Focusrite Scarlett Solo نسل چهارم در مقابل نسل سوم: آیا ارزش ارتقاء دارد؟
فوکوسرایت به تازگی نسل چهارم کارت صداهای Scarlett را به بازار عرضه کرده است. بنابراین ممکن است به این فکر بیافتید که شاید زمان ارتقاء کارت صدایتان فرا رسیده باشد.
تهران ملودی قصد دارد این دو نسخه را با هم مقایسه کند تا بتوانیم به شما کمک کنیم تصمیم بگیرید که آیا Scarlett Solo 4th Gen ارزش خرید و ارتقاء از Scarlett Solo 3th Gen را دارد یا خیر.
Focusrite Scarlett Solo: نسل چهار در مقابل نسل سه
راحتی در استفاده
کارت صداهای اسکارلت به سادگی و آسانی در استفاده شناخته میشود. خوشبختانه فوکوسرایت این ویژگی را تا به امروز بین نسلها حفظ کرده است. بدون نیاز به نرمافزار اضافی، میتوانید از پنل جلوی هر یک از دستگاهها به تمام کنترلهای اصلی دسترسی داشته باشید.
ورودیها و خروجیها
Scarlett Solo نسل سه و چهار، هر دو دارای دو ورودی هستند: 1 ورودی XLR و 1 ورودی ساز/لاین.
در مدل نسل 4 ورودی XLR به عقب منتقل شده که یک فایده واضح دارد؛ بسیاری از افراد کارت صدای خود را در یک نقطه دائمی روی میز خود نگه میدارند – به ویژه استریمرها. بنابراین اتصال میکروفون XLR از پشت میتواند به طور جدی به مدیریت کابلها کمک کند.
بسیاری این حرکت را درک میکنند، اما ممکن است برای بعضی از کاربران که هنوز پورت XLR جلوی دستگاه را ترجیح میدهند، ناخوشایند باشد. با این حال ورودی لاین به راحتی در قسمت جلو قابل دسترس است.
کیفیت ساخت
کیفیت ساخت بین دو نسل به طرز باورنکردنی ثابت مانده است. نسل چهارم همچنان بدنه آلومینیومی نمادین قرمز را دارد. اگر جای اثر انگشت شما را آزرده می کند، پس نسل چهارم سولو را دوست خواهید داشت! پنلهای جلو و پشت در حال حاضر دارای روکش مشکی مات هستند، برخلاف روکش براق در نسل سوم. همهی دکمهها و صفحه ها در هر دو دستگاه کاملا محکم هستند. استفاده از آن احساس خوبی دارد و به هیچ وجه ناپایداری در اتصالات کابلی (لق بودن) در پورتهای این دو دستگاه حس نمیشود.
کیفیت صدا
هر دو کارت صدا میتواند صدای 24 بیتی را تا 192 کیلوهرتز ضبط کند. گفتنی است نسل چهارم اسکارلت از نظر کیفیت صدا و مدار دارای ارتقاءهای اساسی بوده است.
برای مثال، نسل چهارم Solo اکنون از مبدلهای RedNet Focusrite استفاده میکند که از آن در استودیوهای حرفهای و برادکست استیشنها استفاده میشود.
به زبان ساده این مدار پیشرفته، سیگنال تمیزتری را از آنالوگ به دیجیتال تبدیل میکند و احتمال ایجاد صدای خشخش ثابت یا هر صدای ناخواسته دیگری کمتر است.
پریامپ و گِینرنج
نسل چهارم Solo دارای دامنه گین 57 دسی بل برای هر دو ورودی XLR و لاین است که در مقایسه با دامنه گین 56 دسی بل نسل سوم، افزایش چشمگیری نیست اما برای برآوردن نیازهای اکثر کاربران کافی است.
خروجی مانیتورینگ و هدفون
اولین چیزی که برخی از کاربران متوجه میشوند این است که نسل چهارم سولو اکنون دارای ناب ولوم مجزا برای مانیتور و هدفون است. این تغییر به تنهایی بسیاری از شکایات کاربران را پاسخ داده است.
یکی دیگر از انتقادات رایج این بود که اسکارلتهای قدیمیتر نمیتواند صدا را در سطح بسیار بالایی تولید کند، به خصوص برای هدفون. به نظر میرسد که Focusrite این انتقاد را نیز جدی گرفته است.
خروجی های خط اصلی نسل چهارم Scarlett Solo در حال حاضر تا محدوده داینامیک 120 دسیبل را در مقایسه با 108 دسیبل نسل سوم ارائه میدهد. به همین ترتیب، آمپ هدفون نیز بهبود یافته است. نسل چهارم اکنون میتواند تا 115 دسیبل در مقابل نسل سوم 108 دسیبل خروجی دهد. به طور کلی میتوان گفت نسل چهارم Solo میتواند صدا را با حجم های بالاتر تولید کند.
حالتهای ایر (Air Modes)
فوکوسرایت در نسل سوم اسکارلت، حالت اصلی ایر را معرفی کرد. این گزینه EQ (presence) یا هایرنج (High-Range) یک سیگنال را تقویت میکند و کمک میکند تا در میکس کاملا واضح باشد.
کارت صدا نسل چهارم اکنون دارای دو حالت ایر است:
-
- Presence: این تقویت کنندهی High-Range نسل سه است.
- هارمونیک درایو: این حالت جدید برای پانچ بیشتر، سیگنال High-Range را افزایش میدهد. به ویژه برای نوازندگان مفید است، اما خوانندگان نیز میتوانند از آن به خوبی استفاده کنند.
در کل، کاربران طرفدارِ داشتن گزینههای بیشتر هستند. و داشتن دو حالت مختلف EQ در نسل چهارم اسکارلت، باعث برتری جدی نسبت به نسل سوم میشود.
آیا Scarlett Solo هنوز هم کارت صدا خوبی برای مبتدیان است؟
به طور قطع! اگر تنها کاری که میخواهید انجام دهید ضبط و پخش سبک است، هر کدام از نسخههای Scarlett Solo یک انتخاب فوقالعاده است.
با ابعاد کوچک، طرز استفاده آسان، و قیمت بسیار مقرون به صرفه، اسکارلت سولو یک کارت صدای عالی است.