ویروس کرونا: توصیه های کاربردی برای موزیسین ها

با شایع شدن ویروس کرونا اضطراب زیادی به افراد وارد شده است، اما توصیه های کاربردی زیادی برای مقابله با این ویروس وجود دارد. در ادامه مروری به توصیه های عمومی و نیز چند توصیه برای موزیسین ها خواهیم داشت.

۱- توصیه ها و اطلاعات عمومی

اصلی ترین چیز در این مرحله رعایت و آگاهی از اطلاعات و توصیه های مربوط به سلامت عمومی است. سازمان سلامت عمومی در انگلستان راهکارهای زیر را برای کاهش احتمال انتقال و ابتلا به ویروس کرونا را ارائه داده است:

– در هنگام سرفه یا عطسه دهان و بینی خود را با یک دستمال یا آستین لباستان (و نه با دست ها) بپوشانید.
– دستمال کاغذی های استفاده شده را مستقیما در سطل زباله بیندازید.
– دست هایتان را مرتب با آب و صابون بشویید. اگر به آب و صابون دسترسی ندارید از ژل های ضدعفونی کننده استفاده کنید.
– از تماس نزدیک با افرادی که بیمار به نظر می رسند خودداری کنید.
– اشیا و سطوحی که مرتب لمس می کنید را تمیز و ضدعفونی کنید.
– با دست های نشسته به دهان، بینی و چشم هایتان دست نزنید.

۲- توصیه های بهداشتی برای موزیسین ها

– میکروفن ها را تمیز نگه دارید و آن ها را به اشتراک نگذارید.
اگر مقدور است بجای میکروفن های موجود در استودیو یا مکان های تمرین، از میکروفن شخصی خودتان استفاده کنید. در هر حال تمام میکروفن ها باید پیش از استفاده و پس از هربار استفاده ضدعفونی شوند؛ برای این کار بهتر است از محصولات آنتی باکتریال استفاده شود.
– تمام سازها را مرتبا تمیز کنید
قبل و پس از استفاده از سازها، آن ها را تمیز کنید؛ پیشنهاد می شود برای این کار از پارچه ی آغشته به ضدعفونی کننده های آنتی باکتریال یا صابون و آب استفاده شود. سازها را نیز مانند میکروفن ها به اشتراک نگذارید.
– تمام سطوح تجهیزاتتان را تمیز نگه دارید.
چیزی که راجع به سازها گفتیم برای اسپیکرها، میکسرها، کابل ها و هر لوازم دیگری هم صدق می کند. باز هم تاکید می کنیم که مهمترین چیز شستن مرتب دست ها و لمس نکردن صورت با دست های نشسته است.
– افراد
متاسفانه الان زمان خوبی برای دست دادن و ارتباط نزدیک با افراد در استودیو نیست، پس از آن ها فاصله بگیرید.

انجمن صنایع موسیقایی انگلستان نیز این توصیه ها را ارائه داده است:

– سازهایتان را به اشتراک نگذارید.
– بهداشت سازها را رعایت و مرتبا آن ها را ضدعفونی کنید.
– سازهای برنجی را با آب صابونی گرم و برس های مخصوص نظافت ساز تمیز کنید. استفاده از برس ضرورت دارد، چرا که جرم هایی که روی ساز انباشته شده اند را از بین می برد.
– بهداشت قسمتی از ساز که داخل دهان قرار می گیرد ضروری است. دهانه ی ساز را با آب گرم صابونی و یک برس تمیز کنید. از سفید کننده یا مواد ضدعفونی کننده استفاده نکنید چرا که این مواد ممکن است به دهانه ی ساز آسیب برسانند. اسپری های ضد میکروب برای استفاده در آموزشگاه ها یا فروشگاه ها مناسب هستند، اما یک نظافت خوب با مایع تمیز کننده، آب گرم و برس هم به همان اندازه در از بین بردن جرم ها مفید است.

۳- توصیه های برای مدرسان موسیقی

– تا جای ممکن از به اشتراک گذاشتن سازها بین هنرجویان خودداری کنید، مخصوصا سازهایی که با دهان تماس پیدا می کنند.
– سازها و تجهیزاتی که بین هنرجویان به اشتراک گذاشته می شوند را بین هر بار استفاده تمیز کنید؛ برای مثال کلاویه های پیانو را بعد از استفاده ی هر هنرجو تمیز کنید.
– بین استاد و هنرجو باید فاصله ی مناسبی رعایت شود و از نشستن یا ایستادن در مجاورت یکدیگر باید خودداری کنید، مخصوصا خواننده ها.
– اگر ممکن است اجازه دهید بین جلسات هوای تازه به اتاق وارد شود و حتما دست هایتان را به صورت مرتب بشویید.
– به دستورالعمل های آموزشگاهی که در آن تدریس می کنید توجه داشته باشید و بدانید در صورت مشاهده ی فردی که علایم بیماری دارد باید چه کاری انجام دهید. اگر آموزشگاه به شما توضیحی در این باره نداده است خودتان سوال کنید.
– اساتیدی که در خانه ی خودشان یا در خانه ی هنرجو به تدریس می پردازند، باید همین موارد را رعایت کنند. از آنجایی که این دسته از اساتید به صورت خوداشتغالی کار می کنند باید خودشان از قبل برای مواجه با بیماری تدابیری اندیشیده باشند.
– اگر استاد یا هنرجو علائمی از بیماری داشته باشند، جلسه ی آموزشی باید فورا کنسل شود.
– به اساتیدی که به صورت خود اشتغالی فعالیت می کنند توصیه می شود در صورت امکان جلسات را به صورت آنلاین برگزار کنند. اپلیکیشن هایی مانند Skype یا Facetime برای تدریس به صورت تک به تک یا تدریس برای گروه های کوچک قابل استفاده هستند. پیشنهاد می شود این نوع اپلیکیشن ها را امتحان کنید تا در صورت نیاز بتوانید از آن ها استفاده کنید.

منبع musicradar
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.