آهنگسازی با لپ تاپ: چطور تجهیزات را بهینه کنیم

خوشبختانه تکنولوژی در سال های اخیر پیشرفت زیادی کرده و لپ تاپ ها آنقدر قدرتمند شده اند که شما می توانید یک استودیوی آهنگسازی پرتابل داشته باشید و آن را با خود هرجایی که می خواهید حمل کنید.
در این مقاله به تمام نکات ضروری مربوط به آهنگسازی روی لپ تاپ اشاره خواهیم کرد.

۱- روی لپ تاپ سرمایه گذاری کنید

شما به یک کامپیوتر پرتابل نیاز دارید. اگرچه تبلت های امروزی بسیار قدرتمند شده اند اما هنوز در بحث کانکشن ها بسیار محدود هستند. به علاوه برای این که بتوانید صدایی حرفه ای داشته باشید باید بتوانید به تمام بانک های سمپل و پلاگین هایتان دسترسی داشته باشید که این کار را نمی توانید با یک تبلت انجام دهید.
دو چیز مهمی که باید در خرید لپ تاپ در نظر داشته باشید، RAM و فضای هارد درایو است که قاعدتا هرچه بیشتر باشند بهتر خواهد بود. هرچه سمپل بیشتری بخواهید در پروژه هایتان استفاده کنید به رم بیشتری نیاز خواهید داشت.
بسیاری از بانک های سمپل همچنین فضای بیشتری برای ذخیره سازی سمپل ها نیاز دارند و شما باید مطمئن شوید لپ تاپ شما گنجایش این سمپل ها را داشته باشد. اگر می توانید یک هارد SSD تهیه کنید؛ با این هاردها پروژه های شما سریع تر لود می شوند و شما کارهای بیشتری را می توانید به صورت همزمان انجام دهید. با این حال اگر می خواهید در هزینه هایتان صرفه جویی کنید تنها کافیست یک هارد اکسترنال تهیه کنید تا بتوانید آن را با خودتان حمل کنید. سعی کنید هارد اکسترنال شما از اتصال پرسرعت USB 3.0 یا Thunderbolt پشتیبانی کند.

۲- سیستم عامل را سنگین نکنید

از آنجایی که لپ تاپ ها به شکلی طراحی شده اند که قابلیت پرتابل بودن آن ها بر قدرتشان مقدم باشد، معمولا مشخصات لپ تاپ ها با دسکتاپ ها هم تراز نیست. به همین دلیل شما باید سعی کنید تا می توانید سیستم عامل لپ تاپتان را تمیز نگه دارید. هر نرم افزاری که نیاز ندارید را حذف کنید و تمام اکستنشن های غیر ضروری سیستم را غیر فعال کنید.

۳- حواستان به مقدار مصرف RAM باشد

وقتی با لپ تاپ کار می کنید، بیشتر باید مراقب باشید که کدام پلاگین ها و برنامه ها را لود می کنید. معمولا لپ تاپ ها رم کمتری نسبت به دسکتاپ ها دارند، پس باید حواستان به مقدار رمی که دارید باشد. از تمام برنامه هایی که لازم ندارید، خارج شوید. بعضی نرم افزارها هستند که در پس زمینه ی سیستم عامل فعالیت می کنند اما می توانند رم زیادی را به خود اختصاص دهند؛ سعی کنید این دست از برنامه ها را غیر فعال کنید، اپلیکیشن تقویم در سیستم عامل مک از همین برنامه هاست.

۴- از پلاگین هایتان نهایت بهره را ببرید

از آنجایی که قدرت لپ تاپ شما محدود است، باید دقت بیشتری در انتخاب پلاگین هایی که استفاده می کنید داشته باشید. بهتر است پلاگین هایی را در اولویت قرار دهید که سبک هستند (یعنی قدرت پردازشی و فضای رم زیادی طلب نمی کنند).

۵- Freeze و Bounce

هر زمانی که ممکن بود باید سعی کنید تا جایی که می توانید بار پردازشی را از روی هارد کم کنید. این یعنی باید ترک هایتان را freeze یا bounce کنید. تمام نرم افزارهای آهنگسازی چنین قابلیتی را دارند.
وقتی شما یک ترک را freeze می کنید، نرم افزار آهنگسازی شما یک فایل WAV از ترک شما می سازد، همراه با تمام افکت هایی که روی ترک استفاده کرده اید. سپس پلاگین آن نرم غیر فعال می شود و این کار باعث خالی شدن مموری و برداشته شدن بار CPU خواهد شد. پس در این حالت بجای این که نرم افزار شما پلاگین را اجرا کند، تنها فایلی که bounce (یا freeze) کرده اید را پلی بک می کند.

مطالب مرتبط

۶- بکاپ بگیرید

از آنجایی که شما با لپ تاپتان زیاد جابجا می شوید احتمال آسیب دیدن لپ تاپ شما زیاد است و ممکن است به از دست رفتن تمام اطلاعاتتان منجر شود. پس همیشه یک هارد برای بکاپ گرفتن همراهتان داشته باشید. شما از تمام پروژه هایتان باید بکاپ تهیه کنید. هرچه بکاپ های بیشتری داشته باشید، اطلاعات شما بیشتر در امان خواهند بود. اگر می توانید دو هارد اکسترنال برای بکاپ گرفتن تهیه کنید و هر کدام از آن ها را در مکان های متفاوت نگهداری کنید. اگر هم بتوانید پروژه هایتان را در فضای ابری (مانند Dropbox یا Google Drive) ذخیره کنید که چه بهتر.

۷- کارت صدا

استفاده از کارت صدا بستگی به این دارد که بخواهید ساز یا وکال ضبط کنید یا نه. احتمالا شما هم نمی خواهید وسایل زیادی را به لپ تاپ متصل کنید، چون حمل کرد وسایلتان سخت تر می شود. به طور کلی می توانید از کارت صدا صرف نظر کنید. با این وجود اگر می دانید که نیاز به انجام ضبط هایی با کیفیت استودیویی خواهید داشت، یک کارت صدای پرتابل تهیه کنید. آلبوم Room Service از برایان آدامز تماما در طول تور اروپایی او، در هتل های مختلف و بک استیج کنسرت ها ضبط شده است.

۸- میدی کنترلر پرتابل

همان چیزی که راجع به کارت صدا گفتیم در رابطه با میدی کیبوردها هم صدق می کند؛ یک میدی کنترلر ۸۸ کلاویه ای احتمالا مناسب شما نخواهد بود و شما باید به دنبال مدل های پرتابل باشید. مثلا یک میدی کیبورد دو کلاویه ای احتمالا برای شما کافی باشد. اگر حمل کردن میدی کیبوردهای پرتابل ها برایتان سخت است می توانید کار با Piano Roll (در نرم افزار Logic) یا Key Editor (در نرم افزار Cubase)، ویژگی MIDI Editor (در نرم افزار Ableton Live) و Editor (در نرم افزار Studio One) را یاد بگیرید. کار کردن با پیانو رول ها زمان بیشتری از شما خواهد گرفت اما کارتان را راه می اندازد و می توانید نت های مد نظرتان را وارد نرم افزار آهنگسازی کنید.
البته بسیاری از نرم افزارهای آهنگسازی به شما اجازه می دهند کیبورد کامپیوترتان را به شکل کلاویه های یک میدی کیبورد درآورید. آپشن هایی مانند تغییر اکتاو، velocity و modulation هم احتمالا برای شما فراهم خواهد بود.

۹- لیست کردن وسایل مورد نیاز

به آخرین نکته می رسیم که اهمیت زیادی هم دارد. اگر قصد دارید در طول سفر به آهنگسازی بپردازید باید مطمئن باشید که تمام لوازم مورد نیازتان را با خود به همراه خواهید داشت. لیستی از لوازم مورد نیازتان را تهیه کنید تا چیزی را فراموش نکنید. هدفون ها، میکروفن ها، کارت صدا، کابل ها، هارد اکسترنال برای بکاپ گرفتن، هارد درایوی که سمپل ها را روی آن قرار داده اید و هر چیزی که فکر می کنید به آن نیاز پیدا خواهید کرد را در این لیست قرار دهید. به این ترتیب حتی اگر یک سفر دقیقه نودی هم برای شما پیش آید مطمئن خواهید بود که هیچکدام از وسایل مورد نیازتان را فراموش نخواهید کرد.

جمع بندی

با ابزارهایی که امروزه در دسترس موزیسین ها قرار گرفته، آهنگسازی در سفر فوق العاده راحت شده است. شما تنها باید بدانید از وسایلی که در اختیار دارید چطور نهایت بهره را ببرید.

منبع izotope
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

2 نظرات
  1. پویا می گوید

    سلام یک سوالی برام پیش اومد. من تازه میخوام کار تنظیم رو شروع بکنم و ممنون میشم ک جواب بدین.
    واقعا اگ کار ضبط نداشته باشیم و فقط تنظیم و میکس و مستر باشه، نیازی ب کارت صدا نداریم؟؟؟

    1. مهرداد مسلمی می گوید

      سلام، وقت بخیر
      شما به کارت صدای برای اتصال اسپیکر مانیتورینگ و یا اتصال یک هدفون مناسب میکس و مسترینگ احتیاج خواهید داشت.
      در واقع نیاز شما به کارت صدا، به جهت شنیدن دقیق صداها خواهد بود.