9 ترفند برای شخصی سازی کردن لوپ ها

با این که بسیاری از پرودیوسرها طرفدار لوپ های سمپل شده ی فوق العاده ای هستند که شرکت هایی مانند Loopmasters، Zero-G، Noiiz، Sample Magic و بسیاری شرکت های دیگر در اختیار کاربران قرار می دهند، اما به ندرت پیش می آید که پرودیوسرهای حرفه ای از این سمپل ها همان طور که هستند و بدون هیچ تغییری استفاده کنند.

بیشتر پرودیوسرها ترجیح می دهند سمپل های مورد علاقه شان را حداقل کمی تغییر دهند و برخی اوقات این تغییرات بسیار زیاد خواهد بود. در ادامه ترفندهایی را با شما در میان خواهیم گذاشت تا بتوانید لوپ ها را از آن خود کنید.

1. برش دادن لوپ درام

پارت های درامی که به صورت لوپ درآمده اند معمولا از پیش پردازش و با صداهای دیگر ترکیب و لایه بندی شده اند تا جذابیت بیشتری نسبت به سمپل های تک ضربی پردازش نشده پیدا کنند. اگر از یک لوپ درام خوش صدا خوشتان آمد حتما آن را برش دهید، یک ضربه ی درام را ایزوله کنید و باقی لوپ را حذف کنید. این ضربه ی درام را در فولدر سمپل هایتان ذخیره کنید تا بعدا بتوانید از آن استفاده نمایید.

2. تاپ لوپ

لوپ هایی با عنوان Top loop که در سمپل پک ها پیدا می شوند، گرووهای پرکاشن و های-هت هستند که بخش بالای طیف فرکانسی را پُر می کنند. بجای این که بدون هیچ تغییری از این لوپ ها استفاده کنید، دو top loop را با یکدیگر ترکیب کنید، به صورتی که هر دو الگوی مشابهی را اجرا کنند.

سپس هر یک از آن ها را به جهت مخالف دیگری pan کنید تا استریو ایمیج میکس شما وایدتر شود، بدون این که با مشکلات phase هنگام پخش در حالت مونو مواجه شوید. شاید لازم باشد زمان بندی اجرای یکی از سمپل ها (یا هر دو) را کمی تغییر دهید تا گروو با ترک شما هماهنگ شود.

3. تایم استرچ

ایده ی خوبی است که با استفاده از قابلیت تایم استرچینگ در نرم افزار آهنگسازی کارهای خلاقانه و حتی مخرب انجام دهید! با استفاده از حالت Repitch می توانید هم pitch و هم زمان بندی یک لوپ درام را به شکلی تغییر دهید که یک صدای کاملا عجیب و جدید شود.

این کار همچنین برای ساختن اتفاقات ریتمیک فوق العاده است: یک لوپ پرکاشن که سرعت بالایی دارد را بردارید، سپس با استفاده از قابلیت تایم استرچ طول آن را به نیم یا یک چهارم کاهش دهید تا پاساژهای سریعی را از آن بسازید.

4. ابزارهای ترنزینت

پلاگین های Transient shaper ابزارهای قدرتمندی برای کار با لوپ ها هستند. با استفاده از یک Transient shaper می توانید اتک های تیز را نرم کنید یا با کاهش ساستین صداها، ضربات درام با اسنپ و اتک قدرتمندتری داشته باشید. همچنین می توانید ساستین یک لوپ را افزایش دهید و پانچ آن را از بین ببرید و به این ترتیب ضربات درام را به لایه های صوتی پس زمینه ی ملایم تبدیل کنید.

پلاگین های Noise gate هم برای تبدیل یک لوپ با ساستین برجسته به یک صدای استکاتو و مقطع ایده آل هستند – برای مثال با این کار می توانید ریورب نامطلوب یا نشت صدای سایر اجزای درام در یک لوپ درام را حذف کنید. علاوه بر این، پلاگین های ترنزینت چند بانده مانند iZotope Neutron 2 Transient Shaper را داریم که به شما اجازه می دهند مقادیر اتک و ساستین را در چند باند فرکانسی تنظیم کنید.

5. استفاده از الگوها

از الگوهای از پیش ساخته شده یا template ها برای الهام گرفتن استفاده کنید، سپس آن ها را به شکلی شخصی سازی کنید که کاربرد دیگری پیدا کنند. چه از پریست های Ultrabeat در نرم افزار Logic Pro یا پک های Maschine Expansion، همیشه می توانید الگویی که دوست دارید را لود کنید، سپس ضربات درام آن را با صداهای درام کاملا متفاوتی تعویض کنید.

یا این که می توانید یک الگوی پریست درام سینتی سایزری را انتخاب کنید و ضربه های درام آن را با سمپل ها یا صداهای سینتی سایز شده ای که خودتان ساخته اید تعویض کنید. نکته ی فوق العاده ای که در مورد این روش وجود دارد این است که به شما اجازه می دهد به راحتی الگوهای منحصر به فردی را خلق کنید بدون این که کسی متوجه شود از چه پریستی استفاده کرده اید.

6. ذخیره کردن افکت ها

افکت هایی که با تخریب کردن لوپ ها ساخته اید را در نرم افزار آهنگسازی تان ذخیره کنید، سپس آن ها را روی لوپ های صوتی دیگر لود کنید تا صداهایی جدیدی که ایجاد می شود الهام بگیرید.

اگر از چگونگی انجام این کار آگاهی ندارید به دفترچه ی راهنمای نرم افزارتان رجوع کنید؛ برای مثال در نرم افزار Logic Pro این کار با گزینه ی Save Channel Strip Setting As option انجام می شود و در نرم افزار Ableton Live باید از سیستم Audio Effect Rack استفاده کنید.

7. پردازش اطلاعات

ابزارهای پردازش صدا در نرم افزار آهنگسازی شما برای برش دادن لوپ هایی که در سمپل پک ها وجود دارند بسیار ارزشمند هستند.

وقتی این لوپ ها را برش می دهید و آن ها را از نو تنظیم می کنید، سعی کنید برخی از بخش ها را معکوس کنید و جریان گروو را برهم بزنید. سعی کنید بخش هایی را فید کنید تا در ولوم تنوع به وجود بیاورید و یا افکت ها یا حالت warp را روی برخی از بخش هایی که برش داده اید روشن و خاموش کند.

8. نویز پس زمینه

یک قسمت کوتاه لوپ شده از یک لوپ درام یا پرکاشن را بردارید – مثلا یک قسمت به ارزش زمانی نُت سفید یا نُت سیاه – سپس آن را زیر تمام طول گروو تکرار کنید.

بعد از این مرحله، از سایدچین کامپرشن یا شکل دادن به ولوم استفاده کنید تا گروو مناسبی به وجود آورید، لوپ را با سایر المان ها همراه کنید و افکت های خلاقانه استفاده کنید.

هدف این است نویز پس زمینه ی ملایمی را تولید کنید که با ترک حرکت و گروو را تقویت می کند.

9. حالت mute

وقتی لوپ درام سمپل پک را در پروژه تان اجرا کردید، با دکمه ی mute روی کانال مربوط به لوپ بازی کنید تا به یک لوپ ساده برسید.

وقتی به الگوی ساده ی دلخواهتان دست پیدا کردید، می توانید از اتومیشن روی دکمه ی mute استفاده کنید، یا بخش های مد نظرتان در لوپ را نگه دارید و بقیه را حذف کنید و یا این که از یک پلاگین داکینگ مانند Xfer Records LFOTool استفاده کنید و برش های ریتمیکی که می خواهید را روی این پلاگین ها ایجاد کنید.

منبع musicradar
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.