Roland Juno-X؛ سینتی‌سایزری پیشرفته و مدرن با ظاهری کلاسیک

امروزه تمام کمپانی‌های دنیا تلاش می‌کنند ظاهر و شمایل محصولات‌شان شباهتی به تجهیزات صوتی دههٔ ۸۰ میلادی نداشته باشد اما رولند یک استثنای شگفت‌انگیز است. این کمپانی با حفظ ظاهر سینتی‌سایزرهایش، ترجیح می‌دهد هستهٔ مرکزی آن‌ها و اصواتی که درون‌شان قرار می‌دهد را به‌روز کند. بنابراین، هرچه‌قدر هم که ظاهر محصولات سری Juno شبیه یک‌دیگر باشد، باطن‌شان زمین تا آسمان متفاوت است.

قلب تپندهٔ Juno-X همان موتور قدرت‌مند و تمام‌دیجیتال Zen-Core است. هم‌چنین امولاتورهایی که در این سینتی‌سایزر تعبیه شده، همان امولاتورهای نسل‌های قبلی Juno یعنی Juno-106 و Juno-60 است با این تفاوت که اکنون در Juno-X کاربران می‌توانند هر سینتی‌سایزری را در قالب یک مدل جدید به دستگاه معرفی و از صدای باکیفیت و غنی آن بهره‌مند گردند.

علاوه بر موارد فوق، در Juno-X شاهد موتور اختصاصی رولند و امکاناتی نظیر Super Saw Waveform، حساسیت سرعت، کنترل انولوپ پیچ(Pitch) و … هستیم. خوش‌بختانه در این سینتی‌سایزر هر ۲ مود اصلی کورس Juno وجود دارد و علاوه بر آن، یک مود دیگر به دستگاه اضافه شده که اصوات را به صورت حجیم‌تری ارائه می‌دهد.

نکتهٔ هیجان‌انگیز ماجرا این‌جاست که تمام این مودها می‌توانند با یک‌دیگر ترکیب شده و ۷ افکت کورس کاملن منحصربه‌فرد و جدید را شکل دهند.

Juno-X هم‌چنین مدل سینتی‌سایزر مبتنی بر PCM رولند یعنی XV-5080، اصوات پیانوی آکوستیکِ سری RD و البته یک وُکودر قدرت‌مند را نیز در خود جای داده‌است.

مدل‌های دیگر که می‌توانند توسط کاربران به سینتی‌سایزر اضافه شوند شامل ​​Jupiter-8، JD-800، SH-101 و Vocal Designer هستند.

خوش‌بختانه این Juno-X از Cloud Connect نیز پشتیبانی می‌کند. شما با تهیهٔ آداپتور وایرلس WC-1 می‌توانید به اشتراک یک‌سالهٔ Cloud Pro نیز دسترسی داشته‌باشید. بزرگ‌ترین مزیت عضویت Cloud Pro این است که با استفاده از آن می‌توان مدل‌های بسیار بیش‌تری را به Juno-X اضافه نمود.

همان‌طور که گفتیم، رویهٔ طراحی محصولات سری Juno با سایر محصولات این کمپانی کمی متفاوت است. تیم طراحی Juno بر این باور-اند که با حفظ طراحی ظاهری محصول می‌توانند بهره‌وری و تمرکز موزیسین را هنگام خلق اصوات جدید، افزایش دهند. عقیدهٔ آن‌ها این است که با حفظ طراحی قبلی، موزیسین‌ها مکان هر-یک از دکمه‌ها و تنظیمات را می‌دانند و بنابراین تمرکز اصلی‌شان را روی طراحی اصوات جدید معطوف می‌کنند.

در Juno-X ماکزیمم ۴ لایه صدا را می‌توانید با یک‌دیگر ترکیب کنید اما دست‌تان برای اعمال افکت‌های مختلف روی این اصوات، کاملن باز است و هیچ محدودیتی از این بابت نخواهید داشت.

یکی از جذاب‌ترین ابزارهایی که رولند طی چند سال گذشته معرفی کرده، I-Arpeggio است. این ابزار – که در واقع تلفیقی از دنیای کلاسیک و مدرن است – برای اولین بار در سینتی‌سایزر Jupiter-X تعبیه شده‌بود. با استفاده از I-Arpeggio می‌توانستید الگوهای آرپژ را به ۲ صورت دستی(سنتی) یا اتوماتیک(به کمک الگوریتم‌های هوش مصنوعی) تولید کنید. خوش‌بختانه با خریداری Juno-X به این ابزار هم دسترسی خواهید داشت.

همان‌طور که احتمالن در تصاویر منتشرشده از این سینتی‌سایزر پیشرفته و زیبا مشاهده کرده‌اید، Juno-X دارای ۶۱ کلاویهٔ سبک (با پشتیبانی از افترتاچ)، خروجی‌های ۱/۴ اینچ هدفون و L/R، ورودی‌های پدال، میکروفن و AUX، ورودی و خروجی‌های USB جهت اتصال به کامپیوتر (انتقال داده‌های صوتی و میدی) و MIDI و البته یک فلش‌مموری می‌باشد.

علاوه بر این‌ها، به لطف اسپیکر و سیستم بلوتوث تعبیه‌شده روی Juno-X به‌راحتی می‌توانید آهنگ‌های موبایل یا کامپیوترتان را روی سینتی‌سایزر استریم کرده و از آن برای Jamming یا تمرین قطعات ‌Backing Track و … بهره ببرید.
Juno-X در ماه می و با برچسب قیمتی ۲۰۰۰ دلاری روانهٔ بازار شد.

برای کسب اطلاعات بیش‌تر در مورد این سینتی‌سایزر پیشرفته و قدرت‌مند، به وب‌سایت رولند مراجعه نمائید.

منبع musicradar
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 نظر
  1. مصطفی عامرزاده می گوید

    ممنونم آقای دباغی، به خاطر نوشتار خاصتون سکته کردم و الان در بیمارستان بستری هستم. موفق باشید.