آیا علاقه ی شما به موسیقی به شنوایی تان آسیب می رساند؟

موزیسین ها و عاشقان موسیقی بیشتر از افراد دیگر در معرض وزوز گوش و کاهش شنوایی هستند، اما شما می توانید از چنین مشکلاتی جلوگیری کنید.

در فروردین ماه، اپل از نتایج یک مطالعه پرده برداشت که در همکاری با دانشگاه میشیگان در رابطه با مشکلات مربوط به شنوایی انجام شده است.

شرکت کنندگان در این تحقیق توافق کردند که اطلاعاتی که به وسیله ی اپل واچ و آیفون هایشان جمع آوری می شود را در اختیار محققین قرار دهند تا در مورد قرار گرفتن آن ها در معرض صداهای بلند خطرناک اندازه گیری شود.

در حقیقت وقتی اپل، شرکتی که دستگاه های موبایل، ایربادها و هدفون هایش همه جا برای تجربه های شنیداری شخصی استفاده می شوند، در چنین تحقیق مهمی سرمایه گذاری می کند حاکی از وجود چالیشی است که باید به آن توجه کرد. یکی از آن ها تاثیرات طولانی مدت صدای بلند موزیک روی شنوایی افراد است.

بنابر گفته ی اپل، از نتایج قابل توجه تحقیق می توان به این مورد اشاره کرد که “استفاده ی هفتگی متوسط از هدفون برای یک نفر از هر 10 شرکت کننده بیشتر از چیزیست که سازمان بهداشت جهانی توصیه کرده است”. علاوه بر این، “بنا بر اطلاعاتی که در تست های شنوایی تحقیق جمع آوری شده، 20 درصد از شرکت کنندگان وقتی با استانداردهای سازمان بهداشت شنوایی مقایسه می شوند، دچار کاهش شنوایی شده اند و 10 درصد آن ها کاهش شنوایی شان مربوط به این است که به صورت مدام در معرض صدای بلند قرار دارند”.

بسیاری از ما عاشق موسیقی هستیم و از ساز زدن یا شنیدن موسیقی لذت می بریم. حالا به دوره ای طلایی از تکنولوژی رسیده ایم که می توانیم موسیقی را به شیوه های جدید و غنی تر تجربه کنیم؛ برخی از این شیوه ها ما را در معرض شنیدن شدت صداهایی قرار می دهند که می تواند تاثیرات بلند مدتی روی شنوایی ما داشته باشد.

حقیقت این است که هرچه دستگاهی که با آن موسیقی را می شنوید _ یعنی هدفون یا اسپیکر_ بهتر باشد، بیشتر وسوسه می شوید که ولوم را بالا ببرید و از موزیک واضح و بیس های دلنشین لذت ببرید. اگرچه این روزها نمی توان در کنسرت های موسیقی شرکت کرد، اما به زودی این امکان دوباره فراهم خواهد شد؛ تحقیقات زیادی حاکی از آن هستند که وقتی به مدت طولانی در معرض صدای شدیدا بلندی که در کنسرت ها و اجراهای زنده شنیده می شود قرار می گیریم، اثرات مخربی برای شنوایی ما در بر خواهد داشت.

اما هر چه بیشتر در مورد شنوایی و تاثیر صدای بلند روی آن می فهمیم، بیشتر می توانیم در طولانی مدت از شنوایی خود محافظت کنیم.

چگونه ریسک کاهش شنوایی حاصل از صداهای بلند را به حداقل برسانیم

فرض کنید شما فرزند موزیسین یک متخصص شنوایی باشید. شرایط مانند آشپزی است که غذاهای فست فود و مضر درست می کند اما پدرش متخصص تغذیه است. ادامه ی مطلب را از زبان دکتر برایان تیلور می خوانید…

پسر من به تازگی از دانشگاه فارغ التحصیل شده و در عرصه ی موسیقی و ساخت بیت فعالیت می کند. هدفون برای او کاربرد زیادی دارد. او همچنین چند دوست دی جی دارد که می گویند شدت بالای صدا در کلاب ها به شنوایی آن ها آسیب رسانده است. آن ها حالا به شدت طرفدار محصولات محافظت از گوش شده اند و از اثرات مثبت آن ها صحبت می کنند.

اگر من، به عنوان آن پدر متخصص گوش، دور یک میز با موزیسین ها می نشستم و درباره ی زمان پسا کرونا و کنسرت ها صحبت می کردم، قطعا این توصیه را برای محافظت از خودشان به آن ها ارائه می دادم: واقعیت را درک کنید.

موزیسین ها، پرودیوسرها، دی جی ها، عاشقان موسیقی؛ این افراد به دلیل علاقه ی شدیدی که به موسیقی دارند بیشتر در معرض کاهش شنوایی و تینیتوس قرار می گیرند – تینیتوس همان زنگی در گوش است که با کاهش شنوایی تفاوت دارد اما می تواند نشانه ای از کاهش شنوایی در آینده باشد.

این موضوع صرفا مربوط به موسیقی راک و راکرهای سن و سال دار نمی شود. موزیسین های ارکستر مانند ویولونیست ها و نوازندگان فلوت هم بسته به این که چگونه سازشان را می گیرند یا کجا می نشینند، در یکی از گوش هایشان دچار مشکل می شوند.

حقیقت این است که هرکسی که باشید، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض موزیک بلند – هر چیزی که شدت آن 85 دسی بل یا بیشتر باشد – می تواند روی شنوایی شما اثر بگذارد.

بدانید که با چه ریسکی مواجه هستید

تینیتوس یکی از رایج ترین اثرات موزیک بلند روی شنوایی است و معمولا می تواند در گذر زمان منجر به از دست رفتن شنوایی شود. اما موزیک بلند تنها به این شیوه روی شنوایی اثر نمی گذارد، بلکه نشانه های دیگری هم هستند که می توانند تا آخر عمر شما را درگیر کنند.

کاهش شنوایی که بر اثر صداهای بلند اتفاق می افتد، می تواند در نهایت منجر به مختل کردن آسایش شما و حتی درد شود. در برخی از موارد، موزیسین ها با مشکلی به نام هیپر آکوسیس یا پرشنوایی مواجه می شوند. در این حالت فرد حساسیتی غیر طبیعی نسبت به صداهای عادی پیدا می کند که برای دیگران بلند نیست.

علاوه بر این، ماهش شنوایی می تواند موجب خستگی شود و باعث سخت شدن تمرکز شما شود، چرا که بخش مدیریت ذهن شما باید برای شنیدن مکالمه ها، صداهای روزمره یا جزئیات یک قطعه ی موسیقایی بیشتر تلاش کند. وقتی چنین اتفاقی رخ می دهد، برخی از افراد از موقعیت های اجتماعی فاصله می گیرند و ترجیح می دهند بجای این که خستگی ناشی از تمرکز روی مکالمات و تعاملات روزمره را تحمل کنند، در خانه بمانند.

حواستان به شدت نویزها باشد

با درک این موضوع، شما به شکل فعالانه ای از شنوایی خود محافظت خواهید کرد. در این دنیای اپلیکیشن ها و تکنولوژی های مختلف، شاید ساده ترین راه برای اندازه گیری نویزها، نصب کردن اپلیکیشن های مخصوص روی گوشی هوشمندتان باشد.

بسیاری از این اپلیکیشن ها رایگان یا ارزان قیمت هستند. این اپلیکیشن ها شدت صدا را اندازه می گیرند و شدتی که به گوش شما آسیب می رساند را تعیین می کنند. وقتی متری که در چنین اپلیکیشن هایی وجود دارد بالاتر از 85 دسی بل برود و برای یک ساعت یا بیشتر پایین نیاید، شما با خطر آسیب رسیدن به شنوایی مواجه هستید. هرچه صدای موزیک بلندتر باشد، آسیب در زمان کمتری می تواند رخ دهد.

از لوازم محافظت از شنوایی استفاده کنید

گوشی های فومی را فراموش کنید – این روزها بسیاری از ایرپلاگ های تخصصی برای موزیسین ها وجود دارد که به شکل موثری نویزهای آسیب رسان را فیلتر می کنند و در عین حال اجازه می دهند شما صداها را کاملا واضح و با جزئیات بشنوید. برخی از این ایرپلاگ ها به طور سفارشی برای هر شخص ساخته می شوند. شما به عنوان موزیسین بالاخره با موقعیت هایی مواجه می شوید که در معرض صداهای بلند قرار می گیرید، پس تنها راه حل استفاده از این گوشی ها یا ایرپلاگ هاست.

خودتان شنوایی تان را تست کنید

اگر می دانید که برای مدت طولانی در معرض صداهای بلند قرار گرفته اید، خوب است که شنوایی تان را تست کنید مبنایی برای خودتان بسازید تا در طول زمان بر اساس آن بتوانید تشخیص دهید شنوایی تان چه تغییری کرده است.

قطعا یک متخصص شنوایی می تواند شنوایی شما را تست کند، اما اپلیکیشن هایی هم در این زمینه وجود دارند که می توانند شما را کمک کنند. اخیرا تعدادی محقق بیش از 40 اپلیکیشنی که برای سنجش کاهش شنوایی طراحی شده اند را مورد بررسی قرار دادند. این اپلیکیشن ها از الگوریتم های دقیقی استفاده می کنند که می توانند به متخصص گوش در شناسایی موقعیت شما کمک کنند. بسیاری از این اپلیکیشن ها رایگان هستند پس امتحان کردن آن ها ضرری ندارد.

تینیتوس را درمان کنید

اگر ثابت شد که به شنوایی تان آسیب رسیده است، دستگاه هایی وجود دارد که می توانند شما را کمک کنند، حتی به وزوز گوش شما. از ابزارهای درمان مدرن و دیجیتال می توان به تکنولوژی درمان تینیتوس اشاره کرد. در برخی از این روش ها صداهایی که به شکلی علمی ساخته شده اند برای شما پخش می شود تا به تینیتوس شما کمک کنند.

برخی از این لوازم درمان از روشی به نام “ناچ تراپی” استفاده می کنند که در آن یک متخصص گوش pitch دقیق تینیتوس موزیسین را شناسایی می کند و بر اساس آن یک ناچ فرکانسی را برای دستگاه درمانی فرد برنامه ریزی می کند که قادر است تینیتوس را متوقف کند. بخاطر این که تینیتوس در میان موزیسین ها شایع است و در نهایت می تواند منجر به از دست رفتن شنوایی شود، هرچه زودتر نسبت به درمان آن اقدام کنید بهتر است.

تکنولوژی برای مقابله با کاهش شنوایی

اگر کاهش شنوایی یک موزیسین به سمت بدتر شدن برود، لوازم درمانی امروزی به شکلی طراحی شده اند که برای انواع سبک های زندگی مناسب باشند و در عین حال شنوایی را تقویت کرده و از تاثیرات طولانی مدت نویز جلوگیری کنند.

علاوه بر درمان تینیتوس، ابزارهای درمانی امروزی می توانند کاهش شنوایی را به شکلی مدیریت کنند که شنوایی بدتر نشود، فرکانس های ناخواسته حذف شوند و سپس فرکانس هایی که افراد نیاز دارند در زندگی روزمره شان بهتر بشنوند، مانند صدای دوستان و خانواده، تقویت شوند.

بسیاری از این محصولات درمانی شبیه به ایربادهایی مانند Signia Active X هستند و برخلاف محصولات قدیمی، طراحی جذابی دارند و در رنگ های مختلف عرضه می شوند. این ایربادها از طریق گوشی های هوشمند قابل کنترل هستند، می توانند موزیک پخش کنند و دارای پردازش سیگنال دیجیتال پیشرفته ای هستند تا صدایی هرچه طبیعی تر تولید کنند و مانند امپلی فایرهای داخل گوش صدا ندهند.

دیگر ویژگی های موجود در ابزارهای درمان شنوایی

شکی نیست که موسیقی چیزیست که باید تجربه شود. بله، در برخی شرایط مشخص، مانند گوش دادن به موزیک با ایرباد، همین که صدای موزیک را کم کنید به سلامت شنوایی شما کمک بسیار بزرگی خواهد کرد.

علاوه بر این، مهم است بدانید که با چه ریسک هایی مواجه هستید، به صورت فعالانه از شنوایی تان محافظت کنید و سپس اگر لازم بود، از تکنولوژی های مدرنی که برای بازگرداندن شنوایی وجود دارد بهره ببرید.

همه ی ما مشتاق هستیم تا در آینده ای نزدیک بتوانیم به صورت دسته جمعی موسیقی را در کنسرت ها تجربه کنیم. بیایید مراقبت از شنوایی را به بخشی از کارهای همیشگی مان تبدیل کنیم.

منبع musicradar
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.