پنج نکته مهم در آهنگسازی از زبان GRiZ

قبل از شروع خواندن این مطلب، تمام قوانین دست و پا گیری که دور و برتان جمع شده را از پنجرۀ اتاق پرت کنید بیرون! در این نوشتار تجربیات گرنت ریچارد کوسینسکی (GRiZ) در آهنگسازی یا اصطلاحاً Music Production را از زبان خودش نقل می کنیم.

۱- کنترل کیفی و نگاه انتقادی (هم خوب، هم بد)

«در آهنگسازی، کنترل کیفی و نگاه انتقادی تا زمانی که به افراط کشیده نشود خوب است؛ در غیر این صورت ممکن است مسیر را گم کنید. گاهی ایدۀ ابتدایی در ادامۀ مسیر به چیز دیگری تغییر می شود. موسیقی طوری نیست که شما لحظه به لحظۀ آن را خودتان بسازید بلکه معمولاً خودش راهش را پیدا می کند. در ابتدا زیاد درگیر ناموزونی آهنگ و اشکالات فنی اش نباشید. اجازه دهید ایده ها به صورت آزادانه یکی پس از دیگری به میدان آیند. هر وقت احساس کردید به چیزی که می خواهید نزدیک شدید، مسیر را مطابق استانداردهای خود پیش برانید».

چیزی که گرنت ریچارد در اینجا گفته دقیقاً کاری است که طراحان و سایر هنرمندان نیز انجام می دهند. ایده ای که یک نقاش روی کاغذ نقش می کند لزوماً همان چیزی نیست که در ذهنش جرقه خورده، او به قلم اجازه می دهد تا آزادانه به ایده پردازی بپردازند و طرح ذهنی اش را به چیزی که می خواهد نزدیک کند.

۲- تمرین، هدر دادن وقت نیست

«من همواره در حال یاد گرفتن چیزهای جدید هستم. این آموخته ها صرفاً محدود به یک آلبوم و تک آهنگ نیست. صرفاً مربوط به کارهای من هم نیست. اغلب تا جایی که در توانم باشد کار می کنم و سپس به عقب برگشته و به کاری که کردم نگاه می کنم. اینکه ۲۰ ساعت از وقتم صرف یک آهنگ شده و آخرِ سر هم منتشر نکردم معنی اش هدر رفتن زمان نیست. برای من فرایند، همه چیز است. زمانِ صرف شده به معنی هدر دادن زمان نیست بلکه تمرین است؛ یادگیری ایده های جدید و نهایتا رشد و ترقی است. این خیلی مهم است. با انجام کارهای متعدد می توانید آموخته های خود را بر روی سایر پروژه ها اعمال کنید؛ پروژه هایی که شاید روزی به مرحلۀ انتشار برسند».

«من هیچ وقت زمانم را فقط صرفِ یک چیز خاص نمی کنم. به محض اینکه احساس کنم در کاری قفل کرده ام آن را تا همانجا که پیش رفته ذخیره می کنم و سراغ ایدۀ دیگری می روم. من هیچ وقت از نشستن و کار کردن روی ایده ها تا لحظات آخر خسته نشده و نمی شوم ولی از اینکه کار جدیدی را کاملاً از صفر شروع کنم نیز هراسی ندارم. حس خوبی است که پروژه ای را حذف کنید و به راهتان ادامه دهید. به خاطر بسپارید: زمان صرف شده در استودیو همه اش تمرین است و تمرین به رشد و افزایش کیفیت کارهای بعدی شما کمک شایانی می کند».

مطالب مرتبط

۳- به بن بست رسیده اید؟ به کار دیگری مشغول شوید

«وقتی احساس می کنید در کارتان به بن بست رسیده اید، سعی کنید روش دیگری در پیش بگیرید. مثلاً تمپوی آهنگ را تغییر دهید. بدون فعال کردن سینتی سایزر کار را امتحان کنید. سعی کنید صداهای غیرملودیک را ریسمپل کنید. از اینترنت چند درام سمپل جدید که تا کنون سراغشان نرفته اید دانلود کنید. برای بیس از وکال استفاده کنید. سعی کنید از ۸۰۸s استفاده کنید! یا اگر استفاده می کردید از آن استفاده نکنید. حالا ببینید حال و هوای کاری شما عوض شده یا نه. تمام قوانین دست و پا گیرتان را جمع کرده و از پنجرۀ اتاق پرت کنید بیرون. تنظیمات مسترینگ را به چیزی که تا الان امتحان نکرده اید تغییر دهید. در مجموع با یک ذهن کاملاً باز به بازپرداخت ایدۀ خود مشغول شوید و در آن غرق شوید».

۴- درون مایۀ اصلی میکس

«من توانایی بسیاری خوبی در تمرکز روی صدای خاصی از میان انبوه صداهای موجود در میکس دارم. همین صداست که به جذابیت آهنگ کمک می کند. معمولاً وقتی اوضاعِ صدا خیلی به هم ریخته است، میکسر سعی می کند با انواع نویزها و افکت ها، صدای اصلی را مخفی کند. ایدۀ خوب، خوب است چه با میکس چه بدون میکس. قسمت های درخشان میکس را درخشان کنید، حال این قسمت ها ممکن است یک ملودی یا آکورد باشد یا درام یا وکال. وقتی میکس به دلتان نمی شیند، شاید مشکل از خودِ ایده باشد. بخش اصلی میکس در ساده ترین حالت باید نظر شما را جلب کند و الا با هیچ ترفندی نمی توانید آن را به چیزی که می خواهید تبدیل کنید».

۵- مقایسه

«خودتان را با بقیه مقایسه نکنید چون این کار باعث می شود احساس نا امیدی کنید. طرفداران شما طرفدار شما هستند چون خودتان آهنگ را ساخته اید نه دیگران. استایل و فرایند کاری شما متعلق به خودِ شماست و مردم به خاطر همین طرفدارتان هستند. هر آهنگسازی هواداران خاصِ خودش را دارد. به هیچ عنوان سعی نکنید مسیر تقلید در پیش بگیرید. استایل کاری خود را حفظ کنید و وارد منجلاب مقایسه با دیگران نشوید. به شخصه تجربه کرده ام که این کار جز خود تردیدی و تزلزل، فایدۀ دیگری ندارد. این را هنگام فعالیت روی کار بعدی خود احساس خواهید کرد. کارتان را دوست داشته باشید و خودتان را در معرض قضاوت و مقایسه با دیگران قرار ندهید».

منبع musicradar
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 نظر
  1. محمد می گوید

    عالی