همه چیز در مورد باتری هدفون

خوشبختانه، باتری هدفون‌ها هر سال بهتر می‌شوند. هدفون‌های بی‌سیم در ابتدا شارژ کمی نگه می‌داشتند؛ ولی هدفون‌های امروزی تنها با یکبار شارژ بیش از ۱۲ ساعت کار می‌کنند.

هدفون‌های بی‌سیم، با فعال بودن تمام آپشن‌ها، ۲۰ یا ۳۰ ساعت دوام می‌آورند که البته با غیرفعال کردن ویژگی‌های اضافه مانند اکتیو نویز کنسلینگ یا حالت آگاهی محیطی تا ۷۰ ساعت هم شارژدهی دارند. در مورد این دو ویژگی بعداً توضیح می‌دهیم.

انواع هدفون‌های بی‌سیم

ایربادها به دو دسته تقسیم می‌شوند:
۱. wireless
۲. true wireless

نوع اول تا ۲۴ ساعت شارژ نگه می‌دارد. با آمدن هدفون‌های true wireless، ایربادهای معمولی وایرلس به فراموش سپرده شدند. این هدفون‌ها کمتر دست‌وپاگیرند. نکتهٔ جالب هدفون‌های true wireless وجود یک محفظهٔ شارژ همراه آن‌هاست؛ به این صورت که محفظهٔ شارژ را ۵ تا ۱۲ ساعت به شارژ می‌زنید تا کاملاً شارژ شود، سپس با در دست داشتن این محفظه که مثل یک منبع برق پشتیبان عمل می‌کند هر زمان با ویژگی شارژ سریع می‌توانید هدفون خود را شارژ کنید. در بیشتر مدل‌های جدید، تنها با ۵ دقیقه شارژ، ۱ یا ۲ ساعت شارژ اضافه خواهید داشت.

کدام عوامل باعث تخلیهٔ سریع شارژ باتری هدفون می‌شود؟

فعال بودن ویژگی اکتیو نویز کنسلینگ

این ویژگی نویزهای محیط را خنثی می‌کند. ANC یا Active Noise Cancelling‌ به سبب پردازش زیاد، مصرف شارژ باتری را افزایش می‌دهد. با فعال کردن این ویژگی، میزان شارژدهی هر چقدر هست به نصف تقلیل می‌یابد. در تبلیغات هدفون‌ها به عبارات دقت کنید. بعضی‌ها می‌گویند بدون فعال بودن فلان ویژگی‌ها، N ساعت شارژدهی دارد. بعضی دیگر استفادهٔ معقول و معمولی را بهانه می‌کنند. شارژ واقعی یک هدفون را باید بر اساس فعال بودن تمام ویژگی‌ها و استفادهٔ مدام سنجید که این موضوع را می‌توانید در بررسی‌های تخصصی هدفون‌ها بیابید.

فعال بودن ویژگی آگاهی محیطی

این ویژگی برعکس نویز کنسلینگ، به شما امکان می‌دهد تا در مواقع نیاز یا حتی به صورت هوشمند، صداهای اطرافتان را بشنوید. با این ویژگی دیگر نیازی به برداشتن هدفون ندارید. در بعضی از مدل‌ها با زدن یک دکمه، حالت آگاهی محیطی فعال می‌شود؛ به این صورت که صداهای بیرون به کمک یک میکروفون به داخل گوش راه پیدا می‌کند. در حالت دیگر که در بعضی از هدفون‌های رده‌بالا وجود دارد، صداها بر اساس الگوهای هوش مصنوعی پردازش شده و بر اساس موقعیت مکانی و تنظیمات که از قبل انجام داده‌اید، صداهای ضروری را می‌شنوید که مسلماً مصرف شارژ باتری را افزایش خواهد داد.

گوش کردن با ولوم زیاد

صدا یک موج مکانیکی است که گوش می‌تواند آن را تشخیص دهد. صدای بلندتر، دامنهٔ موج بالاتری دارد که البته برای تولیدش، توان بیشتری لازم است. وقتی ولوم صدا را زیاد می‌کنید، از درایور هدفونتان می‌خواهید برق بیشتری مصرف کند.

معمولاً در تبلیغات هدفون، مصرف شارژ را با در نظر گرفتن ولوم ۵۰ درصد محاسبه می‌کنند. قطعاً با پایین آمدن ولوم، مصرف شارژ کاهش می‌یابد.

ولوم زیاد، نه‌تنها در بلندمدت طول عمر باتری دستگاه را کاهش می‌دهد بلکه طول عمر دستگاه شنوایی شما را هم کاهش خواهد داد.

چگونه عمر باتری را افزایش دهیم؟

با هر بار شارژ، سلول‌های داخل باتری به آرامی تخریب می‌شوند، غیرفعال کردن ویژگی‌های غیرضروری می‌تواند لزوم شارژ مجدد را کاهش و عمر باتری را افزایش دهد. برای افزایش عمر باتری، کارهای زیر را انجام دهید:

خیلی کم یا خیلی زیاد شارژ نکنید

باتری‌های لیتیوم یونی در شارژ ۳۰ تا ۸۰ درصد عملکرد خوبی دارند. خارج از این بازه، روند تخریب سلول‌های باتری، تسریع می‌یابد. بعضی افراد، صبح تا شب باتری را به شارژ می‌زنند. این کار برای باتری خوب نیست!

از شارژر باکیفیت استفاده کنید.

هم باتری و هم شارژر برای محافظت از اتصال کوتاه، دارای یک برد محافظ داخلی هستند. این کار باعث می‌شود تا الکترون‌ها به صورت روان گسیل یابند. شارژرهای ارزان‌قیمت ممکن است برد محافظ نداشته باشند و در نتیجه بیش از حد گرم شوند. حتی در برخی از مدل‌های جعلی، مشخصات واقعی شارژر با مشخصات نوشته شده روی شارژر مطابقت ندارد. استفاده از این شارژرها باعث آسیب دیدن باتری هدفون می‌شود.

نگهداری صحیح از هدفون‌های بلوتوث

اگر می‌خواهید هدفون بی‌سیم را برای مدتی طولانی کنار بگذارید، ابتدا آن را تا ۶۰ درصد شارژ کنید و در مکانی گرم و خشک قرار دهید. هر ۴ الی ۵ ماه هم مجدداً تا ۶۰ درصد شارژ کنید. برای نگهداری از باتری، این چرخه را باید تکرار کنید. هیچگاه باتری را در حالت شارژ ۱۰۰ درصد یا صفر درصد، به حال خود رها نکنید!

از گرمای زیاد دوری کنید

گرما برای باتری‌های لیتیومی سم است. به همین دلیل در مشخصات هدفون، حداکثر گرمای قابل تحمل برای باتری را لحاظ کرده‌اند. سازنده‌ها معمولاً ۵۰ درجهٔ سانتی‌گراد را حداکثر دمای قابل تحمل می‌دانند. داشبورد ماشین (خصوصاً رنگ مشکی) زیر نور آفتاب به راحتی به این درجه حرارت می‌رسد. قرار دادن هدفون یا هر وسیلهٔ باتری‌دار دیگر، درون ماشین، زیر نور خورشید اشتباه بزرگی است.

فقط از یک ایرباد استفاده کنید

در ایربادهای true wireless معمولاً دو گوشی به صورت مستقل کار می‌کنند. از این ویژگی می‌توانید برای افزایش طول عمر باتری استفاده کنید. به این صورت که فقط از یک گوشی استفاده کنید. با این روش هم شارژ بیشتری می‌گیرید و هم عمر باتری را افزایش می‌دهید.

آیا باتری هدفون وایرلس خراب می‌شود؟

باتری‌های لیتیومی که درون هدفون قرار گرفته‌اند، ناپایدار هستند. مواردی داشته‌ایم که استفادهٔ زیاد از هدفون، باعث آتش‌گرفتن آن شده است. گرمای زیاد، سرمای زیاد، خمیدگی، ضربه‌خوردن و شارژِ بیش از حد باعث آسیب دیدن باتری می‌شود.

همواره باید مراقبت‌های لازم را انجام دهید و از موارد زیر اجتناب کنید:
هدفون را درون کیف محافظ قرار دهید
ایربادهای بی‌سیم، اغلب یک محفظهٔ شارژ پلاستیکی سخت دارند که کار محافظت فیزیکی از هدفون را هم انجام می دهد. این محفظه معمولاً در برابر آب و گردوخاک مقاوم است.

مراقب آسیب‌های فیزیکی باشید
اگر هدفون شما در یک محفظهٔ سخت نگه‌داری نمی‌شود، حتماً باید مراقب امنیت فیزیکی آن باشید. مثلاً مراقب باشید زمین نخورد یا داخل چمدان، زیر اجسام سنگین قرار ندهید. یک هدفون از لحاظ ظاهری ممکن است آسیب جدی نبیند ولی درایورها در برابر این ضربه‌ها آسیب‌پذیر بوده و ممکن است عملکردشان دچار اختلال شود.

ورم کردن هدفون، نشانهٔ خرابی باتری است. این مشکل معمولاً در باتری‌های ارزان‌قیمت بیشتر به چشم می‌خورد. با این حال حتی هدفون‌های گران‌قیمت نیز در معرض خطر هستند. این مشکل همچنین برای دستگاه‌های که زود به زود یا برای مدتی طولانی شارژ نمی‌شوند اتفاق می‌افتد. شارژ طولانی، باعث تشکیل گاز و ورم پوستهٔ خارجی باتری و حتی در مواردی باعث ترکیدن آن می‌شود. هرگز در این شرایط از هدفون استفاده نکنید. در بهترین حالت، انتشار گازهای سمی، سلامتی شما را در معرض خطر قرار می‌دهد و در بدترین حالت هدفون منفجر می‌شود.

آیا باتری هدفون‌ قابل تعویض است؟

آن روزها که می‌توانستیم باتری دستگاه را عوض کنیم به خاطرات پیوسته است. بیشتر محصولات کنونی، با باتری یکپارچه و غیرقابل تعویض عرضه می‌شوند تا هم ظاهر شکیل و جذابی داشته باشند و هم در برابر پاشش آب مقاومت کنند. برای تعویض یا تعمیر باتری از تعمیرگاه‌ها یا سرویس‌های رسمی استفاده کنید.

باتری هدفون چند سال عمر می‌کند؟

دقیق نمی‌توان گفت ولی قطعاً همهٔ باتری‌ها عمر محدودی دارند. هر بار که باتری را شارژ‌می‌کنید یک جان از جان‌های آن کم می‌شود! شبیه فریزر که هر بار دیوارهٔ یخی آن ضخیم و جا برای گنجاندن مواد غذایی کمتر می‌شود. یک باتری به مرور بعضی از سلول‌هایش خراب می‌شود؛ به همین خاطر باتری شما که تا پارسال با یک بار شارژ ۲ روز جواب می‌داد الان یک روز هم جواب نمی‌دهد.

هدفون بی‌سیم معمولاً ۲ تا ۳ سال عمر می‌کنند. از آن به بعد غیرقابل اعتماد می‌شوند و همانطور که می‌دانید بعد از این بازهٔ زمانی گارانتی محصول از بین می‌رود و تعویض باتری هم کار ساده‌ای نیست؛ بنابراین چاره‌ای جز خرید یک هدفون جدید نخواهید داشت.

با پیشرفت تکنولوژی، مصرف شارژ باتری و به تبع آن تعداد دفعات شارژ و عمر باتری افزایش یافته است. با خرید جدیدترین هدفون‌ها می‌توانید طوی عمر بیشتری از باتری آن انتظار داشته باشید. برخی از هدفون‌های وایرلس در کنار اتصال بی‌سیم، امکان اتصال باسیم هم دارند. این برای روز مبادا که باتری از کار افتاده نجات‌بخش است.

منبع headphonesaddict
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.