا سه برداشت را برای گرم کردن صدای وکالیست بگیرید. سپس با وکالیست به هرکدام از این برداشت ها گوش دهید. در این حالت وکالیست می فهمد که کدام قسمت ها را واقعا خوب خوانده و نیازی به ضبط دوباره ی آن ها نیست. همیشه از ضبط برداشت های اضافی دوری کنید.

۸- تست میکروفن ها

از خواننده نخواهید که برای مدت طولانی میکروفن های مختلف را تست کند. با این کار وکال آن ها را از بین می برید. شما باید آنقدر در کارتان خوب باشید که از بین تمام میکروفن های استودیو تنها سه میکروفن را برای تست کردن در اختیار وکالیست بگذارید. نباید اجازه بدهید تست های طولانی موجب خسته شدن حنجره ی آن ها شود. همچنین سعی کنید ضبط را سریعا شروع کنید. نگذارید راه اندازی سیستم ها و شروع ضبط طولانی شود، چرا که تاثیری منفی روی خواننده می گذارد.

۹- سیگار

قطعا می دانید که سیگار برای همه ضرر دارد، دیگر چه برسد به وکالیست ها.

اگر سیگار می کشید، فکر نکیند که اگر چند روز قبل از جلسه ی ضبط سیگار را کنار بگذارید همه چیز روبراه می شود؛ در این صورت صدایتان تغییر خواهد کرد. اگر نمی توانید سیگار را ترک کنید، حداقل چند هفته قبل از ضبط سیگار نکشید. حتی اگر سیگار نکشیدن برایتان سخت است می توانید از ویپ استفاده کنید. ویپ های خوب برای حنجره بهتر از سیگار هستند. در صورت استفاده از ویپ هم توصیه می کنیم پیش از جلسات ضبط استفاده از آن را متوقف کنید.

۱۰- متن ترانه ها

گاهی در استودیو اتفاقاتی غیر منتظره ای میوفتد و ممکن است خواننده متن ترانه را فراموش کند. بهتر است همیشه متن پرینت شده ی ترانه ها را جلوی خواننده قرار دهید.

۱۱- کامنت های مثبت

این نکته واضح است که نباید به وکالیست کامنت منفی بدهید. اگر وکالیست اجرایی که می خواهید را ارائه نمی دهد، به جای این که با لحنی عصبانی به انتقاد کردن از او بپردازید، سعی کنید با آرامش و لحنی مناسب او را راهنمایی کنید.

منبع theproaudiofiles
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.