یازده قابلیت جدیدِ اف ال استودیو ۲۰

FL Studio (اف ال استودیو) یکی از محبوب ترین نرم افزارهای آهنگسازی در عمرِ ۳۵ سالۀ صنعت موسیقی الکترونیک بوده که به مناسبت بیست سالگیش مستقیماً از نسخۀ ۱۲ به ۲۰ مهاجرت کرده است! این برنامه با دارا بودن مجموعه ای غنی از افکت ها، پلاگین ها و سازهای موسیقی، یک خط تولید کامل آهنگسازی برای تحقق خواسته های شماست. اهمیت نرم افزار یاد شده تا آنجایی است که هیچ مقایسه ای بدون حضور آن کامل نیست.

بالاخره انتظارات به سر رسید و ایمیج لاین نسخۀ بومی نرم افزار آهنگسازی اش را برای کاربران مکینتاش نیز عرضه کرد. اکنون کاربران می توانند نسخۀ ۶۴ بیتی این برنامه را با همۀ امکاناتش در محیط مکینتاش تجربه کنند؛ بنابراین از شرِ واین و دیگر نرم افزارهای جانبی خلاص می شوید. این خوشحال کننده ترین خبری است که کاربران مکینتاش مدت ها منتظرش شنیدنش بودند. در ادامه شما را با تعداد دیگری از ویژگی های جدید این برنامه آشنا می کنیم:

۱- نمایش زندۀ شکل موج در حین ضبط

اف ال استودیو اکنون سیگنال های صوتی را در خلال ضبط نشان می دهد. البته این ویژگی در سایر نرم افزارهای آهنگسازی مزیتی رقابتی محسوب نشده و یک چیز عادی است که انتظار می رفت ایمیج لاین زودتر اقدام می کرد. بالاخره با اندکی تاخیر این ویژگی در نسخۀ بیستم قرار گرفته و کاربران در هنگام ضبط می توانند شکل امواج را به صورت زنده مشاهده کنند. این ویژگی برای تشخیص زودهنگام اعوجاج صوتی یا تنظیم نبودن دستگاه های متصل ضروری است چون به راحتی از روی شکل موج می توان پی به این مشکلات برد.

۲- گروه بندی برداشت ها

حالا اگر ضبط روی حالت loop قرار داشته باشد، تمامی برداشت ها در یک گروه قرار می گیرند. این ویژگی جدید به صورت خودکار ترکهای ضبط شده در یک برداشت را پشت سر هم قرار می دهد و بدین ترتیب ساخت کامپوزیشن از چندین ترک صوتی تسهیل خواهد شد.

۳- خروجی ۲۴ بیتی از Edison

کاربران اکنون می توانند از ابزار قدرتمند ضبط صدا یعنی ادیسون خروجی ۲۴ بیتی بگیرند. قبلاً فقط امکان گرفتن خروجی در دو فرم ۱۶ بیتی و ۳۲ بیتی وجود داشت که حالا با اضافه شدن خروجی ۲۴ بیتی این انتخاب ها گسترده تر شده است.

۴- واحدهای صوتی

در نسخۀ مکینتاش، کاربران می توانند از پلاگین Audio Unit اپل استفاده کنند. بله درست فهمیدید اف ال استودیو در نسخۀ جدید اجازه می دهد از AU مورد نظرِ خودتان استفاده کنید. در جریان باشید که این ویژگی قابلیت سازگاری با سایر سیستم عامل ها را زیر سوال می برد؛ پس در استفاده از آن محتاط باشید.

۵- امکانات جدید در Slicex

در نسخۀ جدید اف ال استودیو، پلاگین محبوب Slicex تغییرات زیادی کرده است. با کلیک راست روی Send Control نام تمامی ترک های مقصد slice ظاهر خواهد شد. همچنین در منوی جدید می توانید با انتخاب Select all cut groups همۀ آن ها را در یک گروه مجزا قرار دهید.

۶- کنترل تاخیر در Fruity Convolver

افکت های تاخیر (delay) برای اینکه واقعی به نظر برسند حجم زیادی از محاسبات لازم دارند. پلاگین Fruity Convolver در نسخۀ جدید، کنترل های اختصاصی در نمای impulse ارائه می دهد. بنابراین از این پس تغییر در تاخیرات به وجود آمده در مد impulse کار سختی نخواهد بود.

۷- قابلیت جدید در پلاگین Fruity Reeverb 2

پلاگین معروف Fruity Reeverb 2 همیشه یکی از بهترین ابزارها برای افزودن افکت آمبیانس (مثلاً شبیه سازی پخش صدا در سالن) است که کاربردهای زیادی در اف ال استودیو دارد. در نسخۀ جدید این پلاگین با افزوده شدن دو کنترل MOD و SPEED می توانید کنترل بیشتری روی سرعت و عمق افکت Reverb داشته باشید. بازی با این کنترل ها افکت را واقعی تر جلوه می دهد.

۸- پیش نمایش سریع

پیش نمایشگر کوچک جدید به شما این امکان را می دهد که نمایی سریع از کامپوننت های مختلف به کار رفته در لیست پخش را ببینید. کارایی اش را زمانی می فهمید که در قسمتی از playlist زوم کنید و بخواهید تصویری کلی از تمام کامپوننت ها داشته باشید. چنین پیش نمایشی در پیانو رول نیز وجود دارد.

۹- تولبار سفارشی

بعد از مدت ها بالاخره یک تولبار قابل شخصی سازی در اف ال استودیو قرار گرفت. شما می توانید تولبار را طبق نیاز خود تغییر دهید و آن را برای استفاده های بعدی ذخیره کنید. ویرایشگر این تولبار نیز در نوعِ خود جذاب است. شما می توانید هر المانی را از هر جایی که دوست دارید به تولبار درگ کنید. حتی می توانید آن را به پایین پنجره در اف ال استودیو بچسبانید.

۱۰- امکان ساخت چندین ارنجمنت

آیا تا الان برایتان پیش آمده که چندین پروژه با تنظیمات مختلف برای یک قطعۀ یکسان ایجاد کنید. معمولاً آهنگسازان این کار را برای مقایسۀ نتایج با هم انجام می دهند. قبلاً برای این کار باید چندین پروژۀ مجزا درست می کردید ولی در نسخۀ جدید Fl Studio چندین ارنجمنت را می توانید داخل یک پروژه واحد اعمال کنید و از هر یک خروجی مجزا بگیرید.

۱۱- بازگشت گراف ادیتور به شکلِ سابق

تیم تولیدکنندۀ اف ال استودیو به آرزوی کاربران خود جامۀ عمل پوشانده و گراف ادیتور موجود در استپ سیکونسر را به شکلِ سابق برگرداندند. با کلیک راست روی sample در Step Editor با اینترفیس آشنایی روبرو خواهید شد که راهی آسان برای بهبود سرعت، panning و نت ها در اختیار شما قرار می دهد. بعلاوه گراف ادیتور را می توانید تغییر اندازه دهید و با اسکرول ماوس در آن پیمایش کنید.

منبع musicradar
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.