۹ نکته ای که قبل از ساخت استودیو باید بدانید

داشتن یک استودیوی خانگی مزیت های زیادی دارد؛ شما می توانید موزیک خودتان را بسازید، آن هم هر وقت و به هر شکلی که بخواهید. اگرچه پولی که برای ساخت آن باید خرج کنید در نگاه اول شاید کمی زیاد به نظر برسد، اما با ذخیره ی پولی که در غیر آن صورت باید خرج اجاره ی استودیوهای گران قیمت می کردید، در طولانی مدت برایتان به صرفه تر خواهد بود. ساختن یک استودیوی خانگی راحت تر از آن چیزیست که فکرش را می کنید، البته اگر برنامه ی معینی داشته باشید. اگر در این راه بدون برنامه پیش بروید، بجز دردسر برای شما چیزی نخواهد داشت. در این مقاله به ۹ نکته اشاره می کنیم که پیش از ساخت یک استودیو باید آن ها را مد نظرتان قرار دهید.

بودجه تان را معین کنید

ساختن استودیو هزینه بر است. شما نه تنها به وسایلی مانند کامپیوتر، کارت صدا، نرم افزار، میکروفن، مانیتور، ساز و… نیاز دارید، بلکه باید هزینه ای را هم صرف آکوستیک کردن اتاق، خرید کابل ها، نورپردازی و خیلی چیزهای دیگر کنید. مهم است که لیستی از وسایل مورد نیازتان تهیه کنید. همچنین توصیه می کنیم که برای خرید هر کدام از این وسایل برنامه ی مشخصی داشته باشید، در غیر این صورت ممکن است ۲۰ میلیون تومان صرف خرید میکروفن کنید و برای خرید امپلی فایر نتوانید بیشتر از دو میلیون خرج کنید، یا این که دیگر پولی برای خرید تجهیزات آکوستیک برایتان نماند. یک برنامه ی مشخص و دقیق برای خودتان داشته باشید و کاملا طبق آن عمل کنید.

اولویت هایتان را بشناسید

حالا که مقدار بودجه تان مشخص شد، باید معین کنید که قرار است در این استودیو چه کاری انجام دهید. ساخت موزیک الکترونیک؟ ضبط ویس اور؟ ضبط کردن موزیک های یک گروه شش نفره؟ موزیسین های الکترونیک ممکن است کارشان با یک جفت مانیتور خوب و یک اتاقی که تا حدی آکوستیک شده و ایزولاسیون چندانی هم ندارد راه بیفتد. کسانی که کار ویس اور انجام می دهند باید بخش بیشتر بودجه شان را صرف خرید میکروفن و پری امپ با کیفیت کنند و همچنین به اتاقی با حد مناسبی از ایزولاسیون نیاز دارند تا صدای محیط بیرون به هیچ وجه وارد اتاقشان نشود. کسانی که می خواهند گروه های موسیقی را ضبط کنند، به میکروفن های زیاد، پری امپ ها و افکت های مختلف، آکوستیک سطح بالا و یک اتاق بزرگ با عایق صوتی کامل نیاز دارند. نکته ی بسیار مهم دیگر این است که شما باید نیازهای آینده تان را نیز در نظر بگیرید. بدترین چیزی که می تواند برای شما اتفاق بیفتد این است که بعد از خرید همه ی تجهیزات تازه متوجه شوید مکان تان بسیار کوچک است یا اتاق و تجهیزاتتان، به علت بی تدبیری، مناسب کاری که انجام می دهید نیستند.

نیازهایتان را مشخص کنید

بعد از این که اولویت هایتان مشخص شد، شما باید ببینید برای رسیدن به هدف هایتان به چه تجهیزاتی نیاز دارید. چند ترک را می خواهید به صورت همزمان ضبط کنید؟ اگر فقط قرار است صدای ساز خودتان را ضبط کنید، یک کارت صدای دو کاناله برای شما کافی خواهد بود. اگر قرار است یک گروه موسیقی را ضبط کنید به ورودی های بیشتری نیاز خواهید داشت. شما همچنین به تعداد میکروفن کافی برای افراد نیاز دارید. آیا قرار است همه ی کارهایتان را با کامپیوتر پیش ببرید؟ یا با تجهیزات اکسترنال؟ یا ترکیبی از هر دوی آن ها؟ هر تصمیمی که می گیرید حواستان باشد پولتان را چگونه خرج می کنید. یک میکروفن ارزان نخرید تا بتوانید یک میکسر فوق العاده گران قیمت تهیه کنید. بهتر است به جای این کار، مبلغی که می خواهید هزینه کنید را صرف خرید میکروفن ها و پری امپ های بهتر کنید.

نیازهای مکانی

وقتی معلوم شد قرار است در استودیویی که می سازید چه کارهایی انجام دهید، باید مشخص کنید که برای انجام این کارها به چه مقدار فضا نیاز دارید. مثلا اگر شما یک مهندس میکس هستید، به اتاق خیلی بزرگی نیاز ندارید؛ برای شما فقط مهم است اتاقی داشته باشید که بتوانید در آن صداها را به خوبی مانیتور کنید. ضبط کردن وکال و سازها به فضای بیشتری نیاز دارد، یک اتاق با سایز متوسط و ایزوله شده برای این افراد مناسب است. ضبط کردن گروه های موسیقی نیاز به مکان بزرگی دارد تا موزیسین ها، سازها و کیس سازهایشان در آن جا شود و علاوه بر آن، ایزولاسیون صوتی مناسبی داشته باشند.

لوکیشن

بعد از این که مشخص شد مکان تان چقدر باید بزرگ باشد، نوبت به انتخاب مکان می رسد. در این مورد خیلی باید دقت کنید؛ اگر جای نامناسبی را انتخاب کنید، ساختن استودیو برای شما بسیار سخت خواهد شد. مثلا از مکان هایی که نزدیک خیابان های شلوغ، فرودگاه، راه آهن و… هستند دوری کنید، چون حذف کردن این صداها از ضبط هایتان بسیار دشوار خواهد بود. شما همچنین باید حواستان به همسایه ها باشد. آیا اتاق شما دیوار به دیوار اتاق یک نوزاد است؟ حواستان به این مسائل باشد. البته بعدا می توانید این مشکلات را برطرف کنید، اما اگر از همان ابتدا یک مکان مناسب پیدا کنید که هیچکدام از این مشکلات را نداشته باشد کارتان بسیار راحت تر خواهد بود.

مطالب مرتبط

اتاقتان را خوب آکوستیک کنید

تجهیزات آکوستیک می توانند کاری کنند که هر اتاقی خوب صدا بدهد. با این وجود، هیچ چیز جای اتاقی که آکوستیک طبیعی زیبایی دارد را نمی گیرد. اگر بودجه ی کافی دارید و می توانید به جای یک اتاق کوچک، یک مکان بزرگ با دیوارهای قرینه و سقف بلند انتخاب کنید، حتما همین کار را بکنید. همچنین به اتاق های مختلف توجه کنید. اگر قرار است پروژه های آکوستیک کوچک را ضبط و میکس کنید و گه گاهی آنسامبل های بزرگ تر، می توانید اتاق کنترل را در اتاق کوچک تر ایجاد کنید و اتاق بزرگ تر را به ضبط کردن اختصاص دهید. گاراژی که خوب آکوستیک شده باشد برای ضبط درامز فوق العاده است.

آکوستیک کردن اتاق

وقتی مکان مورد نظرتان را پیدا کردید، قبل از اینکه تجهیزات تان را در اتاق قرار دهید، باید کاری کنید که اتاقتان خوب صدا بدهد. هیچ شکی نیست که میکروفن Neumann گران قیمت شما تمام صداهای اضافه ای که در اتاقتان وجود دارد را جذب می کند. باید چکار کنید؟ اول از همه، تمام شکاف ها، ترک ها و درزهای اتاق را با درزگیرهای آکوستیک مانند Auralex StopGap بپوشانید. باور نمی کنید از همین شکاف های کوچک چقدر صدا می تواند درز پیدا کند. پس از این کار، سطوح موازی اتاق را باید با تجهیزات آکوستیک مانند جذب کننده ها، دیفیوزرها و بیس ترپ پوشش دهید. این تجهیزات از انعکاس صدا در اتاق و روی هم انباشته شدن امواج صوتی و هرچیزی که شنیدن صحیح و دقیق صداها را برای شما مشکل می سازد جلوگیری می کنند. علاوه بر این ها، قرار دادن مبلمانی که جنس نرمی دارند و قفسه ی کتاب در مکان مناسب برای جذب صداها و پراش آن ها فوق العاده است و صدای اتاق را منسجم تر می کند. پنجره های بزرگ هم می توانند مشکل ایجاد کنند، اما شما به راحتی می توانید با استفاده از پرده های ضخیم این مشکل را حل کنید.

نیازهای سیم کشی استودیو را بدانید

استودیوی شما قطعا برق زیادی مصرف خواهد کرد و این موضوع اجتناب ناپذیر است. وقتی قرار است از تجهیزات زیادی استفاده کنید، باید به این فکر کنید که به چه تعداد پریز و در کجای اتاق نیاز دارید. در مورد کابل ها، اگر استودیوی شما بیش از یک اتاق دارد، شما باید در هر اتاق وال پلیت نصب کنید تا کابل میکروفن ها را روی آن قرار دهید، در غیر این صورت شما باید برای این که کابل ها به تجهیزات مقصدشان برسند درها را باز بگذارید (که در این حالت دیگر خبری از ایزولاسیون نخواهد بود). همچنین سعی کنید کابل های صدا و کابل های الکتریکی با یکدیگر تماس نداشته باشند تا از تداخل الکترومغناطیسی جلوگیری شود.

کاری کنید که اتاق حس خوبی به شما بدهد

استودیوی شما مکانی برای انجام کارهای خلاقانه است و شما قرار است زمان زیادی را در آن بگذرانید، پس مهم است اتاقی که در آن کار می کنید آرامش بخش و ارگونومیک باشد. این کار را با قرار دادن تجهیزات در یک ارتفاع مناسب شروع کنید. شما باید بتوانید از میکسر، کنترل سرفیس، کیبورد کامپیوتر و ماوس به شکلی استفاده کنید که مچ دست شما در حالتی طبیعی قرار بگیرد. تجهیزات رک مونت خود را جایی قرار دهید که به راحتی در دسترس باشند و لازم نباشد برای استفاده از آن ها مدام خم شوید یا بدن خود را کش دهید. همچنین نورپردازی اتاقتان را طوری انجام دهید که از خستگی چشم جلوگیری شود. برای هرچه بهینه تر شدن عملکردتان، سعی کنید وسایلی که پرکاربردتر هستند را نزدیکتان نگه دارید. علاوه بر این موارد، دکور اتاق را طوری انتخاب کنید که به شما انگیزه بدهد.

ساختن استودیوی خانگی مزیت های زیادی دارد و شما می توانید در هر ساعتی از شبانه روز به استودیو دسترسی داشته باشید، هر وقت دلتان خواست کار کنید، تکنیک های جدید یاد بگیرید و بدون ترس از قضاوت شدن، کارهای مبتکرانه و ریسکی انجام دهید.

منبع Sweetwater
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 نظر
  1. A few weeks می گوید

    ما که تو ایران زندگی میکنیم،هزینه و زمان خیلی زیادی هدر میره طبیعتا
    مثلا شهر ما پنج تا استودیو ظبط بیشتر نداره
    خود منم اصلا قیمتارو میبینم ناامید میشم
    ولی جدا خیلی نکته های مهمی رو ذکر کردین،بوک مارک شد