مقایسه کارت های صدای SSL 2 و Scarlett 2i2 3rd gen

از روزهای اولیه ای که آهنگسازی با کامپیوتر باب شد تا به امروز تغییرات و تحولات فوق العاده زیادی در بازار کارت های صدا شکل گرفته است. زمانی کارت های صدای گیمینگ از برندهایی مانند Creative و Turtle Beach تنها گزینه ها برای گرفتن صدای با کیفیت مناسب از کامپیوتر بودند.

اما امروزه با پرداخت چند صد دلار می توانید یک کارت صدای حرفه ای با دو ورودی و دو خروجی داشته باشید که تمام امکانات مورد نیاز برای داشتن ضبط های با کیفیت بالا روی Mac، PC یا iPad را برای شما فراهم کند. دو مورد از گزینه های بسیار جذاب این روزهای مارکت کارت صدا که قیمت مناسبی هم دارند کارت های صدای SSL 2 از کمپانی Solid State Logic و کارت صدای Scarlett 2i2 3rd Gen از کمپانی Focusrite هستند؛ SSL 2 مدعی ارائه ی صدای کنسول های افسانه ای SSL یعنی کنسول های 4000 Series است و نسل سوم کارت صدای Scarlett 2i2 کاراکتر پری امپ های تحسین شده ی ISA را ارائه می دهد. این دو کارت صدا در بخش مشخصات و ویژگی ها بسیار شبیه به هم هستند، اما اجازه دهید ببینیم کدام یک بهتر است…

SSL 2 در برابر Scarlett 2i2 3rd gen: مشخصات

ویژگی های SSL2

  • قیمت: 229 دلار
  • کانکشن: USB-C
  • پری امپ های میکروفن: 130.5dBu EIN- ; محدوده ی گِین: 62dB
  • ورودی های Instrument/Line: ماکسیمم لِول ورودی اینسترومنت: 15dBu+ ماکسیمم لِول ورودی لاین: 24dBu+
  • خروجی های مانیتور: داینامیک رنج 112 دسی بلی، ماکسیمم لِول خروجی: 12.5dBu+
  • خروجی هدفون: داینامیک رنج 111 دسی بلی، ماکسیمم خروجی: 10dBu+
  • سمپل ریت ها: 44.1kHz، 48kHz، 88.2kHz، 96kHz، 176.4kHz، 192kHz
  • ابعاد: 234 در 70 در 157 میلیمتر
  • وزن: 0.88 کیلوگرم
  • پکیج نرم افزاری: پلاگین های SSL Native Vocalstrip 2 وDrumstrip به همراه اشتراک شش ماهه ی مجموعه ی کامل SSL Native، Native Instruments Hybrid Keys و Komplete Start،Avid Pro Tools | First به علاوه ی مجموعه ی ویژه ی پلاگین های AAX از کمپانی SSL، نرم افزار Ableton Live Lite و 1.5 گیگابایت سمپل از شرکت Loopmasters

ویژگی های FOCUSRITE SCARLETT 2I2 3RD GEN

  • قیمت: 159 دلار
  • کانکشن: USB-C
  • پری امپ های میکروفن: 128dBu- محدوده ی گِین: 56dB
  • ورودی های Instrument/Line: ماکسیمم لِول ورودی اینسترومنت: 12.5dBu+ ماکسیمم لِول ورودی لاین: 22dBu+
  • خروجی های مانیتور: داینامیک رنج 108 دسی بلی، ماکسیمم لِول خروجی: 15.5dBu+
  • خروجی هدفون: داینامیک رنج 104 دسی بلی، ماکسیمم خروجی: 7dBu+
  • سمپل ریت ها: 44.1kHz، 48kHz، 88.2kHz، 96kHz، 176.4kHz، 192kHz
  • ابعاد: 175 در 47.5 در 98.8 میلیمتر
  • وزن: 0.47 کیلوگرم
  • پکیج نرم افزاری: Avid Pro Tools | First Focusrite Creative Pack، نرم افزار Ableton Live Lite، XLN Audio Addictive Keys، پکیج Softube Time and Tone، مجموعه ی پلاگین های Focusrite Red، عضویت Focusrite Plug-in Collective، اشتراک سه ماهه ی Splice Sounds

SSL 2 در برابر Scarlett 2i2 3rd gen: ساخت

کانکشن و تامین برق هر دو کارت صدای SSL 2 و Scarlett 2i2 3rd Gen از طریق USB-C انجام می شود و هر دو کارت صدا به دو ورودی mic/line، دو خروجی line و یک جک هدفون مجهز هستند. تمام ورودی ها از نوع جک های کومبوی 1.4 اینچی/XLR هستند و قابلیت سوییچ کردن بین سیگنال های line و instrument-level و فانتوم پاور 48V+ برای آن ها فراهم شده است. خروجی ها نیز از نوع جک های بالانس 1.4 اینچی می باشند (دو جک برای خروجی های لاین، یک خروجی استریو برای هدفون). لازم به ذکر است که هیچ یک از این دو کارت صدا ورودی/خروجی MIDI ندارند، پس متصل کردن مستقیم سینتی سایزرهای اکسترنال یا دیگر سخت افزارهای MIDI به آن ها ممکن نیست.

بدنه ی هر دو کارت صدا تماما فلزی می باشد و هر دو ساختار مستحکم و بادوامی دارند، اما طراحی آن ها بسیار متفاوت است. SSL 2 دارای بدنه ای شیب دار می باشد و کنترل ها روی سطح بالای آن قرار گرفته اند و کانکشن ها در پنل پشت دستگاه تعبیه شده اند. اما در 2i2 3d Gen با بدنه ای مستطیلی مواجه هستیم که ورودی ها و خروجی های هدفون روی پنل جلو و خروجی های line روی پنل پشتی دستگاه قرار گرفته اند.

هر دو کارت صدا از دکمه های چرخشی ولوم مشابهی برای گِین ورودی و خروجی (لاین و هدفون) بهره می برند، اما SSL 2 همچنین دارای یک کنترل Monitor Mix می باشد (دکمه ی چرخشی آبی رنگ در تصویر زیر). اگرچه فرم فاکتور SSL 2 (با ابعاد 234 در 157 میلیمتر) به نسبت قابل ملاحظه ای از 2i2 3rd Gen (با ابعاد 175 در 98.8 میلیمتر) بزرگتر است، اما فرمت متمایز هر دو کارت صدا مزیت های خودشان را دارند که در ادامه به توضیح آن ها خواهیم پرداخت.

به لحاظ زیبایی می توان گفت 2i2 3rd Gen ظاهر جذاب تری دارد و طراحی تمیزتر و چراغ های LED که دور دکمه های چرخشی آن را فرا گرفته اند جلوه ی زیبایی به آن بخشیده است. از طرفی SSL 2 رفرنس های بصری مفیدی را برای کاربران فراهم کرده که ریشه در کنسول های بزرگ این کمپانی دارد.

به لحاظ درایور، برای استفاده از هیچ یک از این دو کارت صدا روی سیستم عامل macOS نیاز به نصب درایور نمی باشد و برای استفاده روی ویندوز، هد رو نیاز به درایور ASIO/WDM دارند. سمپل ریت و بافر سایز SSL 2 به وسیله ی نرم افزار آهنگسازی میزبان تعیین می شود، اما برای استفاده از 2i2 3rd Gen در سمپل ریت های بالاتر از 48kHz باید نرم افزار Focusrite Control روی سیستم شما نصب شده باشد. این نرم افزار با داشتن اینترفیس های بزرگتر چند کاناله، تعیین مسیر سیگنال و میکس ورودی ها و خروجی ها را کنترل می کند اما هیچ فایده ای بجز استفاده از از سمپل ریت های بالاتر و مانیتور میکسینگ ندارد.

یکی از جذابیت های هر دو کارت صدا توانایی آن ها در ارائه ی رنگ و کاراکتر جذاب مدار پری امپ و کنسول هایی است که موجب مورد تحسین قرار گرفتن هر دو برند در صنعت صدا شده است. با فشار دادن دکمه ی Legacy 4K روی کارت صدای SSL 2، مدار تقویت آنالوگی که کاراکتر کنسول های SSL 4000 Series را دارد فعال می شود – به طور مشخص یک بوست اکولایزری در بخش فرکانس های بالا و هارمونیک دیستورشنی که روی گیتارها، درامز و وکال ها فوق العاده عمل می کند. 2i2 3rd Gen کار مشابهی را با مدار ‘Air’ انجام می دهد؛ این مدار مانند پری امپ های خارق العاده ی ISA درخشندگی جذابی به فرکانس های بالا می دهد.

ورای مشخصات اصلی و پیشینه ی هر دو برند، مدارهای Air و Legacy 4K بدون شک از خبرسازترین ویژگی های این دو کارت صدا هستند، اما یکی دیگر از نقاط تمایز این دو کارت صدا بحث metering است. مترهای پله ای و پنج قطعه ی کارت صدای SSL 2 نسبت به حلقه های نورانی که دور دکمه های چرخشی 2i2 3rd Gen را فرا می گیرد لِول سیگنال ها را به شکل مناسب تری نشان می دهد؛ در 2i2 3rd Gen تنها شما تنها از تغییر رنگ حلقه ی نورانی به رنگ های سبز، نارنجی و قرمز متوجه شدت سیگنال خواهید شد. Metering در هر دو کارت صدا در عمل به شکل یکسانی موثر است و اگر در 2i2 3rd Gen نیاز به جزئیات بیشتری در سنجش شدت سیگنال دارید، نرم افزار Focusrite Control مترها را به صورت گرافیکی به شما نشان می دهد.

در نهایت هر دو کارت صدا با پکیج نرم افزاری جامعی شامل مجموعه از پلاگین ها و نسخه های ساده شده ی نرم افزارهای آهنگسازی عرضه شده اند که از مهمترین آن ها می توان به Vocalstrip 2 و Drumstrip در کارت صدای SSL 2 و Focusrite Red Plug-in Suite و مجموعه ی Softube Time and Tone برای کارت صدای 2i2 3rd Gen اشاره کرد.

SSL 2 در برابر Scarlett 2i2 3rd gen: کارایی

وقتی نوبت به مقایسه ی نحوه ی کاربری و ارگونومی این دو کارت صدا می رسد، حذف زیادی برای گفتن وجود ندارد – هر دو در بخش کانکشن، تنظیمات گِین و تنظیم لِول خروجی ساده و سرراست هستند. همانطور که پیش تر توضیح داده شد، SSL 2 فرم فاکتور بزرگتری نسبت به 2i2 3rd Gen دارد؛ البته سطح شیب دار و کنترل های شبیه به کنسول SSL 2 برای استفاده ی دسکتاپ بسیار جذاب است. در مورد 2i2 3rd Gen، سوکت های هدفون و ورودی که روی پنل جلوی دستگاه قرار گرفته اند نسبت به SSL 2 برتری دارند، چرا که در این حالت کاربر می تواند دسترسی راحت تری به این سوکت های پرکاربرد داشته باشد.

دایرکت مانیتورینگ در SSL 2 به شکل بهتری ارائه شده چون این کارت صدا امکان ترکیب ورودی line/instrument با ورودی USB (که از نرم افزار آهنگسازی تغذیه می شود) را به وسیله ی دکمه ی چرخشی Monitor Mix فراهم کرده است. 2i2 3rd Gen هم از دایرکت مانیتورینگ پشتیبانی می کند، اما بالانس کردن آن با سیگنالی که از نرم افزار آهنگسازی ارسال می شود تنها در نرم افزار Focusrite Control قابل انجام است.

SSL 2 در برابر Scarlett 2i2 3rd gen: جمع بندی

به لحاظ صدا و تاخیر (latency)، کارت های صدای SSL 2 و 2i2 3rd Gen کیفیت خارق العاده ای دارند و داینامیک رنج بی نظیر، ولوم زیاد و تاخیر ناچیز در بافر سایزهای کوچک را ارائه می دهند. این موارد در هر کارت صدایی مهمترین ویژگی ها هستند و این دو کارت صدا نسبت به قیمت شان کیفیت حیرت انگیزی دارند. شاید تنها تصمیمی که شما باید بگیرید (و این تصمیم کاملا سلیقه ای است)، انتخاب بین سچوریشن حالت 4K Legacy در کارت صدای SSL و تقویت برجسته تر فرکانس های بالا با مدار Air در کارت صدای 2i2 3rd Gen است.

در نهایت هر دو کارت صدای SSL 2 و 2i2 3rd Gen پرفورمنس خارق العاده ای دارند، استفاده از آن ها ساده است و حقیقتا هر کدام را که انتخاب کنید نیاز شما را برآورده خواهد کرد. اگر قرار باشد ما کاملا بی طرفانه بین این دو کارت صدا یکی را انتخاب کنیم، انتخاب ما پکیج Focusrite است – مدار جذاب Air، سایز کوچک تر، وزن سبک تر و کانکشن هایی که در پنل جلوی دستگاه قرار گرفته نظر ما را بیشتر به خود جلب می کند.

منبع musicradar
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.