ضبط خانگی یا استودیویی؟

بالاخره همۀ ما در مرحله ای به این سوال می رسیم که آیا در استودیوی حرفه ای ضبط کنیم یا در منزل؟ واقعاً جواب صریحی برای این سوال وجود ندارد؛ چون فاکتورهای زیادی دخیل هستند. تفاوتهای زیادی بین استودیوی خانگی و حرفه ای وجود دارد. در ادامه با ذکر چند فاکتور، سعی می کنیم انتخاب را برای شما آسان تر کنیم.

۱- هزینۀ ضبط در یک استودیوی حرفه ای

احتمالاً یکی از مهم ترین فاکتورهای اثرگذار در انتخاب استودیو، میزان بودجۀ شماست. حدس می زنیم خوانندۀ این مقاله بودجۀ زیادی ندارد.

با بودجۀ محدود، چاره ای ندارید که هزینه ها را محاسبه کنید. استودیوهای حرفه ای معمولاً نرخ ساعتی دارند. مثلاً ساعتی 50 الی 300 دلار. این رقم ثابت نبوده و بسته به استودیو، کم و زیاد می شود. انواع دیگری استودیو به ازای هر آهنگ از شما مبلغی دریافت می کنند که معمولاً بین 100 تا 500 دلار آب می خورد. حتی در بعضی از استودیوها به ازای هر پروژۀ کامل (مثلاً یک آلبوم) از شما پول می گیرند. برای ضبط کردن یک آلبوم کامل، لااقل هزار دلار لازم دارید که برای استودیوهای بزرگ تر به 10 هزار، 20 هزار یا حتی 30 هزار دلار و بیشتر هم می رسد. به هر حال بودجۀ شما به سادگی نوعی استودیویی که باید انتخاب کنید را به شما نشان می دهد.

۲- تجهیزات لازم برای ضبط خانگی

نکته: اگر در این باره مطلع هستید می توانید به فاکتور بعدی بروید.

برای ضبط خانگی، اول باید نوعِ آهنگی که می خواهید بسازید را مشخص کنید. نوع آهنگ، نوع تجهیزات مورد نیاز را مشخص می کند. قطعاً هر آهنگی نیازمند ویرایش، مانیتور و کات کردن قسمت های خراب است؛ بنابراین به DAW نیاز دارید. صدای ساز و وکال را باید ضبط کنید؛ پس میکروفون لازم است. برای ارسال صدا به کامپیوتر معمولاً به کارت صدا نیاز خواهید داشت. کارت صدا، سیگنال های آنالوگ را به دیجیتال تبدیل می کند تا در کامپیوتر قابل پردازش باشد. نهایتاً برای اتصال تجهیزات به یکدیگر، به کابل های متعدد نیاز دارید. این ها حداقل تجهیزاتی است که در یک استودیوی خانگی نیاز دارید. تجهیزات دیگری مثل گیتار، میدی کنترلر، پیانو، هدفون، آمپلی فایر، مانیتور و … هم بر حسب نیاز ممکن است اضافه شوند.

۳- میزان تجربه

آیا می دانید چطور یک ضبط موثر و کارآمد داشته باشید؟ فاکتورهای زیادی در این امر دخیل هستند که متاسفانه خیلی از افراد نادیده می گیرند. فرض کنید الان همۀ تجهیزات برای ضبط صدا، در اختیار شماست. آیا بلدید چطور هر دستگاه را در موقعیت مناسبی از اتاق قرار دهید؟ و چطور به صورت کارآمدی از آن ها استفاده کنید؟ در صورت بی توجهی به این موضوع، ممکن است ضبط بسیار بدی داشته باشید.

تازه کارها احتمالاً مشکلات زیادی در این بخش دارند. بادگرفتن یک کانفیگ مناسب برای استودیو، کار ساده ای نیست و به تجربۀ زیادی نیاز دارد. حتی در صورتی که بخواهید یاد بگیرید، منحنی یادگیری دشواری دارد. بالاخره زمان زیادی لازم است تا اشراف کاملی بر این موضوع پیدا کنید. بنابراین جدایی از بودجه، تجربۀ استفاده از تجهیزات مختلف نیز یک فاکتور اساسی در انتخاب نوع استودیو است.

فاکتورهای دیگری مثل عایق کاری صوتی و رفع مشکل بازتاب صدای محیط نیز وجود دارند که یک حیطۀ کاملاً تخصصی است.

مطالب مرتبط

۴- نوع مخاطب

مخاطبانِ آهنگ نیز مهم هستند. آیا می خواهید آهنگ را به صورت عمومی منتشر کنید؟ یا صرفاً آهنگی است که قرار است بین دوستان و خانوادۀ شما دست به دست شود؟ در حالت اول، استودیوی حرفه ای انتخاب مناسب تری است و در حالت دوم استودیوی خانگی می تواند به راحتی پاسخگوی نیاز شما باشد. ولی وقتی بودجۀ کافی نیست تکلیف کاملاً روشن است.

مزایا و معایب استودیوی خانگی

ضبط در منزل بسیار سرگرم کننده است. شما در هر وضعیتی، در هر ساعتی می توانید ضبط کنید. اگر حوصله نداشتید ضبط را به ساعت یا روز دیگری موکول کنید. در استودیوی خانگی محدودیت زمانی ندارید. همه چیز را می توانید با حوصله یاد بگیرید و متناسب با نیازِ خود، تجهیزات را ارتقاء دهید. فرصت کافی برای یادگیری چیزهای مختلف این شانس را به شما می دهد تا بعد از چند ماه در خیلی از موضوعات به تخصص خوبی برسید. مهم تر از همه، برای ساخت یک استودیوی خانگی، بودجۀ زیادی لازم ندارید. در استودیوی خانگی کسی نق و نوق نمی کند. خودتان هستید و خودتان. هر چقدر می خواهید خراب کنید و دوباره ضبط کنید.

از طرفی، استودیوی خانگی، معایبی هم دارد. یک فرد حرفه ای را ندارید که صدا را در حین ضبط یا بعد از ضبط مانیتور کند. باید در کارِ ضبط تخصص داشته باشید. این کار بدون حضورِ یک شخص متبحر، زمانِ زیادی می برد.

مزایا و معایب استودیوی حرفه ای

استودیوی حرفه ای، دارای تجهیزات و سازهای مختلفی است. شما می توانید هر نوع ژانری را با انواع مختلف میکروفون ضبط کنید. (برای ژانرهای مختلف به انواع متفاوتی از میکروفون نیاز است.) در استودیوی حرفه ای افراد متبحر، صدا را در حین ضبط و/یا پس از آن مانیتور می کنند. این افراد تجربۀ زیادی داشته و کوچک ترین مشکلات صدا را تشخیص و به شما خواهند گفت. در استودیوی حرفه ای تمامِ چیزی که لازم است رفتن به استودیو و شروع ضبط است. کارهای فنی را پرسنل متخصص آنجا انجام می دهند و هر جایی به کمک نیاز داشته باشید، راهنمایی تان می کنند.

مشکل این استودیوها، هزینۀ بالای آنهاست که بالاتر گفتیم. مشکل بعدی، محدودیت زمانی است. از آنجا که ضبط در استودیوهای حرفه ای ساعتی است، باید زمانتان را مدیریت کنید. با هر بار اشتباه، مقداری پول از دست می دهید. شما باید این توانایی را کسب کنید که بیشترین منفعت را از زمانِ محدودتان ببرید. چون اینجا زمان یعنی پول.

کدام بهتر است؟

جواب قطعی به این سوال وجود ندارد. همه چیز بستگی به شرایط شما دارد. فاکتورهای بالا، انتخاب نهایی را تعیین می کنند.

منبع homestudioexpert
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.