نقد و بررسی پلاگین اکولایزر Sonnox Oxford EQ Native

همان‌طور که از عنوان مقاله بر می‌آید، در این قسمت از “نقد و بررسی پلاگین‌ها” به سراغ پلاگین حرفه‌ای و خوش‌صدای Sonnox Oxford EQ Native رفته‌ایم و می‌خواهیم بیش‌تر با این ابزار هیجان‌انگیز آشنا شویم. همراه‌مان باشید…

در ابتدا، شاید بهتر باشد این پلاگین را به‌تر بشناسیم. به همین دلیل، در این قسمت، ویژگی‌های کلی Sonnox Oxford EQ Native را ذکر کرده‌ایم.

صدای آنالوگ و امکانات دیجیتال

امروزه هنرمندان و موزیسین‌های بسیار زیادی برای اکولایز کردن سیگنال‌های صوتی‌شان از Sonnox Oxford EQ استفاده می‌کنند. همهٔ ما می‌دانیم که یک ابزار نرم‌افزاری بی‌دلیل نمی‌تواند به محبوبیت بزرگی دست یابد؛ Sonnox Oxford EQ هم از این قاعده مستثنی نیست. اول از همه، بدنیست بدانید Oxford EQ توسط تیم سازندهٔ کنسول‌های پیشرفتهٔ Sonnox Oxford OXF-R3 طراحی و توسعه یافته. با توجه به این‌که تیم اصلی سازندهٔ این کنسول، همان تیم سازندهٔ کنسول‌های معروف سری SSL E بودند، تعجبی ندارد اگر بگوییم OXF-R3 یکی از به‌ترین و خوش‌صداترین کنسول‌های زمان خود بود. خوش‌بختانه این تیم، به وسواسی که در زمینهٔ کیفیت اصوات دارند، مشهور هستند و طبق شنیده‌ها، هنگام طراحی و توسعه Oxford EQ، تنها هدف‌شان، شبیه‌سازی دقیق و باکیفیت صدای کنسول‌های OXF-R3 بوده‌است.
(توجه داشته باشید که برای استفاده از امکانات این پلاگین، بایستی اکانت iLok را به صورت جداگانه تهیه نمائید.)

الگوریتم‌های پیچیده و دقیق برای ارائه یک پاسخ آنالوگ عالی

با وجود تمام مزایایی که کنسول‌های آنالوگ دارند، هنوز هم بسیاری از کارها را فقط با سیستم‌های دیجیتال می‌توان انجام دهد. از همین رو، طراحان Oxford EQ تمام تلاش خود را به کار بسته‌اند تا در وهلهٔ اول، کیفیت و رنگ صوتی این پلاگین، کاملا شبیه کنسول‌های آنالوگ OXF-R3 باشد و در وهلهٔ دوم، امکانات و قابلیت‌هایی که فقط در سیستم‌های دیجیتال دیده می‌شوند نیز در اختیار کاربر قرار گیرند. متأسفانه امروزه بسیاری از پلاگین‌های EQ عملا تعدادی پریست را به کاربر ارائه می‌دهند و موزیسین مجبور می‌شود از بین پریست‌های موجود، پریستی که برای پروژه‌اش مناسب‌تر است را انتخاب کند. در این شرایط، سلیقهٔ موسیقایی و امضای کاری شما از دست خودتان خارج می‌شود و همه چیز به پریست‌های تعبیه‌شده در پلاگین بستگی خواهد داشت. خوش‌بختانه Oxford EQ با انجام محاسبات دقیق ۴۸ بیتی، دست شما را کاملا باز می‌گذارد تا فرکانس‌های صوتی که واقعا به آن‌ها نیاز دارید را انتخاب کرده و سپس اکولایزر را روی آن‌ها اعمال کنید.

۴ نوع اکولایزر مختلف

Sonnox Oxford EQ دارای ۴ نوع EQ مختلف است. هر یک از این EQها سعی می‌کنند سبک‌های موسیقایی مختلف را پوشش دهند. به هر حال ما با پلاگینی روبه‌رو هستیم که فیلترهای LF و HF را با حداکثر شیب 36dB/Octave را ارائه می‌دهد. علاوه بر این، هنگام استفاده از فیلترهای High Pass و Low Pass هم می‌توانید میزان Slope را به صورت دستی و کاملا متغیر، تنظیم کنید.

انواع اکولایزرهای Sonnox Oxford

در این بخش، انواع اکولایزرهای موجود در پلاگین Sonnox Oxford EQ را آورده‌ایم:

Reciprocal/Symmetrical Q: یک اکولایزر Linear که مستقیما از روی کنسول‌های پیشرفتهٔ SSL E برگرفته شده‌اند.
Oxford Specialty Super-Narrow Q: این اکولایزر برای انجام اصلاحات دقیق و جزئی روی فرکانس‌های صوتی به کار می‌رود.
British EQ: یکی از معروف‌ترین و جالب‌ترین EQهاست که با تغییر کنترل Boost، پارامتر Q محکم‌تر می‌شود و این دقیقا همان چیزی‌است که گوش انسان انتظار دارد بشنود.
Oxford Specialty Constant Power EQ: این اکولایزر – که بیش‌تر برای مسترینگ مورد استفاده قرار می‌گیرد – با Q بزرگ و وسیعی که دارد، امکان اعمال ظریف‌ترین و جزئی‌ترین تغییرات در طیف فرکانس‌های صوتی را برای شما فراهم می‌کند.

پاسخ فرکانسی نرم و ملایم، بارزترین ویژگی Sonnox Oxford

در اکثر پلاگین‌های EQ، اگر فرکانس مشخصی را انتخاب و Boost کنید، نمایش‌گر گرافیکی، منحنیِ یک‌نواختی را به سمت بالا و پایین در اطراف فرکانس‌های مرکزی نشان می‌دهد. با توجه به محاسبات ضروری قضیه ۱/۲ نایکیست(Nyquist) برای شیب رو به پایین، فرکانس‌های بالا دچار ‘گرفتگی’ می‌شوند؛ به طوری که بیش‌تر انرژی، در شیب رو به بالا یا فرکانس های پایین‌تر متمرکز است. به عبارت دیگر، در حالی که رابط کاربری گرافیکی پلاگین، تقویت فرکانس‌ها در محدودهٔ 14k را نشان می‌دهد، به دلیل ‘گرفتگی’ در شیب رو به پایین، عملا فرکانس‌های محدودهٔ 8k تقویت می‌شوند! چیزی که Sonnox Oxford EQ از سایر پلاگین‌های این‌چنینی متمایز می‌کند، نحوهٔ برخورد این پلاگین با موضوع مذکور است؛ Oxford EQ سمت پایین شیب را [به صورت معکوس] شیب رو به بالا نشان می‌دهد تا انرژی فرکانس‌های بالا در هر دو طرف محدودهٔ فرکانس‌های مرکزی، برابر باشد.
استفاده از الگوریتم‌های پیشرفته و هوش‌مند در این پلاگین باعث شده تا Oxford EQ هم در کیفیت صدا و هم آزادی هنری، از EQهای آنالوگ پیشی بگیرد. روی هم رفته، این پلاگین شاید به‌ترین و ‘مناسب‌ترین’ پلاگین EQ موجود در مارکت موسیقی باشد و بتواند به‌راحتی از پس انجام تمام امور مربوط به اکولایزیشن صدا بر آید.

در زیر، برجسته‌ترین ویژگی‌های Sonnox Oxford EQ Native را ذکر کرده‌ایم:

  • طراحی پارامتری
  • تنظیمات قابل انتخاب Shelf در LF و HF
  • فیلترهای LF و HF حداکثر شیب 36dB/Octave را ارائه می‌دهند
  • امکان انتخاب ۴ نوع اکولایزر مختلف
  • پاسخ HF نرم و ملایم
  • پشتیبانی از نرخ 96kHz برای سمپلینگ
  • امکان Automate تمام پارامترها و ابزارها
  • بهره‌مندی از ۶ پلاگین جهت بهبود عملکرد DSP
  • امکان انتخاب مونو یا استریو بودن اکولایزر و فیلترها
  • پشتیبانی از کامپیوترهای مک/ویندوز و فرمت‌های AAX Native ، RTAS ، VST و AU

امیدواریم این نقد و بررسی برای شما مفید بوده باشد 🙂

منبع sweetwater
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.