راهنمای بک آپ گرفتن از اطلاعات برای آهنگسازها

آیا لازم است از اطلاعات تان بک آپ بگیرید؟

بله، تمام موزیسین ها، مهندسان صدا، تنظیم کننده ها، آرتیست های دیجیتال و صدابرداران حرفه ای با این سوال مواجه می شوند: در آخر روز، با اطلاعات دیجیتال چه کار می کنید؟ این معضلی است که تمام افرادی که هر نوع محتوایی روی دستگاه های دیجیتال تولید می کنند با آن مواجه هستند.

چگونه اطلاعات خود را ذخیره می کنید؟ از کجا می دانید که چه چیزی را باید ذخیره کنید؟ چطور حواستان را به تمام چیزهایی که تولید کرده اید جمع می کنید؟

در این مقاله به مواردی اشاره می کنیم که در حفظ کارهایتان به شما کمک خواهد کرد.

چرا باید از اطلاعات بک آپ گرفت؟

– چون شما هیچوقت نمی دانید چه زمانی قرار است آن ها را از دست بدهید یا این که هارد شما چه زمانی قرار است دچار مشکل شود

– برای این که همه ی اطلاعات مرتب باشند و شما بدانید چه چیزهایی دارید

– تا بتوانید ساخته هایتان را بفروشید

– تا همیشه یک کپی از کارهایتان داشته باشید و برای مواجه شدن با شرایط غیر مترقبه آماده باشید

تفاوت بین بک آپ گرفتن و آرشیو کردن چیست؟

بک آپ گرفتن کاریست که ما برای کپی کردن اطلاعات به صورت مرتب انجام می دهیم و این کپی را در جایی ذخیره می کنیم که به راحتی به آن ها دسترسی داشته باشیم.

آرشیو کردن ذخیره سازی دراز مدت اطلاعات در لوکیشنی خارج از محل ساخت یا استفاده ی اطلاعات است و شما نیاز ندارید مرتبا به آن اطلاعات دسترسی داشته باشید.

بسیاری از ما ترکیبی از هر دوی این کارها را انجام می دهیم، یعنی چندین کپی از اطلاعات مان درست می کنیم که حداقل یکی از آن ها در محلی امن و دور از محل کارمان است. در این مقاله ما منحصرا روی بک آپ گرفتن و ترکیب بک آپ/آرشیو تمرکز می کنیم.

از چه چیزهایی باید بک آپ گرفت؟

هر چیزی که قرار است بعدا باز هم از آن استفاده کنید. شاید لازم نباشد روزانه از فولدرهایی که اپلیکیشن هایتان در آن نصب شده است بک آپ بگیرید، اما هر محتوایی که شما خلق می کنید نیاز به بک آپ گرفتن به صورت مستمر دارد که برای تنظیم کننده ها و مهندسان صدا شامل این موارد می شود:

– فولدرهای پروژه (که شامل تمام فایل های audio و session data می شود)

– میکس ها (میکس های خام و میکس های نهایی)

– قطعات موسیقی مستر شده

– هر فایل دیگری که برای از نو ساختن یک پروژه به آن نیاز دارید

اگر شما آهنگساز یا خواننده هستید، علاوه بر موارد بالا شاید لازم باشد اطلاعاتی مانند متن ترانه ها، عکس ها، دموها و حتی وُیس هایی که روی موبایل تان ضبط کرده اید را هم بک آپ بگیرید.

بک آپ گرفتن از هارد کامپیوتر بسیار ساده است. با استفاده از یک برنامه ی بک آپ مانند Time Machine از Apple می توانید حتی در حین کار هم از تمام فایل هایتان بک آپ بگیرید (این پروسه در پس زمینه اتفاق خواهد افتاد و شما می توانید کارتان را در حین این پروسه ادامه دهید). نرم افزارهای مختلفی برای بک آپ گرفتن از اطلاعات وجود دارند که Carbon Copy Cloner ،Acronis یا Synchronize Pro X چند نمونه از آن ها هستند.

فرمت های بک آپ

حرفه ای های حوزه ی آی تی می گویند اطلاعات شما امنیت ندارند مگر این که حداقل در سه جای مختلف ذخیره شده باشند. این موارد چند نمونه از انتخاب های رایج برای بک آپ گرفتن هستند:

– هارد درایو، شامل NAS ،RAID و دستگاه های ذخیره سازی ابری شخصی

– هاردهای SSD

– فلش های USB

– ذخیره سازی ابری

– ذخیره سازی نواری (منظور نوارهای اطلاعات دیجیتال است نه نوارهای صوتی)

حالا به نکات مثبت و منفی هر کدام از این فرمت ها نگاهی می اندازیم:

هارد درایو

تقریبا همه ی افراد صدا را روی یک هارد درایو ضبط می کنند، حالا چه هارد اینترنال چه هارد اکسترنال. نکته ی مهم این است که عمر هارد درایو ها محدود است و بالاخره یک روزی خراب می شوند.

حتی کمپانی های سازنده ی این هاردها به کاربران شان می گویند که محصولشان طول عمر محدودی دارد و بیشترین مدت گارانتی این هاردها معمولا سه سال است. اگر هارد شما خراب شود و هیچ بک آپی از آن نگرفته باشید، هزینه ی بازگردانی اطلاعات زیاد خواهد بود، پس منطقی نیست اطلاعات مهم تان را تنها روی یک هارد درایو ذخیره کنید.

با این وجود، هارد درایوها انتخاب معقولی هستند، چرا که قیمت مناسبی دارند و اگر یکی از آن ها خراب شود شما می توانید به سرعت یک هارد دیگر را جایگزین آن کنید. RAID ها خوب هستند چون درایو اضافه دارند و اگر یکی از درایوها از کار بیفتد، درایو دیگر فعال می شود. همچنین برای دسترسی راحت، شما می توانید از درایو RAID روی یک سیستم NAS استفاده کنید.

کمپانی سازنده ی هارد نقش مهمی در طول عمر هارد دارد. یکی از شرکت های فعال در زمینه ی ذخیره سازی ابری با نام Backblaze لیستی از عملکرد هاردهای مختلف درست کرده که بد نیست قبل از خرید هارد نگاهی به آن بیاندازید: https://www.backblaze.com/blog/hard-drive-stats-for-2017/

دقت کنید که فقط اسم یک برند، کیفیت یک هارد را تضمین نمی کند. قبل از خرید هارد حتما روی مدلی که می خواهید بخرید تحقیق کاملی انجام دهید.

نکات مثبت هارد درایو:

-ارزان

-پیدا کردن آن آسان است

-قابلیت حمل

-تنوع زیاد

نکات منفی هارد درایو:

در طولانی مدت قابل اعتماد نیست

عملکرد مدل های مختلف متفاوت است

حساس بودن به لرزش، میدان مغناطیسی و به زمین افتادن

هر سه ماه حداقل یکبار باید از آن ها استفاده کنید وگرنه احتمال از کار افتادن آن ها وجود دارد

مطالب مرتبط

هاردهای SSD

این نوع از هاردها هیچ بخش متحرکی ندارند، پس ذاتا پایداری بیشتری دارند و به طور بالقوه طول عمر بالایی دارند (که البته هنوز ثابت نشده است). این هاردها جمع و جور هستند و سرعت بسیار بالایی دارند، اما قیمت شان بالاست. SSD تقریبا یک تکنولوژی جدید است پس هاردهای SSD که بیشتر از ۱ ترابایت حجم دارند معمولا قیمت بسیار بالایی دارند. در آینده بالاخره قیمت این هاردها هم پایین می آید و آن موقع شاید برای بک آپ گرفتن و ذخیره سازی طولانی مدت انتخاب بهتری داشته باشیم.

نکات مثبت هارد SSD

– قابل اطمینان

– سرعت انتقال بسیار بالا

– ساختار کم حجم

نکات منفی هارد SSD

– قیمت بالا

– ظرفیت محدود

– هنوز معلوم نیست می شود در طولانی مدت به آن ها اطمینان کرد یا نه

فلش های USB

فلش ها ارزان و بسیار کوچک هستند که البته برای ذخیره سازی طولانی مدت ساخته نشده اند.

نکات مثبت فلش USB

-پر کاربرد

-ارزان

-کوچک

نکات منفی فلش USB

-احتمال گم کردن آن بالاست

-ظرفیت حافظه ی محدود

-سرعت انتقال اطلاعات فلش ها بسیار پایین است

ذخیره سازی ابری

در این مورد گزینه ها بسیار زیاد است، بعضی از آن ها به صورت اتوماتیک و در پس زمینه کار می کنند و بیشتر آن ها برای ذخیره سازی به صورت دستی و انتقال اطلاعات کاربرد دارند. واضح است که برای انتقال فایل ها به فضای ابری باید به اینترنت دسترسی داشته باشید. فایل های پرحجم زمان زیادی برای آپلود شدن نیاز دارند.

شما می توانید تا هر چقدر فضای ابری که نیاز داشته باشید را تهیه کنید اما اگر مقدار این فضا بیشتر از یک ترابایت باشد قیمت آن بسیار گران خواهد شد.

توجه داشته باشید که بعضی از کمپانی ها مبلغ اضافه ای را برای برگرداندن فایل ها از فضای ابری دریافت می کنند. قبل از خرید این گونه اکانت ها حتما توضیحات آن ها را مطالعه کنید.

اگر مبلغ تمدید اشتراک تان را پرداخت نکنید تمام اطلاعات شما از دست خواهد رفت. همچنین روشن است که اگر سرویس دهنده ی شما ورشکست شود یا به هر صورتی از این بیزینس خارج شود، اطلاعات شما تماما از بین خواهد رفت (در سال های اخیر این اتفاق برای بعضی از شرکت ها افتاده است).

نکات مثبت ذخیره سازی ابری

– راحت

– مطمئن

– می توانید هر چقدر لازم داشته باشید حجم تهیه کنید

نکات منفی ذخیره سازی ابری

– هزینه های تمدید اکانت

– نیاز به دسترسی به اینترنت

– اگر شرکت ارائه دهنده ی سرویس کنار برود اطلاعات شما از بین می رود

ذخیره سازی نواری

تا همین چند سال پیش ذخیره سازی نواری مدیوم ذخیره سازی محبوبی در استودیوها بود. بعضی از استودیوهای سطح بالا هنوز هم به این روش از اطلاعات بک آپ می گیرند. فرمت های رایج آن زمان LTO ،AIT و DLT بودند. فرمت LTO هنوز هم استفاده می شود. فرمت LTO 8 که هنوز مورد استفاده قرار می گیرد می تواند تا ۱۲ ترابایت اطلاعات فشرده نشده را ذخیره کنید و بازگرداندن یا ذخیره ی اطلاعات روی هر نوار چیزی حدود ده ساعت زمان خواهد برد. درایوهای نواری LTO 8 قیمتی حدود ۵۰۰۰ دلار دارند و نوارهای ۱۲ ترابایتی هر کدام شان ۲۰۰ دلار قیمت دارند. این یکی از فرمت هایی است که کتابخانه ی کنگره ی آمریکا برای ذخیره سازی بلند مدت اطلاعات از آن استفاده می کند.

DLT یک فرمت جدید دارد، با نام SDLT که ظرفیت آن ۱۶۰ گیگابایت است.

فرمت های AIT و DDS دیگر پشتیبانی نمی شوند، اگرچه شما هنوز می توانید نوارهای آن را تهیه کنید

نکات مثبت ذخیره سازی نواری

– ظرفیت بسیار بالا (۱۲ ترابایت تا به الان (نوارهای LTO 8) که در آینده این مقدار بیشتر هم خواهد شد)

– انتخابی مطمئن برای ذخیره سازی بلند مدت

– نوارهای جدید با نسخه های پیشین شان سازگار هستند

نکات منفی ذخیره سازی نواری

– قیمت درایوها بسیار بالاست

– سرعت ذخیره شدن اطلاعات پایین است

– دما و رطوبت می توانند نوارها را خراب کنند

– شما به فایل های مجزا دسترسی ندارید و اگر بخواهید چیزی را برگردانید، باید همه ی اطلاعاتی که ذخیره کرده اید را با هم برگردانید

مهاجرت به فرمت های جدید

حتی وقتی که شما تمام اطلاعات تان را روی هاردها و فرمت های دیگر در مکان های دیگر ذخیره کرده باشید، باز هم در آینده لازم است تمام این اطلاعات را روی فرمت های جدیدی که روانه ی بازار می شوند ذخیره کنید. در همین چند سال اخیر درایوهای SCSI، نوارها DAT، CD، DVD، BluRay و حالا درایوهای RAID و ذخیره سازی ابری برای بک آپ گرفتن از اطلاعات روانه ی بازار شده اند. هر وقت که فرمت جدیدی به بازار معرفی می شود شما باید تمام اطلاعات مهم تان را به فرمت جدید انتقال دهید. تصور کنید کسی که اطلاعاتش را بیست سال پیش روی درایوهای SCSI ذخیره کرده باشد الان باید چه مشقتی را برای انتقال آن ها به یک هارد متحمل شود، البته اگر درایو SCSI او هنوز کار بکند!

توصیه ی امنیتی

پسورد گذاشتن روی درایوها اصلا کار سختی نیست. شما حتی می توانید آن ها را کدگذاری کنید اما یک پسورد ساده گذاشتن روی آن ها هم می تواند از به سرقت رفتن اطلاعات شما جلوگیری کند. مخصوصا آهنگسازهایی که با خواننده های مطرح کار می کنند حتما باید به این قضیه توجه کنند. همه ی ما موزیک ها و دموهای ناتمامی را دیده ایم که به سرقت رفته و سر از اینترنت درآورده اند.

اگر قرار است فلش یا هاردتان را به کس دیگری بدهید، حتما چیزهایی که نمی خواهید کپی شوند را از روی آن پاک کنید.

جلسات آهنگسازی مشترک چطور؟

ذخیره سازی ابری راه حل فوق العاده ای برای به اشتراک گذاری اطلاعات پروژه ها بین کاربران نرم افزارهای آهنگسازی است. مثلا کاربران Pro Tools می توانند با استفاده از AVID Cloud Collaboration از راه دور هم در پروژه ی Pro Tools شما همکاری کنند.

بسیاری از آهنگسازها و مهندسان صدا از Dropbox، Amazon S3، Microsoft OneDrive یا CrashPlan استفاده می کنند. ذخیره سازی ابری می تواند سرعت عملکرد شما را افزایش دهد و باعث می شود خروجی خلاقانه ی بیشتری داشته باشید.

حرف آخر

همین امروز از اطلاعات تان بک آپ بگیرید.

یادتان باشد که تا زمانی که اطلاعات تان را در سه جای مختلف ذخیره نکرده باشید جای آن ها امن نیست. یکی از این مکان های ذخیره سازی باید جایی متفاوت از آن دوتای دیگر داشته باشد.

منبع izotope
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.