ترفندهایی برای ضبط صدا از زبان Greg Wurth مهندس صدای آثار Steve Vai

هیچ یک از تجهیزات استودیویی نمی توانند کمبود اطلاعات افراد در زمینه ی ضبط صدا را جبران کنند. در این مقاله چند توصیه برای ضبط را با شما به اشتراک می گذاریم.

۱- همه چیز از نوازنده شروع می شود

نوازنده کسی است که صدایی که قرار است شما با آن کار کنید را تولید می کند. اگر گیتاریست نتواند صدای خوبی را از سازش بگیرد از همین ابتدای کار مشکلات آغاز می شوند.

۲- تجهیزاتتان را بشناسید

نحوه ی عملکرد میکروفن را یاد بگیرید. تجهیزات استودیویی را همان طوری انتخاب کنید که یک گیتار، امپ یا پدال را انتخاب می کنید. وقتی تجهیزات تان کامل شد و صدای آن ها در اتاق خوب و دلنشین به گوش می رسید، نوبت به انتخاب میکروفن می رسد و شما باید بدانید چه میکروفنی را انتخاب کنید و همچنین بدانید میکروفن های کاندنسر یا داینامیک و یا ریبون چگونه صدا می دهند. سپس باید تصمیم بگیرید که آیا تنها از یک میکروفن لازم است استفاده کنید یا چند میکروفن را برای ضبط یک صدا به کار بگیرید.

۳- بگذارید موسیقی راهنمای شما باشد

به موزیک گوش دهید و ببینید چه چیزی را طلب می کند؟ مثلا شاید شما همیشه از یک میکروفن برای امپ گیتار استفاده کنید، اما ممکن است با میکسی سر و کار داشته باشید که میکروفن دیگری را برای امپلی فایر نیاز داشته باشد تا صدای گیتار در آن میکس بهتر شنیده شود. زنجیره ی سیگنال شما در همه ی میکس ها مشابه نخواهد بود و هر میکسی نیازهای خودش را خواهد داشت.

مطالب مرتبط

۴- مینیمالیست باشید

با کمترین تعداد افکت ها در زنجیره ی سیگنال کار خودتان را شروع کنید؛ مثلا یک میکروفن که به یک پری امپ و نهایتا به کامپیوتر متصل شده. هیچ چیزی به زنجیره ی سیگنال ها اضافه نکنید مگر این که نتوانید با تغییر تنظیمات امپلی فایر، گیتار یا پدال، صدای دلخواهتان را بدست بیاورید. خیلی از افراد در همان شروع کار، کمپرسور، اکولایزر یا هر چیزی که دم دستشان باشد را به زنجیره اضافه می کنند. این کار بسیار اشتباه است و هر افکتی تنها در صورت نیاز باید اضافه شود، در غیر این صورت افت کیفیت محسوسی را در صدا خواهید شنید. وقتی افکت ها را تک تک به زنجیره اضافه کنید، دقیقا متوجه می شوید که هرکدام چه تاثیری روی صدا می گذارند و این که آیا صدا را بهتر می کنند یا بدتر، پس اگر مشکلی ایجاد شود خیلی راحت خواهید توانست آن را برطرف کنید. خیلی مهم است که صدا را حتی قبل از راه اندازی میکروفن ها درست کنید. سعی کنید تا جایی که ممکن است صدا را دست نزنید و بگذارید خالص بودن صدا حفظ شود.

۵- ریسک کنید

خلاق باشید و همیشه آماده ی تغییر چیزی باشید. از تغییر دادن جای میکروفن هراس نداشته باشید. از شکستن قوانین نترسید، چرا که جایی که قوانین شکسته می شوند، اتفاقات جذاب و بکری رخ می دهد. البته زمانی باید این کار را کنید که قوانین را به خوبی بشناسید و دقیقا بدانید دارید چه کاری انجام می دهید.

۶- اصلاح کردن صداها را به مرحله ی میکس موکول نکنید

شما باید بدانید که چگونه اشکالات مختلف را برطرف کنید. اگر نویز ناخواسته ای در صدا می شنوید، لازم است بدانید چه چیزی موجب به وجود آمدن آن نویز شده و قبل از این که شروع به ضبط کنید اشکالات را برطرف نمایید. خیلی از افراد به راحتی از این مرحله عبور می کنند و می گویند “بعدا در میکس آن را درست می کنیم” که این طرز تفکر درست نیست. همچنین نوازنده ها و خواننده ها اگر صداها را به شکل مطلوبی بشنوند اجرای بهتری خواهند داشت.

۷- اصول هر کاری را یاد بگیرید

با این که YouTube مزایای بسیار زیادی دارد اما در بعضی موارد مانع از آموزش صحیح افراد می شود چرا که این دسته از افراد از YouTube برای یاد گرفتن سریع و سطحی موضوعات مختلف استفاده می کنند و از یاد گرفتن چیزهای اصولی چشم پوشی می کنند، چرا که این مسائل معمولا حوصله سربر هستند. اگر کارتان برایتان مهم است، باید برایش وقت بگذارید و موضوعات مختلف را به صورت اصولی یاد بگیرید.

منبع musicradar
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.