فصل ششم، اشتباهات رایج در استفاده از اکولایزر

مقدمه

در این سری از ویدیوها با ۱۲ ویدئو، رایج ترین اشتباهات در اکولایز کردن را با هم بررسی خواهیم کرد.

۱- Introduction

تمامی افرادی که در زمینه ضبط صدا فعالیت می کنند می‌دانند که اکولایز کردن یکی از مهمترین قسمت ها در تولید موسیقی به شمار می رود. فرایندی که در تمامی مراحل میکس و مسترینگ وجود دارد.

۲- EQ Choices

امروزه در بیشتر نرم افزارهای آهنگسازی، تعدادی اکولایزر پیش فرض به چشم می خورد که عمدتا از نوع پارامتریک هستند و پاسخگوی اکثر نیازهای افراد می باشند. اما قطعا این سوال در ذهن شما هم شکل گرفته که این تنوع بسیار قابل توجه در اکولایزرها به چه دلیل است؟ برای یافتن پاسخ این سوال تماشای این ویدیو را به شما پیشنهاد می کنیم.

۳- Bass Challenges

فرکانس های پایین، یکی از چالش بر انگیزترین قسمت های کار با اکولایزرها محسوب می شوند. به علت شرایط نسبتا مناسب استودیوهای ضبط موسیقی و پاسخگویی اسپیکرها نمی توانیم به آنچه که در مورد فرکانس های پایین تر از ۲۰۰ تا ۳۰۰ هرتز می شنویم، اطمینان کنیم.

۴- High End Pitfalls

یکی از چالش برانگیزترین وسوسه ها در هنگام کار با اکولایزر، تنظیم پارامترها در بالاترین میزان ممکن برای دستیابی به حداکثر وضوح در صداهاست. در این ویدیو توضیحات متفاوتی را در مورد فرکانس ها به همراه نمونه هایی ارائه خواهیم کرد.

۵- Watch the Midrange

تولید کنندگان حرفه ای موسیقی به خوبی نسبتا به این موضوع آگاهی دارند که بیشتر هارمونیک ها و فرکانس های اساسی سازهای موسیقی در محدوده میدرنج قرار می گیرند. بنابراین در زمان میکس، لازم است توجه ویژه ای به این فرکانس ها که در محدوده ۳۰۰ هرتز تا ۳ کیلوهرتز جای می گیرند داشته باشید.

۶- Bypass Tips

از آنجایی که در پروسه میکس، گوش، به ترک های اکولایز شده عادت می کند، فراموش می کنیم که صداها بدون پردازش به چه شکل بوده اند و حتی ممکن است در حین کار، پردازش بسیار بیشتری را اعمال کنیم، مطمئن ترین راه برای چک کردن نسخه اصلی ترک، استفاده از دکمه Bypass خواهد بود.

۷- Soloing & Masking

یکی از احتمالات بسیار مهمی که در حین کار اتفاق می افتد این است که ممکن است استفاده از اکولایزر بر روی یک ترک کاملا مناسب برسد، اما زمانی که به این ترک اکولایز شده به همراه دیگر صداهای حاضر در میکس گوش می دهیم، صدای مناسبی به گوشمان نمی رسد.

۸- EQ Habits

همه ما ابزارها و تنظیمات مورد علاقه ای برای کار ضبط و میکس داریم و اکولایز کردن هم از این قاعده مستثنی نیست و معمولا نتیجه مورد علاقه ما را به دنبال دارند، اما از آنجایی که هر صدا و هر ساز، تن صدای منحصر به خود را دارد، نتیجه کار در هر میکس متفاوت خواهد بود.

۹- Sensible EQ

علاوه بر اینکه در استفاده بیش از حد از اکولایزر در یک محدوده خاص باید اجتناب کنید، باید مراقب باشید که این استفاده بیش از حد منجر به مصنوعی شدن صداها نشود. کاربرد بیش از حد اکولایزر ممکن است در ابتدا جذاب و فریبنده باشد، اما به سرعت خسته کننده خواهد شد.

۱۰- Reference Tracks

یه میکسمن تازه کار چگونه باید بهترین کاربرد اکولایزر را تشخیص دهد؟ جواب این است که همیشه باید یک ترک رفرنس(مرجع) در اختیار داشته باشید. صدای رفرنس در ضبط های اکوستیک، صدای خام خواننده یا ساز خواهد بود.

۱۱- Mix Mastering Mistakes

این نکته یکی از ابتدایی ترین موضوعاتی است که در زمینه مسترینگ آموزش داده می شود، که پردازشی که بر روی مَستر باس انجام می شود، از آن جهت که تمام بخش های میکس را تحت تاثیر قرار می دهد باید با دقت زیاد و در حد تغییر منحنی ها به اندازه نیم تا یک دسیبل انجام شود.

۱۲- Wrap-Up

در حالی که موضوع کار با اکولایزر، ضبط و میکس صدا و نحوه کار با آن ها بسیار مفصل است، این ۱۰ پیشنهاد برای تمامی افرادی که با اکولایزر کار می کنند بسیار کاربردی و مفید خواهد بود.