کیت درام هیبریدی چیست؟

شاید بتوان گفت معرفی درام ماشین ها در دهه ی هشتاد میلادی یکی از نوآورانه ترین اتفاقات در تاریخ موسیقی پاپیولار است. درام ماشین هایی مانند Linn Electronics LinnDrum، Roland TR-808 Rhythm Composer و Emu Systems Drumulator صدای موسیقی یک دوره را شکل دادند. به علاوه، این درام ماشین ها راه را برای پیدایش موزیک های الکترونیک و موزیک های بر پایه ی سمپل مانند هیپ هاپ و EDM باز کردند.

در این دوره، استفاده از سمپل ها برای جذاب کردن صداهای درام آکوستیک هم رایج شد. صداهای درامی را تصور کنید که پرودوسر معروف یعنی Mutt Lange برای بندهایی مانند Def Leppard، AC/DC و The Cars ساخته است؛ این صداهای درامز تلفیقی از درام های آکوستیک، سمپل ها و دیگر تکنیک های خلاقانه ی ضبط هستند.

در دهه ی نود میلادی، استفاده از درام های سمپل شده در موزیک های راک – مخصوصا موزیک های آلترناتیو و گرانج راک – از مُد افتاد. با این حال حتی در برخی از ترک های آن دوره که صداهای درامز طبیعی داشتند هم از سمپل استفاده شده بود. برای مثال Andy Wallace (مهندس میکس) که برای بندهایی مانند Pearl Jam، Stone Temple Pilots و Jeff Buckley کار کرده است، با عبور دادن سمپل ها از ریورب برای جلوگیری از درز صدای hi-hat از سیگنال wet موفق شده میکس های درام تمیزتری خلق کند.

این روزها دیگر موزیسین ها نسبت به شیوه ای که برای تولید صداهای درامز وجود دارد تعصب آنچنانی ندارند. درامرهای مدرن از هر ابزاری استفاده می کنند، چه کیت های آکوستیک و چه کیت های الکترونیک؛ تنها چیزی که اهمیت دارد این است که کیت ها خوب صدا بدهند و برای استفاده در قطعات مناسب باشند. به همین دلیل کیت های درام هیبریدی که المان های آکوستیک و الکترونیک را تلفیق می کنند این روزها بسیار رایج شده اند. شما می توانید این کیت ها را در بسیاری از کنسرت های راک، پاپ و ایندی مشاهده کنید.

جمع کردن یک کیت هیبریدی برای بار اول شاید دشوار باشد، اما ابزارهای مدرن حالا بهتر از هر زمان دیگری به ما کمک می کنند تا درام های آکوستیک و الکترونیک را به شکلی موثر با هم ترکیب کنیم. در این مقاله اجزای یک کیت درام هیبریدی را برای شما توضیح خواهیم داد و به شما خواهیم گفت چرا این کیت ها هم روی استیج و هم در استودیو کارایی فوق العاده ای دارند.

 

اجزای یک کیت درام هیبریدی

در یک کیت درام هیبریدی ترکیبی از اجزای زیر استفاده می شود:

  • درامز آکوستیک
  • منبع صدا
  • پدهای درام

درامز آکوستیک

Gretsch acoustic drum set

این المان کاملا مشخص است! برای داشتن یک کیت درام هیبریدی، شما نیاز دارید به این که با یک ست درام آکوستیک شروع کنید. انتخاب این که چه کیت درام آکوستیکی را در یک ستاپ هیبریدی استفاده کنید نسبت به انتخاب یک کیت مستقل تفاوت زیادی ندارد. با این حال از آنجایی که اضافه کردن درامز الکترونیک آپشن های صوتی شما را به شکل قابل توجهی گسترده می کند، درامرهایی که از کیت های هیبریدی استفاده می کنند گاهی وقت ها کیت های ساده ای با تنها سه یا چهار قطعه تهیه را انتخاب می کنند. اما همیشه اینطور نیست. درامرهایی که کیت های آکوستیک بزرگ هفت تکه یا بیشتر را ترجیح می دهند کماکان به هیبریدی کردن ستاپ هایشان متمایل هستند. برای مثال، Brendan Buckley، درامر شکیرا، از یک کیت هیبریدی بزرگ 14 تکه استفاده می کند که متشکل از دو snare، چهار toms، یک kick، timbalitos، تنبک و تعدادی پدهای درام است. در ساخت کیت های هیبریدی هیچ محدودیتی وجود ندارد.

منبع صدا

Roland V-Drums TD-50 Drum Sound Module

بخش الکترونیک یک کیت هیبریدی نیازمند یک منبع (یا منابع) صدا می باشد. این منابع صدا شامل سمپل پدها، ماژول های درام الکترونیک و نرم افزارهای سمپل درام می شود.

  • سمپل پدها، مانند Roland SPD-SX و Alesis SamplePad Pro پدهای خودشان را دارند و معمولا با مجموعه ی بزرگی از صداهای سمپل شده به کاربر عرضه می شوند؛ شما همچنین می توانید سمپل های خودتان را نیز روی این سمپل پدها آپلود کنید. برخی سمپل پدها به کاربر اجازه می دهند با خود پد، سمپل ها را کات کند؛ این ویژگی در تنظیم کردن پارت ها موثر خواهد بود.
  • ماژول های درام الکترونیک معمولا روی کیت های درام الکترونیک پیشرفته دیده می شوند. با این وجود امکان خرید آن ها به صورت مجزا هم وجود دارد و می توان از آن ها با بیشتر تریگرها یا پدهای درام استاندارد استفاده کرد. از نمونه های خوب این ماژول ها می توان به Yamaha DTX9000 Trigger Module و Roland V-Drums TD-50 Drum Sound Module اشاره کرد. نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که برخی ماژول ها با بعضی از پدها و تریگرها بهتر کار می کنند.
  • نرم افزار سمپل درام هم به منظور تولید صدا برای کیت های هیبریدی استفاده می شود؛ هم در اجرای زنده و هم در استودیو. تعداد نرم افزارهایی از این دست بسیار زیاد است که علیرغم قیمت مناسبی که دارند، مجموعه ی وسیعی از صداهای درام سمپل شده را به کاربر ارائه می دهند. برخی از برنامه های سمپل درام تمرکزشان روی سمپل های آکوستیکی است که صدایی طبیعی دارند و صداهای مالتی سمپل فوق العاده واقعی را به کاربر ارائه می دهند؛ مانند نرم افزار Toontrack Superior Drummer 3. دیگر نرم افزارها، مانند Native Instruments Battery 4 (که در مجموعه ی Native Instruments Komplete 12 وجود دارد) بیشتر به صداهای سینتی سایز شده تمایل دارند. برای استفاده از نرم افزار برای کیت هیبریدی نیاز به لپ تاپ و یک کارت صدا خواهید داشت. همچنین این موضوع را نیز مد نظر داشته باشید که بر حسب نوع کارت صدا و قدرت پردازشی کامپیوترتان شاید با معضل تاخیر (latency) مواجه شوید که در صورت استفاده از سمپل د یا ماژول درام چنین مشکلی برایتان پیش نخواهد آمد.

درام پدها و تریگرها

Sensory Percussion Drum Sensor Kits

تنوع بسیار زیادی از درام پدها و تریگرهایی وجود دارد که می توان از آن ها در یک کیت درام هیبریدی استفاده کرد؛ این که کدام یک برای شما بهتر است کاملا بستگی به نظر شخصی شما دارد. اگر تنها به اضافه کردن صداهای الکترونیک به کیت درام علاقه دارید و نمی خواهید صدای درامز آکوستیک تان را با دیگر صداها لایه بندی کنید، در این حالت یک سمپلینگ پد یا درام پدهای مجزا مانند Roland PDX-6 V-Pad Snare یا KAT Percussion KT2EP5 11-inch Pad برای شما کافی خواهد بود. اما اگر می خواهید صداهای درام را لایه بندی کنید، نیاز به اضافه کردن تریگرها به درامز آکوستیک خواهید داشت. درام تریگرها دستگاه های کوچکی هستند که روی درام نصب می شوند و هر بار که درامی که تریگر روی آن نصب شده به صدا درآید، سیگنالی را ارسال می کنند. این تریگرها هم می توانند مانند ddrum DDRS Red Shot Trigger ساده باشند و تنها یک سیگنال تریگر را به منبع صدا ارسال کنند و هم می توانند پیچیده تر و دارای ویژگی های پیشرفته باشند. برای مثال Yamaha DT-50S یک تریگر دو ناحیه ای می باشد که به شما اجازه می دهد سمپل های مجزایی را از قسمت های هِد و ریم اجرا کنید. کمپانی Sensory Percussion حتی انعطاف بیشتری را فراهم کرده و یک درام تریگر 10 ناحیه ای را توسعه داده که یک درام را به اینسترومنت مالتی پد گسترده ای تبدیل می کند.

درام های هیبریدی روی استیج

معمولا وقتی درامرها به کیت های هیبریدی فکر می کنند، آن ها را برای اجرای زنده در نظر می گیرند. علاوه بر کاربردهای خلاقانه ای که پیش تر به آن ها اشاره کردیم، استفاده از یک کیت هیبریدی برای اجرای زنده چند مزیت کاربردی هم دارد.

یکی از این مزیت ها این است که شما می توانید صدایی که در استودیو ساخته اید را به روی استیج بیاورید، چه منبع آن ها صدای درام آکوستیک باشد، چه صداهای الکترونیکی و چه سمپل های رندوم. در موسیقی مدرن، طراحی صدا اهمیت زیادی دارد و شنوندگان انتظار دارند علاوه بر یک قطعه ی جذاب، صداهای جذابی را نیز در آن بشنوند. با یک کیت هیبریدی، شما به چنین چیزی دست پیدا خواهید کرد. همچنین کیت های هیبریدی به شما اجازه می دهند هم پاساژهای کوبه ای و هم پاساژهای ملودیک را اجرا کنید. از آنجایی که سمپل هایی که شما به عنوان منبع صدا استفاده می کنید کاملا انتخاب خودتان هستند، می توانید با استفاده از کیت هیبریدی صداهای سینتی سایزری مانند ماریمبا، هورن، بِل و بیس را نیز به وسیله ی آن اجرا کنید.

یکی دیگر از مزیت های کیت های هیبریدی این است که کنترل بیشتری روی پایداری صدا دارند. صدابرداران اجرای زنده تکنیک های میکروفن گذاری و تکنیک های میکس متفاوتی دارند، پس صدای کیت شما وقتی در اسپیکرها پخش می شود، در هر سالنی صدای متفاوتی خواهد داشت. اما با یک کیت هیبریدی، شما می توانید سمپل ها را مستقیما به اسپیکرها ارسال کنید، بدون این که نیاز به اعمال پردازش روی آن ها باشد.

در نهایت، وقتی شما در گروهی اجرا می کنید که از لوپ ها و ترک های پس زمینه استفاده می کند، ممکن است شما به عنوان درامر وظیفه ی پلی کردن المان هایی که قبلا ضبط شده اند را به عهده داشته باشید. با یک کیت هیبریدی به راحتی می توانید لوپ ها و بانک های سمپل را بر اساس ست لیست ساماندهی کنید و با فشار دادن پدها به راحتی ترک های پس زمینه را اجرا نمایید.

درام های هیبریدی در استودیو

راه اندازی یک کیت هیبریدی برای ضبط استودیویی نسبتا ساده است، حداقل نسبت به اجرای زنده کار راحت تری در پیش دارید. از آنجایی که تقریبا تمام ماژول های درام و اینترفیس های درام-تریگر از MIDI پشتیبانی می کنند، متصل کردن آن ها به نرم افزار آهنگسازی با اتصال میدی کنترلرها به کامپیوتر هیچ تفاوتی ندارد. شاید بتوان گفت داشتن یک ستاپ درام هیبریدی در موقعیت استودیویی واقعا لازم نباشد. به هر حال لایه بندی کردن صداهای آکوستیک و الکترونیک در حین تنظیم قطعه همزمان اتفاق نمی افتد. در تنظیم های مدرن به شدت به ساخت بخش به بخش پارت ها تکیه می شود و تنظیم کننده ها از بانک های سمپل مختلفی استفاده می کنند، لوپ ها و وان شات های خودشان را می سازند و برای ساخت بافت های صوتی کوبه ای، طراحی صدای اکسپریمنتال را در آغوش می گیرند.

اما داشتن یک کیت هیبریدی در شرایط استودیویی می تواند مزیت های خودش را هم داشته باشد. اول این که حتی اگر در حین ضبط هیچ صدای الکترونیکی را اجرا نمی کنید، با استفاده از اینترفیس های تریگر و ماژول های درام می تواند بی درنگ اجرای درام را به MIDI تبدیل کنید. پس وقتی شروع به اضافه کردن دیگر صداها و پرکاشن الکترونیک می کنید، آن را با دیتای MIDI که حاوی groove و حس طبیعی اجرای یک درامر است اجرا خواهید کرد. البته این کار را می توانید پس از ضبط و با استفاده از نرم افزارهای درام انجام دهید صدای ضبط شده را در این مرحله به MIDI تبدیل کنید، اما اگر قصد لایه بندی کردن صداهای آکوستیک و الکترونیک را دارید، راهکار قبلی در وقت شما صرفه جویی خواهد کرد. ثانیا، کیت های هیبریدی ابزاری ایده آلی برای الهام بخشیدن به شما در استودیو هستند. وقتی درامرها همزمان به کیت های آکوستیک و الکترونیک دسترسی داشته باشند، نحوه ای که این صداها را در حین اجرا ترکیب می کنند ممکن است جذاب تر از چیزی باشد که با لایه بندی کردن صداها بدست می آورید.

جمع بندی

از بندهای مستقل کوچک گرفته تا آرتیست های حرفه ای و سطح بالا، کیت های درام هیبریدی توجه افراد زیادی را به خود جلب کرده اند. اگر به فکر جمع کردن یک کیت هیبریدی هستید و نمی دانید باید کار را از کجا شروع کنید، کارشناسان ما در تهران ملودی پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.

منبع sweetwater
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.