نقد و بررسی وی‌درامِ حرفه‌ای و قیمت‌مناسب Roland TD-50K2

همان‌طور که از عنوان مقاله بر می‌آید، در این قسمت از “نقد و بررسی‌ها” به سراغ یکی از به‌ترین وی‌درام‌های بازار یعنی TD-50K2 کمپانی رولند رفته‌ایم و می‌خواهیم بیش‌تر با این محصول هیجان‌انگیز آشنا شویم. همراه‌مان باشید…

در ابتدا شاید بهتر باشد این وی‌درام را بشناسیم و با ویژگی‌های کلی آن آشنا شویم.

ماژول: TD-50X
کمپانی سازنده: Roland
پدها: یک پد باس KD-140 BC، یک پد اسنِیر PD-140DS، سه پد تام PDX-100، یک پد های‌هت VH-14D، یک پد راید-سیمبال CY-18DR و دو پد کرش-سیمبال CY-14T و CY16T
پایه: MDS-GND2
اتصالات: ورودی و خروجی میدی، تعداد ۱۴ ورودی TRS، ورودی میکس، ورودی SD-Card، تعداد ۳ ورودی دیجیتال، تعداد ۲ خروجی مستر چپ و راست، تعداد ۸ خروجی Direct و ورودی USB (جهت انتقال موسیقی یا سایر اطلاعات)
کارت صدا: بهره‌مندی از یک کارت صدای ۳۲-کاناله
قیمت: ۴۱۹۹ پوند | ۵۳۹۹ یورو | ۵۹۹۹ دلار

نقاط قوت و ضعف:

  • در حال حاضر آخرین و به‌روزترین ماژول وی‌درام رولند
  • صدا و اتصالات باکیفیت و خوش‌ساخت
  • بهره‌مندی از جدیدترین فناوری‌های دیجیتال رولند نظیر Multi-Positioning Sensing
  • قیمت بسیار مقرون‌به‌صرفه با توجه به وجود پد های‌هت باکیفیت VH-14D در جعبه

سایز یک‌سان پدهای تام!

اگر قصد تهیهٔ یک وی‌درام باکیفیت و خوش‌ساخت را دارید اما نمی‌خواهید به اندازهٔ خرید یک ست کامل مانند سری محصولات VAD هزینه کنید، وی‌درام TD-50K2 دقیقن مخصوص شما طراحی شده. این وی‌درام با سایز جمع‌وجور، صدای خوب و قیمت مقرون‌به‌صرفه‌اش در همان نگاه اول توجه شما را به خودش جلب خواهد کرد.

اگرچه با دیدن قیمت TD-50K2 با خود فکر می‌کنید صدای ما از جای گرم بلند می‌شود و ۶۰۰۰ دلار برای ما پولی نیست 🙂

ما هم می‌دانیم که این وی‌درام قیمت بسیار بالایی دارد اما وقتی می‌گوییم TD-50K2 جزو محصولات مقرون‌به‌صرفهٔ بازار است، منظورمان این است کامپوننت‌های اصلی پکیج‌های گران‌قیمت همه در قالب یک پکیج خوب به شما ارائه شده‌است و قطعن ارزش پولی که بابت خرید آن می‌پردازید را دارد و پشیمان نخواهید شد. از این‌ها گذشته، TD-50K2 جدیدترین وی‌درام رولند است و از این حیث، در این محصول شاهد به‌روزترین و جذاب‌ترین فناوری‌های رولند هستیم.

علاوه بر موارد فوق، وی‌درام TD-50K2 یکی از تجهیزاتی است که حالاحالاها نیاز به تغییر و آپدیت آن نخواهید داشت و حتا اگر بخواهید بعضی پدها مانند پد تام را عوض کنید، هنوز هم از لحاظ مالی ارزشش را دارد.

Roland TD-50K2 را بیش‌تر بشناسیم…

۲ سال اخیر برای همه فقط ۲ سال است اما برای کمپانی رولند، شاید بیش از این‌ها باشد. مهندسان رولند در طول این ۲ سال تمرکز زیادی روی وی‌درام‌های مبتدی TD-07 و محصولات سری VAD گذاشته بودند و نتیجهٔ آن هم عرضهٔ وی‌درام‌هایی با کیفیت بالا و قیمتی مقرون‌به‌صرفه بود. به طور کلی، تولید یک محصول باکیفیت کار چندان سختی نیست اما ساخت چنین محصولی با قیمتی رقابتی، واقعن چالش‌برانگیز و دشوار است.

روال عادی که در تمام کمپانی‌های صوتی وجود دارد این است که آن‌ها محصولات‌شان را به ۲ دستهٔ لاکچری و غیر لاکچری تقسیم می‌کنند؛ محصولات لاکچری عمومن از کیفیت بسیار بالا و امکانات هیجان‌انگیزی بهره می‌برند و محصولات غیر لاکچری هم برای موزیسین‌هایی که بودجهٔ محدودی دارند و می‌خواهند یک محصول باکیفیت خریداری کنند ساخته می‌شوند.

برای مثال، وی‌درام‌های سری VAD کمپانی رولند جزو وی‌درام‌های لاکچری آن‌ها دسته‌بندی می‌شوند و اگر بخواهیم جانب انصاف را در نظر بگیریم، پکیجی مانند VAD706 به معنای واقعی کلمه، یک ست کامل و همه‌فن‌حریف به شمار می‌آید اما برای داشتن این ست جادویی، باید چیزی حدود ۹۰۰۰ دلار هزینه کنید! اگر از عهدهٔ پرداخت این مبلغ بر می‌آیید، دیگر حرفی باقی نمی‌ماند و می‌توانید همین حالا یک ست کامل وی‌درام که از لحاظ ظاهری بسیار شبیه درام‌های آکوستیک است را خریداری نمایید 🙂

اما اگر شما هم مثل طیف وسیعی از موزیسین‌ها پول کافی برای خرید چنین محصول پیشرفته و گران‌قیمتی را ندارید، شاید به‌تر باشد محصولات سری TD-50X رولند را هم مورد بررسی قرار دهید.

یکی از وی‌درام‌های حرفه‌ای و زیبای این سری، TD-50KV2 است. اگرچه TD-50KV2 را می‌توان یک وی‌درام کامل و پیشرفته دانست اما یکی از عیوب آن، جاگیر بودنش است. بنابراین اگر می‌خواهید یک ست کوچک‌تر و [طبیعتن] ارزان‌تر تهیه کنید، TD-50K2 را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

تقریبن در ایام پایانی سال ۲۰۲۲ به سر می‌بریم و اکنون فروشگاه‌های و خرده‌فروشی‌های کوچک و بزرگ در سراسر دنیا در حال انبارگردانی و اعمال تخفیف‌های ویژه روی محصولات‌شان هستند.

این تخفیف‌ها که در چند روز محدود موسوم به Black Friday و Cyber Monday روی کالاها اعمال می‌شود، فرصت مناسبی برای خرید تجهیزات استودیویی به شمار می‌آیند. خلاصه یکی از فاکتورهایی که همیشه ما را دور هم جمع می‌کند، بحث «قیمت» محصولات است.

همان‌طور که گفتیم، TD-50K2 یک وی‌درام حرفه‌ای و قیمت‌مناسب است که کامپوننت‌ها و اجزای اصلی وی‌درام‌های گران‌قیمت سری VAD رولند را در خود جای داده‌اند. شما با پرداخت مبلغی تقریبن نصفِ قیمت سری محصولات VAD می‌توانید به پدهای های‌هت VH-14D، پدهای راید-سیمبال CY-18DR و PD-140DS، سه پد تام PDX-100، یک پد باس KD-140-BC و دو پد کرش-سیمبال CY-14C-T و CY-16C-T (که T مخفف Thin و به معنای نازک است) دست یابید.

یکی از حقه‌های صنعت موبایل و سخت‌افزار در دنیای امروز، استفاده از نام‌ها و حروف خاص در نام‌گذاری محصولات است. برای مثال، کمپانی‌هایی نظیر اپل، سامسونگ و … برای افزایش فروش یا شاید حرفه‌ای نشان دادن محصولات‌شان از نام‌ها و حروفی نظیر Max، Ultra، X و … استفاده می‌کنند. متأسفانه این روش به بعضی کمپانی‌های صوتی هم سرایت کرده و کار را به جایی رسانده که کمپانی پرسابقه و بزرگی مانند رولند هم برای نام‌گذاری ماژول جدیدش از حرف X استفاده می‌کند.

توجه داشته‌باشید که بحث ما، به کار بردن این حروف نیست؛ ما می‌گوییم چه دلیلی دارد وقتی مشخصات سخت‌افزاری یک دستگاه دقیقن مشابه نسل قبلش است و صرفن برخی به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری روی آن اعمال شده، باید از این حروف برای نام‌گذاری آن استفاده کرد؟ درست متوجه شدید 🙂

داریم در مورد ماژول TD-50X صحبت می‌کنیم؛ این ماژول از لحاظ سخت‌افزاری هیچ تفاوتی با ماژول TD-50 ندارد و گویا بهبودهای اندک و جزئی در نرم‌افزار آن انجام شده‌است.

اولین چیزی که هنگام بررسی TD-50X نظر ما را به خود جلب می‌کند، تعداد اصوات داخلی این ماژول است که در مقایسه با TD-50 خودنمایی می‌کند.

همان‌طور که می‌دانیم، در ماژول TD-50 شاهد ۴۲۲ صدای داخلی هستیم و حالا در TD-50X این عدد به ۹۶۱ ارتقا پیدا کرده‌است. شاید در وهلهٔ اول تصور کنید که صرفن ۵۳۹ سمپل جدید به ماژول اضافه شده اما باید این را بگوییم که در TD-50X کاربردی بودن و انعطاف‌پذیری اصوات نیز بسیار بیش از قبل شده‌اند. برای مثال، یکی از این ویژگی‌ها، پشتیبانی از های‌هت‌های VH-14D است. هنگام نگارش این مقاله، کیت TD-50X از VH-14D و ماژول TD-27 از VH-14 پشتیبانی می‌کنند.

علاوه بر موارد فوق، یکی دیگر از چیزهایی که ما را برای خرید TD-50K2 وسوسه می‌کند، پشتیبانی آن از Roland Cloud است. این سرویس ابری، امکانات خیلی زیادی دارد و [به‌نوعی] می‌توان آن را نسخهٔ محدود و کوچک NI Kontakt دانست. رولند با توسعهٔ این سرویس ابری تلاش می‌کند به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری/صوتی را به صورت مرتب برای طیف وسیعی از محصولاتش شامل کیبورد، وی‌درام و … منتشر کند.

پس وقتی از آن به عنوان یک قابلیت وسوسه‌برانگیز یاد می‌کنیم، بی‌انصافی نکرده‌ایم 🙂

از دیگر به‌روزرسانی‌های ماژول TD-50K2 می‌توان به تغییر جزئی‌ترِ پارامترها، کامپرشن(فشرده‌سازی) موازی، قابلیت تعویض [چپ و راست بودن] پدال پا در Snare، تغییر فونت صفحه‌نمایش و … اشاره کرد.

شاید این امکانات کافی به نظر برسند اما ما برای چیزهای بزرگ‌تری دور هم جمع شده‌ایم…

کیفیت ساخت، عملکرد و داوری نهایی TD-50K2

سخت‌افزار

یک ضرب‌المثل قدیمی می‌گوید «چیزهای خوب نصیب کسانی می‌شود که منتظرش بوده‌اند.» اما با جعبه‌گشایی TD-50K2 متوجه شدیم که چیزهای خوب فقط و فقط نصیب کسانی می‌شود که یک کیت درام الکتریک خریداری کرده و بعد از گذراندن ساعت‌ها، بالأخره موفق به اسمبل و راه‌اندازی آن می‌شوند 🙂

با دیدن لوله‌ها، گیره‌ها و کابل‌های گوناگون، ممکن‌است نسبت به انتخاب و خرید وی‌درام ناامید شوید اما به این فکر کنید که سخت‌ترین مرحلهٔ آن، راه‌اندازی اولیه‌اش است و فقط یک بار قرار است انجام شود.

با دیدن قطعات جدای درون جعبه، حتمن با خود فکر می‌کنید که تصاویر تبلیغاتی TD-50K2 شما را گول زده‌اند و این وی‌درام ارزش خرید نداشته اما به محض سر هم کردن کامپوننت‌ها(قطعات)، زیبایی و جذابیت این وی‌درام، برای‌تان نمایان می‌شود.

با توجه به این‌که تام و سایر پدها به میلهٔ قطور مرکزی متصل می‌شوند، عملن امکان تغییر مکان افقی آن‌ها را نخواهیدداشت اما به لطف میله‌های L-مانند می‌توانید ارتفاع و عقب و جلو بودن پدها نسبت به صندلی/جایگاه درامر را تنظیم کنید.

یکی از تفاوت‌های بارز TD-50K2 با کیت گران‌قیمت و لوکس TD-50KV2، فقدان پد ۱۸-اینچی باس KD-180 در TD-50K2 است. در کیت مذکور، شاهد یک پد باس KD-140 معمولی ولی خوش‌ساخت هستیم. خوش‌بختانه با نگاه اولیه و تست صدای باس KD-140 به کیفیت ساخت بالا و صدای گرم و غنی‌اش پی خواهیدبرد. از آن‌جا که رولند برای ساخت این پد از فلز استفاده کرده، وزن پد باس KD-140 به ۱۱ کیلو رسیده‌است.

یکی از نگرانی‌های همیشگی درامرها، تکان خوردن کامپنوننت‌های درام است. برای جلوگیری از این موضوع، کمپانی‌های تولیدکننده، قطعه‌ای را تحت عنوان اسپر(Spur) طراحی کرده‌اند که وظیفهٔ اصلی‌اش حفظ تعادل و ثبات پدها و کامپوننت‌های درام است. خوش‌بختانه Spurهای باس TD-50K2 بسیار کیفیت ساخت بالایی دارند و پد را محکم سر جای خود نگه می‌دارند.

همان‌طور که در تصاویر مربوط به این وی‌درام می‌بینید، فضای کافی برای قرار دادن ۲ پدال وجود دارد و به لطف پوشش مشبک پدها، نیاز نیست نگرانی خاصی بابت ضربات سنگین و اجراهای سریع داشته‌باشید.

خوش‌بختانه همهٔ موارد فوق در رابطه با پد Snare – که به اندازهٔ یک Snare آکوستیک سنگین است – صدق می‌کند. البته این را در نظر داشته‌باشید که استفاده از متریال گوناگون در ساخت کامپوننت‌های وی‌درام، تأثیری در صدای خروجی آن ندارد اما لذت نوازندگی را برای درامر دوچندان کرده و حس نوازندگی با یک ساز آکوستیکِ حرفه‌ای را برای نوازنده تداعی می‌کند.

یکی از جذابیت‌های ظاهری و فنی TD-50K2، امکان جابه‌جایی و تنظیم مکان دقیق پدهای Snare، Hi-Hat و Ride-Cymbal است. با کنار هم قرار دادن این ویژگی و غنی بودن اصوات داخلی ماژول، می‌توان به این نکته پی برد که رولند با طراحی و توسعهٔ وی‌درام TD-50K2 تمام تلاشش را به خرج داده تا حس نوازندگی با یک درام آکوستیک را به درامر منتقل کند.

به لطف بهبودهای حاصل‌شده در ماژول جدید، اکنون می‌توانید تکنیک‌های خاص نظیر ریمشات را اجرا کنید. همان‌طور که می‌دانید، برای اجرای ریمشات، بایستی هم‌زمان با برخورد نوک استیک به هد Snare، بدنهٔ استیک نیز با ریم(فریم دور Snare) برخورد داشته‌باشد. در بعضی ماژول‌های رولند، برای ایجاد صدا با بدنهٔ استیک (و نه نوک آن) بایستی تنظیمات خاصی را در ماژول فعال/غیر فعال کنید اما در TD-50K2 نیازی به انجام این کار نیست و این قابلیت به صورت پیش‌فرض فعال است.

تکنیک ریمشات به نوازنده این امکان را می‌دهد که ضمن ایجاد صدای کوبنده و قوی از Snare، صدای روح‌مانندی را هم از قسمت ریم Snare بگیرد.

یکی از مشکلات پدهای کوچک راید-سیمبال، احتمال برخورد تصادفی و غیر عمدی استیک هنگام نواختن Bow و Bell است. خوش‌بختانه به واسطهٔ افزایش سایز Ride-Cymbal در کیت TD-50K2، دیگر شاهد چنین مشکلاتی نخواهیم بود. از این گذشته، به لطف فناوری Multi-Sensor (یا همان Multi-Sensing) و افزایش سایز سیمبال‌ها، هنگام نوازندگی با این وی‌درام شاید اصلن متوجه دیجیتال بودن آن نشوید و حس نوازندگی با یک درام آکوستیکِ باکیفیت به شما منتقل شود.

هنگام تست صدا و کیفیت راید-سیمبال‌های TD-50K2 متوجه شدیم اجرای تکنیک‌هایی نظیر کرشندو نیز با این وی‌درام بسیار راحت‌تر از سایر رقباست.

اگر از ما بپرسید، می‌گوییم راید-سیمبال موجود در کیت TD-50K2 یکی از به‌ترین راید-سیمبال‌ها در تمام کیت‌های وی‌درام موجود در بازار است.

ما در این مقاله بارها در مورد پدهای خوش‌ساخت و باکیفیت VH-14D صحبت کردیم اما در این بخش می‌خواهیم به صورت دقیق‌تر و فنی‌تر با این پدهای هیجان‌انگیز و جذاب آشنا شویم. همان‌طور که در بخش‌های قبل هم گفتیم، VH-14D از یک طراحی مهندسی‌شدهٔ ۲-تکه بهره می‌برد و همین امر باعث متمایز شدن آن نسبت به سایر پدها و حتا Hi-Hatهای آکوستیک شده‌است.

به عبارت دیگر، رولند با طراحی این پد Hi-Hat در یک کیت وی‌درام، نه‌تنها زبان طراحی و مهندسی پدهای وی‌درام را ارتقا داده، بلکه باعث ایجاد یک تحول در طراحی کامپوننت‌های درام آکوستیک خواهدشد.

اغلب افراد تصور می‌کنند هرچه سایز پدها و کامپوننت‌های درام بزرگ‌تر باشد، چابکی آن‌ها هنگام نوازندگی کاهش می‌یابد و به واسطهٔ سنگین بودن‌شان، نمی‌توان تکنیک‌های سریع نوازندگی را با آن‌ها اجرا کرد. شاید این تصور تا حد زیادی درست باشد اما حداقل در رابطه با پد VH-14D نمی‌توان این را گفت. در واقع وقتی VH-14D را با پدهای قبلی‌اش یعنی VH-10 یا VH-13 مقایسه می‌کنیم، تازه متوجه تفاوت و چابکی بیش‌تر این پد نسبت به نسل‌های قبلی‌اش می‌شویم.

افزون بر این‌ها، یکی از به‌روزرسانی‌های انجام‌شده در این کیت، اضافه شدن فیدبک صوتی نسبت به باز و بسته شدن پدال است؛ به عبارت دیگر، اکنون وقتی پدال را فشار می‌دهید، نویزها و اصوات مربوط به آن به شکلی بسیار طبیعی و حیرت‌انگیز پخش می‌شوند و شرایط خاص مانند نیمه‌باز بودن پدال هم به به‌ترین شکل ممکن سمپل شده‌اند.

اکثر درامرها فکر می‌کنند بخش عظیمی از واریاسیون‌های صدای Hi-Hat را می‌توان به کمک پدال ایجاد کرد در حالی که در عمل، دست‌های نوازنده و سطح رویی Hi-Hat نقش به‌سزایی در تولید اصوات جدید و خاص ایفا می‌کنند.

خبر خوبی که برایتان داریم این است که ماژول TD-50X حالا دیگر می‌تواند محل دقیق ضرباتی که روی پدها وارد کرده‌اید را تشخیص داده و سپس دقیق‌ترین صدای ممکن را تولید کند. به لطف این فناوری هیجان‌انگیز، نوازنده می‌تواند با ۲ دست خود نت‌های دولاچنگ و تکنیک‌های سرعتی را به‌راحتیِ آب خوردن روی این وی‌درام اجرا کند.

حالا که داریم در مورد Multi-Sensing صحبت می‌کنیم، شاید بد نباشد این نکته را هم بگوییم که با توجه به تفاوت ظاهری پدها با یک‌دیگر، سمپلینگ آن‌ها هم متفاوت است. برای مثال در سیمبال و Snare با نزدیک شدن به ناحیهٔ Bell، رنگ و شخصیت صوتی اصوات هم تغییر می‌کند و این نکته واقعن هیجان‌انگیز و جذاب است.

رولند برای افزایش کیفیت سمپل‌ها و القای حس نوازندگی با یک کیت آکوستیک، قطع کردن صدای پدها با دست را هم شبیه‌سازی کرده‌است. بنابراین در پدهایی نظیر CY-18DR و VH-14D می‌توانید از این قابلیت استفاده کنید.

همان‌طور که بارها تکرار کردیم، رولند هنگام طراحی و توسعهٔ کیت TD-50K2 تمام تلاشش را به خرج داده تا کیفیت ساخت و دقت اصوات تا حد ممکن به یک کیت آکوستیک نزدیک باشد.

کیفیت اصوات

برخی بر این باور-اند که طراحی ماژول‌های وی‌درام و توسعهٔ پلاگین‌های صوتی شباهت زیادی به یک‌دیگر دارند در حالی که واقعن چنین نیست و فرآیند طراحی و توسعهٔ آن‌ها بسیار با یک‌دیگر متفاوت است. رولند یکی از کمپانی‌هایی است که با خرج بودجهٔ کلان در بخش تحقیقات و توسعهٔ محصول، سعی کرد ویژگی‌های یک پلاگین خوب و باکیفیت را به ماژول‌های وی‌درام‌اش اضافه کند و حالا به لطف فناوری مدل‌سازی صوتی منحصربه‌فردش تا حد زیادی در این مسیر موفق بوده‌است.

در بعضی کیت‌های دیجیتال درام، اصوات به شکل نامناسبی «سمپل» شده‌اند؛ یعنی صدای برخورد استیک با هر یک از کامپوننت‌های درام به صورت مجزا ضبط شده و سپس با توجه به شدت ضربهٔ نوازنده به کامپوننت‌ها، ولوم اصواتِ ضبط‌شده (یا همان سمپل‌ها) زیاد و کم می‌شود! در TD-50K2 اصلن از این خبرها نیست و در این کیت حرفه‌ای شاهد سمپل‌های چندلایه، مدل‌سازی رزونانس اصوات در اتاق، افکت‌های باکیفیتِ استودیویی، ویرایش و تنظیم مسیر سیگنال‌های صوتی و … هستیم.

با گشت و گذار در یوتیوب متوجه خواهیدشد که بخش بزرگی از وی‌درام‌ها از صدای بی‌کیفیت و ایزوله‌شده رنج می‌برند. دلیل این امر، همان سمپلینگ ضعیف و تک‌لایه است.

استفاده از چنین سمپل‌های معمولی و دم‌دستی باعث می‌شود صدای درام کاملن مصنوعی به نظر برسد. در چنین شرایطی، واقعن مهم نیست چه کسی پشت درام نشسته است؛ یک درامر حرفه‌ای یا یک هنرجوی مبتدی! چراکه به هر حال اصوات درام بسیار بدوی و پیش‌پاافتاده هستند.

به لطف اصوات غنی و باکیفیت موجود در ماژول TD-50X، خیلی مواقع ممکن‌است یک هنرجوی کم‌تجربه هم بتواند صدایی خوب و گوش‌نواز این درام بگیرد.

کیفیت و دقت نمونه‌برداری صوتی رولند به گونه‌ای است که داینامیک اصوات، دقیقن شبیه یک درام آکوستیک هستند و بنابراین هنگام نوازندگی با TD-50K2 نه‌تنها ‘حس’ نوازندگی با یک درام آکوستیک به شما منتقل خواهدشد، بلکه کیفیت اصوات هم به گونه‌ای است که این حس را به شنوندگان و خودتان منتقل می‌کند.

اگر از پلاگین‌های صوتی مبتنی بر مدل‌سازی و شبیه‌سازی استفاده کرده‌باشید، حتمن می‌دانید که با افزایش کیفیت اصوات، حجم کتابخانهٔ صوتی هم به‌ناچار بیش‌تر می‌شود.

البته امروزه کمپانی‌های مختلف با اعمال بهینه‌سازی‌های گوناگون روی پلاگین‌ها، تمام تلاش‌شان را به خرج داده‌اند تا ضمن کاهش حجم کتابخانه‌ها، امکان دستکاری و تغییر پارامترها و جزئی‌ترین جلوه‌های صوتی را نیز در اختیار موزیسین‌ها قرار دهند.

هرچند ما بارها و بارها در مورد کیفیت اصوات این کیت درجه‌یک صحبت کردیم اما به خاطر داشته‌باشید که شما یک کیت درام دیجیتال خریداری کرده‌اید نه هارد درایو! کمپانی رولند هم با برقراری یک Tradeoff بین تعداد، کیفیت و حجم اصوات، سعی کرده بیش‌ترین تعداد اصوات را با ماکزیمم کیفیت و البته حداقل حجم در اختیارتان قرار دهد.
با وجود سمپل‌های غنی و باکیفیت TD-50X، می‌توانید رنگ و شخصیت صوتی منحصربه‌فرد خودتان را خلق کنید.

برای مثال، با استفاده از ماژول تعبیه‌شده در این کیت، می‌توان سایز و ضخامت Snare و سایر کامپوننت‌های درام‌ست را تغییر داده و اصواتی کاملن جدید و خاص تولید کرد.

موزیسین‌های پایگاه خبری MusicRadar، کیفیت و صدای نهایی پریست‌های TD-50X را ‘عالی و گوش‌نواز’ توصیف کرده‌اند. آن‌ها همچنین گفته‌اند پریست Rock Kit 01 صدایی بسیار طبیعی و نزدیک به درام‌های آکوستیک دارد.
همان‌طور که در بخش‌های قبل هم اشاره کردیم، یکی از ویژگی‌های هیجان‌انگیز ماژول TD-50X، امکان ایمپورت و استفاده از سمپل‌های شخص ثالث است.

البته این را هم باید بگوییم که این قابلیت در مقایسه با سایر پلاگین‌های و نرم‌افزارهای صوتی، بیش‌تر شبیه یک شوخی بزرگ و تقلیدی نمادین است! برای کسی که می‌خواهد به هر طریق ممکن یک صدای خوب از این کیت بگیرد، راه‌های نسبتن جالبی برای دستیابی به صدای غنی و خوب سمپل‌های ایمپورت‌شده وجود دارد که یکی از آن‌ها، Playback و استفاده از گزینه‌های مربوط به لایه‌بندی است.

شاید کمپانی رولند این قابلیت را مخصوص درامرهای حرفه‌ای تعبیه کرده و ترجیح داده کیت TD-50K2 توسط موزیسین‌های کارکشته مورد استفاده قرار بگیرد 🙂

با ایمپورت سمپل‌های Wav به ماژول و استفاده از آن‌ها، نه‌تنها متوجه قدرت نرم‌افزاری رولند خواهیدشد، بلکه از چگونگی تغییر فرم سمپل‌ها و ترکیب مناسب و دقیق آن با داینامیکِ اصوات داخلی ماژول، تعجب خواهیدکرد.

نمی‌خواهیم در توصیف قدرت نرم‌افزاری ماژول TD-50X اغراق کنیم و نحوهٔ کار و ابزارهای موجود در این ماژول را چیزی فراتر از واقعیت نشان دهیم.

طبیعتن قرار نیست این ماژول معجزه کند. شما نمی‌توانید ۲ صدایی که هیچ نزدیکی و ارتباطی با یک‌دیگر ندارند را به یک‌دیگر نزدیک کرده و به صدایی بی‌نقص دست یابید. شما هم به عنوان درامر و یک موزیسین حرفه‌ای بایستی با سعی و تلاش و آزمون و خطا،

اصواتی که به یک‌دیگر نزدیک‌تر هستند را انتخاب کرده و به ماژول ایمپورت کنید. امروزه بعضی موزیسین‌ها و متخصصین صوت این کار را به به‌ترین شکل ممکن انجام می‌دهند و کیت‌های کاستوم و منحصربه‌فردشان را با قیمت مناسبی در بازار عرضه می‌کنند. اگر اطلاعات/مهارت کافی برای انجام این کار را ندارید و در عین حال می‌خواهید به اصواتی جدید و خاص دست یابید، توصیه می‌کنیم از این کیت‌های کاستوم و آماده استفاده کنید.

در گذشته، بازار درام‌های دیجیتال چندان پررونق نبود و حتا در همان بازار هم محصولات حرفه‌ای و گران‌قیمت، فروش ضعیفی داشتند اما این روزها معادلات بازار کیت‌های دیجیتال به‌کل تغییر کرده و اتفاقن محصولات مدرن‌تر و پیشرفته‌تر، سریع‌تر و بیش‌تر فروش می‌روند.

از این گذشته، قبلن تنوع این نوع درام‌ست‌ها خیلی زیاد نبود اما در سال‌های اخیر، محصولات جذاب و هیجان‌انگیزی در بازار عرضه شده‌اند و بخش زیادی از این محصولات، ساخت کمپانی هستند 🙂

به عبارت دیگر، به لطف تحقیقات و توسعه روی این دسته از محصولات صوتی، بازار درام‌های دیجیتال تا حد زیادی مدیون رولند است و این کمپانی، سردمدار کیت‌های درام دیجیتال محسوب می‌شود.

افزایش امکانات جدید و قابلیت‌های نرم‌افزاریِ به‌روز در کیت‌های دیجیتال درام، نه‌تنها دشوار است، بلکه یک کار ریسکی به شمار می‌رود. به هر حال فراموش نکنید که با پیچیده‌تر شدن محصولات صوتی، مراحل یادگیری آن هم پیچیده و عجیب خواهدشد.

البته این سکهٔ ۲-رو است؛ یک روی آن، چالشی‌تر شدن مرحلهٔ یادگیری و نوازندگی است و روی دیگرش، هیجان‌انگیزتر شدن اجرای زنده با چنین کیت پیشرفته‌ای است.

TD-50K2 در عین جمع‌وجور بودن‌اش، اصلن یک کیت معمولی و پیش‌پاافتاده نیست.

ماژول TD-50X اصوات باکیفیت و غنی را درون خودش جای داده و با در کنار هم گذاشتن این ۲ مورد، متوجه می‌شویم که با یک محصول حرفه‌ای و مدرن روبه‌رو هستیم و به احتمال زیاد، از اجرای موسیقی با این درام دیجیتال خسته نخواهیم‌شد. اگر از امکانات ماژول‌های نسل دوم TD-50 رضایت داشته‌باشید، بدون شک از این کیت هم راضی خواهیدبود.

نگاه نزدیک به Roland TD-50K2

Roland

https://youtu.be/TCO9xMPgpjQ

Sweetwater

https://youtu.be/TxSUZRLqBwo

Dan Kerby

https://youtu.be/7JDNCW3q50c

امیدوار-ایم این نقد و بررسی برای شما مفید بوده‌باشد 🙂

منبع musicradar
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.