۵ چیزی که موزیسین‌ها باید درباره مهاجرت اپل به پردازنده‌های سیلیکون بدانند

شاید از عنوان خبر، شوکه شده باشید و تصور کنید که این خبر، شایعه‌ای بیش نیست اما باید بدانید اپل ضمن رونمایی از پردازنده‌های اختصاصی خودش موسوم به سیلیکون که مبتنی بر معماری ARM هستند، به صورت رسمی اعلام کرده که می‌خواهد طی ۲ سال آینده، از پردازنده‌های اینتل به پردازنده‌های سیلیکون، کوچ کند.

البته این خبر در میان هیاهوی معرفی سرویس‌ها و سیستم عامل‌های جدید این کمپانی، تقریبا گم شد و کمتر مورد توجه قرار گرفت اما بعد از پایان کنفرانس، افراد زیادی(اغلب موزیسین‌ها) در مورد این چیپ‌های مبتنی بر ARM اپل، به تبادل نظر پرداختند.

حتما تا الان برای شما هم این سوال پیش آمده که چیپ‌های سیلیکون، برای موزیسین‌ها چه اهمیتی دارند و احتمالا تمایل دارید کمی بیشتر در مورد این پردازنده‌های جدید، اطلاعات کسب کنید. در این مقاله کوتاه، تمام اطلاعاتی که درباره چیپ Apple Silicon داریم را با شما به اشتراک گذاشته‌ایم. همراه ما باشید…

کامپیوترهای مک مبتنی بر اینتل از کار نمی‌افتند.

اولین کامپیوتر با پردازنده سیلیکون، حداقل تا پایان سال ۲۰۲۰ میلادی معرفی و عرضه نخواهد شد و پروسه مهاجرت از پردازنده‌های اینتل به پردازنده‌های سیلیکون، ۲ سال به طول خواهد انجامید. بنابراین اگر از مکبوک‌های قبلی اپل استفاده می‌کنید یا قصد خرید یک مکبوک جدید را دارید، اصلا نگران نباشید.
علاوه بر این، اپل تأکید کرده که پشتیبانی از کامپیوترهای مک مبتنی بر اینتل را تا سالیان آینده ادامه خواهد داد و برنامه‌ها و سرویس‌های جدید، برای کامپیوترهای مک مبتنی بر پردازنده‌های اینتل هم توسعه خواهند یافت.
پس به هیچ عنوان نگران نباشید؛ چرا که لازم نیست خودتان را به سختی انداخته و مدام فکرتان را درگیر این موضوع کنید.

نرم‌افزارهای آهنگ‌سازی متداول و معروف باید بتوانند روی کامپیوترهای سیلیکون اپل اجرا شوند.

پر واضح است که وقتی تجهیزات، سخت‌افزارها و سرویس‌های جدید معرفی می‌شوند، اصلی‌ترین بحث، پشتیبانی از فناوری نسل قبل است و محصولات جدید باید بتوانند از محصولات و فناوری‌های قبلی به خوبی پشتیبانی کنند. بنابراین اصلا تعجب ندارد اگر اپل هم همین روند را پیش گرفته باشد.

اپل اعلام کرده که به لطف فناوری منحصر به فرد Rosetta 2 ، برنامه‌های فعلی که برای پردازنده‌های سیلیکون بهینه نشده‌اند باید به راحتی و با سرعت بالا روی کامپیوترهای مبتنی بر این پردازنده‌های جدید، اجرا شوند.

ناگفته نماند که اپل در این زمینه، تجارب ارزنده‌ای دارد. اگر به خاطر داشته باشید، آن‌ها یک بار دیگر هم در سال ۲۰۰۶ از پردازنده‌های PowerPC به پردازنده‌های اینتل مهاجرت کرده بودند. در آن زمان، تکنولوژی که برای این کار مورد استفاده قرار گرفت، Rosetta نام داشت. البته فناوری که امروزه برای تبدیل برنامه‌های مبتنی بر اینتل به برنامه‌های سازگار با پردازنده‌های سیلیکون استفاده می‌شود، کاملا با نسخه اولیه آن متفاوت است.

توسعه‌دهندگان از همین حالا می‌توانند برنامه‌هایشان را سازگار با چیپ سیلیکون طراحی کنند.

طی کنفرانس، اپل تائید کرد که لاجیک هم‌اکنون به عنوان یک برنامه یونیورسال – برنامه‌ای که با پردازنده‌های اینتل و سیلیکون سازگاری دارد – در حال اجراست و توسعه‌دهندگان از همین حالا می‌توانند برنامه‌هایشان را برای کار با پردازنده‌های جدید اپل، بهینه کنند.
اگر توسعه‌دهندگان بخواهند برنامه‌هایشان را برای سازگاری با پردازنده سیلیکون، به‌روز کنند، علاوه بر دسترسی به Document ها، انجمن‌های پشتیبانی، نسخه‌های بتا، آخرین نسخه Xcode و هر چیز دیگری که برای به‌روزرسانی و بهینه‌سازی نرم‌افزارشان نیاز دارند، می‌توانند به یک سخت‌افزار مخصوص جهت تست بهینه بودن و عملکرد برنامه‌شان نیز دسترسی داشته باشند. در حال حاضر، این دستگاه یک مک مینی مجهز به چیپ A12Z Bionic ، هارد SSD با ظرفیت ۵۱۲ گیگابایت، رم ۱۶ گیگابایت و تعدادی پورت ورودی و خروجی است.
نکته جالب توجه آن است که توسعه‌دهندگان برای بهره‌مندی از این مزایا، توسعه و عرضه نسخه بهینه نرم‌افزارشان، باید ۵۰۰ دلار بپردازند و بعد از انجام تست‌ها، مک مینی را به اپل بازگردانند!

نرم‌افزارهای آهنگ‌سازی موجود در سیستم عامل iOS می‌توانند روی کامپیوترهای سیلیکون اپل اجرا شوند.

همان‌طور که در قسمت قبل اشاره کردیم، چیپست‌های جدید اپل با معماری ARM یعنی همان معماری سخت‌افزار آیفون و آیپد طراحی شده‌اند. این بدان معناست که زین پس پردازنده کامپیوترهای مک، از همان نوع پردازنده‌های آیفون و آیپد خواهند بود و بنابراین، حالا دیگر شما می‌توانید نرم‌افزارهای آهنگ‌سازی موبایلی را در دسکتاپ اجرا نمائید. شنیده‌ها حاکی از این است که پردازنده‌های سیلیکون، از پلاگین قدرت‌مند AUv3 هم پشتیبانی خواهند کرد. اگر این مطلب واقعا درست باشد، فوق‌العاده خواهد بود. تصور کنید بتوانید از پلاگین‌های ارزان قیمتی که در موبایل‌تان خریداری کرده‌اید، در ورکستیشن‌تان بهره ببرید.

البته این خبر ضمن خوش‌حال کردن کاربران، باعث ناراحتی توسعه‌دهندگان خواهد شد؛ چرا که تا امروز توسعه‌دهندگان باید برای دو پتلفرم مجزا و مستقل، دو برنامه جداگانه طراحی می‌کردند و از هر کدام به صورت جداگانه کسب درآمد می‌کردند. از طرف دیگر، کاربران هم مجبور بودند برای استفاده از خدمات یک کمپانی در دو پلتفرم متفاوت، هزینه اضافه بپردازند. اما زین پس با وجود سخت‌افزار مشترک و امکانات نرم‌افزاری، کاربران فقط یک بار هزینه نرم‌افزار مورد نظرشان را پرداخت می‌کنند و از نرم‌افزار خریداری شده در پلتفرم‌های گوناگون بهره می‌برند. البته در مورد هزینه‌ها، باید ببینیم که آیا قیمت نرم‌افزارهای موبایلی بالا می‌رود یا قیمت نرم‌افزارهای دسکتاپ پائین می‌آید…

آیپد پرو و مک به یک‌دیگر نزدیک‌تر می‌شوند.

با یک‌پارچه‌سازی پلتفرم‌های موبایل و دسکتاپ، قطعا اختلاف نظراتی بین مردم به وجود خواهد آمد. گر چه کاربران هر پلتفرم با توجه به نیازشان تصمیم می‌گیرند که از پلتفرم خاصی استفاده کنند اما با این یک‌پارچه‌سازی، ممکن است مردم مک را به عنوان یک آیپد پرو با صفحه نمایش غیر لمسی در نظر بگیرند و از سوی دیگر، بعضی کاربران انتظار داشته باشند که با خرید یک آیپد پرو ارزان قیمت بتوانند از قدرت لاجیک در صفحات لمسی آیپدها بهره‌مند شوند.

اگر چنین باشد، می‌توانیم بگوئیم اپل به طور ویژه از موزیسین‌ها حمایت کرده و این فناوری می‌تواند به فناوری مورد علاقه موزیسین‌ها بدل شود. به این فکر کنید که با خرید تنها یک آیپد پرو بتوانید نرم‌افزارهای پیشرفته‌ای مانند لاجیک را در صفحات لمسی با کیفیت آیپد، اجرا کنید… واقعا بی‌نظیر است.

منبع musicradar
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 نظر
  1. احسان شایان می گوید

    با سلام
    لطفا اگر میتونید مطلبی هم در خصوص اصول و مراحل ضبط و میکس ویولن سولو هم اضافه کنید.
    ممنون از مطالب مفیدتون