10 سینتی سایزر برتر تاریخ

در این مقاله قرار است به سینتی سایزرهای کلاسیک بپردازیم. سینتی سایزرهایی که راه را برای محصولات مدرن امروزی باز کردند. در ادامه ده مدل از برترین سینتی سایزرهای تاریخ را به شما معرفی خواهیم کرد.

برخی از این سینتی سایزرها خیلی لوکس هستند، برخی ویژگی های منحصر به فردی دارند و حداقل تمام آن ها ارزش تست کردن دارند، حالا یا تست کردن مدل اصلی سخت افزاری آن ها یا پلاگین هایی که آن ها را شبیه سازی می کنند.

10. OBERHEIM OB-XA

موفقیت Prophet-5 محصول Sequential Circuits تحولی در صنعت سینتی سایزرها به وجود آورد: سینتی سایزرهای مونو یک شبه محبوبیت شان را از دست دادند و سینتی سایزرهایی که قابلیت ذخیره کردن صدا نداشتند هم به همان سرنوشت دچار شدند.

هر برند و تولید کننده ای که توانایی تولید سینتی سایزرهای پلی فونیک را در خود می دید شروع به ساخت این نوع سینتی سایزرها کرد. برخی از کمپانی ها سعی کردند قیمت سینتی سایزرهای پلی فونیک قابل برنامه ریزی را کاهش دهند و برخی دیگر مانند کمپانی Oberheim سعی کردند امضای خودشان را پای این دسته از محصولات بزنند.

کمپانی Oberheim پیش از برند Sequential فعالیت داشته است. این کمپانی قابلیت پلی فونی را در قالب اینسترومنت های Oberheim Four Voice و Oberheim Eight Voice عرضه کرده بود.

این قابلیت با قرار دادن چند ماژول S.E.M در یک کیس و متصل کردن یک کیبورد به آن ها ایجاد شده بود، اما لازم بود کاربر تنظیمات مشابهی را روی هر یک از ماژول های S.E.M انجام دهد. حتی یک برنامه نویسی اولیه هم برای آن ها انجام شده بود که امکان ذخیره و لود کردن برخی از پارامترها را فراهم می کرد.

این سینتی سایزرها فوق العاده صدا می دادند اما کار کردن با آن ها بسیار دشوار بود.

کمپانی Oberheim پس از موفقیت Prophet-5 دوباره فکر کرد و بهترین بخش های طراحی قبلی را برداشت و آن ها را در قالب سینتی سایزر OB-X با هم ترکیب کرد. این سینتی سایزر هم بسیار موفق عمل کرد و تعدادی ورژن دیگر هم پس از آن ساخته شد که هر کدام دارای ویژگی ها و بهبودهای خاص خودشان بودند و هر کدام طرفداران خودشان را پیدا کردند.

می توانستیم برای این لیست OB-X یا OB-8 را انتخاب کنیم، اما در نهایت تصمیم گرفتیم مدل وسط، یعنی OB-Xa را در لیست قرار دهیم.

OB-Xa مانند ورژن OB-X که پیش از آن عرضه شده بود، در ورژن های چهار، شش و هشت صدایی روانه ی بازار شد و دارای مسیر سیگنال نسبتا ساده با دو مولد صدا (oscillator) بود. اما در حالی که OB-X دارای فیلتر 12dB بود، در مدل OB-Xa یک فیلتر 24dB هم اضافه شد؛ در حقیقت شما می توانستید صداهایی چند لایه را با این سنیتی سایزر بسازید که با استفاده از هر دو فیلتر، جذابیت و پیچیدگی بیشتری در آن ها ایجاد می شد.

صدای آن هم خارق العاده بود. OB-Xa شاید پرحجم ترین صدایی که تا بحال از یک اینسترومنت شنیده باشید را تولید می کند. فشار دادن دکمه ی Unison روی این سینتی سایزر جرات می خواهد!

مانند تمام اینسترومنت های Oberheim در آن زمان، OB-Xa قابلیت ترکیب شدن با درام ماشین DX یا DMX و یک سیکوئنسر DSX را هم داشت تا یک سیستم کامل Oberheim را تشکیل دهد. چنین سیستمی در دوران پیش از MIDI یک رویای تکنولوژیک بزرگ بود که تنها در دسترس موزیسین های معروف آن روزها قرار داشت.

بهترین شبیه سازها: Arturia Oberheim OB-Xa V یک بازسازی کامل از این سینتی سایزر است. پلاگین رایگان OB-Xd از شرکت discoDSP هم یکی دیگر از گزینه ها می باشد. Behringer هم در حال ساخت یک مدل سخت افزاری بر پایه ی همین سینتی سایزر است.

9. ROLAND JD-800

تصمیم سختی بود که با وجود مدل بسیار محبوب D-50، سینتی سایزر JD-800 را در این لیست قرار دهیم. مدل D-50 سینتی سایزر کلاسیک تری است و نمایانگر جهش بزرگی در طراحی و فروش اینسترومنت های رولند می باشد. با این حال می توان گفت که مدل JD-800 اینسترومنت بهتری است.

JD-800 مانند D-50، مولدهای صدای بر پایه ی سمپل را با یکدیگر ترکیب می کند و مسیر سیگنال ساده ی آن شامل یک فیلتر رزونانت، ژنراتورهای envelope و المان هایی از این دست می باشند.

با این حال JD-800 چیزی را ارائه داد که در هیچ سینتی سایزر بر پایه ی سمپل دیگری وجود نداشت: تعداد زیادی اسلایدر. بله، JD-800 بازگشتی به دوران آنالوگ بود و تعداد زیادی کنترل real time را در اختیار کاربر قرار می داد. این سینتی سایزر صدای پرحجم و بسیار جذابی داشت و حتی این حقیقت که بدنه ی آن بیشتر از پلاستیک ساخته شده بود از جذابیت آن کم نمی کرد.

علاوه بر این موضوع، در زمانی که کمپانی های سازنده تمام تلاش خود را می کردند که تا جای ممکن تعداد زیادی سمپل بی کیفیت 8 بیتی را داخل رام اینسترومنت هایشان قرار دهند، رولند تنها از سمپل های باکیفیت استفاده کرد که موجب شد اینسترومنت هایش کیفیت صدای فوق العاده ای پیدا کنند.

اما متاسفانه JD-800 یک دهه زودتر از زمان مناسب عرضه شد. زمانی که JD-800 وارد بازار شد، موقع مناسبی برای بازگشت به دوران آنالوگ نبود و این سنیتی سایزر نتوانست فروش موفقی داشته باشد (حداقل در مقایسه با D-50). با این حال رولند ارزش محصولش را به خوبی می دانست و تکنولوژی به کار رفته در JD-800 بارها و بارها در ماژول های رک مونت پرفروش این برند استفاده شد.

بهترین شبیه سازها: هیچ شبیه ساز مستقیمی از JD-800 وجود ندارد اما می توان Roland JD-XA را به عنوان جانشین معنوی این سینتی سایزر در نظر گرفت.

8. YAMAHA CS-80

هرچیزی که مربوط به CS-80 میشد، بزرگ بود. به لحاظ فیزیکی، این سینتی سایزر بسیار بزرگ بود و وزنی بیش از 90 کیلوگرم داشت. پنل جلوی آن بسیار بزرگ بود و شامل دکمه ها، اسلایدرها و یک کنترلر ریبون میشد.

پلی فونی هشت صدایی، افترتاچ و رینگ ماژولیشن منحصر به فرد، از ویژگی های خاص CS-80 بودند، زمانی که این سینتی سایزر در سال 1976 روانه ی بازار شد.

این سینتی سایزر بسیار ناپایدار بود و مولدهای صدای آنالوگ آن مدام کوکشان را از دست می دادند. پس با وجود این صدای ناپایدار، اندازه ی بزرگ و وزن بسیار سنگین، چرا این سینتی سایزر محبوب شد؟

اگر شما از افراد خوش شانسی بودید که به یک مدل پایدار CS-80 دسترسی داشت (یا اگر می توانستید هزینه ی دستمزد یک متخصص برای پروسه ی دشوار کالیبره کردن سینتی سایزر را بپردازید)، در این صورت به سینتی سایزری دسترسی داشتید که اکسپرسیون آن نظیر نداشت.

CS-80 مانند یک ساز واقعی بود، به زیبایی به افترتاچ پاسخ می داد؛ هم می توانست مانند یک شبح فریاد بزند و ضجه بکشد و هم می توانست صدایی به ظرافت برخورد قطرات باران به روی شیشه داشته باشد.
اگر بتوانید این سینتی سایزر را پیدا کنید، باید آماده باشید رقمی بالای ده هزار دلار برای آن بپردازید.

بهترین شبیه سازها: پلاگین Dream MK2 محصول Deckard بدون شک از روی CS-80 ساخته شده است. یاماها نیز اشاره کرده است که ممکن است این سینتی سایزری را به شکل نرم افزاری یا سخت افزاری بازسازی کند. همچنین گفته می شود که Behringer قرار است یک نمونه ی سخت افزاری از این سنیتی سایزر را تولید کند.

7. KORG WAVESTATION

برای درک کردن جذابیت Wavestation، باید به سال 1990 سفر کنید. در این دوران سینتی سایزرهای آنالوگ مرده بودند و افق روشنی برای سینتی سایزرهای FM دیده می شد. اینسترومنت های بر پایه ی پلی بک سمپل پرفروش ترین محصولات روز بودند و به آن ها تنها به چشم ارگ های پیشرفته نگاه می شد.

در این شرایط بود که کمپانی Korg جرات کرد و سینتی سایزر Wavestation را روانه ی بازار کرد. این سینتی سایزر که توسط تیمی از طراحان آمریکایی که قبلا در کمپانی ورشکسته شده ی Sequential Circuits کار می کردند ساخته شده بود، مانند سنیتی سایزر Sequential Prophet-VS از متُد vector synthesis برای تولید صدا استفاده می کرد.

همین موضوع کافی بود تا دنیای سینتی سایزرها از حالت رکود خارج شود، اما این اضافه شدن قابلیت wave sequencing بود که موجب فروش موفق این محصول شد. سینتی سایزر Wavestation این قابلیت را به کاربران می داد تا هر یک از waveform های سینتی سایزر را با یکدیگر ترکیب کنند و کنترل مجزایی روی پارامترهای pitch، کراس فید و ولوم هر کدام داشته باشند.

با استفاده از این تکنولوژی به راحتی میشد صداهایی خلق کرد که در طول زمان تغییر و تکامل پیدا می کنند. امکان ساخت پاساژهای ریتمیک پیچیده هم فراهم شده بود. Waveform یک سینتی سایزر فوق العاده بوده و هست، اگرچه شاید طراحی صدا با آن کمی دشوار باشد. خوشبختانه حتی امروز هم ادیتورهای نرم افزاری برای این سینتی سایزر وجود دارد و خود Korg هم پلاگین شبیه ساز آن را تولید کرده که صدای بسیار قابل قبولی دارد.

بهترین شبیه سازها: Korg ورژن های iOS و دسکتاپ Wavestation را تولید کرده است، در حالی که سینتی سایزر سخت افزاری Wavestate اگرچه یک اینسترومنت جدید است، اما صدای Wavestation را با دقت بالایی شبیه سازی می کند.

6. YAMAHA DX7

در این دورانی که همه عاشق محصولات کلاسیک شده اند، سخت می توان باور کرد که موزیسین ها روزگاری از سینتی سایزرهای آنالوگ خسته شده بودند. با شروع دهه ی هشتاد میلادی، صنعت موسیقی الکترونیک توجه و علاقه ی همه را به خود جلب کرد.

پس از یک دهه که جز صدای آنالوگ چیزی شنیده نمی شد، موزیسین ها به دنبال چیز جدیدی بودند و در همین دوران یک کمپانی بزرگ مشغول طراحی محصولی برای برآورده کردن این خواسته بود. این محصول DX7 نام گرفت و زمانی که در سال 1983 عرضه شد، دنیای موسیقی را به لرزه انداخت.

DX7 دارای کلاویه های فول سایز حساس به velocity و افترتاچ بود و پلی فونی 16 نُتی را ارائه می داد که در آن زمان بسیار شگفت انگیز بود. DX7 هم به لحاظ ظاهری و هم به لحاظ قابلیت ها، خودش را از سایر سینتی سایزرها متمایز کرد. DX7 اولین اینسترومنتی است که از متُد FM synthesis استفاده کرد و به شکل گسترده به فروش رسید. FM synthesis تکنیکی است که توسط John Chowning در دانشگاه استنفورد ابداع و سپس توسط یاماها لایسنس شد.

برخلاف سینتی سایزرهای FM آنالوگ-استایلی که در چند اینسترومنت نیمه ماژولار دیده شده بود، برداشت یاماها از متُد FM دیگر تنها مختص به افکت ها نبود، بلکه معماری اصلی اینسترومنت را شکل می داد و موجب سردرگمی و شگفتی افراد کهنه کار شد.

در حقیقت، DX7 باعث شد همه تصور کنند طراحی صدا با روش FM synthesis دشوار است. اما حقیقت این است که سینتی سایز صدا با روش FM خیلی هم سخت نیست، بلکه پَچ کردن تک تک پارامترها و نبود فیدبک بصری باعث خسته کننده شدن این روش می شود. DX7 همچنین دوره ی سینتی سایزرهایی که از منو استفاده می کنند را شروع کرد. با این حال افرادی که با آن کار کردند، موفق شدند طنین های جدید و جذاب فراوانی را خلق کنند.

DX7 می توانست صدایی سرد، واضح و کریستالی داشته باشد. این سینتی سایزر قادر به تولید طنین های کوبه ای و بیس های قدرتمند بود. اگر از کنترلرهای real-time استفاده می کردید، این صداها می توانستند بسیار سرزنده باشند.

با این حال بسیاری از کاربران به استفاده از پریست های این سینتی سایزر راضی بودند، از پیانو الکتریک هایی که امروزه معروف شده اند تا صدای هارمونیکا. DX7 به سرعت محبوب شد و چنان فروشی را تجربه کرد که تا به آن روز هیچ سینتی سایزری به آن دست نیافته بود. شاید امروزه این سینتی سایزر دیگر جذابیتی نداشته باشد، اما در سال 1983 مانند هوایی تازه در دنیای سینتی سایزرها بود و صنعت سینتی سایزرها را دوباره زنده کرد.

بهترین شبیه سازها: یاماها سینتی سایزر Reface DX را از روی این سینتی سایزر ساخته و کمپانی Korg هم Volca FM را عرضه کرده است. اگر به دنبال پلاگین هستید، Arturia این سینتی سایزر را در قالب پلاگین DX7 V شبیه سازی کرده است. Native Instruments هم پلاگین FM8 را از روی DX7 ساخته است.

5. ARP 2600

اگر Minimoog به شکلی طراحی شد تا سینتی سایز ماژولار را برای کاربران ساده تر کند و آن را در دسترس افراد بیشتری قرار دهد، ARP 2600 ساخته شد تا امکانات فراوانی را در دسترس افرادی قرار دهد که به اجرای زنده می پردازند. ARP 2600 بر خلاف Minimoog که مسیر سیگنال از پیش تعیین شده ای داشت، یک اینسترومنت کاملا قابل پَچ بود که قابلیت های نامحدودی را در قالب یک پکیج پرتابل به کاربر ارائه می داد.

ARP 2600 دارای سه مولد صدا، نویز، فیلتر، رینگ ماژولیشن و ریورب بود و این امکان را به کاربر می داد که با پَچ کردن کابل ها، مسیر سیگنال ثابت سینتی سایزر را تغییر دهد.

چنین چیزی به این معناست که ARP 2600 می تواند تا حدی که کاربر می خواهد پیچیده شود. بدون استفاده از پَچ ها هم می شد با این سنیتی سایزر صداهای پیچیده ای تولید کرد، اما وقتی از کابل های پَچ استفاده می کردید، هیچ محدودیتی پیش روی شما قرار نداشت.

این سنیتی سایزر قادر است انواع صداها از سیکوئنس های جذاب تا بیت های کامل درام را بسازد.

یکی از مزیت های ARP 2600 مولدهای صدای پایدار آن بود و مدل های اولیه ی این سینتی سایزر از فیلتری بهره می بردند که بسیار شبیه به فیلتری بود که Moog در سینتی سایزرش استفاده کرده بود. ARP 2600 در طول سال ها دچار تغییراتی شد و ورژن های مختلفی از آن عرضه شد، از ورژن اولیه ی فلزی و آبی رنگ آن گرفته تا مدل مشکی و نارنجی رنگی که در اوایل دهه ی هشتاد میلادی روانه ی بازار شد.

سینتی سایزرهای ARP 2600 این روزها با قیمت سرسام آوری به فروش می رسند. سینتی سایزری که روزگاری با قیمتی بسیار پایین فروخته می شد، حالا در بازار دست دوم هزاران دلار ارزش دارد.

بهترین شبیه سازها: بهترین گزینه سینتی سایزر Korg ARP 2600 FS است، البته اگر بتوانید آن را پیدا و هزینه ی آن را پرداخت کنید. Behringer هم مشغول ساخت سینتی سایزری مشابه با آن است. کمپانی Arturia هم پلاگین این سنیتی سایزر را تولید کرده است.

4. PPG WAVE 2.2/3

PPG ایده ی یک نفر، یعنی Wolfgang Palm بود. او عقیده داشت که محدودیت های مولدهای صدای آنالوگ را می توان با استفاده از امواج دیجیتال کوتاه تری که در یک wavetable خطی ذخیره می شوند از میان برداشت.

ایده ی او در سنیتی سایزر PPG Wave متجلی شد.

ورژن های اولیه ی این سینتی سایزر از رزولوشن امواج دیجیتال و نبود فیلترهای آنالوگ رنج می بردند، اما تکنولوژی استفاده شده در آن در سال 1982 به بلوغ رسید، یعنی زمانی که ورژن PG Wave 2.2 عرضه شد.

این سینتی سایزر بزرگ آبی رنگ wavetable هایی که به صورت دیجیتالی ذخیره شده بودند را با یک فیلتر رزونانت low-pass، LFO و تعدادی ژنراتور envelope ترکیب می کرد.

کاربران می توانستند با استفاده از تعدادی سورس ماژولیشن، بین wavetable ها حرکت کنند و در نتیجه ی این کار، صداهایی جذاب و زنده بسازند که بسیار متفاوت از سینتی سایزرهای آنالوگ آن دوران بود.

اگرچه PPG دارای چند waveform بود که از اینسترومنت های سمپل شده برگرفته شده بودند، اما صدایی که تولید می کرد حالتی مصنوعی داشت. PPG قادر بود صدای واقعی گیتار بیس را به صداهای اتمسفریک دیجیتال تبدیل کند. مالکان کمپانی PPG با خرید کمپانی Waveterm computer توانستند wavetable های خودشان را بسازند و حتی به دومین و سومین ورژن سینتی سایزر کمی سمپلینگ اضافه کردند.

سینتی سایزر Wave یک سینتی سایزر رویایی بود که 9000 دلار یا بیشتر قیمت داشت. به همین دلیل این سنیتی سایزر تنها در استودیوهای معروف و بزرگ دیده می شد.

میراث کمپانی PPG حتی امروز هم حس می شود. برند آلمانی Waldorf هنوز هم از تکنولوژی wavetable که در محصول PPG به کار رفته بود استفاده می کند و بر همین اساس اینسترومنت های wavetable متعددی را تولید کرده است که اولین مدل آن Microwave بود که در سال 1990 تولید شد.

این کمپانی حتی یک دهه ی پیش نسخه ی نرم افزاری سینتی سایزر PPG را تولید کرد و اینسترومنت های Blofeld و Largo از همین برند از wavetable هایی بهره می برند که PPG در سینتی سایزرش استفاده کرده بود. Wolfgang Palm هم نامش را روی تعدادی پلاگین و اپلیکیشن iOS که با برند PPG عرضه شده اند گذاشته است.

بهترین شبیه سازها: اپلیکیشن های iOS و دسکتاپ Wolfgang Palm PPG در حال حاضر در اختیار شرکت Brainworx قرار دارند و اگر به دنبال صدای اصیل PPG هستید، این اپلیکیشن ها بهترین گزینه هستند.

3. SEQUENTIAL CIRCUITS PROPHET-5

اگر قرار بود در این لیست خوش استایل ترین اینسترومنت های تاریخ را معرفی کنیم، Prophet-5 بالاترین جایگاه را کسب می کرد. این سینتی سایزر با داشتن پنل های کناری چوبی و دکمه های بزرگ و خوش حس، به شکلی ساخته شده که از ظاهرش هم می توان حدس زد قیمت بالایی دارد.

Prophet-5 دارای مسیر سیگنالی مشابه با ARP Odyssey بود (دو مولد صدای قابل سینک، نویز، فیلتر low-pass، یک جفت ژنراتور envelope و یک LFO). سینتی سایزر Prophet-5 تمام امکانات را در خود جای داده بود تا حتی سخت گیرترین کاربران سینتی سایزرها را راضی کند. البته این سینتی سایزر به یک قسمت Poly Mod مجهز شده بود که با استفاده از آن می شد طنین های غیر معمولی را ساخت.

این سنیتی سایزر امکانات فراوانی داشت و برای اولین بار در تاریخ به کاربران این امکان را می داد که تنظیماتشان را روی حافظه ی دستگاه ذخیره و بعدا آن را لود کنند. Prophet-5 همچنین پلی فونی 5 صدایی را در دسترس کاربران قرار داد.

شاید در آن زمان سینتی سایزرهای دیگری تعداد صدای بیشتری برای پلی فونی ارائه می دادند، اما هیچ یک از آن ها امکان تنظیم کامل صداها را نداشتند.

علاوه بر این، صدای Prophet-5 بسیار غنی و پرحجم بود و چنین چیزی Prophet-5 را برای ساخت صداهای پر حجم و عمیق، پدها، بیس های قدرتمند و لیدهای وحشی ایده آل می ساخت.

به طور خلاصه، Prophet-5 دقیقا چیزی بود که موزیسین ها به آن نیاز داشتند و اگرچه قیمت بالای چهار هزار دلاری داشت، اما فروش بسیار موفقی را تجربه کرد و باعث شد کمپانی Sequential Circuits یک شبه به یکی از رهبران دنیای سینتی سایزرها تبدیل شود. بسیاری از کمپانی ها هم در سراسر دنیا سعی کردند این سنیتی سایزر را کپی کنند.

بهترین شبیه سازها: پلاگین Arturia Prophet V نه تنها Prophet 5 را به خوبی شبیه سازی می کند، بلکه امکان دسترسی به Prophet VS را هم به شما می دهد.

2. EMS VCS3

از سینتی سایزرهای Wasp و OSCar گرفته تا بسیاری از اینسترومنت های Novation، برند انگلیسی EMS به نظر می رسد علاقه ی زیادی به تولید اینسترومنت های منحصر به فرد و جذاب دارد و آن ها را معمولا با قیمت مناسبی روانه ی بازار می کند.

البته عبارت “قیمت مناسب” شاید برای توصیف سینتی سایزر VCS3 مناسب نباشد. اگرچه این سینتی سایزر زمانی که در سال 1969 عرضه شد قیمت نسبتا مناسبی داشت، اما امروزه به عنوان یکی از ارزشمندترین سینتی سایزرهای وینتج شناخته می شود و در بازار دست دوم برای تهیه ی آن باید بیش از هفت هزار دلار هزینه کنید.

چرا کلکسیون دارها تمایل دارند چنین رقمی را برای یک سینتی سایزر مونو که تنها سه مولد صدا دارد بپردازند؟ اولین دلیل تاریخ این سینتی سایزر است.

VCS3 (و ورژن تقریبا مشابه Synthi AKS که پس از آن عرضه شد) نقش برجسته ای در تاریخ موسیقی داشته اند. از Tangerine Dream تا Jean-Michel Jarre تا Gong و Hawkwind، تقریبا هر کسی که در دهه ی هفتاد میلادی تاثیری روی موزیک الکترونیک داشته از یکی از سینتی سایزرهای EMS استفاده کرده است.

مدل VCS3، با بدنه ی خوش استایل و ال مانند خود، به قدری در آن دوران جذابیت داشت که تمام اعضای Pink Floyd در آلبوم Dark Side of the Moon از آن استفاده کرده اند، اگرچه بیشتر پارت های الکترونیک این آلبوم با سینتی سایزر Synthi AKS اجرا شده است.

طراحی ظاهری VCS3 هم بسیار جالب توجه است. دکمه های چرخشی بزرگ و رنگی، ماتریس ماژولیشن و یک جوی استیک با درجه ی مقاومت نظامی، باعث جذابیت هرچه بیشتر این سینتی سایزر شده بود. این اینسترومنت برای خلق صداهای عجیب و آوانگارد ایده آل بود. همچنین در چند سال اولی که این سنیتی سایزر عرضه شد، هیچ کیبوردی برای آن تدارک دیده نشده بود، چرا که سازنده ی آن یعنی Peter Zinovieff که یک نابغه ی زمین شناسی بود عقیده داشت موسیقی کروماتیک قدیمی شده است.

VCS3 کاربرانش را تشویق به خلق صداهای جدید و نوآورانه می کند. حتی افرادی که به سینتی سایزرهای کلاسیک تر عادت دارند، می توانند با استفاده از بخش ماتریس ماژولیشن و جوی استیک این سینتی سایزر به نتایج غیر منتظره ای دست پیدا کنند. فقط نباید انتظار داشته باشید که این سینتی سایزر به خوبی کوک را نگه دارد. پایداری کوک مولدهای صدای این سینتی سایزر در دسته ی بهترین ها قرار نمی گیرد.

این روزها تعداد بسیار کمی از این سینتی سایزر وجود دارد و کمپانی EMS برای مدت هاست که حتی ساخت تعداد محدود نسخه های سفارشی این سینتی سایزر را هم متوقف کرده است. اگر شما صاحب یکی از این سینتی سایزرها هستید، قطعا خودتان ارزشش را می دانید. VCS3 یک سینتی سایزر شگفت انگیز است.

بهترین شبیه سازها: در این مورد هم کمپانی Arturia با پلاگین Synthi V شبیه سازی موفقی از این سینتی سایزر انجام داده است. شرکت XILS-Lab هم پلاگین XILS 3 را عرضه کرده است.

1. MOOG MINIMOOG

مگر می شود رده ی اول را به سینتی سایزری غیر از Minimoog اختصاص داد؟ Minimoog یکی از کلاسیک ترین سینتی سایزرهای وینتج است و چنین چیزی بی دلیل نیست. طراحی Minimoog حتی تا به امروز هم الهام بخش طراحان سینتی سایزر بوده است.

با وجود سه مولد صدا (که سومین مولد صدا به عنوان سورس ماژولیشن هم قابل استفاده می باشد)، و شاید یکی از بهترین فیلترهایی که تا بحال ساخته شده، Minimoog سینتی سایزرها را در دسترس موزیسین هایی قرار داد که به اجرای زنده می پردازند.

روزگاری موزیسین ها مخالف وارد شدن صدای الکترونیک به موسیقی روز بودند.

به لطف Minimoog، موزیک الکترونیک بسیار رایج شد. شاید باید از Bill Hemsath تشکر کرد. او یکی از کارمندان کمپانی Moog بود که ساعات استراحت و ناهارش را در اتاق زیر شیروانی می گذراند و اولین Minimoog را با ترکیب کردن قطعاتی از سیستم های ماژولار بزرگ Moog می ساخت.

او قصد داشت یک اینسترومنت پرتابل بسازد که بتواند آن را با خود به خانه حمل کند. او فکرش را هم نمی کرد که چیزی که در حال ساختش بود به یک افسانه تبدیل شود.

چه چیزی باعث شده تا Minimoog اینقدر خارق العاده باشد؟ بسیاری ویژگی های مختلف موجب این موضوع شده اند. اول این که تعداد محدود پارامترهای Minimoog باعث شده تا استفاده از آن بسیار راحت باشد. با این حال این پارامترها به دقت انتخاب شده اند تا انعطاف کافی برای خلق طیف وسیعی از صداها را فراهم کنند.

دومین مورد، صدای این سینتی سایزر است. اگرچه بسیاری از اینسترومنت ها دارای کاراکتر خاص خودشان هستند، اما کاراکتر Minimoog حقیقتا بسیار متمایز و برجسته است. سینتی سایزری که مولدهای صدای آن غنی است و envelope های آن اسنپ فوق العاده ای دارند. فرکانس های بالایی که این سینتی سایزر تولید می کند واضح و درخشان هستند و بیس پرحجم آن هم که بسیار معروف است. Minimoog به قدری خوش صداست که نمی توان صدای بدی از آن گرفت.

حقیقت این است که هیچ یک از ما از سینتی سایزری استفاده نکرده ایم که در ساخت بخشی از آن از Minimoog الهام گرفته نشده باشد. اگر فرصت اجرا با این سینتی سایزر را پیدا کردید، به هیچ وجه آن را از دست ندهید.

بهترین شبیه سازها: پلاگین های بسیار زیادی از روی Minimoog ساخته شده اند و خود کمپانی Moog هم اپلیکیشن آن را برای iOS عرضه کرده است. افرادی هم که دوست دارند از سینتی سایزرهای سخت افزاری استفاده کنند می توانند Behringer Model D یا Roland Boutique SE-02 که مشابه Minimoog ساخته شده را انتخاب کنند.

عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.