نگاه اولیه به کارت های صدای جدید Focusrite Scarlett G3

کمپانی Focusrite به تازگی سومین نسل از کارت های صدای پرفروش Scarlett را معرفی کرده است. این خبر به دلیل جایگاه مهم این کمپانی در صنعت صدای حرفه ای اهمیت زیادی دارد. برای درک بهتر این موضوع اجازه دهید کمی از تاریخچه ی این کمپانی برای شما بگوییم.
فوکوسرایت به وسیله ی طراح صدای حرفه ای یعنی Rupert Neve در سال ۱۹۸۵ تاسیس شد. اولین محصولی که او برای Focusrite تولید کرد یک سری ماژول های ورودی برای استودیوی Sir George Martin یعنی AIR Studios بود؛ البته این محصول بعدا خواهان زیادی پیدا کرد و به همین دلیل به یک سری ماژول های ISA (امپلی فایر سیگنال ورودی) توسعه پیدا کرد. موفقیت این محصولات موجب شد تا تقاضا برای یک کنسول کامل از این کمپانی بالا برود. در این برهه دو کنسول Focusrite Forte ساخته شد که در استودیوهای مطرح Master Rock و Electric Lady مورد استفاده قرار گرفت. پس از انجام گرفتن تغییراتی در ساختار کمپانی، Focusrite شروع به توسعه ی کنسول Focusrite Studio کرد که تنها ۱۰ نسخه از این کنسول ها ساخته شد. هدف Focusrite این بود که خوش صداترین کنسول های ضبط آنالوگی که تا به آن زمان تولید شده بود را بسازد و حقیقتا هم بسیاری از افراد حرفه ای صنعت صدا همین نظر را در مورد محصولات این کمپانی داشتند.
کنسول Focusrite Studio مثل هیچ کنسول دیگری نبود. این کنسول هشت کانال داشت که نویز آن ها بسیار پایین بود، از اجزای مستحکم با استاندارد نظامی در ساخت کنسول استفاده شده بود، کانکتورهای آن از جنس طلا بود و ترانسفورماتورهای ورودی معروف Lundahl 1538 در آن استفاده شده بود که ایزولاسیون مناسب و گِین تمیزی را ایجاد می کرد. نتیجه ی ترکیب شدن این ویژگی ها یک کیفیت صدای خارق العاده بود. در کنار صدای شیرین و اکولایزر پانچ دار این کنسول، سه باس ساب میکس استریوی آن نیز بسیار مورد علاقه ی مهندسان صدا واقع شد. صدای Focusrite Studio مانند یک کنسول مدرن، شفاف بود اما در عین حال مانند یک کنسول وینتج Neve صدای پرحجمی هم داشت: کیفیت بالا در کنار کمی کاراکتر دادن به صدا. به زبان ساده، این کنسول به یک کنسول ایده آل بسیار نزدیک بود.
از دهه ی هشتاد میلادی به زمان حال می آییم و هنوز هم کمپانی Focusrite همان اعتبار و کیفیت را با خود یدک می کشد و محصولاتی را روانه ی بازار می کند که برای استودیوهای هیبریدی امروزی طراحی شده اند، که یکی از این محصولات نسل سوم محبوب ترین کارت صدای دنیا یعنی Focusrite Scarlett است.

نسل سوم Focusrite Scarlett

در این نسل بهبودهای زیادی را شاهد هستیم، مانند پری امپ های آپگرید شده ی Scarlett، مبدل های آنالوگ به دیجیتال و دیجیتال به آنالوگ با رزولوشن ۲۴bit/192kHz، ساختار گِین پری امپ بهینه شده، latency بسیار پایین و ورودی های اینسترومنتی که می توانند از پس پیکاپ های بسیار هات برآیند. سومین نسل از سری Scarlett، تعدادی کارت صدای USB 2.0 را شامل می شود که نیاز هرکسی، از افراد مبتدی که به دنبال آسان ترین راه برای شروع به ضبط کردن هستند گرفته تا افراد حرفه ای صاحب استودیو که به تعداد کانال های بالا نیاز دارند را برآورده می کند. پری امپ های میکروفن Scarlett G3 حالا از مُد تحسین شده ی Air بهره می برند و صدای ماژول های کنسول ISA را شبیه سازی می کنند تا صداهایی که با آن ها ضبط می کنید، روشن تر و بازتر شوند.
Scarlett Solo با داشتن یک پری امپ میکروفن و یک ورودی line/instrument برای پادکسترها یا خواننده/آهنگسازهایی که نمی خواهند هزینه ی زیادی را صرف خرید کارت صدا کنند ایده آل است. سپس به مدل پرفروش Scarlett 2i2 می رسیم که دو ورودی ترکیبی mic/line/instrument را به کاربران ارائه می دهد؛ این کارت صدا برای کسانی که می خواهند ضبط استریو داشته باشند ایده آل است. مدل Scarlett 4i4 با داشتن ۴ ورودی و ۴ خروجی برای موزیسین ها و تنظیم کننده هایی که به اتصالات بیشتری نیاز دارند ایده آل است و به آن ها اجازه می دهد تا چهار سورس مونو یا دو سورس لاین استریو، مانند سینتی سایزرها یا درام ماشین ها را ضبط کنند. Scarlett 8i6 با داشتن دو ورودی mic/instrument، چهار ورودی و خروجی line، و ورودی و خروجی S/PDIF و MIDI کانکشن های بیشتری را در خود جای داده تا موزیسین ها بتوانند تمام سخت افزارهایشان را به آن متصل کنند.
مدل Scarlett 18i8 با چهار ورودی میکروفن، دو ورودی اینسترومنت، هشت ورودی لاین، چهار خروجی آنالوگ، یک ورودی ADAT، ورودی و خروجی S/PDIF و MIDI و دو باس هدفون، یک کارت صدای کم حجم ایده آل برای مهندسان صدا و تنظیم کننده هایی است که با سناریوهای متفاوتی در جلسات ضبط روبرو می شوند. در آخر هم مدل پرچم دار Scarlett 18i20 را داریم که برای استفاده در استودیو و نصب شدن روی رک های استودیویی طراحی شده است. این مدل یک یونیت ۱۹ اینچی می باشد. ویژگی های این مدل عبارتند از هشت ورودی mic/line، دو ورودی اینسترومنت، هشت کانال ورودی و خروجی ADAT، ورودی و خروجی MIDI، خروجی word clock و دو باس هدفون و همچنین قابلیت تاک بک.
کارت های صدای Focusrite Scarlett G3 همراه با یک مجموعه ی نرم افزاری فوق العاده در دسترس کاربران قرار گرفته است. این مجموعه شامل این موارد می شود: نرم افزار Ableton Live Lite، مجموعه پلاگین های Red 2 و Red 3 از Focusrite، یکی از چهار اینسترومنت مجازی XLN Audio Addictive Keys (به انتخاب خودتان)، مجموعه ی Time & Tone از شرکت Softube، دسترسی به Focusrite Plug-in Collective (که دانلودهای رایگان نرم افزاری و تخفیف های ویژه ای را به کاربران ارائه می دهد) و یک اشتراک رایگان سه ماهه ی Splice Sounds که از زمانی که اکانت Splice ایجاد کنید محاسبه می شود. Splice Sounds میلیون ها لوپ بسیار باکیفیت، وان شات و پریست را در اختیار شما قرار می دهد. هر روزه طراحان صدای حرفه ای، آرتیست ها و تنظیم کننده ها چیزهای جدیدی را در این پلتفرم عرضه می کنند.

چه شما یک پادکستر باشید، چه یک آهنگساز، چه صاحب یک استودیوی کوچک باشید که تنها به چند کانال نیاز دارد و چه صاحب یک استودیوی حرفه ای بزرگ باشید که به تعداد زیادی از ورودی ها و خروجی ها نیاز دارد، سری Scarlett G یک کارت صدای ایده آل برای شما دارد که کیفیت صدای افسانه ای Focusrite را در کنار ویژگی هایی به شما ارائه می دهد و قیمت آن هم بار سنگینی روی دوش شما نخواهد گذاشت.

منبع Sweetwater
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

3 نظرات
  1. reza می گوید

    خیلی عالی بود.
    قیمتشون هم مثله نسل های قبله
    به نظرتون تا کی موجود میشه؟

  2. اشکان می گوید

    کی موجود میشه ؟!

    1. مهرداد مسلمی می گوید

      سلام، عرض ادب و وقت بخیر.
      متاسفانه زمان دقیقی رو نمی تونیم خدمتتون اعلام کنیم.