راهنمای خرید یوکللی

امروزه آرتیست های زیادی جذب تُن صدا و قابلیت حمل آسان یوکللی شده اند. در هنگام خرید، با انتخاب های زیادی که پیش روی شما قرار می گیرد، ممکن است فهمیدن این که کدام یوکللی برای شما مناسب تر است مشکل باشد، مخصوصا اگر اولین باری باشد که می خواهید یوکللی بخرید. در این مقاله به شما کمک خواهیم کرد تا یوکللی مناسبی را برای خود انتخاب کنید.

نکاتی که باید مد نظر قرار دهید

برای خرید یوکللی، چهار نکته ی اصلی وجود دارد:

۱- کیفیت و بودجه: آیا یک یوکللی حرفه ای نیاز دارید یا یک ساز مبتدی؟ سطح نوازندگی خود را مد نظر قرار دهید و بر حسب آن اقدام به خرید یوکللی کنید.

۲- صدا و سایز مناسب: اندازه ی بدنه ی ساز روی صدای آن تاثیر می گذارد. اگر ممکن بود، قبل از خرید حتما چند سایز مختلف را تست کنید.

۳- آکوستیک یا آکوستیک-الکتریک: می خواهید ضبط کنید یا به اجرای زنده بپردازید؟ یوکللی هایی که پیکاپ آن-بورد دارند می توانند کار شما را برای اجرای زنده بسیار راحت تر کنند.

۴- صدا و اقلیم: یوکللی ها از گستره ای از مواد مختلف ساخته می شوند، از پلاستیک گرفته تا چوب هایی که کمتر نام آن ها را شنیده اید. هرکدام از این ساختارها نقاط ضعف و قوت خودشان را دارند.

۱- یک یوکللی مناسب باید متناسب با سطح نوازندگی و بودجه ی شما باشد

در دنیای سازها هم قانون “هزینه بیشتر، کالای مرغوب تر” برقرار است. این اصل در مورد یوکللی کاملا صادق است. اگر شما یک نوازنده ی حرفه ای یوکللی هستید، باید آماده ی پرداخت هزینه ی قابل توجه برای یک ساز با کیفیت باشید. از طرف دیگر، اگر نوازنده ای مبتدی هستید یا به دنبال سازی برای تمرین و آموزش می گردید، یک یوکللی مبتدی یا میان رده کار شما را راه خواهد انداخت.

۲- یوکللی باید دارای سایز و صدای مناسبی باشد

یوکللی ها چهار سایز اصلی دارند که از کوچکترین به بزرگترین عبارتند از: سوپرانو، کنسرت، تنور و باریتون. هرکدام از این سایزها نه تنها روی نوع نواختن با ساز تاثیر می گذارد، بلکه صدای ساز را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. برای مثال یک یوکللی سوپرانوی کوچک نسبت به یوکللی هایی با سایز بزرگ تر، معمولا دارای فینگربورد کوچک تری می باشد و این یعنی stretch کردن با آن راحت تر است اما انگشت گذاری برای افرادی که دست های بزرگ تری دارند ممکن است کمی مشکل باشد. همچنین بدنه ی کوچک یوکللی سوپرانو ممکن است مناسب نوع ساز گرفتن و ساز زدن شما نباشد. نمی توانید با حدس زدن متوجه شوید که کدام سایز یوکللی مناسب شماست؛ باید به فروشگاه رفته و سایزهای مختلف را امتحان کنید. به علاوه، یوکللی های با سایز بزرگ تر معمولا تُن صدای گرم تری دارند و نسبت به انواع کوچک تر صدای بلندتری را به شما ارائه می دهند. پس لازم است در حین خرید حتما به این مورد توجه داشته باشید. اگر شما نوازنده ی سولو هستید، احتمالا به یک یوکللی با صدای حجیم و بلند نیاز خواهید داشت. اما اگر شما جزو نوازندگان همراهی کننده هستید، باید توجه داشته باشید که یک یوکللی بزرگ صدای بلندی دارد و با استفاده از یوکللی بزرگ ممکن است فضای صوتی مورد نیاز برای دیگر نوازندگان را اشغال کنید.

سایزهای استاندارد یوکللی (از کوچک به بزرگ):

– سوپرانو: بین ۱۲ تا ۱۵ فرت

– کنسرت: بین ۱۵ تا ۲۰ فرت

– تنور: بین ۱۵ تا ۲۵ فرت

– باریتون: بیش از ۱۸ فرت/ همچنین این سایز به جای کوک استاندارد سل – دو – می – لا به صورت ر – سل – سی – می کوک می شود.

* فرت بورد بزرگ تر یعنی فضای بیش تری بین فرت ها وجود خواهد داشت، ساز زدن آسان تر خواهد بود و افرادی که دست های بزرگی دارند راحت تر به ساز زدن خواهند پرداخت.

* بدنه ی بزرگ تر یعنی تُن صدای حجیم تر، صدای عمیق تر و صدای بلندتر.

مطالب مرتبط

یوکللی باید مناسب نیازهای ضبط و اجرای زنده ی شما باشد

آیا هدف نهایی شما از خرید یوکللی این است که از آن در اجرای زنده استفاده کنید؟ یا می خواهید با آن در استودیو به ضبط کردن بپردازید؟ اگر می خواهید از ساز خود در کنسرت استفاده کنید، شاید لازم باشد یک یوکللی آکوستیک-الکتریک با یک پیکاپ آن-بورد را انتخاب کنید. یک یوکللی آکوستیک-الکتریک دارای پیکاپ آن-بورد می باشد و به شما اجازه می دهد به جای استفاده از میکروفن برای پخش صدای ساز با ولوم بالا، از خروجی ¼ اینچی استفاده کنید و به این وسیله صدای یوکللی را مستقیما به سیستم اسپیکر محل اجرای زنده بفرستید یا اگر در استودیو هستید آن را مستقیما به کارت صدا متصل کنید.

از طرف دیگر، اگر تنها با یوکللی تمرین می کنید و در حال آموزش دیدن هستید، یا اگر فعلا قرار نیست از سازتان در اجراهای زنده و کنسرت ها استفاده کنید، در این صورت می توانید پولتان را نگه دارید و با صرف هزینه ای کمتر، یک مدل تمام آکوستیک بخرید.

یوکللی باید صدای مورد نظرتان را داشته و مناسب آب و هوای محل زندگی شما باشد

مانند گیتارهای آکوستیک، یوکللی های گران قیمت تر از چوب های با کیفیت تر ساخته می شوند. مزیت یوکللی هایی که از چوب های مرغوب ساخته شده اند این است که ظاهر جذاب تری دارند و علاوه بر صدای بلندتر، تُن صدای عمیق تر و غنی تری دارند. با این حال نکته ای که در مورد این نوع چوب های مرغوب باید در نظر داشته باشید این است که این چوب ها نسبت به دما و رطوبت حساس هستند و اگر به درستی از آن ها مراقبت نکنید ممکن است دچار تغییر شکل شوند. در بازه ی قیمتی پایین معمولا جنس یوکللی ها از لمینیت (لایه های فشرده ی چوب) و پلاستیک است. این نوع مواد نسبت به تغییرات آب و هوایی مقاوم تر هستند که البته برای داشتن این طول عمر بالا، ظاهر و تُن صدای ساز قربانی می شود.

منبع Sweetwater
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.