شش نکته ای که پیش از میکروفن گذاری گراند پیانو باید مد نظر قرار دهید

بسیاری از مهندسان صدا معتقدند میکروفن گذاری یک گراند پیانو مشکل ترین کاری ست که انجام می دهند. گرفتن صدای طبیعی از پیانو گاهی برای مهندسان صدا دشوار می شود، اما نکته اینجاست که نباید همیشه دنبال صدای طبیعی باشید.

پیش از قرار دادن میکروفن ها چند نکته وجود دارد که باید به آن ها توجه کنید. این نکات به شما کمک می کند بفهمید چرا میکروفن ها در بخش های خاصی از پیانو قرار می گیرند.

پیانو سازی تقریبا جدید است که پیدایش آن به حدود سال ۱۷۰۰ میلادی باز می گردد. اگرچه این ساز بیشتر در دو مدل grand و upright شناخته می شود، اما هرکدام از این مدل ها زیر شاخه های خود را دارند. یک پیانوی concert grand معمولا دارای طولی بین دو تا سه مترمی باشد. همچنین پیانوی parlor grand طولی بین یک و نیم تا دو متر و پیانوی baby grand طول حدودا یک و نیم متری دارد. پیانوهای Upright در نسخه های استودیویی (ارتفاع حدود یک متر)، نسخه های کنسول جمع و جور (بین ۰٫۹ سانتی متر تا یک متر) و نسخه ی spinet موجود هستند که لبه ی بالایی پیانو تنها مقداری از کلاویه ها بالاتر می رود. تمام مشخصات دیگر این پیانوها باهم برابر است و تنها طول بیشتر پیانو باعث می شود طول سیم ها بیشتر باشد و در نتیجه تُن صدای غنی تر و حجیم تری از آن شنیده شود.

با این مواردی که گفته شد، حال به شش نکته می پردازیم که پیش از میکروفن گذاری پیانو باید آن ها را مدنظرتان قرار دهید:

۱- وقتی میکروفن ها داخل پیانو قرار می گیرند، ممکن است علاوه بر صدای موزیک، صدای پدال و چکش را نیز جذب کنند اما در این حالت، صدایی روشن تر و نزدیک تر را از میکروفن ها خواهید گرفت.

۲- میکروفن هایی که خارج اما نزدیک کناره ی پیانو قرار می گیرند ممکن است انعکاس صدای قسمت فوقانی پیانو را هم جذب کند. این نکته می تواند برحسب صدایی که به دنبالش هستید خوب یا بد تلقی شود.

۳- میکروفن هایی که دور از پیانو قرار می گیرند، هم صدای پیانو و هم صدای اتاق را ضبط می کنند. اگر اتاقتان خوب صدا می دهد و دنبال صدای خیلی نزدیک نیستید، این شیوه روشی مطمئن برای ضبط صدای پیانوست، چرا که صدای ساز تا وقتی که در فاصله ی مشخصی پخش نشود کامل نیست.

۴- جایگذاری میکروفن در کناره های پیانو معمولا به این معناست که نت های بالا صدای بلندتری خواهند داشت. قرار دادن میکروفن داخل پیانو باعث می شود اکتاوهای میانی برجسته تر شوند که این نکته می تواند برای برخی استایل های موزیک مناسب باشد و برای برخی استایل های دیگر نامناسب.

۵- برای روشن تر کردن صدای پیانو می توانید چند دسی بل ولوم را در فرکانس ۱۰kHz افزایش دهید. برای شفاف تر کردن صدا می توانید فرکانس های حدود ۳kHz را افزایش دهید. اگر صدای پیانو کم حجم است، شاید با اضافه کردن چند دسی بل در فرکانس ۱۰۰Hz بتوانید مشکل را برطرف کنید.

۶- پیش از شروع جلسه ی ضبط حتما یک فرد حرفه ای را برای کوک کردن پیانو به استودیو بیاورید تا مطمئن باشید پیانو کاملا کوک است.

منبع prosoundweb
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.